|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine [chat]
12.10.2011 9:25:00   
gvendolina
dobar jutar user posted image

ja pijem kafu A gleda crtice na tv-u,naravno odma cim je progledao trazio je da gleda Juricauser posted image ali uspjela sma ga odgoditi za kasnije

felix volim ja sto hoce sjesti da gleda crtane,ali kad se naklati na jedan probi mi glavu....Zar nema ni jedan crtic da je Anelu zanimljiv,probaj mu pustiti ovaj auti

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2626
12.10.2011 10:03:00   
DM
Pozzzz, ne stignem vas "pofatati"Nadam se da su dječica dobro,kako je lana od teacher?
Pita mene moje malo(došao sad do mene i onim umiljatim glasom)-mama hocec napajiti deci puginga(mama hoćeš napravtiti djeci pudinga) user posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 2627
12.10.2011 10:13:37   
Anoniman
jutro i od nas

i opet ja ne zam sta cemo danas? kako "ubiti" dan...lalalallalala
bezbeli cemo morati opet u igraonuuser posted image ...pokusacu ga prvo prevariti sa setnjom
Jucer vam je moj A. prvi put obavio veliku nuzdu na wc-uuser posted image i to tacno kad je Dzeko zabio goluser posted image ...duuuuuugo cemo pamtiti ovaj goluser posted image ...kontam da ga ne forsiram...da sam kao i jucer trazi...pa cemo vidjeti

Svima jedan biguser posted image
nadam se da su bolesni boljeuser posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 2628
12.10.2011 11:00:33   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: dadada
Jucer vam je moj A. prvi put obavio veliku nuzdu na wc-uuser posted image i to tacno kad je Dzeko zabio goluser posted image ...duuuuuugo cemo pamtiti ovaj goluser posted image ...kontam da ga ne forsiram...da sam kao i jucer trazi...pa cemo vidjeti

Svima jedan biguser posted image
nadam se da su bolesni boljeuser posted image

user posted image za Andreja ,bas je izabrao tajming...jos da smo pobijedili bio bi spektakluser posted image

vidi dijete ne spominje niko odvikavanje pa mora sam predlozitiuser posted image ...ocito je on spreman fino vi pripremite tutu,dosadile su mu pelene...moj A sad nece da vidi pelene ,ko kad im je lakse, guza se razrahati

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2629
12.10.2011 11:07:28   
megi
pozdravvv

nadam se da su djeca dobro, da su prehladjeni danas bolje
i mii jos izbjegavamo igraone, radije se setamo, a kad pomislim na zimu uh bice nam veselo
sto se tice crtanih vise ih ja gledam nego ona, njoj zanimljivo 2 minute i ode ona
mene moja smizla jutros jedva pustila na posao, em sam zakasnila, em mi ostalo tel kuci, ma ljepota jedna

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 2630
12.10.2011 11:07:42   
Anoniman
jutrooooo raja evo i mi smo ustajali nocas nekolio puta pa smo malo nadrndani user posted image .Adi je hb bolje nije imao stolicu od juce od 15:00 ura, dajem mu sam  suha hljeba, rize, psenicnih pahuljica , onog zdravog jogurta....Sve ide ko po loju osim onih vitamina ...Daj da mu mali komad da izgricka , nece pa mu uzmem razmutim u vodu , govorim mu sooooooo (sok) mapopije malo skonta odmah da nesta ne stima...
Jutros je pojeo sam punu zdjelicu pahuljica , skuhalamu ja na  slatkom mlijeku i naribala malo jabuke, kruske , sljive...Ostala sam u cudu jer to dosad nije htjeo vidjeti....Poslije pojeo pola kriske integralnog .....

Kako su nam ostali pilici ???Jeli se javljala Ticerka kako nam je Lana??

Dadada jeste li ikad pprobali praviti zmajeve i pustati , nije ih tesko ni rucno napraviti , malo najlona, nekoliko letvica, kolut spage ili konopca tanjeg, heftarica .....Neku vece sam procitala tvoj post da trazis dinosaure, onako dok sam prolazila u prodavnici igracaka pogledam cijene kod nas kostaju 10 km 30 cm dug ima raznih vrsta ....

Salje vam Adi pusu svima user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2631
12.10.2011 11:19:55   
Anoniman
gvendi...spremna sam ja od ljetos...tuta, daska, gacice...ma sve imamouser posted image ...samo sto je do sad uvijek govorio NE na tutu ili dasku...a ja ga nisam tjerala...jucer je sam pokazaouser posted image

marina...lako mi je za vas...tamo nema cega nema...poljubi mi A.user posted image

odosmo sad malo prosetati...idem do robota...mozda ih tamo nadjemouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2632
12.10.2011 12:34:08   
nanika
Pozdrav i od nas.
Jutros su pljuskavice u punom jeku, ali predeveracemo mi touser posted image , bilo je i gorih dana.

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2633
12.10.2011 12:42:53   
Anoniman
dan
mi bili napolju bas je toplo i vruce jako sunce nema vjetra al nismo dugo anel nervozan nestouser posted image sve mu smeta svaka ga igracka nervira te ovo hoce te ono , i na kraju udjem u kucu rano je usto brzo ce lec.
Gvendolina nista ga ne zanima nema kakav nisam crtic na lap .ukljucivala sve to par minuta i cao ode on traziti nesto zanimljivije user posted image da bogdom oce ...
Nanika nedaj te seuser posted image
Tiki kako je L .?

Neposredna veza do poruke: 2634
12.10.2011 15:07:23   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image Izgleda da Adi ima ovu bolest hand,foot and mouth disease na nasem bi se to zvalo , ruka,stopala(noge) i usta bolest..Evo tresem se ko Banja Luka...Jutros dok sam mu prala zubice vidim mu na usni nesto ko bubuljica,ranica kontam ugrizao usnicu...Maloprije me drugarica zoveuser posted image user posted image napokon sina odvela doktoru, jer je on te bubuljice davno dobio prije 3-4 dana i nista nije poduzela , niti otisla doktoru da provjeri, tek nocas kad mu je turica skocila na 41 odvela ga u hitnu...A bili smo kod nje zadnja dva dana igrali se njih dvojica i nije nista spomenula.Danas ga vidim djetetu nateko jezik , usnice grozno izgleda....Mi cekamo dr da dodje da nas pregleda...
Drzite nam fige user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2635
12.10.2011 15:09:19   
Hanady RR
marina jesu to tzv.afteuser posted image

baš mi je žao...to zna biti jako bolno i iritantnouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2636
12.10.2011 15:10:39   
leona81
nikad nisam cula za tu bolest? kako li se to kod nas zove? ma bit ce to ok sigurno nije nista strasno, saljemo vam user posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2637
12.10.2011 15:20:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

marina jesu to tzv.afteuser posted image

baš mi je žao...to zna biti jako bolno i iritantnouser posted image

pojma nemam ja prvi put cujem za to i to je prenozivo ina nas odrale , evoo citam da se pojavljuje u epidemijama preko citave godine ali najcesce krajem ljeta i jesen....Dobija se osip po nogama, rukama i ustima tj sluzokoza ...traje 3-5 dana pracno visokom temperaturom i pise osip po kozi tj udovima nije opasan ali u stima jeste jer natekne jezik , grlo ,moze doci do velikih infekcija....Pise glavni uzrok je infekcija coxsackievirus.Pokusavam da prevedem ovu rijec ispalo mi 10 razlicitih stvari ,a ko ima koji doktor ili med sestra, apotekar da me prosvijetli....Pise da se prenosi preko pelena urina, izmeta .......to su mjehurici 2-4 mm velicine puni  tecnosti , antibiotici ne pomazu kod ovoga ....

Pise da je to sasvim obicna epidemija ali njoj se mali nocas gusio od toga , maloprije sam ga vidjela na prozoru ne moze ni jezik da uvuce u usta koliko mu je natekao ....

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 2638
12.10.2011 15:28:47   
bananica
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

user posted image user posted image user posted image Izgleda da Adi ima ovu bolest hand,foot and mouth disease na nasem bi se to zvalo , ruka,stopala(noge) i usta bolest..Evo tresem se ko Banja Luka...Jutros dok sam mu prala zubice vidim mu na usni nesto ko bubuljica,ranica kontam ugrizao usnicu...Maloprije me drugarica zoveuser posted image user posted image napokon sina odvela doktoru, jer je on te bubuljice davno dobio prije 3-4 dana i nista nije poduzela , niti otisla doktoru da provjeri, tek nocas kad mu je turica skocila na 41 odvela ga u hitnu...A bili smo kod nje zadnja dva dana igrali se njih dvojica i nije nista spomenula.Danas ga vidim djetetu nateko jezik , usnice grozno izgleda....Mi cekamo dr da dodje da nas pregleda...
Drzite nam fige user posted image user posted image

slicno tome je ima sin od mog brata, malom je 2,5 god., dr je rekao da je to stomatitis, dugo je trajao proces lijecenje, nekih 15 dana, dijete je skroy slabo jelo, dr mu je propisao plavu tintu, njom su mayali i svaki put strugali da te aknice puknu, sve dok ne prokrvari, tako se sprijecava sirenje
oni su mayali i sodom bikarbonom, dosta je pomogla

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2639
12.10.2011 15:29:47   
bananica
sta se meni desi sa slovom yyyyy yvono e pa stvarno

< Poruku je uredio bananica -- 12.10.2011 15:30:01 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 2640
12.10.2011 15:31:03   
Anoniman
http://www.patient.co.uk/health/Hand,-Foot-and-Mouth-Disease.htm

ima ovaj tekst na eng i slika kako to izgleda , evo procitala sam 5 razlicitih tekstova svaki je slican ali i pomalo razlicit , svigdje nesto novo procitam ali ovaj tekst me isprepado . pise da mgu biti katastrofalne posljediceuser posted image user posted image user posted image

Glava me boli hocu da poludim , nije mi jasno kad je vec vidjela da joj je mali prosaran nije nista rekla, mi smo veceras trebali imati goste sa malom djecom ja sam odmah rekla da ne dolaze za svaki slucaj...Evo dr mi zvoni na vrata ode da vidim sta ce reci

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2641
12.10.2011 15:56:17   
Anoniman
Ode zvalja a ja imam potrebu da nekg nataknem na noguuser posted image user posted image user posted image  Pregledala ga i pregledala mu te  dvije bubuljice , kaze znam ti i sama ako je vec dobio virus onda nema pomoci dok se tijelo samo ne izbori...Na osnovu sta je vidjela nije sigurna da je to to ali jednostavno rece da cekam i vidim kako se situacija odvija...Pitam je a sta je sa onim opasnim posljedicama, upale mozga, srca itd puu pu pu dalek bilo,  kaze da je moguce ali veoma rijetko se to desava i da se to vise desava malim bebicama, veci rizik za njih...Nema lijeka za ovo , ni kremica , antibiotika , ni penicilina, turicu da skidam panodilom ....Cudna ova baba ili sam ja panicaruser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2642
12.10.2011 15:57:21   
Lady26
Marina, javi sta je rekao doktor...jezim se od ljudi koji mi dodju kuci sa bolesnom djecom user posted image , ja ako Lana i samo slini kazem tako i tako...ne vodim je...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2643
12.10.2011 16:38:18   
Honey3
danuser posted image
kako nam lijepo Suuuunce grije,ja otvorila vrata milina,nije hladnouser posted image
Marina ja isto za tu dijagnozu nikad culauser posted image nadam se da to kod tvog maleckog ipak nije to...da prodje sto prije bez daljeg osipa i ikakvih komplikacijauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2644
12.10.2011 16:42:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

http://www.patient.co.uk/health/Hand,-Foot-and-Mouth-Disease.htm

ima ovaj tekst na eng i slika kako to izgleda , evo procitala sam 5 razlicitih tekstova svaki je slican ali i pomalo razlicit , svigdje nesto novo procitam ali ovaj tekst me isprepado . pise da mgu biti katastrofalne posljediceuser posted image user posted image user posted image

Glava me boli hocu da poludim , nije mi jasno kad je vec vidjela da joj je mali prosaran nije nista rekla, mi smo veceras trebali imati goste sa malom djecom ja sam odmah rekla da ne dolaze za svaki slucaj...Evo dr mi zvoni na vrata ode da vidim sta ce reci
Ma draga marina,
ne crnjaci se odmah
svaa bolest tj. virus moze biti koban...pa i najjednostavnija prehlada...to moraju napisati...al to se desava onima kojima je organizam vec nekom drugom bolesti ostecen i slab...nemoj panicariti molim te...pa znas sta te sve ceka jos...kakve bolesti, padovi i razni stresovi...ostani hladne glave...pa ti si zena zmajuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2645
12.10.2011 16:50:43   
Anoniman
Mi isli do robota...nema ni tamo dinosaurauser posted image
pa smo svratili do zare kids...nemaju nista za djecake od 2-3god.user posted image
pa smo na kraju opet, iako je mama pokusala da izbjegne, zavrsili u igraoni, gdje smo se zadrzali 20 min...na svu srecu teta je super pa nam nije naplatila tih 20 min.user posted image
pa smo spavali-obojeuser posted image
a sad bi mama trebala da kuha...a neda joj seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image (kako se pise ovo ne da joj se ili neda joj seuser posted image tajraaaaaaaaaaa...klemziiiiiiiiiiiiiiii...pustarooooooouser posted image )

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2646
12.10.2011 17:14:22   
Anoniman
Dadada evo smirih se , inace nisam hiperaktivna  sto se tice ovakvih stvari ali danas kad me drugarica nazvala i nacin na koji je rekla tj ispriala a ja prije toga njemu skontam te bubuljice, zamaloo da crknem ...Jos  sto je najgorenikad za to nisam cula , ja kontala neka dijagnoza nedaj Boze,,,Pricala sam sa par majki svakoj od njih su to djeca imala i sve proslo bez  ikakva frke, turica, osip , samo ipak zavisi od djeteta do djeteta , ovoj mojoj je bas grozno mali je sav nateko jezik mu viri dusa moja koliko mu se to izbobalo , nit moze da doji, ni da jede...Natekle mu pljuvacne zlijezde...

Adi ima 2 bubuljice jednu na uhu jedna je na unutarnjoj strani usnice, pa sad cekamo

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2647
12.10.2011 17:19:24   
nanika
marina dk nadam se da ce sve proci bez problemauser posted image . Svako neku svoju muku muciuser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2648
12.10.2011 17:23:02   
teacher75
evo nas konacno sa dobrim vijestima, od juce nema nikako tureuser posted image pocela je fino jesti, zivnula je, igra se, samo sto jos ne hoda, iscrpljena je, a ima i braunilu u nogici pa se boji da stane, sve vice boli, boliuser posted image . jutros je vagali i imala samo 10.5 kg i to sa napisanim pelenamauser posted image a prije bolesti imala 11.5. dusa moja draga, sva se osusila, guzicica i nogice joj kao kod bebeuser posted image al nek je ona meni bolje i nek je pocela jesti, to je najbitnije. svi nalazi do sada su ok, hb, cekamo jos neke nalaze i da zavrsi sa terapijom, jos nekoliko dana pa cem ovaljda kuci. nadala sam se da ce nas pustiti do petka ali kako sada stvari stoje dabogda da izadjemo i u pon. al meni je odmah lakse kad vidim da nema ture, da jede i da je boljeuser posted image od sutra se vracam na posao, nekako cu se organizovati sa mamom, nisu mi nasli zamjenu, pa su djeca do sada vec puno propustila a jos malo pa tromjesecje a i meni ce psihicki biti bolje da malo izadjem medju svijet, dosta vise relacije bolnica-kuca....

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2649
12.10.2011 17:23:57   
teacher75
marina, zelim vam brz oporavak, bice to sve ok, abduser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *