Amyla
|
lepetetka, draga, ja tek sad vidjela da si mi pisala mi smo super hvala Bogu, nakon sto se jednom uneredio na trosjedu, ja ga bas bas naruzila vise nikada, a naruzila ga zato sto znam da je bilo namjerno, sjedio na tuti i kao nece, a onda otisao na trosjed i haos napravio, kad nisam poludila, mislim da nikad necu ali eto sve se izdrzi i hvala Bogu dobro je proslo, jos nocnu da skinemo i super, ne smijem da se usudim jer ponekad se upiski preko noci, ali vecinom bude pelena suha, a ovo hladno pa me strah prehlade Jeli i kod vas gotov tuta trening? triple mom, ja mislim da bi 7, 8 mjeseci bilo isuvise rano za tutu, jedino onako sjedenje kada tuta sluzi kao igracka, mozdfa je i sa 18 mjeseci rano, sve zavisi od djeteta, ali pokusaj mu pobjasniti za sta sluzi tuta i kako se koristi, ako to ne pali, pokusajte na solju, ali ja mu ne bih skidala pelenu dok ne vidim da on zaista moze kontrolisati nuzdu, naravno da se u pocetku desi 1000000 "incidenata" ali prije nego krenete sa tuta treningom mislim da moras biti sigurna da djete zna i shvata o cemu pricas. Ja sam u pocetku svog H od nekih 13-14 mjeseci svaki put kada bismo skinuli pelenu stavljala na tutu, pricala i pricala za sta ona sluzi, da se tu piski, dok nije sam skuzio, onda je sam poceo govoriti "piki" kad god bismo skinuli pelenu, nakon toga smo se odlucili na tuta trening, koji je poceo 30.4. i trajao je nekih 20-tak dana, moja preporuka strpljenje, strpljenje i samo strpljenje. Uspjet cete ne brini se