anidla
|
IZVORNA PORUKA: jelenaT Anidla Ani krajnici ostecuju sluh, tako da je neophodno izvaditi krajnike. Hvala Bogu pa vama ne ide na usi, to je super. Ovdje mislim na forumu i ptice vise znaju , ali ja sam Anu vodila kod minimum desetak dr i u BiH i van BiH jer su njoj bili dijagnostifikovali sa sedam mjeseci totalno ostecenje sluha i svi su bili digli ruke, svi su rekli da se nikad sluh nece vratiti, a do tada pedijatrima sam je milion puta vodila svi su mi govorili da je ok sto ona place non stop, sto nece da jede kao zubi joj rastu, konstantne temperature od zuba i sve tako. Da djete place jer je hujavo i milion nekih gluposti. Nama je dr u BG preporucio Geza i onda smo se njemu vratili, jer smo i prije Bg bili kod njega. Uglavnom uz njegovu terapiju Ani se vratio sluh, ali svaka upala krajnika ide na sluh opet, hvala Bogu do sada manje ostecenje, ali postoji rizik. Zato je neophodno izvaditi krajnike sto prije. U drzavnim bolnicama, Kosevo i Vojna rade klasicni operativni zahvat, ne laserski, a klasicni op zahvat se radi samo djeci preko tri godine, ja koliko znam, mozda grijesim kod nas jedino Gezo radi laserski, a laserski moze ako dijete ima 14kg i vise od 2godine. Onda iskreno sa druge strane iznos koji kod Geza platis je minimalan s obzirom kakvu uslugu dobijes, koju ljubaznost, strucnost i sve ostalo, a za drzavne bolnice em trazi stelu, em uleti nekom u džep, em ljubaznost nikakva, em na sve to moras moliti da te neko pogleda i ostalih more gluposti. Mislim to je moje misljenje i moj izbor. draga, hvala na iscrpnom postu, i zaista mi je zao sto ste se toliko napatili, a istovremeno drago sto su mnogi doktori pogrijesili i sto si istrajala u svemu (mislim na Anin sluh), jaka si ti zena.... meni mm spominje dr. Gezu, jer njegov dobar prijatelj je anesteziolog kod dr. geze,pa eto kod njega cemo 99% prvo i otici da nam da svoje misljenje.... mene je samo strah sto se odmah ide kuci poslije zahvata, strah me ture, reakcija.... tebi i tvojoj curici zelim da sve prodje uredno i da se sto manje patite, i da Ana konacno zavrsi s tom epizodom krajnika! p.s Noa je prije sat otisao s mm u Zenicu, tamo ce biti do nedjelje....bolje i to nego sutra u vrtic....kad sam ih ispratila i htjela da poljubim Nou, kaze on meni: mama, i ti idec c nama, tedi tu (sjedi tu) i pokazuje na sjediste mrva moja!