|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: OPREMA ZA NOVOROĐENČE!!!!
26.4.2011 9:38:00   
Noor
Ne vidim sliku te kante, ali pretpostavljam na kakvu mislis. Ja sam to vidjala vani, kod nas ne. U principu, te kante nisu skupe, ali su kese za njih "oder" user posted image pa ne znam koliko se isplati. Mada, vidjela sam da raja koristi i obicne kese. A da ne smrdi, nazalost smrdi, jeste manje nego da pelene drzis samo u kesi, ali ipak smrdi. Mozda ces jednak efekat imati sa obicnom kantom za mece, onom manjom? 

Nasa bajka je pocela 17.08.2009.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 476
26.4.2011 9:41:48   
la bomba
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

A znal neko gdje s emoze nabaviti kanta za pelene, poput ove na slici iznad. Kad skontam gdje cu s njima...a ne isplati se stalno izlazit i bacat smece da ne smludi po kuciuser posted image

U kesu pa na balkon user posted image

Neposredna veza do poruke: 477
27.4.2011 9:56:16   
sweet insanity
I bit ce takouser posted image

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 478
27.4.2011 10:17:48   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

A znal neko gdje s emoze nabaviti kanta za pelene, poput ove na slici iznad. Kad skontam gdje cu s njima...a ne isplati se stalno izlazit i bacat smece da ne smludi po kuciuser posted image

Ja čula da i iz ovih kanti smrdi ako stoji duže ako i iz običnih. Nisam koristila jer mi se odmah učinila preskupa mamipara.

Iskreno, stolica novorođenog djeteta koje je samo na mliječnoj ishrani ne smrdi toliko (kod dojenog djeteta taj miris se skoro ne bi mogao ni okarakterisati smradom). Kad pelenicu smjestite u običnu kesu i istisnete zrak pa zatvorite može komotno stajati do 24 sata da ne smeta. A kad počne dohrana i kasnije nema te tehnologije ... user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 479
17.5.2011 9:00:56   
ziki
Evo i mog spiska konačno:
- 20 komada platnenih pelena
- 10 švedskih pelena
- jednokratne pelene - sterilne komprese
- 2-3 peškira
- toplomer za vodu
- toplomer za telo
- prašak za pupak -D3 kapi od 15 dana
- štapić za uši
- makazice sa tupim vrhom
- češalj, četka za bebe
- dečiji šampon
- dečija krema(bademova od pharmameda meni bila najbolja)
- 10 bodica ili benkica, najbolje bodybenkica
- 5-6 donjih dijelova sa stopalima
- 2-3 kapice
- 3-4 para čarapica
- 2-3 hulahopke za bebe
- kadica za kupanje
- krevetac -2 posteljine -podloga za presvlačenje, može ona sunđerasta a mogu i one gumene kao mušeme
- ASTo je ono najosnovnije, kasnije će te vidjet kako i šta zavisi kakva je beba. Kako oko ogradice ima dilema treba li ili ne štetna ili ne ja je nisam stavila an spisak al sam je od prvog dana koristila. Za  veličinu hm meni je prvo bilo krupno i ono šo sam kupila 56 nije moglo ni navirit(a kupovala sam i 50 veličinu jer je imalo par tako sltkih malih zeza).

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 480
17.5.2011 11:57:15   
la bomba
IZVORNA PORUKA: ziki

Evo i mog spiska konačno:
- 20 komada platnenih pelena
- 10 švedskih pelena
- jednokratne pelene - sterilne komprese
- 2-3 peškira
- toplomer za vodu
- toplomer za telo
- prašak za pupak -D3 kapi od 15 dana
- štapić za uši
- makazice sa tupim vrhom
- češalj, četka za bebe
- dečiji šampon
- dečija krema(bademova od pharmameda meni bila najbolja)
- 10 bodica ili benkica, najbolje bodybenkica
- 5-6 donjih dijelova sa stopalima
- 2-3 kapice
- 3-4 para čarapica
- 2-3 hulahopke za bebe
- kadica za kupanje
- krevetac -2 posteljine -podloga za presvlačenje, može ona sunđerasta a mogu i one gumene kao mušeme
- ASTo je ono najosnovnije, kasnije će te vidjet kako i šta zavisi kakva je beba. Kako oko ogradice ima dilema treba li ili ne štetna ili ne ja je nisam stavila an spisak al sam je od prvog dana koristila. Za  veličinu hm meni je prvo bilo krupno i ono šo sam kupila 56 nije moglo ni navirit(a kupovala sam i 50 veličinu jer je imalo par tako sltkih malih zeza).

Ja bih dodala koju majicu broj 52, 54, 56 - ima u Zari taj broj ( 0-1 ). Ako je beba oko 3,5Kg. Ove preko 4Kg ne mogu to da nose user posted image  
Nama češalj još uvijek ne treba user posted image
I imaju divne pidžame, jednodjelne, ... "Pčelica Maja", ... najpovoljije su u Amku na Mojmilu. Imaju sve veličine i skoro sve boje. Cijena im je sa rukavima oko 11KM, a bez rukava oko 8KM.

Kad se dobar čovjek pokvari, postaje najgori.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 481
17.5.2011 17:55:09   
mirta1122
Drage mame, molim vas ukoliko Vam je poznato- dali u Mostaru ima za kupiti Maclaren kolica i koje je Vaše mišljenje o njima ukoliko ga imate?
hvala:)):)))

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 482
26.5.2011 10:06:03   
Victoria88
Jooj bas svasta treba,ja to necu znati ni gde kupiti...A sta ce nam plasticne papuce u porodilistu koje se posle bacaju?? Ne kontam,jel ne mogu poneti obicne papuce ...??

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

(odgovor članu mirta1122)
Neposredna veza do poruke: 483
26.5.2011 10:09:04   
palachinken
Victoria, ides u tim papučama u WC, a uWC-u bude vode. Smokriš obične papuče i šta ćeš onda, hodat u mokrim. Najbolje te gumene, brže se suše.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Victoria88)
Neposredna veza do poruke: 484
26.5.2011 11:26:29   
Victoria88
Ahaaa shvatam hvala :)) :* A valjda cu u narednih 8 meseci sve "savladati" sto se tice tih stvari xixixi A ovakvi sajtovi bas pomazu

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 485
26.5.2011 11:30:20   
palachinken
Samo opušteno i bez panike, uživaj...nek ti bude baš blaženo stanje...a sve ove stvari se pokupe usput. Imaš temu Razgovori u očekivanju djeteta, tamo je hrpa trudnica, pa nam se pridruži user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 486
26.5.2011 12:50:34   
Victoria88
Ah Hvala draga :*

Neposredna veza do poruke: 487
26.5.2011 13:03:42   
Victoria88
A htela sam da pitam jos neku iskusnu mamu,u cemu se iznosi bebea iz porodilista -u nosiljki jel da?? Pa koja je cena te nosiljke ?

Neposredna veza do poruke: 488
26.5.2011 13:06:22   
veeseelaa
ovisi gdje kupuješ, na pijaci ih ima od 25-35 KM.... a u prodavnicima od do ....
po meni je to bacanje para bezveze, ne sjećam se da sam Ajšu 10 puta u njoj nosila negdje
Zato treba uzeti po meni nešto skromno
ja sam za malenu dobila al mislim da nije skupa

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 489
26.5.2011 13:07:23   
veeseelaa
e evo je

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 490
26.5.2011 13:08:42   
palachinken
Ja namjeravam iznijeti bebu u autosjedalici, onoj od 0-6 mjeseci i odmah je kako treba pričvrstiti u auto user posted image . Ništa korpe, jastuci i slicno.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 491
26.5.2011 13:16:16   
Nedi
Palačinko može se desiti da  ti bebu neće htjeti staviti u poluležeći položaj tj u sjedalicu. Iako smo malo renivirali porodilište osoblje je još uvijek stara škola. Možeš frku napraviti ali mislim da ti neće biti do toga u tom trenutku.

A možda se potrefi i kakava fina mlađa sestra i stavi bebu gdje ti kažešuser posted image

Neposredna veza do poruke: 492
26.5.2011 13:19:25   
veeseelaa
e neznam za ta pravila.... nego vidim da svi haman kupuju nosaljku kao što metnuh sliku

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 493
26.5.2011 13:20:17   
palachinken
Ma nedavno je prijateljica iznijela bebu tako, samo stavila dekicu ispod, da beba ne bude u poluležećem položaju.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 494
26.5.2011 13:24:09   
Nedi
I mi smo N iznijeli u nosiljci dobili smo i to jednu od najskupljih u ponudi. Bacanje para jer smo svega 10 puta stavili dijete unutra i to kad smo isli dr.

I ja preferiram sjedalice i sigurnu vožnju i čuj majke ti sestra neće da stavi dijeteuser posted image ali kod nas može svakako

Neposredna veza do poruke: 495
26.5.2011 13:29:45   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Nedi

I mi smo N iznijeli u nosiljci dobili smo i to jednu od najskupljih u ponudi. Bacanje para jer smo svega 10 puta stavili dijete unutra i to kad smo isli dr.

I ja preferiram sjedalice i sigurnu vožnju i čuj majke ti sestra neće da stavi dijeteuser posted image ali kod nas može svakako

Pa to. Možda sam malo frikasta, ali ja se uvijek vežem, čak i nazad ako sjedim a idemo negdje dalje. Meni se kosa na glavi diže od roditelja koji sjedalicu onako ubace na zadnje sjedište, radi policije, a dijete po krilu vozaju. Tako da od prve vožnje želim da beba bude sigurna. Dobili smo i mi tu korpu, ali to je neka ŽNJ kvalitete, ma isto ceker, meni strašno djeluje!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 496
26.5.2011 13:30:40   
Anica1
Posto bi nasa bebica trebala doci pocetkom decembra sta mislite trebam li kupovati kolica odma ili da sacekam 2-3 mjeseca jer svakako nece vani u kolicima po zimi i snijegu  user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 497
26.5.2011 13:37:50   
aya 05
Anice,ja sam rodila u decembru i bila aktivna od januara sa bebom,od boravka na planini do setnje,i spas mi je bila niveta na kolicima.To bih svakoj mami preporucila koja rada zimske bebice.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 498
26.5.2011 13:41:24   
Victoria88
Ajsina je nosiljka bas lepaaa :)))
Ja bih volela isto neku lepu korpicu kosaricu ,ali ne mnogo skupu jer sam i ja svasna da cu je iskoristiti ta i jos kad budem nosila bebu na vakcinaciju par puta i to je to...Ali zeliiiim da imam :))

(odgovor članu aya 05)
Neposredna veza do poruke: 499
26.5.2011 13:47:54   
Anica1
niveta na kolicima
IZVORNA PORUKA: aya 05

Anice,ja sam rodila u decembru i bila aktivna od januara sa bebom,od boravka na planini do setnje,i spas mi je bila niveta na kolicima.To bih svakoj mami preporucila koja rada zimske bebice.

Posto sma ja totalni lajik , mozes li mi samo napisati sta je niveta na kolicima, da znam kad budem uzimala kolica? Ne znam ni koja bi kolica uzela, vjerovatno imaju neka koja mogu za novorodjence, a kasnije i za bebicu kad moze sjediti, do odredjene kilaze? Jesu li bolja ona 3 u 1 kolica, treba li to, jel se iskoristi?

(odgovor članu aya 05)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *