Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mala, napisah da je i kod nas bilo isto. Mislim da je nocnu nosila jos sigurno 3 mjeseca poslije. Kad smo je ukinuli znalo se desavati da se upiski nocu ali proslo je i to
I ja cu zadrzati nocnu, mislim da jos uvijek precesto piski nocu, i da nikako ne mogu upratiti svaki put da ga ispiskim.
i mene su mucila sva ova ista pitanja kako ce to sve protec nocnu nismo skidali odma a sve ostalo je islo ok nikad se nije upiskila ni kod kuce ni vani mada ja uvijek imam rezervnu osdjecu za nedaj boze al smo imali drugi problem nije smjela da kaki pa sam joj znala stavljat pelenu na kratko inace trpi i posle pravi jos veci problem...sretno a ova tuta mi se cini jako prakticno posto smo i mi cesto na putu pa odma se bacam u potragu
< Poruku je uredio melin -- 8.4.2013 10:24:17 >
Ja sam kupila 10, ali sutra cu opet u kupovinu moram mu jos potkosulja kupiti, najkritičnije je sto on cijeli dan kad hoce da piski hoce da se sav skine ma i ja ih perem na ruke i odmah na susilo iznad sporeta
Ja sam kupila 10, ali sutra cu opet u kupovinu moram mu jos potkosulja kupiti, najkritičnije je sto on cijeli dan kad hoce da piski hoce da se sav skine ma i ja ih perem na ruke i odmah na susilo iznad sporeta
Sretno i vama sa treningom . Jel M zna da trazi tutu kad mu se piskî?? Moj A jos uvijek nije uhafizao kad da trazi tutu, danas se bajmanje 15 puta upiskio u gace Ja cu probati ovako ukupno 5 dana, ako ne bude pomaka ostavljam za ljeto aBd
Sretno Medi i mala_sa sa ucenjem slatkih djecaka na tutu. Mi smo skinuli dnevnu pelenu veoma lahko, prva 4 dana se stalno piskila u gace i onda je 5 dan procepilo i evo hvala Bogu od tada se nije vise nijednom upiskila u gace, a kada god bi na pocetku piskila u tutu ja bih joj dala neku sitnicu, trazila je da joj kupim sminku da se snika-sminka ja sam joj kupila, vristala pored nje kada piski u tutu od srece i govorila bravoooo, ostala nam je jos nocna pelena a nju cemo pokusati skunuti dok bude toplije vrijeme.
Medi nista ni mi nismo bolji , jedino sto sad cesto piski u tutu; jer ja otprilike znam ka mu je vrijeme; i kad ga pitam hoces li tutu, on ne kaze da nece vec se pocne smijati; i tad znam da hoce piskiti A jos nijednom je nije sam trazio...
Mala_sa, draga ici ce to, daj mu par dana, medi sretno mila i tebi, ja sam mislila tamo za mjesec dana, taman da malo otopli, a dotad malo joj pricam, ide mama pis pis, pa ona ide na solju kofol, skida se odmah, i pssssss ustima pa bebi skinemo pelenu i stavimo je da piski, meni je najgore sto sam na poslu, pa svi ce morati prionuti dok ne savladamo tutu, uglavnom dizem tepihe cim krenem
Ladyblue, hvala puno za ovaj link. Ja sam mama djevojcice koja je jucer napunila 2 godine i postepeno smo se odvikavale od tute (znam, svako ima svoje iskustvo-mi je nismo skinule odjednom, kod nas je islo lagano, prvo kakica pa onda i ostalo). Uglavnom, vec mjesec i pol izlazimo i vani bez pelene ali najveca muka mi je kada ona zatrazi "tutu" u sred grada gdje ja nemam nikakve uslove a ona bas i ne moze dugo da trpi jer je jos mala, uz to da stvar bude gora to je februar/mart i hladno je i "prirodne" varijante nisu dolazile u obzir. Takodjer cesto putujemo i ova tutica koju vi predlazete je odlicna! Nisam ni znala da ovako nesto postoji pa hvala jos jednom. Ja je nisam htjela zbunjivati pa joj stavljati pelenu vani a skidati kada smo u kuci... Uglavnom, htjela sam pitati druge mame za iskustva koja imate sa djevojcicama (jer predpostavljam da djecaci taj problem rijese stojeci) kako rijesite pitanje higijene u javnim WC-ima? Posto je djevojcica tek napunila 2 god nema sanse da ce piskiti a da je ja drzim iznad solje, mora sjesti... :( Ja obicno solju obrisem vlaznim maramicama a onda oblozim u 2 sloja toalet papira pa je stavim da sjedne ali se i dalje bojim da to nije dovoljno... :( :( :( Ili sam ja previse panicna?
Takodjer, mi cesto putujemo na duge relacije pa je i to problem ali evo ko je vjest u narucivanju s neta (ME! ME! ) moze pogledati i ove (ja nisam do sada znala ni ovo da postoji, opet hvala ladyblue-isla sam tvojim tragom od prve tutice)... :) http://www.pottytrainingconcepts.com/Travel-Potty-Chair-CG.html
Nakon tacno 19 dana piskanja u gace, moj djecak je poceo sam traziti tutu, trebalo nam je malo duze za taj "klik" ali hvala Bogu izdrzali smo . . Jutros je ustao potpuno suhe nocne pelene i trazio mi tutu da piski, pa ako potraje par dana, onda ukidamo i nocnu aBd .
U biti potrebno je jakooo puno strpljenja, razumijevanja, price i objasnjavanja, i naravno detardzenta za ves .