klemzi
|
Drage moje, ja o svom spontanom pobačaju nisam pisala na ovoj temi, nisam bila spremna na to Ali, evo odlučila sam ponovo krenuti u nove pobjede. Prvi porođaj je bio down sndrom i moj sin je umro nakon mjesec i po po rođenju. Nakon toga mi je trebalo vremena da se oporavim, nisam radila nikave posebne pretrage, svi doktori su mi rekli eto dešava se, ruski rulet pa hajd. Čim sam prestala piti kontracepcijske tablete ponovo sam ostala trudna, ali ova trudnoća je završila spontanim pobačajem u 7. sedmici. Ponovo odlasci dr i ono njihovo, dešava se, skoro 65 posto trudnoća završi spontanim, ova dva slučaja nisu povezana, prirodna selekcija, itd, itd...Nisam neko ko ne vjeruje dr i njihovim preporukama i ovaj put im nisam dozvolila da me ostave bez pretraga. Vjerujem u Božije određenje, ali takođe smatram da i mi trebamo uraditi što je u našoj mogućnosti da otklonimo eventualne probleme, ukoliko postoje. U četvrtak sam bila kod dr i dobila sam uputnice ( ponavljam, na moje insistiranje) za sljedeće pretrage: kariotip sa kariogramom, urinokultura, KKS, TORCH,mikrobiološki cervikalni i vaginalni bris na kulturu ureaplasme i mikoplazme,trichomonas vaginalis, lipidni status,T3,T4,TSH,SE,ŠUK,urin, urea, kreatinin,AST,ALT, Htc, MCV. Pretrage koje sam podebljala ne znam šta predstavljaju i kakva je to vrsta nalaza. Eto, drage moje, sljedeće sedmice krećem sa pretragama i vjerujem da je sve ok, i da ću uskoro ponovo biti trudna i dobiti svoju milu bebu zdravu i živu u zagrljaj. Do tada, ljubim vas sve i ako neko zna kakve se ovo pretrage koje sam podebljala neka mi napiše. Nanatz, kariogram se radi u cito-genetičkom laboratoriju, ona nova mala zgrada iza interne klinike na gradini. Treba ti samo uputnica od ginekologa ili dr porodične medicine. Grlim vas sve i čvrsto vjerujem da ćemo sve imati svoje bebice
< Poruku je uredio klemzi -- 7.5.2011 16:50:42 >