Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kad sam vani pusim punoooo,a kad sam u kuci manje jer mi je lijeno stalno na balkon izlaziti
priznaj koliko ti kutija traje meni kad neko kaze da pusi 8 cigara dnevno...i kao puno...ja ...svako ko moze baciti bez problema, nije pusac...ja sam u trudnoci bacila pa sam prolazila krizu barem dvije sedmice...fizicku..sanjala kako trcim kroz "polje" cigara ...a psihicka nikad nije prestala dok opet nisam zapalila
Ja se divim svakoj koja je uspjela prestati , ja sam u trudnoci jade prozivjela radi cigara, prestala naglo pa mi pritisak skocio nenormalno, pa mi dr savjetovala da prestajem postepeno , ali ostala sam na kraju na te 2-3 i svaku cigaru sam oplakala ....Groznoa poslije poroda mi se zgadile zbog onog vazduha-gasa smijalice ili kako se vec kaze na nasem koji sam dobila na porodu....i sjecam se nakon nekog vremena kad sam zapalila kako sam sebi rekla fuj kako ja smrdim i fakat fuj....Evo sad se prvo psihicki pripremam pa cemo preci na djelo uz malo fitnesa ili trke oko kuce vidjecu kako bude stanje u dzepovima
Kad sam vani pusim punoooo,a kad sam u kuci manje jer mi je lijeno stalno na balkon izlaziti
priznaj koliko ti kutija traje meni kad neko kaze da pusi 8 cigara dnevno...i kao puno...ja ...svako ko moze baciti bez problema, nije pusac...ja sam u trudnoci bacila pa sam prolazila krizu barem dvije sedmice...fizicku..sanjala kako trcim kroz "polje" cigara ...a psihicka nikad nije prestala dok opet nisam zapalila
Ti si vec ovisnik,ja nisam,ja sad da kazem ne pusim,to bi bilo to
ma nego sta nego sam ovisnik...i to vec godinama ...meni odavno cigara ne prija...a ne mogu bez...prija mi jedino ujuto i nakon jela...a ove sve izmedju ...a samo gledam kada cu zapaliti...strava...pusim vec 17 godina
lana lose spavala nocas, stalno se budila, nosic je mucio, na kraju se oko pola 4 skroz razbudila, htjela da se igra. mm deverao oko nje, mene zgaravica izmucila, ispovracala se fuj, i dalje mi grlo uzareno, ko da sam zilete povracala na kraju je mm oko 4 stavio s nama u krevet i odmah je zaspala i nije se vise budila do jutros u pola 8. ja jedva ustala, spava mi se. evo je sad razigrana i vesela a nos i dalje curi, gore nego juce. sline su providne i izvlacim ih stalno pumpicom, molim boga da joj ne ode na gore ova prehlada...mislila je popodne malo izvesti al sad ne smijem
Emice, pojma nemam šta joj je...brijem da je od puta...jer je samo dva put povratila tokom noći i ujutro imala proljev...sinoć je bila mirna...a ja se pripremila, ispod plahte stavila vreću za smeće da ne prođe na dušek al hvala Bogu nije trebala...samo je dijete cijelu noć šuštalo.
Dadada, sve sreća hoće da pije vodu...pokušaću i čaj...
Još da hoće da jede
ma nemoj je tjerat da jede ako nece...nece joj nista biti...vazno je samo da pijucka...vjerovatno joj se gadi hrana...gore ti je da jede pa povraca jer uvijek povrate vise nego sto unesu u sebe
cura ustala malo prije 8. malo se igrala i onda je spucala najstrašnija nervoza. vrišti, baca se...a meni je takvo ponašanje nepoznato. nisam pojma šta joj bi. nahranim je, sve pojede. i zaspa k'o top. vjerovatno je bila pospana.
i dalje ima alergiju ali nije onako crvena i otečena. osuta je sva ali nisam primjetila da se češe kao što se jučer češala. valjda će biti bolje. nije imala stolicu od jučer pa se nadam da će se i proljev smiriti. slini najstrašnije i kašlje još gore. cijelu noć je kašljala.
sto se tice pusenja ja sam godinama "social smoker", pusila samo uz kafu i na dernecima, kad se zaglavi uz alkohol, znala sam danima da ne ispusim nijednu a onda nekad navecer kad izadjem jednu za drugom uz alkohool, ispusim skoro citavu kutiju pa zavrsim sa bronhitisom. u trudnoci mi se gadilo, nije mi palo na pamet, nakon poroda znala zapalit samo uz kafu (prestala piti), sada opet ne pusim. voljela bih da i kada rodim ostanem nepusac al vidjecemo, mozda mi opet prahne uz kafu
ma nego sta nego sam ovisnik...i to vec godinama ...meni odavno cigara ne prija...a ne mogu bez...prija mi jedino ujuto i nakon jela...a ove sve izmedju ...a samo gledam kada cu zapaliti...strava...pusim vec 17 godina
Ja sam u ratu pocela pomalo da diminjam stim da sam 98 nakon operacije prestala jedan period , zgadile mi se, valjda narkoza , nisam ih mogla ocima vidjeti i bas mi neda djavo mira...A ovdje reklamiraju onaj nicotinel za prestanak pusenja i poceli su sa onim strasnim slikama pluca, izljeva krvi u mozak itd i fakat kad ono vidim isprepadam se ...A tek kad trebam potrcati preko ulice skontam da sam ko baba od 100 godina sva se zadisem ko krme u sosu ...
ja pušim već 20 godina. fuj! kada pomislim koliko sam para potrošila na cigare, zlo mi dođe. i ne prestajem. svi u kući pušimo. čini mi se da kada bi mm i svekrva prestali da bi nekako i ja mogla. ali ništa od te ljubavi.
Emice, pojma nemam šta joj je...brijem da je od puta...jer je samo dva put povratila tokom noći i ujutro imala proljev...sinoć je bila mirna...a ja se pripremila, ispod plahte stavila vreću za smeće da ne prođe na dušek al hvala Bogu nije trebala...samo je dijete cijelu noć šuštalo.
Dadada, sve sreća hoće da pije vodu...pokušaću i čaj...
Još da hoće da jede
ma nemoj je tjerat da jede ako nece...nece joj nista biti...vazno je samo da pijucka...vjerovatno joj se gadi hrana...gore ti je da jede pa povraca jer uvijek povrate vise nego sto unesu u sebe
Ma i ne tjeram... samo me nervira... Pije vodu i sama je traži...možda joj je stomačić malo nadražen zbog svega...vidjećemo...
samo joj nemoj dati koliko trazi...mislim, da odjednom popije...dva gutljaja...pa joj uzmi...pa opet nakon 10 min. joj daj...jer ce inace zeludac napuniti tekucinom i opet ti rigati
Ja sam u ratu pocela pomalo da diminjam stim da sam 98 nakon operacije prestala jedan period , zgadile mi se, valjda narkoza , nisam ih mogla ocima vidjeti i bas mi neda djavo mira...A ovdje reklamiraju onaj nicotinel za prestanak pusenja i poceli su sa onim strasnim slikama pluca, izljeva krvi u mozak itd i fakat kad ono vidim isprepadam se ...A tek kad trebam potrcati preko ulice skontam da sam ko baba od 100 godina sva se zadisem ko krme u sosu ...
ja se vise ni ne sjecam kako sam pocela...nikad nisam bacila osim u trudnoci....i tad sam prolazila kroz pravu apstinencijsku krizu da mi je ginekolog savjetovao da opet pocnem...a ja nisam htjela...pa je i to proslo...al sam bukvalno trcala gdje god vidim dim da udisem ...a svi me tjerali od sebe
Pa zar je alergiju pokupila...duša draga...kako grlo, kašalj, nosić...nisam upratila!
alergiju je dobila od Bisolvona. grlo nemam pojma kako je. sline izvlačim kantama sa onim baby vac-om. kašlje k'o tuberan. elem, veselo...
odmah joj bijeli sljez i u nos i da pije alergija joj je vjerovatno kako joj je imunitet oslabio...jer i gljivice ima E sad...kako joj imunitet opet izgraditi...treba skontati...ja nisam za vjestacke nacine (tj. sirupe)...ja bih je stavila na jogurte, mladi sir, kajmak, vocne salate & co (po starinski) ne bih joj ni med davala radi alergije...nego polako sa ovim blazim stvarima...recimo svakog jutra mladog sira i pavlake...pa popodne za uzinu vocnu salatu sa vise vitamina c...pa onda nakon par sedmica uvesti kajmak...pa jaja sa kajmakom...i tako...pa tek onda kada ojaca med&co