Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
staviš u zdjelu 500 gr brašna, 1 žumance, 1 kesica kvasca di-go ili 1 kašika velika supena ako ti je veće pakovanje, 100 ml ulja, na vrh male kašike šećera i jedna kašika mala soli, i 250 ml mlijeka...ovo ti je tačna mjera d aporkuhaš tijesto... ostaviš da odtoje 2-3 sata da nadođu... onda podjliš u dvije lopte pa razviješ krugove i režeš kao picu trokutove...i saviješ kiflicu...ako hoćeš slatke puni čime hoćeš dve ide od džema do eurikrema...ili slaen pavlakom, sirom, viršlom kuhanom, trapistom...uglavnom saviješ kiflu, staviš na pek papir , premažeš onim bjenacetom što ti je ostalo i pospeš ako si slatke šećerom a lane sussamom, i pečeš na 200 stepeni 15-20 minuta ( smao sok porumene gore a narast će odmah.... biće one taman...pečenje je najbitnije... nemoj otvarat pećnicu dok pečeš dizana tjesta nakon 20 minuta nemaš šta više peći dosta je...jedino ako napraviš veće spusti temperaturu na 150 pa ih tišti jedno 8-10 minu
eh kad s eispeku uzmeš puter natapkaš onako pomalo puterom ih ododzgo i staviš preko kuhinjsku salvetu da hladnu..za 10 minuta savršene kiflice
Nego moj muž moje mlađe dijete odveo na barice...a starije nam kod nane ostalo kaže da se malo same maze smeta im farah...
kod nas usnce a grad ne vidimo
elem dok su oni gore ja s esmišljam o ručku...možda nam dođe tetka M sa ramanom jer sarko slatko jo proljev ima... elem plan i porgram neki nemam... dal šta radi od ovuih tržnih centara da idem šnjuhat
e i moj muž meni to kaže... em si kaže slodbna em raspoložena em ti bila plata...a njmu nije...kaže samo ćeš beze nakupovat gluposti
dajte mi kakav savjet, ne znam je li ljubomora zbog bebe ili me jednostavno pozeli ili sta li vec neka faza bili smo zajedno ova tri dana, mm malo manje jer je radio al kad smo sami ona meni ne da ni u wc otici to je vriska, plac toliki da je sinoc dok sam bila u wc-u dva puta povratila, kad je pitam sto places kaze onako sto si bila u kupatilu ne znam vise sta da radim inace ne pravi probleme ostaje bez problema sa mojom mamo kad idem na posao, ili sa tetkom
A za ljubomoru je rano...jer oni u tom uzrastu nisu svjesni da u stomaku nesto postoji, ma koliko pricali s bebom i o bebi...
odmah joj bijeli sljez i u nos i da pije alergija joj je vjerovatno kako joj je imunitet oslabio...jer i gljivice ima E sad...kako joj imunitet opet izgraditi...treba skontati...ja nisam za vjestacke nacine (tj. sirupe)...ja bih je stavila na jogurte, mladi sir, kajmak, vocne salate & co (po starinski) ne bih joj ni med davala radi alergije...nego polako sa ovim blazim stvarima...recimo svakog jutra mladog sira i pavlake...pa popodne za uzinu vocnu salatu sa vise vitamina c...pa onda nakon par sedmica uvesti kajmak...pa jaja sa kajmakom...i tako...pa tek onda kada ojaca med&co
draga dadada, dam joj jutros Pikovit (dajem joj ga već nekoliko dana). u roku od 10 minuta se sva osula još više, zacrvenila...nervozna. plače cijelo jutro. spavala je 2 x po 15 minuta. ona inače ujutro spava sat, sat i po. je li moguće da je od Pikovita ova alergija a ne od Bisolvona? neću joj više ništa davati nekoliko dana da ovo sve smirim.
a ovaj tvoj režim ishrane je super samo što ja nisam kod kuće a ni ona. sutra ide nazad u jasice i tamo joj je jesti i piti šta joj daju. ja moram na posao.
Evo citam vas duze vrijeme i fakat ja sam jednpom pitala dr da mi preporuci tj Adiju kakav sirup za imunizaciju , ovdje to uopste ne postoji, fakat su protiv tih toga...Kupila sam mu vitaminske tablete za djecu do 3 godine neki multi vitamin , ni to mu ne dajem, nekako mi je draze kad pojede jabuku ili neku ocku a hb to hoce....
Uh zaboravila sam vam reci dolazi mi mama opet u feb , Uh jedva cekam
Na naselje, ako Bog da
Nadam se iskreno da ce mi upaliti ova kucica cekam je dugo ...a stara cekala moj rodjendan da kaze da dolazi bas su me naiznenadjivali ,a l rece nije mene i sestru pozdlila vec Adija Haj reko znam nisam ja odavno aktuelna vise
Uh zaboravila sam vam reci dolazi mi mama opet u feb , Uh jedva cekam
Na naselje, ako Bog da
Nadam se iskreno da ce mi upaliti ova kucica cekam je dugo ...a stara cekala moj rodjendan da kaze da dolazi bas su me naiznenadjivali ,a l rece nije mene i sestru pozdlila vec Adija Haj reko znam nisam ja odavno aktuelna vise
Ovo mi je nesto pravi poznato Mene otac jednom zove na mobitel i jos me napao sto sam se ja javila nije mene pozelio nego Ajlu. Ja jos trudna hormoni mi divljaju a on mi tako Plakala sam tri dana koliko mi je krivo bilo a sad mi smijesno
Pa zar je alergiju pokupila...duša draga...kako grlo, kašalj, nosić...nisam upratila!
alergiju je dobila od Bisolvona. grlo nemam pojma kako je. sline izvlačim kantama sa onim baby vac-om. kašlje k'o tuberan. elem, veselo...
odmah joj bijeli sljez i u nos i da pije alergija joj je vjerovatno kako joj je imunitet oslabio...jer i gljivice ima E sad...kako joj imunitet opet izgraditi...treba skontati...ja nisam za vjestacke nacine (tj. sirupe)...ja bih je stavila na jogurte, mladi sir, kajmak, vocne salate & co (po starinski) ne bih joj ni med davala radi alergije...nego polako sa ovim blazim stvarima...recimo svakog jutra mladog sira i pavlake...pa popodne za uzinu vocnu salatu sa vise vitamina c...pa onda nakon par sedmica uvesti kajmak...pa jaja sa kajmakom...i tako...pa tek onda kada ojaca med&co
draga dadada, dam joj jutros Pikovit (dajem joj ga već nekoliko dana). u roku od 10 minuta se sva osula još više, zacrvenila...nervozna. plače cijelo jutro. spavala je 2 x po 15 minuta. ona inače ujutro spava sat, sat i po. je li moguće da je od Pikovita ova alergija a ne od Bisolvona? neću joj više ništa davati nekoliko dana da ovo sve smirim.
a ovaj tvoj režim ishrane je super samo što ja nisam kod kuće a ni ona. sutra ide nazad u jasice i tamo joj je jesti i piti šta joj daju. ja moram na posao.
nemam pojma sta je u pikovitu...ali je lako moguce da je na nesto alergicna...ljudi, recimo, uzimaju te vjestacke "imunotabletosirupe" koji sadrze propolis...a alergicni su na polen...pa onda se "prehlade" tj. pocnu im suziti oci i smrcati...a nisu svjesni da je sve zapravo od toga...ja vjestacke "imunobildere" nikako ne volim...niti u njih vjerujem...a i sa propolisom tj. medom se nije igrati...i bas bih voljela da neko uradi analizu danasnjeg meda...fol domaceg...kupuju ljudi drvene kasike...slomise se...a oni ga vrcaju u metalnim zdjelama...nesto ja cisto sumnjam da u medu danas ima korisnih sastojaka...ovo su opet moje furke.
Ima li sanse da ona tebi prije jasilca doruckuje? barem malo...pa kad kuci dodje vocna bomba...ili mladi sir ostavi za veceru...nekako probaj joj polako uvoditi stvari koje "ciste" organizam
Mi se vratili...A. je jos hasta...vidim po njemu...nije mu se igralo...vise je onako posmatro...pa smo malos setali...na kraju se nije bunio sto ide kuci sto meni ukazuje da jos nije sav svoj