|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
7.4.2013 23:33:21   
mala_sa
Lady vidjet cu na ebayu ovu "tutu" sad mi je baby centar podaleko user posted image

Ja jos nesmijem skinuti nocnu, jer ujutro uvijek bude puna. Nekad pije hapu pred spavanje, a nekad ne, i svejedno pelena je ujutro isto punauser posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2351
7.4.2013 23:35:21   
Mya_81 RR
Mala, napisah da je i kod nas bilo isto. Mislim da je nocnu nosila jos sigurno 3 mjeseca poslije. Kad smo je ukinuli znalo se desavati da se upiski nocu ali proslo je i to user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2352
7.4.2013 23:36:28   
ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Lady vidjet cu na ebayu ovu "tutu" sad mi je baby centar podaleko user posted image

Ja jos nesmijem skinuti nocnu, jer ujutro uvijek bude puna. Nekad pije hapu pred spavanje, a nekad ne, i svejedno pelena je ujutro isto punauser posted image

imaš li Prenatal blizu? i kod njih ima ovih tuta.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2353
7.4.2013 23:37:41   
ladyblue RR
evo tute...odlična stvar.

http://potette.com/

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 2354
7.4.2013 23:47:12   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Hvala user posted image , sad sam gledala video i nama je bas prakticna, pogotovo jer se punooo vozimo i to bas daleke relacije.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 2355
7.4.2013 23:48:33   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mala, napisah da je i kod nas bilo isto. Mislim da je nocnu nosila jos sigurno 3 mjeseca poslije. Kad smo je ukinuli znalo se desavati da se upiski nocu ali proslo je i to user posted image

I ja cu zadrzati nocnu, mislim da jos uvijek precesto piski nocu, i da nikako ne mogu upratiti svaki put da ga ispiskim.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2356
8.4.2013 10:22:12   
melin

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

I ja cu zadrzati nocnu, mislim da jos uvijek precesto piski nocu, i da nikako ne mogu upratiti svaki put da ga ispiskim.

i mene su mucila sva ova ista pitanja kako ce to sve protecuser posted image nocnu nismo skidali odma a sve ostalo je islo ok nikad se nije upiskila ni kod kuce ni vani mada ja uvijek imam rezervnu osdjecu za nedaj boze al smo imali drugi problem nije smjela da kaki pa sam joj znala stavljat pelenu na kratko inace trpi i posle pravi jos veci problem...sretno
a ova tuta mi se cini jako prakticno posto smo i mi cesto na putu pa odma se bacam u potraguuser posted image

< Poruku je uredio melin -- 8.4.2013 10:24:17 >

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2357
8.4.2013 10:50:30   
mala_sa
U sat vremena sam ga presvukla tacno 4 puta user posted image user posted image user posted image susilica ce da radi punom parom...

(odgovor članu melin)
Neposredna veza do poruke: 2358
8.4.2013 10:58:14   
ladyblue RR

U sat vremena sam ga presvukla tacno 4 puta user posted image user posted image user posted image susilica ce da radi punom parom...

a cijeli dan ćeš danas mijenjati gaće...ne nadaj se da će danas išta skontati

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2359
8.4.2013 11:05:35   
mala_sa

a cijeli dan ćeš danas mijenjati gaće...ne nadaj se da će danas išta skontati

Najgore sto ga svaki put ponudim sa tutom i kaze mi nece piskiti; nako 10 sekundi su gace mokre!

Neposredna veza do poruke: 2360
8.4.2013 11:08:08   
ladyblue RR
to će ti biti cijeli dan...ne zna šta treba da radi. kada se probudi, pravac tuta i kada piški - nagrada! mito i korupcija od malih noguuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2361
8.4.2013 11:11:40   
mala_sa

to će ti biti cijeli dan...ne zna šta treba da radi. kada se probudi, pravac tuta i kada piški - nagrada! mito i korupcija od malih noguuser posted image

Pripremila sam raznih bombonica user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2362
8.4.2013 11:30:32   
ljubičica 28

Pripremila sam raznih bombonica user posted image user posted image

user posted image

Pa ja, i onda se pitamo ko ih nauči mitu user posted image

Nego, naumpalo mi je da ga ponudiš da piški u kupatilu a odvrni malčice česmu...ako bude mogao, pišat će odmah tako user posted image

Za sušilicu user posted image , trebat će ti ovih dana user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2363
8.4.2013 13:56:51   
mala_sa
Ljubicice u kriznim situacijama cilj opravdava sredstvo user posted image user posted image

Maloprije smo imali situaciju tusiranja nakon kaki ce u gacama user posted image user posted image , A sad spava; a ja sam u zen fazi user posted image

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 2364
8.4.2013 16:01:13   
Medi_87
mala_sa koliko ste uzeli vesa za početakuser posted image da vidim je li dovoljno koliko sam ja uzelauser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2365
8.4.2013 20:10:04   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Medi_87

mala_sa koliko ste uzeli vesa za početakuser posted image da vidim je li dovoljno koliko sam ja uzelauser posted image

Ja kupila 15 komada gacica, s tim sto cim ih on upiski ja ih perem na ruke; jer nigdje me nebi bilo ako bih cekala da stavim u masinu user posted image user posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2366
8.4.2013 20:28:35   
Medi_87
Ja sam kupila 10, ali sutra cu opet u kupovinuuser posted image moram mu jos potkosulja kupiti, najkritičnije je sto on cijeli dan kad hoce da piski hoce da se sav skineuser posted image ma i ja ih perem na ruke i odmah na susilo iznad sporeta

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2367
8.4.2013 21:49:06   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Ja sam kupila 10, ali sutra cu opet u kupovinuuser posted image moram mu jos potkosulja kupiti, najkritičnije je sto on cijeli dan kad hoce da piski hoce da se sav skineuser posted image ma i ja ih perem na ruke i odmah na susilo iznad sporeta

Sretno i vama sa treningom user posted image user posted image . Jel M zna da trazi tutu kad mu se piskî??
Moj A jos uvijek nije uhafizao kad da trazi tutu, danas se bajmanje 15 puta upiskio u gace user posted image user posted image
Ja cu probati ovako ukupno 5 dana, ako ne bude pomaka ostavljam za ljeto aBd user posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2368
9.4.2013 9:12:02   
sunce27
Sretno Medi i mala_sa sa ucenjem slatkih djecaka na tutu.
Mi smo skinuli dnevnu pelenu veoma lahko, prva 4 dana se stalno piskila u gace i onda je 5 dan procepilo i evo hvala Bogu od tada se nije vise nijednom upiskila u gace, a kada god bi na pocetku piskila u tutu ja bih joj dala neku sitnicu, trazila je da joj kupim sminku da se snika-sminka ja sam joj kupila, vristala pored nje kada piski u tutu od srece i govorila bravoooo, ostala nam je jos nocna pelena a nju cemo pokusati skunuti dok bude toplije vrijeme.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2369
13.4.2013 9:38:00   
Medi_87
mala_sa on treazi tutu kad se upiskiuser posted image izludi me, svaki dan max dva puta na tutu ostalo u gaće, nadam se da vama ide boljeuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2370
13.4.2013 12:11:49   
mala_sa
Medi nista ni mi nismo bolji user posted image user posted image , jedino sto sad cesto piski u tutu; jer ja otprilike znam ka mu je vrijeme; i kad ga pitam hoces li tutu, on ne kaze da nece vec se pocne smijati; i tad znam da hoce piskiti user posted image
A jos nijednom je nije sam trazio...

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2371
14.4.2013 9:52:12   
mishkica
Mala_sa, draga ici ce to, daj mu par dana, medi sretno mila i tebi, ja sam mislila tamo za mjesec dana, taman da malo otopli, a dotad malo joj pricam, ide mama pis pis, pa ona ide na solju kofol, skida se odmah, i pssssss ustima pa bebi skinemo pelenu i stavimo je da piski, meni je najgore sto sam na poslu, pa svi ce morati prionuti dok ne savladamo tutu, uglavnom dizem tepihe cim krenemuser posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2372
15.4.2013 10:26:11   
Aida R

Ladyblue, hvala puno za ovaj link. Ja sam mama djevojcice koja je jucer napunila 2 godine i postepeno smo se odvikavale od tute (znam, svako ima svoje iskustvo-mi je nismo skinule odjednom, kod nas je islo lagano, prvo kakica pa onda i ostalo). Uglavnom, vec mjesec i pol izlazimo i vani bez pelene ali najveca muka mi je kada ona zatrazi "tutu" u sred grada gdje ja nemam nikakve uslove a ona bas i ne moze dugo da trpi jer je jos mala, uz to da stvar bude gora to je februar/mart i hladno je i "prirodne" varijante nisu dolazile u obzir. Takodjer cesto putujemo i ova tutica koju vi predlazete je odlicna! Nisam ni znala da ovako nesto postoji pa hvala jos jednom. Ja je nisam htjela zbunjivati pa joj stavljati pelenu vani a skidati kada smo u kuci...
Uglavnom, htjela sam pitati druge mame za iskustva koja imate sa djevojcicama (jer predpostavljam da djecaci taj problem rijese stojeci) kako rijesite pitanje higijene u javnim WC-ima? Posto je djevojcica tek napunila 2 god nema sanse da ce piskiti a da je ja drzim iznad solje, mora sjesti... :( Ja obicno solju obrisem vlaznim maramicama a onda oblozim u 2 sloja toalet papira pa je stavim da sjedne ali se i dalje bojim da to nije dovoljno... :( :( :( Ili sam ja previse panicna?

Neposredna veza do poruke: 2373
15.4.2013 10:29:56   
Aida R
Takodjer, mi cesto putujemo na duge relacije pa je i to problem ali evo ko je vjest u narucivanju s neta (ME! ME! user posted image ) moze pogledati i ove (ja nisam do sada znala ni ovo da postoji, opet hvala ladyblue-isla sam tvojim tragom od prve tutice)... :)
http://www.pottytrainingconcepts.com/Travel-Potty-Chair-CG.html

(odgovor članu Aida R)
Neposredna veza do poruke: 2374
27.4.2013 13:39:04   
mala_sa
Eh evo nas sa izvjestajem user posted image

Nakon tacno 19 dana piskanja u gace, moj djecak je poceo sam traziti tutu, trebalo nam je malo duze za taj "klik" ali hvala Bogu izdrzali smo .
user posted image user posted image .
Jutros je ustao potpuno suhe nocne pelene i trazio mi tutu da piski, pa ako potraje par dana, onda ukidamo i nocnu aBd user posted image .

U biti potrebno je jakooo puno strpljenja, razumijevanja, price i objasnjavanja, i naravno detardzenta za ves user posted image .

(odgovor članu Aida R)
Neposredna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *