|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 1 - 2 godine [chat]
11.10.2011 9:44:14   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ne znam ja sam I. odvela sa 38 jednom doktoru on mi rekao ne dovodi da dok ne predje 40

ovaj dr je bas pametan, ti si negdje vani jelda...koliko ovi nasi brzo daju antibiotik vani su dr teski na prepisivanju istih.ja za 5 godina u njemackoj nisam ni jedan jedini put dobila antibiotik od dr...

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2526
11.10.2011 9:46:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MALA1994

ne znam ja sam I. odvela sa 38 jednom doktoru on mi rekao ne dovodi da dok ne predje 40

ovaj dr je bas pametan, ti si negdje vani jelda...koliko ovi nasi brzo daju antibiotik vani su dr teski na prepisivanju istih.ja za 5 godina u njemackoj nisam ni jedan jedini put dobila antibiotik od dr...
i po meni super ispravno
bolje da vam svoju teoriju nepisemuser posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
  Neposredna veza do poruke: 2527
11.10.2011 9:58:23   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: dadada

i po meni super ispravno

ne kazem ja da je ovo sto se kod nas radi ispravno,ali vjeruj mi drugo da sam ja znala po mjesec dana biti bolesna i hodati zacepljenog nosa i oni nista a radila sam u bolnici....

a ti bi se dobro slagala sa mojom dr u domu zdravlja, ja imala eserihiju 10 na 7 a ona meni dala neke biljne tablete da kupim da probam da se ne trujem antibioticima user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 11.10.2011 9:59:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2528
11.10.2011 10:02:04   
Anoniman
Evo pronasla sam za taj linex ima ga u Dk ali je izgleda na recept, moram do apoteke da provjerim a bila sam ja vec jednm i samo me poslali prazni ruku nazad, pitala za sirup ili neki preparat poboljsanje apetita ili nesto sa vitaminima ,,,Ja za ovi 18 god u dk jos nikad nisam vidjela sirup....
Drugarica mi dala nesto iz Ukraine ona je to svOm malom davala isti fazn ko linex , kad je imao prolive inace je mali buco ali stalno ili kaslje, slini , uvijek preladjen , pa su joj to dali i kod njih ima linex , kaze da su ovo sto sam od nje dobila i taj linex isti mislim na istu foru....Ovo se razmuti u vodi i pije ...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2529
11.10.2011 10:04:12   
bebacha
nema nikakvi drugi simpoma osom te temp.
osim kenkivitisauser posted image user posted image
A Alen ko da zna  pa joj samo otima stvari a ona placeuser posted image user posted image user posted image

dadada ti si ono spomonjali da tek nakon odredenog perioda dajes antibiotik.jel nakon 3 ili 5 dana temp.kontan da nije virus

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 2530
11.10.2011 10:08:02   
emi7908
pa stooooooooo, sta je bilo...?
NeJmam inspiracije, zaledila se usput , jesi li citala sta sam obukla a dijete zabundala ko da je - 875985 stepeni....

ma ništa posebno tlak me ubi, pa još kašalj, pa nos kad god kahnem k'o da me neko po glavi maljem lupi baš sam bljak...
user posted image
Pročitala sam kako si ubundala djete, pa ista sam ti ali šalu na stranu stvarno je hladno.. a to što se ti šepuriš tako lagano obučena to će dobiti drugi epilog za par dana user posted image
Mala pa kupiću taj sirup da probam, čini mi se da ću pluća iskašljati više user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2531
11.10.2011 10:08:19   
teacher75

i po meni super ispravno

ne kazem ja da je ovo sto se kod nas radi ispravno,ali vjeruj mi drugo da sam ja znala po mjesec dana biti bolesna i hodati zacepljenog nosa i oni nista a radila sam u bolnici....

a ti bi se dobro slagala sa mojom dr u domu zdravlja, ja imala eserihiju 10 na 7 a ona meni dala neke biljne tablete da kupim da probam da se ne trujem antibioticima user posted image

ne znam sta da kazem, nisam za pretjerivanje ni s jedne ni s druge strane. ipak su to mala djeca, nekada je antibiotik jedini spasa, jer moze otici brzo na gore. mene nervira sto nasi dr fino prvo sve ne ispitaju, da utvrde jel bakterija il virus pa onda daju antibiotike,. al valjda je kriva sporost naseg sistema, pa se dugo ceka na nalaze, pa kontaju, dok dodju nalazi, ode sve u helac, pa bolje onda dati odmah antibiotike za svaki slucaj. ja sam ih u svom zivotu pila nenormalno jer sam imala skoro svake godien bronhitis, nekoliko puta upalu pluca itd... evo sad mi nista ne fali, hvala bogu, krvna slika mi uvijek dobra, kao i svi nalazi (imamo sistematski svake godine na poslu) tako da ne mora znaciti ni da se trujemo antibioticima. sto se tice lane, sinoc nije imala temperaturu preko 38 hvala bogu, tako da je noc prosla bez lijekova (prvi put)user posted image u 6 ujutro se probudila i trazila njam njam, pa joj moja mama ugrijala pilecu supicu i pola je pojela. poslije je za dorucak jela i pureuser posted image daj boze da je ono najgore iza nas. ja cu jos malo odmorit kod kuce pa cu gore kod njeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 2532
11.10.2011 10:09:52   
Lady26

IZVORNA PORUKA: emi7908

Pročitala sam kako si ubundala djete, pa ista sam ti ali šalu na stranu stvarno je hladno.. a to što se ti šepuriš tako lagano obučena to će dobiti drugi epilog za par dana user posted image
Mala pa kupiću taj sirup da probam, čini mi se da ću pluća iskašljati više user posted image

Pa moram se sad pokazivati 'vako zgodna user posted image user posted image ...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 2533
11.10.2011 10:11:41   
teacher75
IZVORNA PORUKA: bebacha

nema nikakvi drugi simpoma osom te temp.
osim kenkivitisauser posted image user posted image
A Alen ko da zna  pa joj samo otima stvari a ona placeuser posted image user posted image user posted image

dadada ti si ono spomonjali da tek nakon odredenog perioda dajes antibiotik.jel nakon 3 ili 5 dana temp.kontan da nije virus

mi smo cekali 3 dana da odemo dr (da nam ne bi dao antibiotike) i kad smo otisli upala pluca na oba krilauser posted image ,da smo ranije otisli mozda ne bi bila tako teska situacija i ovaj dugi opravakuser posted image pa bolje ne cekaj nego otidji na pregleda da vide sta je, a ne moras odmah ukljuciti antibiotik ako smatras da niej nista ozibljnio, mozes ga uzeti za svaki slucaj pa ga ukljuciti tek iduci dan

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2534
11.10.2011 10:12:19   
R&T@

IZVORNA PORUKA: tajra

Dadada, raspitaj se za tu godisnju clanarinu u igraonici...

Nas tri smo jucer sve izredale... i vodene bojice i satore i plastelin i "rucak" i ples i grudvanje i bicikla .... i opet dan preeeeeeedug...
user posted image user posted image user posted image gdje ti zivisuser posted image

marina...trzi bilo kakav probiotik u apoteci...naravno reci za dijete

Pa, na Trebevićuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Stradalo je pola paketa kopi papira...a mislim da grudvi jos ima iza namjestajauser posted image  (mislim da je Hanady dala tu ideju)

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2535
11.10.2011 10:15:09   
Anoniman

Dadada, raspitaj se za tu godisnju clanarinu u igraonici...

Nas tri smo jucer sve izredale... i vodene bojice i satore i plastelin i "rucak" i ples i grudvanje i bicikla .... i opet dan preeeeeeedug...
user posted image user posted image user posted image gdje ti zivisuser posted image

marina...trzi bilo kakav probiotik u apoteci...naravno reci za dijete

Pa, na Trebevićuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Stradalo je pola paketa kopi papira...a mislim da grudvi jos ima iza namjestajauser posted image  (mislim da je Hanady dala tu ideju)
probajte i sa avionimauser posted image user posted image user posted image mi se ganjamo avionima papirnim, ima ih svugdje po coskovima ....
Teacher user posted image brzo ozdravljenje Lanici ... a masallah vidim ide na bolje cim trazi da jede .
Kao i ostaloj bolesnoj djeci brzo ozdravljenje .

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 2536
11.10.2011 10:18:07   
bebacha
Teache ja sam s Alen citav mjesc dva-tri put sedmicno bila kod doktora,3 antibiotika,inhalacije,injekcije i na kraju upala pluca na obje strane-i to nebi otkrila da nisam insistirala-vidjet cu jos sta ce biti do ujutru,ako nastavit temo idem u 7 da odma vadimo nalaze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2537
11.10.2011 10:28:44   
leona81
pozdrav svima...
teacheruser posted image  za tebe i Lanu od mene i mojih:) mama stalno pita za Lanu, pa joj moram svaki dan podnijeti izvjestaj:) kad bi je mogli pustiti aBd iz bolnice? kako se ti osjecas

M i dalje kaslje i curi joj nos, ovo je 3 sedmica. zubi je slomise, ja ne znam sta je ovo, a nema ih na vidjelu jos...

< Poruku je uredio leona81 -- 11.10.2011 10:29:04 >

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2538
11.10.2011 10:43:49   
teacher75
odoh sad gore, ne znamo kad cemo izaci, vjerovatno kada sa oporavi lana. nadam se da ce danas biti gotovi neki nalazi koje jos cekamo....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 2539
11.10.2011 10:54:29   
Anoniman

i po meni super ispravno

pametna zenauser posted image
po meni bi se trebao prvo uzeti bris/krv/urin...pa onda da se vidi na tome koji antibiotik odgovara najbolje tj. da napada samo tu bakteruiju...sto je haman nemoguce...pa tek onda da se krene s lijecenjem...Naravno, ovo govorim za situacije gdje nije zivot ugrozen...zadnja opcija je za mene antibiotik...pogotovo ovi sirokog spektra sto te razore...pa se onda ljudi cude kako su stalno bolesni. A jezim se od nasih dr. koji za sve daju antibiotik ko da je u pitanju tik-tak... i nema sterilnog organizma...ja recimo mogu imati bakteriju koja mi apsolutno nikakve smetnje nestvara dok bi ta ista ekoga patila...zato mjesecno bi trebalo uzimati 7 dana caj od uve...sad lupam...ovo mislim da nikom ne moze stetiti...cesto jesti bijeli luk...puno citrusa...i ne cistiti djeci nos cesto ako za to nema potrebe...jer su sline prirodni antibiotik...e sad mozete reci da sam krejziuser posted image ...ovo je moj stav...ja sam se zaklela da A. necu dati antibiotik sve dok ne bude stvarno prijeko potrebno...ja sam "odrasla" na pencilinima...zato ne znam ozdraviti bez antibiotika...i to onih najjacih...e rekla sam...no-no za Andreja...moja "rodjena" mama govori da nisam normala...al zato imam podrsku brata...a on je biohemicaruser posted image

bebacha...A. je do sad samo jednom uzeo antibiotik...i to s 6 mjeseci, da bi ustanovili da se radilo samo o trodnevnom virusu...a on je opet morao ispiti antibiotik do kraja...od tada ja idem dr. tek da ga poslusa...i to iskljucivo privatno, gdje se do sad fakat utvrdilo, mada bi mi ona prepisala za svaki slucaj i antibiotik, da za njega nema potrebe jer bi temp. spala nakon max. 4 dana...al eto...zena mene svaki put saslusa i da mi zeleno svjetlo da ga ne ukljucujem do 4 dana...meni samo bude vazno da ona poslusa pluca da su cista...sline vidim sama kakve su...do sad nismo imali zelenkasteuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2540
11.10.2011 11:05:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Evo pronasla sam za taj linex ima ga u Dk ali je izgleda na recept, moram do apoteke da provjerim a bila sam ja vec jednm i samo me poslali prazni ruku nazad, pitala za sirup ili neki preparat poboljsanje apetita ili nesto sa vitaminima ,,,Ja za ovi 18 god u dk jos nikad nisam vidjela sirup....
Drugarica mi dala nesto iz Ukraine ona je to svOm malom davala isti fazn ko linex , kad je imao prolive inace je mali buco ali stalno ili kaslje, slini , uvijek preladjen , pa su joj to dali i kod njih ima linex , kaze da su ovo sto sam od nje dobila i taj linex isti mislim na istu foru....Ovo se razmuti u vodi i pije ...
i linex baby se razmuti...dok za odrasle je u kapsulama ali isto mozes dati djetetu...jedino trebas istresti saadrzaj iz kapsule

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2541
11.10.2011 11:18:59   
Anoniman
ovo su 4 proizvoda u koja se ja kunemuser posted image ...s kojim lijecim A. Naravno, ne znaci da ce nekom drugom ovo pomoci...nama je do sad uvijek pomoglo, hvala bogu...meni je to bitno
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
ovaj vapo je odlicna stvar...prodise i mirno spava

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2542
11.10.2011 11:20:26   
Mya_81 RR
user posted image user posted image user posted image baby vac. Ne bih ga dala ni zasta na svijetu!!!

Ali nismo probali ovu mazalicu, mi smo uvijek koristili od dr.Thaisa.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2543
11.10.2011 11:23:26   
bebacha
joj ja sam jos uvjek skepticna prema baby vacu a mislim da nam je bas bas potreban al et.
Dadada sta je ovo cervrto.
i mi puno koristimo sljez a cepice nikad

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2544
11.10.2011 11:30:09   
R&T@
Dadada, sve je to divno dok imas zdravo dijete...
Moja T. je popila samo jedan antibiotik i imala tri puta temperaturu za 5 godina, od toga 2,5 godine vrtica, hvala Bogu...

Ali kad imas dijete koje se gubi od visoke temperature i place bez prestanka, sve teorije padaju u vodu, nazalostuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2545
11.10.2011 11:39:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

joj ja sam jos uvjek skepticna prema baby vacu a mislim da nam je bas bas potreban al et.
Dadada sta je ovo cervrto.
i mi puno koristimo sljez a cepice nikad

nemoj biti...treba spomenik dici onom ko ga izmisliuser posted image user posted image
a ovo cetvrto je mazalica...maze se po prsima, zapravo u predjelu bronhija i gornji dio ledja...mislim da je glavni sastojak eukaliptus...prodises momentalno...a moze se stavljati i u vrelu vodu za inhalaciju...A. momentalno zaspe kad ga namazem...pa se pitam sta jos imauser posted image user posted image

tajra...slazem se
i kucam...nama je ovo do sad bilo dovoljno

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 2546
11.10.2011 11:41:09   
bebacha
Koliko kosta ovaj
mi koristimo od Dr theisa.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2547
11.10.2011 11:54:56   
R&T@
Ovu kremu s dadadinog spiska je moja nana u vaktu komunizma donosila iz Turske... zvali smo je vicko...
miris joj je fantastican...
nana nam je stavljala po mrvicu u nosnice i nije bilo sanse da ne prodisesuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2548
11.10.2011 12:44:12   
Lady26
Hajmo zene, kafa, sok, kolaci.... user posted image
Pa gdje ste sve pobjegle...user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 2549
11.10.2011 13:02:07   
Malenaoduvijek
dadada duso moja

mnogo te cijenim i postujem ali

wick vapo rub nije za malu djecu jer sadrzi mentol, imam ga ja u fruzideru i famozan je donio mi ga djadja iz njemacke, kod nas ga mozda ima nisam sigurna.
dr theiss je na istom principu ali bez mentola koji nije za dojencad i malu djecu.user posted image

moze nadraziti sluznicu na zalost jer su oni jos maleni i osjetljivi...

potpuno se slazem sa tajrom,
ja isto nisam za antibiotike i to za one odokativne, ali u situaciji kad dijete ima temp 40 i 2 dana se ne spusta uopste mislim da je bolji i antibiotik nego sve sto se moze desiti pod visokom temperaturom.

i ti stvarno imas srecu sa A.pa nije bolesljivpa ne dolazis u situaciju da mu trebaju antibiotici uopste.

kod nas je pedijatrica jako razumna zena i ne daje antibiotike napamet, ja ne znam nikaoga da je tako cesto uradio briseve i vadio krv kao moja djeca posebno Igor, jer zena zaista nece napamet nista da daje.
samo ono sto je veliki problem sto kod nas bris cekas po 3 dana i to uspanicenom roditelju cije dijete gori nimalo ne ide u korist a i dr jer ne zeli naravno upalu pluca i slicne komplikacije tako da onda daju antibiotike..

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *