canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (8.3.2012 14:55:59)
|
IZVORNA PORUKA: Maya_K pozz..ja sam nekad bila aktivnija na ovoj temi, skinula 5 kg ali neće dalje. Canim pitanje za tebe neupratih na kojoj si ti dijeti? Vidim da mršaš, svaka čast ženo [sm=bravo.gif] pa bih i ja bih tako rado skinula za 4 sedmice 4 kg, to bi bilo super. Ako ti nije teško da mi napišeš. Ja nisam na dijeti, jer dojim, vec sam samo uredovnila obroke [sm=jezicek.gif] tj jedem svaka 3-4h. Evo recimo sta sam sve danas jela 7h Dorucak : Jaje peceno na maslacu, posula sjemenke preko i stavila topljeni sir i onda sve to fino u onu crnu zemicku, ako znas ona crna zvijezda sto se ima kupiti eh ta jedna zemicka plus jogurt s mljevenim sjemenkama lana. 10h Uzina : kafa s kockom secera plus jedna velika jabuka, pripremila sam 2 ali nisam mogla ova bas velika bila [sm=smiley1.gif] 13h Rucak: Malo vise od pola tanjira graska s mesom, pola te zemicke i casa jogurta. jos planiram kao medjuobrok imati voce i nekad poslije ili cu opet jesti malo graska ili neke supe. Vode, vec sam do sad popila 2l, planiram jos najmanje 1l. Dakle u normalnim uslovima ja bih samo doruckovala tamo negdje oko 10h i imala jos jedan obrok negdje oko 18h i to je to sad sam podijelila obroke, tj imam vise obroka dnevno tako da stalno nesto jedem i hvala Bogu mrsam. Za dorucak znam pojesti nekad i meda ili nesto slatko dok rucak gledam da podijelim na dva dijela, npr ako je krompir i meso za rucak, gledam ili po pola porcije za jedan obrok a pola za drugi ili eventualno jedan obrok krompir a jedan meso i slicno, salate i ne racunam, jer nisam neki ljubitelj istih ali jedem ponekad. Dakle nista ne ukidam, samo dijelim porcije i hB meni dijeluje. Ponekad se pocastim kakvim kolacem, cokoladom i slicno npr 1-2 puta sedmicno. Organizmu je dovoljno 3-4 h da provari vecinu hrane i ako mu ti ponudis nakon tog vremena opet obrok onda organizam ne stvara zalihe i ako ih ima rijesava se istih jer zna da ce dobiti obrok pa nemora zadrzavati hranu i lijepiti salo [sm=jezicek.gif]. Ja sam se savjetovala sa jednom osobom cija je profesija bas dijeta i on mi je rekao da nijedna dijeta ne dolazi u obzir zbog dojenja [sm=smiley24.gif] tako da mi je savjetovao da jedem sto cesce ali manje obroke. Dakle 3 glavna i 2-3 medjuobroka s razmakom od 3-4 h i ja sebi prilagodila obroke i hB na ovaj nacin do sad sam smrsala skoro 15 kg. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|