rose
|
IZVORNA PORUKA: disaaa izgubljeni anđeo zao mi je sto ti se to sve desava,posle svega sad i posao,,,al ne sekiraj se nije sve tako crno,,,,ja kad sam vjencala se mm i ja zivjeli smo godinu dana od jedne plate,,,dok on nije nasao posao,,i mogu ti reci da danas kad imaju dvije plate nista bolje ne zivimo i raskosnije nego sto smo tad zivjeli,,covjek kad se nadje u takvim situacijama prilagodi se...jos smo mi bili podstanari,,a moja plata i nije bila nesto velika,,,bitno je da ste zdravi i mladi ste predpostavljam ,svak ima svoju nafaku,,,jest teska situacija al nacice se neki drugi posao....i mozda ce zvucati smjesno al moji su mene iz bolnice kad sam rodila se u kutiji od cipela iznjeli jer nisu mogli kupiti korpu,,,a sad fala Bogu imaju,izgleda da sam ja bila neko nafakali dijete,,,posle mog rodjenja sve se promijenilo...zato no sikiriki,,, e bas tako...ja sam prije 2 godine znala da uskoro ostajem bez posla a muz je i onda a i sada slabije zaradjivao...i bila sam spremna ostati trudna i roditi dijete jer svako dijete ima svoju nafaku...zivjeli bi kod roditelja 6mjeseci do godinu dok ja ne bih opet nasla posao...i ostala sam trudna...termin mi je bio januar 2010 kada bih zaista i bila bez posla jer mi je ugovor bio do decembra 2009...(mada su ga kasnije produzavali) ali ne bi sudjeno da se ta beba rodi...anembrinalna trudnoca i kiretaza 8 sedmica kasnije...nastavim raditi do kraja svog ugovora koji je sad vec bio produzen do kraja marta 2010 s tendencijom da se produzi jos 6 mjeseci do zatvaranja firme... i vec pocnem traziti drugi posao kako se kraj mog ugovora priblizavao...krenem na dva-tri intervjua...u januaru intervju za jednu poziciju, zatim 1. februara intervju za drugu poziciju u istoj firmi...12. februar ponude mi posao koji ja prihvatim...i pomislim ok radili smo na bebi (ja sam cekala nekoliko mjeseci nakon kiretaze, onda popravljala zube i taman u januaru krenuli raditi na bebi bez obzira na moj ugovor koji istice) hajde da malo povucemo rucnu dok se ne ustabilim na novom poslu...malo mi glupo da dodjem trudna...medjutim...ja do kraja februara ne dobijem...kad sam otisla potpisati novi ugovor pocetkom marta (novi posao startao od marta i traje godinu dana s mogucnoscu produzenja jos dvije godine) vec sam imala pozitivan test i odbila rengen na ljekarskom ali opet cekam jer znam sta se desilo prosli put i da svaka trudnoca i ne mora da znaci bebu...nazalost...i onda u 7-oj sedmici cujem srce na monitoru ...vec sam znala da po ugovoru imam 16 sedmica (malo ali bolje ista nego nista) placenog porodiljskog koje kako sam izracunala isticu kad i taj ugovor...perfect timing sto bi rekli ...elem koji mjesec kasnije sam saopstila kolegama sretne vijesti, 1. novembra otisla na porodiljsko, rodila svoju princezu 13 dana kasnije, bila sa njom 14 sedmica i vratila se na posao 7 dana pred istek ugovora...naravno potpsala sam novi ugovor i mogu reci da sam sad mirna jos godinu dana a kasnije...sta bude...imaju roditelji, beba ima svoju nafaku a imamo i mi...prezivjecemo...bebu sada preko dana cuva tata sto opet mogu zahvaliti njegovom lose placenom ali fleksibilnom poslu...manje vremena provodimo zajedno jer smo fakticki roditelji na smjenu ali mi nismo ni bitni na kraju krajeva...bar ovu prvu godinu ovo sve ispisah da vama zenama koje se borite za bebu podignem malo optimizam i da ne preskacete cikluse (imajte u vidu da smo se rodile s odredjenim brojem jajnih celija i da je taj broj svaki mjesec umanjen za bar jednu)... i cekate neko bolje vrijeme jer ostajete bez posla ..to je tako minorna stvar u zivotu jer bez posla se moze ostati u svakom trenu ali se isti moze i naci...a moze se i par mjeseci pretrpiti s manje love, kod roditelja ako su zivi...vecina stvari koja vam treba za bebu se moze jeftino nabaviti preko oglasa ili na baby bazaru koje nase rr zene organizuju, krevetic, kolica i ostalo se moze dobiti polovno ili posuditi...beba doji pa slusajte lejlu ka i njene savjete da to odrzite i dok se okrenete, bebi odskocio a vi spremni da trazite novi posao
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|