Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ima li iko na temi da mi odgovori Moja djeca su jučer jela sljedeće: pahuljice sa mlijekom, voće(jabuke i mandarine), rastop(kajmak domaći prokuhan pa sa komadićima hljeba) sok, maleni za podnevno spavanje bočicu mlijeka,a stariji za užinu u školi-2 medenjaka(oni veliki )i sokić, oko 5 sati supa sa knedlama(domaća) krompir pire i faširano meso izdinstano za prilog, salata od svežeg kupusa,sok od cvekle, jabuke i mrkve(friško cijeđen), knedle sa šljivama, pred spavanje oko 9 sati navečer -banana i šolja mlijeka(domaće)! Pojeli su usput i po čokoladu(mislim na red čokolade)! E hajd'' sad mi recite-je li im ovo bilo malo za jučer?
< Poruku je uredio doublemum -- 13.10.2011 10:02:20 >
Ima li iko n atemi da mi odgovori Moja djeca su jeučer jela sljedeće: pahuljice sa mlijekom, voće(jabuke i mandarine), rastop(kajmak domaći prokuhan pa sa komadićima hljeba) sok, maleni za podnevno spavanje bočicu mlijeka,a stariji za užinu u školi-2 medenjaka(oni veliki )i sokić, oko 5 sati supa sa knedlama(domaća) krompir pire i faširano meso izdinstano za prilog, salata od svežeg kupusa,sok od cvekle, jabuke i mrkve(friško cijeđen), knedle sa šljivama, pred spavanje oko 9 sati navečer -banana i šolja mlijeka(domaće)! Pojeli su usput i po čokoldu(mislim na red čokolade)! E hajd'' sad mi recite-je li im ovo bilo malo za jučer?
Sta malo?!?!!?!?!?!
Hocu reci, masallah....
< Poruku je uredio Lady26 -- 13.10.2011 10:05:32 >
Ima li iko na temi da mi odgovori Moja djeca su jučer jela sljedeće: pahuljice sa mlijekom, voće(jabuke i mandarine), rastop(kajmak domaći prokuhan pa sa komadićima hljeba) sok, maleni za podnevno spavanje bočicu mlijeka,a stariji za užinu u školi-2 medenjaka(oni veliki )i sokić, oko 5 sati supa sa knedlama(domaća) krompir pire i faširano meso izdinstano za prilog, salata od svežeg kupusa,sok od cvekle, jabuke i mrkve(friško cijeđen), knedle sa šljivama, pred spavanje oko 9 sati navečer -banana i šolja mlijeka(domaće)! Pojeli su usput i po čokoladu(mislim na red čokolade)! E hajd'' sad mi recite-je li im ovo bilo malo za jučer?
jel ti to nama corluces , moj ni pola ne pojede toliko masallah sta drugo rec nije malo
je li ti to ozbiljno pitas pa ja da sam ovo u sebe unjela pukla bih
Ozbiljno da ozbiljnije ne može biti! Sinoć sam dobila besplatan savjet da mi djeca trebaju još jedan obrok tj. da su pred spavanje trebala pojesti nešto slano, jer su im zaboga 3 obroka malo
Ima 3 dana moj Alan nece gotovo nista da jede,a sto mi je najgore aptamil koji je uvijek htio sada nece ni da pomirise.Ja sam isto luda,probala sam sve i aptamil,i obicno mlijeko i kras ,ma nista samo uzme pomirise i ostavi,a bas je sitan i mrsav
Sad ce napuniti 2 godine,a ja mu kupujem odjecu za 18 mjeseci,jer je sitan pravo,bas sam se zabrinula,jer imam i curicu koja je manja i zahtijeva moju paznju,a ja samo oko njega,ali on nista
Ja sam jutros Prespavale smo obje, zezale se, mazile, ma super sve, i onda dok smo mlijeko, pa ne da se obuci ona bi se igrala a vec kasnimo, hajd obucem je, odem u sobu po odjecu svoju i ona mi dolazi kaze nana oprala ruke , ja pa gdje si oprala, kaze evako i trlja ruke...pa pokazi mi gdje si oprala a ona izvadila onu cetku za solju i unutra ugurala ruku ....te peri ruke, 2x, naruzim je i kako sam je spustila i da se okrenem sudarimo se i ona pade preko kade, udarila se u ruku, placeeeee, ja je uzmem a ona me gura od sebe , posjednem je na kauc, pa da je ljubim u rukicu gdje se udarila kaze nece mama jubi juku boji, nemoj me mama (a uvijek kad se udari dodje meni da ljubim to mjesto)....i dere se tajooooooooo, boji juka, tajo jubi ....i ode njemu... Nece meni ja je udarila i zato je boli ruka....jos nisam dobila a sve me zivo boli al nikako i bas sam dodatno
Ozbiljno da ozbiljnije ne može biti! Sinoć sam dobila besplatan savjet da mi djeca trebaju još jedan obrok tj. da su pred spavanje trebala pojesti nešto slano, jer su im zaboga 3 obroka malo
pa jedino ako hoces da ti djeca kasnije pate od pretilosti ti ih tjeraj da jos jedu...ovo ne da je dovoljno...ovo je sto se ponaski kaze masala...ovoliko moj A. pojede za tri dana
Jutro da vas pitam ovdje posto smo ista generacija
Ima 3 dana moj Alan nece gotovo nista da jede,a sto mi je najgore aptamil koji je uvijek htio sada nece ni da pomirise.Ja sam isto luda,probala sam sve i aptamil,i obicno mlijeko i kras ,ma nista samo uzme pomirise i ostavi,a bas je sitan i mrsav
Sad ce napuniti 2 godine,a ja mu kupujem odjecu za 18 mjeseci,jer je sitan pravo,bas sam se zabrinula,jer imam i curicu koja je manja i zahtijeva moju paznju,a ja samo oko njega,ali on nista
Eh draga moja ja bih na tu temu mogla pisati danima, satima.... Muke zive su bile da pojede po par kasika....i po sat vremena hranjenje... Sad je promijenila tetu, ova ima djecu i pocela je bolje jesti hB, valjda uz njih, i jede ono sto nije kuci jela.... Ima jedva 11kg, 22 mjeseca su joj...obrok je od max 10ak kasika i nece vise, ali zato sto nema vremena da jede...al uvijek nesto gricka pa sam poravnila.... Uvijek drzi nesto na stolu na dohvat ruke, pa za pocetak nek onako usput gricka... Eh da, voli mlijeko i sad vec hB danima pije 2x 200ml, mlijeko i kasika cokolina iz flasice....tu ti nemam savjet...
< Poruku je uredio Lady26 -- 13.10.2011 10:24:12 >
mozda je bas ovo razlog...pusti ga...mozda je faza...mozda te namjerno salta...ja cu opet ponnoviti sto sam procitala bezbroj puta...niti jedno dijete sebe nece izgladnjavati...mozda su zubi...ko ce ga znati..
Ma ja ludim iskrena da budem,jer ako ovako nastavi,morat ce na infuziju,u 3 dana je pojeo svega pola banane,malo vode i par gutljaja coca-cole,koju sam mu na kraju dala jer je trazio,samo da nesto popije,ne znam sta mu je
Lady ma ne mogu vjerovati da ima 11 kg-pa moja mrsavica toliko ima a 14 joj mjeseci,s tim da tvoj curetak bas fino izgleda-nimalo mrsava!? a sad procitah za rukicu...ma nemoj se sekirati-znas da ce se za pola sata zaletiti ti u zagrljaj i cmakati!
< Poruku je uredio helena_7 -- 13.10.2011 10:31:31 >
Ma ja ludim iskrena da budem,jer ako ovako nastavi,morat ce na infuziju,u 3 dana je pojeo svega pola banane,malo vode i par gutljaja coca-cole,koju sam mu na kraju dala jer je trazio,samo da nesto popije,ne znam sta mu je
e to jest vec "zabrinjavajuce" cini mi se da neko rece kod upale mokracnih kanala cesto je nejelo pokazatelj
uh moja je ja mislim vec tolika klipacica-pa vjerovatno zato imaju isto! Al kazem ti ne sekiraj se,pa vidi je - bas je lijepo uhranjeno dijete-samo je ne tjeraj da jede molim te! POnavljam vam meni je moja mama zgadila jelo,ma da znate kakve su to muke bile - i tek kad sam se udala pocela sam super jesti jer me niko nije tjerao a do tada zivi kostur bila jer su mi od jela napravili bauk!
P.S. ja ovo govroim samo u slucaju zdrave djece!
< Poruku je uredio helena_7 -- 13.10.2011 10:34:19 >
e to jest vec "zabrinjavajuce" cini mi se da neko rece kod upale mokracnih kanala cesto je nejelo pokazatelj[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
uh moja je ja mislim vec tolika klipacica-pa vjerovatno zato imaju isto! Al kazem ti ne sekiraj se,pa vidi je - bas je lijepo uhranjeno dijete-samo je ne tjeraj da jede molim te! POnavljam vam meni je moja mama zgadila jelo,ma da znate kakve su to muke bile - i tek kad sam se udala pocela sam super jesti jer me niko nije tjerao a do tada zivi kostur bila jer su mi od jela napravili bauk!
slazem se...od hrane ne treba praviti predstavu...ili ces dobiti dijete koje apsolutno nece da jede...ili ces dobiti pretilo dijete...u svakom slucaju neki poremecaj u ishrani
Jel ovo ti meni pises? Lana je povisoka masallah za svoje mjesece , dugonja pa zato izgleda mrsavije, ali ne sekiram se ja...bas pisem da sam hB sad zadovoljna jer jede raznovrsno ali manje kolicine...Ali zato draga moja bila je mjesecima bez rucka...nikakvo povrce, ni meso...samo supa i gluposti...sad je vec hvala Bogu dosta bolje...sa ovom tetom prvih 7 dana nije ZALOGAJA okusila, samo koliko korice hljeba i vodu...ali sad jede ono sto nikad meni nije jela, fasirano meso, rizu...i sl... Krvna slika masallah odlicna...
esmica i ja anelu kupujem odjecu sve 18mjes. sto pise na robi ne brini tako i obucu 22, 23 br . Sretno danas kod dokt.
de nezezej mašalllah... n ne treba im ništa više...ko god ti je to rekao nije ozbiljan nego naporan
Jutrica Kako ste nam svi? Mi smo jucer cijeli dan hodali,danas smo do podne doma,pa opet u setnju... Jucer smo dobili jos jednu djevojcicu u porodici,dobila sam malu rodicu od koje sam starija cak 27 godina. A posto je rodjena 12og,vec vidim da ce biti moja mezimica Moj deckic super,nikla jos jedna trica.Cekamo jos samo jednu i onda cemo valjda imati mali odmor do 5ica... Od tekme se jos nisam oporavila... Mahanje svima
Ooooo, kako si ti sretna žena!