Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo me Lady nesto jedva gledam spava mi se, ev jedem grozdjice kazu dobre su za zeljezo
da da helena fino ona rece vrati je mada joj prevsie ne pricam da ne bi stvorili kontraefekat a ona ponekad navali ko sivonja da vidi bebu i nije joj jasno kako ne moze da je vidi, i sta to ona radi u stomaku
hajd' pomozite mi...ne znam sta da radim...brisevi ce biti gotovi tek u petak u 13 sati, a ja od glavobolje, mucnine, nosa, slajma ne mogu da gledam...plus, V. se samo oko mene stalno vrti...preci ce na njega...kontam eto da uzmem neki antb na svoju ruku ...znam da je glupo, ali mi je jos gluplje da pet dana bolujem i cekam pravi antb
neznam tekja al ja kakva sam ja vecinom uzimam na svoju ruku uvjek antib . puno ti je cekat do petka sto ti nisu dali neke lekove pre brisa . Ja bi trazila . Moze ti bris biti o.k a ti se mucila toliko da sacekas nal. A mogla resiti recimo prije opet kako hos . Al ja kad mi je gusto ne cekam nal . Cuvaj malog nadam se da nece prec na njega ako nije gripa kihanje smrkanje ako jest onda nez brzo ozdravljenje
hajd' pomozite mi...ne znam sta da radim...brisevi ce biti gotovi tek u petak u 13 sati, a ja od glavobolje, mucnine, nosa, slajma ne mogu da gledam...plus, V. se samo oko mene stalno vrti...preci ce na njega...kontam eto da uzmem neki antb na svoju ruku ...znam da je glupo, ali mi je jos gluplje da pet dana bolujem i cekam pravi antb
jesu ti sline zuto-zelene ili bijele ako su ti bijele...onda je virus...mojne antibiotik ako su ti zelene i ako nisi alergicna na pencilin onda bih ja uzela amoksicilin ovo ja...kao dr.mdr.pdr.gdr.dadada
ja sam imala slicne tegobe...def. virusno...nista nisaym pila sem panadola, caja i karameLja
a zasto su si uzimali briseve?? mislim, nisam u toku, sta ti je? gripa?
Dr. dadada ja sam sigurna da je bakterija, jer ovo sto uspijem ispuhati je ...samo ne znam koja je bestija...upala sinusa je u pitanju, bananice, otud i glupa glavobolja, mucnina i ostala kompanija...evo sveki mi uzela amoxibos...odoh da se lijecim il' otrujem, pitanje je sad
Dr. dadada ja sam sigurna da je bakterija, jer ovo sto uspijem ispuhati je ...samo ne znam koja je bestija...upala sinusa je u pitanju, bananice, otud i glupa glavobolja, mucnina i ostala kompanija...evo sveki mi uzela amoxibos...odoh da se lijecim il' otrujem, pitanje je sad
ma to ti je amoksicilin samo bosnalijekov ...ja bosnalijekovim tabletama ne vjerujem sretno
Ako dobijete upalu sinusa, nekoliko mjera može pomoći u olakšavanju tegoba:
inhalacije nosa - inhaliranje parama kamilice ili kupanje u vrućoj vodi i udisanje vrućeg, vlažnog zraka
primjena toplih obloga - vlažan, topao ručnik preko nosa, obraza i očiju pomoći će smanjiti bol
obilno uzimanje tekućine - puno tekućine omogućuje razrjeđivanje gustog sekreta u nosu i sinusima i olakšava njegovo izbacivanje
izbjegavajte konzumiranje alkohola - alkohol može pogoršati otok sluznice nosa i sinusa i tako dodatno otežati pražnjenje sekreta.
i jos da dodam uzmi ( ako jos nisi) kapi za nos, i glavicu luka stavi u spavacu sobu pore kreveta, malo ga zarezi u apoteci imas kupiti etericno ulje melissa, ono je extra, ja stavljam u onu posudicu s vodom na radijatoru, otcepi nos u momentu
Inhalacija: Inhalirajte se čajem od majčine dušice u koji ste dodali tri kapi eteričnog ulja mente. Glavu pokrijte ručnikom, jer tako ljekovite pare griju sinuse i dopiru do bolesnih mjesta. Mast: Mažuran(svježi sok) 50g, neslani maslac 20g. Sve pomiješati i mazati unutrašnjost nosa tri puta dnevno. Sirup: 200g šećera staviti na vatru da se zarumeni,dodati litru vode,šest žlica meda, dvije glavice dobro usitnjenog crvenog luka. Kuhati dok ukuha na polovicu. Procjediti i staviti na hladno. Piti tri puta po jednu žlicu poslije jela,i uz to popiti topli čaj od odgovarajućeg ljekovitog bilja.
ja kada sam imala upalu sinusa ( a korijen zuba mi je u sinusu) rekose leda da uzmem umotam kesu u krpicu i stavljam pomalo ili hladnu vodu posoliti i takvu kesicu stavljati na oboljelo mjesto....pomaze sigurno.
a drugo moja ( s marin dvora) pa gdje zapelo ne daj se
nemam pojma da li se smije inhalirati ili ne, ali na netu raja pise da im pomaze kod upale sinusa, dobro je da se neko javio ko zna da nije preporucljivo
večer,danas mi je alex kako živimo u prizemlju izašao na parkiralište..djete je otvorilo vrata sa ključem koji je bio na polici i sa reom i loptom na parkiralište..ja sam išla u sobu obuči se za posao a muž u kupatilo..i okrenem se ja i skužim njega nema otvorena vrata kad on taan izašao na parkiralište sa reom..umrla sam od straha..vikala sam ga samo..ne mogu još doči k sebi kako je to mogao napraviti i kako je uspio uzeti ključ a on je srkoz visoko...uf pretrnula sam od straha...još uvijek se tresem..tamo kod nas nema prometa ali opet ... samo kad se sjetim kako je izašao hvala bogu da sam ga vidjela...
večer,danas mi je alex kako živimo u prizemlju izašao na parkiralište..djete je otvorilo vrata sa ključem koji je bio na polici i sa reom i loptom na parkiralište..ja sam išla u sobu obuči se za posao a muž u kupatilo..i okrenem se ja i skužim njega nema otvorena vrata kad on taan izašao na parkiralište sa reom..umrla sam od straha..vikala sam ga samo..ne mogu još doči k sebi kako je to mogao napraviti i kako je uspio uzeti ključ a on je srkoz visoko...uf pretrnula sam od straha...još uvijek se tresem..tamo kod nas nema prometa ali opet ... samo kad se sjetim kako je izašao hvala bogu da sam ga vidjela...
i meni je A. jednom izasao...doduse na stubiste...al sam pretrnula...na svu srecu vrata se nisu zatvorila, pa sam odmah skontala...inace bih umrla ja mislim
evo i nas...preselili u novi stan jos smjestamo i radimo.....D isla 4 dana u vrtic i od juce opet na antibioticima nas dvoje smo grozni virozni ....strah me da jos na ovo sve ja ne klonem jer nas je protekli mjesec svasta pogadjalo vjerovatno mi je imunitet pao....
nadam se da su sva djecica dobro.....mi slabije imamo vremena za net od smjestanja stvari po novom stanu na poslu su mi ukinuli pristup na RR