Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja jedem onaj integralni hljeb iz aspeka, onaj u tvrdim kriskicama i nema hljeba, krompira, riza...niceg takvog iza 7 navece...ako ogladnim pojedem supu, puru, vocni jogurt, neko kuhano meso ili piletinu s rostilja, salatu...ma ljeto je...ima svasta od povrca i voca ne secerim vise kafu kao prije....eto, to me odrzalo na +1kg za zadnjih 5 sedmica
A jedes li ovo u toku dana??? Ja sam bas zabrinuta,stvarno ne jedem puno,doruckujem oko 11 i veceram oko 7,u medjuvremenu jedem samo voce i povrce,slatkisa vrlo malo,prije trudnoce sam ih jela tri puta vise i nisam se debljala.Stvarno ne znam zasto se debljam ovoliko,ne smijem ni stati na vagu.
Ja kao i Hannica, samo što je kod mene jedna beba. 20-ta sedmica +8 kg
Ja mislim da sam bolja od tebe. Ne smijem se izvagati,ali ako nisam do sada +10 kg onda ne valja,a mm kaze da sam i vise. Necu da se vagam,kad bi stala na vagu ne bih spavala 3 dana od muke,ovako zivim u blazenom neznanju. Sta ja mogu kad se lijepe kilice,normalno jedem,necu vala gladna biti,ne pada mi na pamet.
Znači
34 nedelja- u plusu malo više od 13 kg a manje od 17 kg
E žene evo vam utjeha. Ja sam u devetom mjesecu bila +33 kg! Nevjerovatno, bila sam baš big mama... Ali evo imam bebu od 10 mjeseci, i ponovo sam na svojoj kilaži od 60 kg, vratila sam je kad je mom sinu bilo 6 mjeseci. Nisam vježbala, nisam išla na kojekakve fitnese, provjereno ću vam reći DOJENJE topi sve kg, ma koliko jedete i nakon trudnoće, to je bar moje iskustvo.
E žene evo vam utjeha. Ja sam u devetom mjesecu bila +33 kg! Nevjerovatno, bila sam baš big mama... Ali evo imam bebu od 10 mjeseci, i ponovo sam na svojoj kilaži od 60 kg, vratila sam je kad je mom sinu bilo 6 mjeseci. Nisam vježbala, nisam išla na kojekakve fitnese, provjereno ću vam reći DOJENJE topi sve kg, ma koliko jedete i nakon trudnoće, to je bar moje iskustvo.
Ej maminabeba super primjer ovim fit trudnicama ja sam u prvoj trudnoći dobila okruglo 25 kg a a bila sam se zarekla da neću i u ovoj trudnoći se toliko baš opustit ali nevrijedi jedno su riječi a drugo djela (čak se i rimuje sa "jela" ) Elem i ja sam se brzo nakon prvog porođaja vratila na svojih 60 kg što i sad naravno očekujem zahvaljujući mom ubrzanom metabolizmu samo kad nisam u trudničkom stanju
ja ne znam Selma gdje su tebi te kile otisle, ti meni super izgledas...
Ma čini mi se da je sve u zadnjici i stomaku jer samo je to dvoje se popunilo ovo ostalo stoji -kako stoji ali zato se zadnjica vuče zamnom to vidim u izlozima ja odem naprijed a stražnja strana trči da me stigne
ženeee evo mene i na ovoj temi, malac spava pa imam malo vremena za piskaranje porodila se prije 2,5 mj. U trudnoci sam dobila 27 kg. Pošto sam rodila na CR ostala sam 5 dana u bolnici i po izlasku iz bolnice sam imala -8 pa za par dana - 5 i tako je bilo do prije desetak dana jer sam se odlucila na dijetu jer ne dojim. Sada imam +10 u odnosu na kilazu prije trudnoce. Eto polako se topi hB. Ne jedem poslije 18:00 i svaki dan setam sa svojim sincicem Nadam se da cu uskoro skresati i ovih 10 kg kile se tope kako god samo treba malo povesti racuna o ishrani
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
i u plusu sam 4-4,5kg od pocetka, al posto moram dosta mirovati(LEZATI) nije ni cudo, a i zadnjih 10 dana bila sam kod sveki na selu, svaki dan KAJMAK (domaci masni kojem ne mogu odoliti ), sir, meso, pita ova ona ...svakih 4h sam jela, jednostavno gladna
ja sam sad 13+3 i jos uvijek stojim na istoj kilazi vec 3-4 sedmice + 3, mislila sam da ce se lijepit i nije mi jasno kako jer stvarno jedem puno, samo mi stomak i zadnjica raste... A o skidanju tih trudnickih kg ne brinem, vec sam pisala ranije o mojih +20 kg u prvoj trudnoci, a skinula 30 u kratkom vremenu.. Evo za primjer moja jetrva koja se u prvoj trudnoci udebljala 50 kg, a u drugoj 40 kg , imala je oko 130 kg kad je drugo dijete rodila, evo je danas ima kao i ja 60 kg....stvar je sve volje i malo odricanja.. ovo sam navela samo da se utjese one koje misle da nece nikad biti kao prije trudnoce
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
Ma naravno da ćemo se riješiti kila nakon poroda uz malo dobre volje. Ja sam 15 skinula u roku od 4 mjeseca uz dojenje i normalnu ishranu.
Ali je problem te kile nositi u trudnoći, porod je lakši kad nemaš baš 100 kg, noge i leđa manje trpe, a sigurno i beba u pupi. Mada sam ja sinoć pokleknula i jela, jela, jela. Od ručka, preko 100 kila voća, kruha i margarina s nogu, da bi uzela na kraju smoki i završila večer probajući wok koji smo spremali za danas .
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.