Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
bebacha imas tamo recept na '' domacinstvo-potreban savjet'' prava stvar kruh mek ko duša bananice ne slusa me laptop,izbrojili mu se dani izgleda morat cu teska srca da se odvojim od svog ''šteka''
Ali, recimo, R. mi je mnogo osjetljivija od starije... valjda moj organizam u drugoj trudnoci nije imao dovoljno snage...
Mislim da je mnogo do ishrane... mali je broj djece koja doruckuju puru, zitarice...koja vole med, pekmez, mlijecne proizvode... mnogo je "hemije" oko nas...
Helouuuuu again kesa cipsa ispred mene, hrpa sudja iza, ne marim Ignorisem... MM je komiran, jutros je ustao da vozi Lanu teti, ja sam spavala do 11, sad je njegov red, ja malo posremila kucu, slozila Laninu kuhinjicu , bas je cool...ceka kad dodje reakciju... Bajrone, bijela kombinejsn je jer nisam imala drugog izbora ali ispalo je , a kikice, to je prvi put u zivotu da mi je dala da bilo sta stavim na glavu...niko nije smio komentrisati da ne bi poskidala i drzala ih je dugo Za snale nemamo dovoljno kose, spadaju, ali ih cuvamo
ja sma znala i da se svađam sa doktorima... znala da zhtjevam briseve, da ih proveravam privatno... sl d akžem da sma pametnija do doktora ti stavrno ne mogu... Imama svoj doživljaj doeređnih doktora... imama pravo da biram kdo koga ću d aidem... al da dam dozu antibiotika i ond ag aprkeinem i bacim...to nisma smogla hrabrosti sa djecom... najprije pokušavama boriti s emaksimalno da ne dođem do doktota, pomažem si ljekovima narodnim...koristim sve i svašta...al stavrno da rizikujem u opstrukciji nebih smjela...ne volim inhalacije al kad mi ih porpišu i kući ih sama dajem...šta da radim tako je
jesam 2 puta u hitnu poslala H veću ovako...rekli upala grla blaga...dali ospen...ja saečkala do ujutro borila se sa turom...tura prestala ja nisma uključila ospen...bacila ga čitavog...al da sma jednu dozu dala nastavila bih...jer nem antibiotika koji će na gnojnu naginu djelovat ko soppen...kako bih je lišila toga...
ne voli niko doktore...al stavrno ne možemo pretjerivati...
imama ja milion osjećaja majčinskih...i radim sve da do doktroa ne dođe...noćas nisma oka sklopila dežurala sam cijelu noć... al da bebi preldožim rizik od gušenja noćas ne bih mogla stvrno žene ko je vidio dijete u optrukciji zna o čemu govorim
hljeb ostaviš jedno 30 min nakon pečenja u rerni da odstoji nakon toga uzmeš kuhinjsku krpu mokru skroz al da ne kapa s nje voda i zamotaš hljeb cjelokupan vratiš ponovu u rernu na jedno 30 min, zatim izvadiš i metneš zajedno s krpom u kesu ma bude dobar, mek pravo, ajd probaj
a ja pecem hljeb u rerni ako ne ispadne dobro ranicu se....
ja njima dajem jednu bocicu zajedno i ne bih prekidala da sam na tvom mjestu, dala bih jos jednu pa onda mozes vidjeti sta ces
moj ispo samo taki do sad je moj kruh licio Boze mi oprosti na sve samo ne na nesto jestivo onaj starter je prava stvar sad sam se nalozila i kupit cu sebi onaj kalup za kruh i samo da se ''''pridodam'''' tebi i tajri i ja sam danas cekam muža s posla pa da se kvalitetno posvađam noa mi nije neka musterija
noa jesi motala u mokru krpu,suhu krpu ili sta...
emice meni inace kolaci budu odlicni,ali imala sam neku staru rernu pa mi nije uspjevalo do sada da napravim hljeb kako treba.
a sto se tice ishrane,sto kaze tajra bolje spijeciti nego lijeciti.
< Poruku je uredio MALA1994 -- 5.12.2011 15:09:37 >
Ali, recimo, R. mi je mnogo osjetljivija od starije... valjda moj organizam u drugoj trudnoci nije imao dovoljno snage...
Mislim da je mnogo do ishrane... mali je broj djece koja doruckuju puru, zitarice...koja vole med, pekmez, mlijecne proizvode... mnogo je "hemije" oko nas...
Ja sam imala bukvalno trudnocu za trudnocom,i u drugoj trudnoci zeljezo katastrofa,bas sam oslabila,a inace sam prije bila ko beton
Moji jedu sve,nekada i salamu,sin je bas voli,ali to mozda jednom u 10 dana,ne jedem je ni ja cesce,jedina je mozda prednost sto svaki dan jedu povrce i bijeli luk,jer ga ja jedem svaki dan,pa onda i oni
ja svasta podjoh da napisem pa sam se predomislila,danas mi je kratak fitilj i mogla bih se opasno s nekim zakaciti zato bolje da ne pisem.
meni mrsko pisat jos manje citat sve od .do mrsko mi .... Kako ti sem sto si ko zapeta puska sta djecica rade. Jel ima kise kod vas. Marina Kakvo je vrijeme kod vas ?
Samo da vam mahnemo... bili kod nase pedijatrice...posto je imao temperaturu cijelu noc, a primjetila sam kad je pod temperaturom onda se i hroptanje pogorsa. Ona danas nije nista specijalno cula na plucima, malo bronhitisa, ali danas je i dobar pa iskreno nisam ni ocekivala da ce sta cuti jer dijete niti kaslje, niti hropti niti hB ima temperaturu. Dala mi ventolin kapi da ga inhaliram veceras ako bude hroptanja i nazalost sumnja da se mrsa vratila pa nam dala da vadimo briseve, ali ipak ja se nadam da se nije vratila
Samo da vam mahnemo... bili kod nase pedijatrice...posto je imao temperaturu cijelu noc, a primjetila sam kad je pod temperaturom onda se i hroptanje pogorsa. Ona danas nije nista specijalno cula na plucima, malo bronhitisa, ali danas je i dobar pa iskreno nisam ni ocekivala da ce sta cuti jer dijete niti kaslje, niti hropti niti hB ima temperaturu. Dala mi ventolin kapi da ga inhaliram veceras ako bude hroptanja i nazalost sumnja da se mrsa vratila pa nam dala da vadimo briseve, ali ipak ja se nadam da se nije vratila
ne ulazim u taj dio sa vakcinama,ali pricam o terapiji kod respiratornih infekcija.. u ovom dijelu sam imala dobro iskustvo sa njom ali zaista.
a ja ako sumnjam u terapiju nekog ljekara ne dam prvo sirup pa ga onda bacim nego odmah idem po drugo misljenje.
iskreno sto se vakcina tice ja jedino idem kod dr rovcanin jer njoj vjerujem jer me zena nikada do sada nije iznevjerila i nije nadobudna da ne podnosi misljenje drugih dr kao mnogi ljekari.
a Aida je vec mozda malo ostarila pa je bas memorija vise ne sluzi najbolje.
Dr Rovcanin je mm i meni rekla da su lanugo dlacice iznad guze kod M zbog hormona koje sam uzimala u trudnoci? koje su naravno otpale a ja rekla da nisam uzimala nikakvu horm.terapiju nikad u zivotu, na sto ona mm kaze ja znam da je to od hormona ali evo majka negira? i svakakvih bisera. niko nije savrsen naravno. i nekad nekome moze biti los dan. imaju puno posla, slabo su placeni, previse je pacijenata na jednog dr, sve ja to razumijem...ali uopste njihov stav kao da su iznad nas jer su dr mene strasno nervira. jasno je da necu prekinuti antibiotik, ali isto tako jednom nam je propisan kad je dr mislio da imamo upalu grla a mi imali trodnevni virus, dijete povracalo antibiotik i krv na nos joj isla od silnih kapi ali ja sam joj i dalje davala da bi nakraju skontali da je dr pogrijesio... ja mrzim antibiotike jer su meni srusili imunitet do te mjere da se cijeli zivot bojim kad dodje zima, i kad su nam nalazi bili super, i brisevi a dr aida nam preporucila da preventive radi popijeme esbesul jer smatra da je nastala super infekcija u nosu a nema vremena da opet radimo bris, poslusala sam je jer mi je instinkt i zdrav razum govorio da trebam jer dijete kaslje vec mjesec dana i probala sam sve narodne lijekove. nikome ne savjetujem nista osim da ako sumnja u dijagnozu potrazi drugo, trece i cetvrto misljenje...pa odluci kad sve sabere i oduzme.
Ja nemam pojma kako se to zove...
spoji i oboji imama garant kući spremljeno u bookmarks...kad dođem baš pogledam...ako ne završim kdo doktora
nadam se da nije.... i da ce Luki aBd ubrzo ozdraviti...kako je Ana?