|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
27.4.2013 13:58:05   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Eh evo nas sa izvjestajem user posted image

Nakon tacno 19 dana piskanja u gace, moj djecak je poceo sam traziti tutu, trebalo nam je malo duze za taj "klik" ali hvala Bogu izdrzali smo .
user posted image user posted image .
Jutros je ustao potpuno suhe nocne pelene i trazio mi tutu da piski, pa ako potraje par dana, onda ukidamo i nocnu aBd user posted image .

U biti potrebno je jakooo puno strpljenja, razumijevanja, price i objasnjavanja, i naravno detardzenta za ves user posted image .

ja da sam na tvom mjestu odmah bi skinula i nocnu da ga ne zbunjuje

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2376
27.4.2013 13:59:27   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Eh evo nas sa izvjestajem user posted image

Nakon tacno 19 dana piskanja u gace, moj djecak je poceo sam traziti tutu, trebalo nam je malo duze za taj "klik" ali hvala Bogu izdrzali smo .
user posted image user posted image .
Jutros je ustao potpuno suhe nocne pelene i trazio mi tutu da piski, pa ako potraje par dana, onda ukidamo i nocnu aBd user posted image .

U biti potrebno je jakooo puno strpljenja, razumijevanja, price i objasnjavanja, i naravno detardzenta za ves user posted image .

ja da sam na tvom mjestu odmah bi skinula i nocnu da ga ne zbunjuje

Mislim da cemo tako i uraditi user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2377
28.4.2013 9:36:16   
HNF
Mozete li mi reci da li ste kada ste pocele uciti djecu na tutu odmah ih izvodile i napolje bez pelene. Evo i mi pocinjemo sa ucenjem na tutu, on svaki put pisku kad mu dam tutu, ali nece da sjedne i da kaki, to nam je najveci problem. Ne znam kako ce naucit kakit na tutu, jer nema sanse da sjedne, i cim ga obucem kaki ili u gacice ili u pelene, a na tutu nema sanse. E sad posto on ima cesto stolicu preko dana, ne znam kako da ga izvedem napolje bez pelene.jer nikad ne znam kad ce kakit. Sad je vec toplo, tako da bih uvijek ponijela nesto za presvuc ako bi se malo upiskio, ali sta ako krene kakit user posted image . I da li je jos neko imao taj problem, da dijete nece da kaki na tutu. Djecak ima 2 god i 3 mjeseca

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2378
30.4.2013 11:23:17   
mala_sa
Nocna pelena skinuta 3 dana nakon dnevne user posted image user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 2379
30.4.2013 11:32:46   
mala_sa
HNF kod nas je odvikavanje potrajalo dobrih 19 dana. Prva 3 dana je u gace piskio po 10 puta na dan, takodjer je sigurno prvih 7 dana kakio u gacice. Jednostavno nije smio da kaki u tutu; i onda je samo jedan dan dok je sjedio na tuti i piskio doslo mu i da kaki, ja mu nisam dala da ustane (on je htio) vec sam ga nekako zabavila i prevarila da kaki taj prvi put u tutu. Eh od tad je poceo bez straha kakiti u tutu; ali je nije trazio vec bih ja skontala kad mu se kaki i odmah ga stavljala. Napolje smo izasli 3ci dan, bez pelene, samo u gacicama; i to do parkica. Kad bismo isli na kratke relacije nisam mu stavljala pelene, ali kad smo isli u prodavnicu i zadrzavali se po 3-4 sata tada jesam. Nakon nekih 15 dana prvi put je sam zatrazio tutu i to da kaki. Pisu jos nije mogao kontrolisati. I onda je odjednom 19ti dan ujutro se probudio suh (dotad je uvijek pelena bila puna) i rekao: mama A piki; ja ga stavila na tutu i stvarno piskio; od tad hvala Bogu trazi sam tutu svaki put, nezgode nam se nisu desile dosad. A pelene smo skinuli skroz i kad idemo na duze relacije, nosimo tutu sa sobom user posted image .
Skinuli smo pelenu 7 dana prije 2 rodjendana user posted image .

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2380
9.5.2013 10:22:12   
lepetetka

HNF kod nas je odvikavanje potrajalo dobrih 19 dana. Prva 3 dana je u gace piskio po 10 puta na dan, takodjer je sigurno prvih 7 dana kakio u gacice. Jednostavno nije smio da kaki u tutu; i onda je samo jedan dan dok je sjedio na tuti i piskio doslo mu i da kaki, ja mu nisam dala da ustane (on je htio) vec sam ga nekako zabavila i prevarila da kaki taj prvi put u tutu. Eh od tad je poceo bez straha kakiti u tutu; ali je nije trazio vec bih ja skontala kad mu se kaki i odmah ga stavljala. Napolje smo izasli 3ci dan, bez pelene, samo u gacicama; i to do parkica. Kad bismo isli na kratke relacije nisam mu stavljala pelene, ali kad smo isli u prodavnicu i zadrzavali se po 3-4 sata tada jesam. Nakon nekih 15 dana prvi put je sam zatrazio tutu i to da kaki. Pisu jos nije mogao kontrolisati. I onda je odjednom 19ti dan ujutro se probudio suh (dotad je uvijek pelena bila puna) i rekao: mama A piki; ja ga stavila na tutu i stvarno piskio; od tad hvala Bogu trazi sam tutu svaki put, nezgode nam se nisu desile dosad. A pelene smo skinuli skroz i kad idemo na duze relacije, nosimo tutu sa sobom user posted image .
Skinuli smo pelenu 7 dana prije 2 rodjendana user posted image .

user posted image user posted image za Adina user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2381
9.5.2013 10:31:12   
lepetetka
evo i našeg zasad kratkog izvještaja user posted image
moja ceza je treći dan u gaćicama user posted image
ponedeljak: oko 6 upišanih gaća, trenerki, bodića;
utorak: možda tri presvlake;
srijeda: jedna upišana i jedna ukakana user posted image ;
mada je više ja stavljam nego što ona traži ali eto, dobro je, nadam se ... neće ni ona da kaki u tutu, nego se negdje uhinji i odradi to da niko ne vidi,..sada čim vidim da je odlutala i ušutila se, maltretiram je "hoćeš tutu, hoćeš li kakiti" user posted image
nadam se da ćemo uspjeti
i da dosad se uvijek budila puuuuune pelene, čak je znala i propiškiti, jutros je bila suha, pa vidjet ćemo za dalje ....držite nam fige user posted image

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 2382
9.5.2013 10:41:50   
Amyla
smao polako lepetetka i mi smo bez pelene 8-9 dan, ne znam ni ja vise i onako nemamo puno mokrih presvlaka, jednu ili ni jednu, ali zato imamo ukakanu, skoro pa obavezno, kad hoce piskiti kaze mi mama piki ali se ukaki u gace, nocnu mu jos nisam skinula, cim nauci po danu skidamo i nocnu, kupila sam i trening gacice u dm-u pa cu vjerovatno njih staviti po noci uskoro, a po danu smo skroz skinuli, znaci ni kad spava ni kad negdje idemo, nikada je ne stavljamo...drzite nam fige user posted image

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

Neposredna veza do poruke: 2383
9.5.2013 11:08:49   
lepetetka
Amyla user posted image user posted image
ni mi ne stavljamo na dnevnom spavanju, mah reko nek mi upiša sve što želi prije pranja tepiha i čišćenja namještaja user posted image ali eto nemamo nekih velikih nezgoda hB, ona to većinom uradi stojeći, kada se uhelaći user posted image
tako da nemam upišanih tepiha i namještaja još, sve upiju gaćice i trenerka user posted image

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2384
9.5.2013 11:15:44   
aazra
IZVORNA PORUKA: HNF

Mozete li mi reci da li ste kada ste pocele uciti djecu na tutu odmah ih izvodile i napolje bez pelene. Evo i mi pocinjemo sa ucenjem na tutu, on svaki put pisku kad mu dam tutu, ali nece da sjedne i da kaki, to nam je najveci problem. Ne znam kako ce naucit kakit na tutu, jer nema sanse da sjedne, i cim ga obucem kaki ili u gacice ili u pelene, a na tutu nema sanse. E sad posto on ima cesto stolicu preko dana, ne znam kako da ga izvedem napolje bez pelene.jer nikad ne znam kad ce kakit. Sad je vec toplo, tako da bih uvijek ponijela nesto za presvuc ako bi se malo upiskio, ali sta ako krene kakit user posted image . I da li je jos neko imao taj problem, da dijete nece da kaki na tutu. Djecak ima 2 god i 3 mjeseca

HNF ja sam imala itekakav problem jer mi maleni bas nikad nije htio na tutu i vukli smo pelene i sa tri godine, ali kad smo ga poceli stavljati na onaj produzetak za wc naucio za nekoliko dana..i sad se pitam sto smo se i patili s tom tutom...

Vidi, morat ces pustiti da se koji put upiski dok ne skonta da mu smeta..srecom pa je ljeto, izvedi ga koji put bez pelene ne moras sad u grad ni negdje daleko...

Moj nikad nije kakio u gace, ali je znao trpiti i po dva dana i kad je vec isao na wc bilo je problem s tim kakenjem...pa smo mu davali onaj sirup protiv zatvora...i onda kad nije mogao izdrzati isao je tamo kakiti i tako smo i to rijesili.

Ali, nemoj se patiti s tutom ako ne ide, moj nikad nije htio da sjedi a nema kakvih mu nismo uzimali i ja i moja mama user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 9.5.2013 11:17:44 >

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 2385
9.5.2013 11:38:21   
canim
Eh mi smo nabavili gacica, kupila sam i one jedne iz DM-a kao tuta trening gace user posted image ne znam ni hoce li mi trebati ali eto da probamo, jos samo da pocnemo s treningom super ce biti.

Inace ona odbija sjesti na tutu bez odjece, probala sam hiljadu puta da je stavim, nece, ne voli nikako, doduse nisam je nikad podmicivala, ali vidim da je neko postavio anketu s istim problemom i neko kaze da podmiti dijete bombonama user posted image pa probat cu i ja ako treba i kinder jajetom samo da zavoli tutu user posted image

Mozda najbolje da pocnemo od ponedeljka, jer cemo vjerovatno za vikend negdje setati pa ce morati pelene nositi.

Neposredna veza do poruke: 2386
9.5.2013 11:42:33   
škorpija
ja smatram da djeci koja ne idu u vrtić nije baš jasnp zašto tuta služi, mi smo malcu kupili tutu ali je na kraju naučio piškiti i kakiti uwc šolju jer je viđao mm i mene u WC i znao je za što služi, a za tutu je mislio da je igračka jer nije vidio djecu da to rade, i ja mislim da ako dijete neće tutu treba probati sa wc ošljom i nastavkom, ali nikako ne kupujte onu što pišti i svira to samo odvlači djetetu pažnju od prave stvari koju treba obavitiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2387
9.5.2013 11:54:43   
canim
Ja nisam ni pokusala da je stavim na solju iako smo kupili i onaj nastavak, mozda da probamo i tako.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2388
9.5.2013 12:20:10   
aazra
Canim, malo je problem ako je solja visoka, ali trebalo bi ici bolje nego sa tutom...user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2389
9.5.2013 12:25:07   
škorpija
mi smo malcu od debelog stiropora napravili kao postolje koje stoji isred wc šolje da se može popeti i da mu noge ne vise

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 2390
9.5.2013 15:37:18   
HNF
Eh da vam javim, moj djecak je poceo i kakit na tutu user posted image . Prvih dana nije smio ni da sjedne na nju, i onda se samo jedan dan oslobodio, gledao crtani i ja ga stavim na tutu, i tako on kaki u nju. Evo danas je vec 10 dana kako smo skinuli pelenu. Stavljamo je samo po noci i kad idemo duze napolje, jer on cesto kaki,a jos mi nikako ne pokazuje kad bi piskio ili kakio user posted image . Uglavnom kad ga ja stavim na tutu, onda on piski ili kaki, ali sam nikako ne pokazuje odnosno ne trazi.Sto se tice wc solje hoce piskit stojeci, ali nece da sjedne, jedino da mu sta stavim pod noge, da mu onako ne vise. Eh valjda ce brzo poceti i sam pokazivat kad treba obavit nuzdu.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2391
9.5.2013 16:00:00   
canim
Ma ja cu probati i jedno i drugo, vise bih volila da prvo nauci na tutu, jer mi je nekako sigurnije nego na solji da sjedi ali nije problem ni ako joj se vise svidi solja, samo da hoce sjesti pa bilo gdje user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 2392
9.5.2013 23:58:12   
mala_sa
Da damo podrsku nasoj generaciji u tuta treningu user posted image user posted image user posted image mame budite mi saburli, vjerujte vrijedi user posted image user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2393
11.5.2013 10:40:06   
Amam
Cestitke drugu adinu i mami na strpljenju,mi pokusavamo,no on ne konta cemu to sluzi user posted image .
Jutros je kakio,ali nije to njemu neki dozivljaj kao nama user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2394
11.5.2013 11:15:35   
adiam
cestitke djecici a i mamama koji su uspjeli user posted image
Samo strpljenja i sve to ide samim tokom. Ja sam svog dječaka odvikla kad je imao 3 pune godine i cca 1 mjesec.

Jednostavno više nije bilo smisla, jer mu je već sve prolazilo a on je samo govorio "neću na tutu i tačka".
Pokušavala sam i ja to ljeto prije 3 rođendana ali nije išlo, samo strea i sebi a i njemu pravila. I u nedjelju ujutro me probudio u 6 ujutro user posted image i kakio u pelenu dok sam bila u kupatilu i sjeo na konju. Kad sam došla umalo me nije srčani strefio, sve prošlo na sve strane, tad sam poludila i istuširala ga i odlučila da od danas idemo na tutu i da se slučajno (user posted image ) neupiški u gaće. Išli smo odmah taj dan u park i nisam mu ponijela presvlaku i to sam mu i naglasila ako se upiški ide odmah kući jer nema ništa drugo obući, i non stop ga napominjala. Jednostavno sam smatrala da je moje dijete dovoljno zrelo da to može, (jer sve drugo odlično može i zna, kad je za njegov ćejf).
Naravno, isprva sam ga non stop napominjala 500xdnevno, i navečer smo spakovali pelene koje sam 2 dana prije kupila, tako da ih bilo baš puno, i odnijeli u moje auto i dogovorili da to nosimo jednom malom braci, i on se složio.
Znalo se desiti da se upiški u gaćice jednostavno nestigne, pričala sam s njim da to nije u redu i sasvim nam je dobro išlo.
Eh da, na spavanje smo išli bez pelene, uzela sam onu plahtu nepromočivu i rekla mu da je ovo za piškenje, i da me zove po noći ako hoće i zaista se nije 2-3x za svo vrijeme upiškio, a ima od toga pola godine. I sad mi obavezno naglasi, da stavim plahtu za piškenje ako slučajno zaboravim i super je.
Zato žene samo naprijed, ako osjetite da dijete nekonta nemojte previše navaljivati, pustite malo vremena da prođe i sve to samo od sebe ide...user posted image

izvinite na dužini posta, ponijelo me user posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2395
17.5.2013 15:10:22   
lepetetka
evo ponovnog izvještaja
danas nam je 12-ti dan u gaćicama, imamo ispada, doduše ne puno, jednom dnevno se ukaki u gaćice, a nekad jednom i upiški ako se zaboravi, pretežno traži tutu sama, nekad se sama i skine i sjedne, piški i obuče, doduše traljavo ali obuče, sva mi je smiješna u tome..
ali noćnu ne smijemo skidati jer se upiški noću, tako da ona ostaje još izvjesno vrijeme dok ne otopli još malo..
vani kada idemo ne nosimo pelenu, trudim se da se ispiški kada krenemo i zna biti suha pa i po 2-3 sata dok se vratimo doma..
eto to bi bilo to, nadam se da ćemo naučiti i da se treba kakiti u tutu, jer tu smo zapeli user posted image

(odgovor članu adiam)
Neposredna veza do poruke: 2396
17.5.2013 15:40:44   
Almaa
Pozdrav, moja curica ima 2,5 godine i jos piski u pelenu, tutu i solju striktno odbija, cak i kad še popiski sama skine pelenu i kaze da je piskila, jedana dan sam joj obukla gacice i kada se popiskila fino mi trazi pelenu da joj stavim, keze nece gacice. E sad mene zanima vase iskustvo, da li da cekam da sam trazi tutu, obzirom da je itekako svjesna ili da skinemo pelenu pa sta Bog dadne.

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 2397
17.5.2013 15:48:28   
lepetetka

IZVORNA PORUKA: Almaa

Pozdrav, moja curica ima 2,5 godine i jos piski u pelenu, tutu i solju striktno odbija, cak i kad še popiski sama skine pelenu i kaze da je piskila, jedana dan sam joj obukla gacice i kada se popiskila fino mi trazi pelenu da joj stavim, keze nece gacice. E sad mene zanima vase iskustvo, da li da cekam da sam trazi tutu, obzirom da je itekako svjesna ili da skinemo pelenu pa sta Bog dadne.

Almaa probajte jednu sedmicu vremena izdvojiti bar, i kada se krene u gaćice,krene se, jedan dan ne znači ništa, to je kap u moru, treba pustiti dijete 3-4 dana u gaćicama i vidjeti kako će se ponašati, a pelene koje imaš sakrij , pošto je veća i reci da ih je nestalo, nemaš para da kupiš nove i tako nešto user posted image
kod nekoga odvikavanje teče brže, kod nekoga sporije..
vjeruj da znaju svašta, moja me nekad zove hoće tutu, a već je malo pišnula u gaćice i zaustavila, da ne bi bila mokra, znači smeta joj..
držim vam fige

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2398
17.5.2013 15:51:13   
lepetetka

IZVORNA PORUKA: Amyla

smao polako lepetetka i mi smo bez pelene 8-9 dan, ne znam ni ja vise i onako nemamo puno mokrih presvlaka, jednu ili ni jednu, ali zato imamo ukakanu, skoro pa obavezno, kad hoce piskiti kaze mi mama piki ali se ukaki u gace, nocnu mu jos nisam skinula, cim nauci po danu skidamo i nocnu, kupila sam i trening gacice u dm-u pa cu vjerovatno njih staviti po noci uskoro, a po danu smo skroz skinuli, znaci ni kad spava ni kad negdje idemo, nikada je ne stavljamo...drzite nam fige user posted image

Amylaaaa kako ide kakanje kod vas??? user posted image user posted image kod nas nikako user posted image user posted image

(odgovor članu Amyla)
Neposredna veza do poruke: 2399
17.5.2013 23:41:53   
canim
Moja nece da sjedne na tutu nikako, igrali smo se i beba, beba sjedi na tuti, pisa, i sve je ona skontala za sta sluzi, probala je jednom i nikako joj se ne svidja user posted image

Danas sam igrom slucaja naletila na tutu one tute kao solje, samo sto ova ne svira hB pa tako da sam je odmah kupila, nije je jos vidjela, ali nadam se da ce joj se svidjeti, inace user posted image a bas je lijepa, ljubicasta, ima kapak, ma ko prava user posted image

Neposredna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *