|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
8.3.2011 15:54:07   
izgubljeni anđeo
e da, ja sve žene na ovom portalu smatram svojim drugaricama. user posted image i želim vam sve najbolje... jer samo mi znamo kako je biti žena i zato i zaslužujemo sve najbolje...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu izgubljeni anđeo)
Neposredna veza do poruke: 2001
15.3.2011 19:05:20   
izgubljeni anđeo
Pozdrav za sve. user posted image
kako ste? meni se nikako ne da oporavit, riješim se jedne bakterije dobijem drugu. kaže dr. pao mi imunitet. endokrinolog mi rekao ni slučajno da ponovo pokušajem sa trudnoćom i tako. ko bi rekao da to čudo od 25 grama upravlja cijelim čovjekom...

Neposredna veza do poruke: 2002
18.3.2011 20:13:03   
rose
IZVORNA PORUKA: disaaa

izgubljeni anđeo zao mi je sto ti se to sve desava,posle svega sad i posao,,,al ne sekiraj se nije sve tako crno,,,,ja kad sam vjencala se mm i ja zivjeli smo godinu dana od jedne plate,,,dok on nije nasao posao,,i mogu ti reci da danas kad imaju dvije plate nista bolje ne zivimo i raskosnije nego sto smo tad zivjeli,,covjek kad se nadje u takvim situacijama prilagodi se...jos smo mi bili podstanari,,a moja plata i nije bila nesto velika,,,bitno je da ste zdravi i mladi ste predpostavljam ,svak ima svoju nafaku,,,jest teska situacija al nacice se neki drugi posao....i mozda ce zvucati smjesno al moji su mene iz bolnice kad sam rodila se u kutiji od cipela iznjeli jer nisu mogli kupiti korpu,,,a sad fala Bogu imaju,izgleda da sam ja bila neko nafakali dijete,,,posle mog rodjenja sve se promijenilo...zato no sikiriki,,,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e bas tako...ja sam prije 2 godine znala da uskoro ostajem bez posla a muz je i onda a i sada slabije zaradjivao...i bila sam spremna ostati trudna i roditi dijete jer svako dijete ima svoju nafaku...zivjeli bi kod roditelja 6mjeseci do godinu dok ja ne bih opet nasla posao...i ostala sam trudna...termin mi je bio januar 2010 kada bih zaista i bila bez posla jer mi je ugovor bio do decembra 2009...(mada su ga kasnije produzavali) ali ne bi sudjeno da se ta beba rodi...anembrinalna trudnoca i kiretaza 8 sedmica kasnije...nastavim raditi do kraja svog ugovora koji je sad vec bio produzen do kraja marta 2010 s tendencijom da se produzi jos 6 mjeseci do zatvaranja firme... i vec pocnem traziti drugi posao kako se kraj mog ugovora priblizavao...krenem na dva-tri intervjua...u januaru intervju za jednu poziciju, zatim 1. februara intervju za drugu poziciju u istoj firmi...12. februar ponude mi posao koji ja prihvatim...i pomislim ok radili smo na bebi (ja sam cekala nekoliko mjeseci nakon kiretaze, onda popravljala zube i taman u januaru krenuli raditi na bebi bez obzira na moj ugovor koji istice) hajde da malo povucemo rucnu dok se ne ustabilim na novom poslu...malo mi glupo da dodjem trudna...medjutim...ja do kraja februara ne dobijem...kad sam otisla potpisati novi ugovor pocetkom marta (novi posao startao od marta i traje godinu dana s mogucnoscu produzenja jos dvije godine) vec sam imala pozitivan test i odbila rengen na ljekarskom ali opet cekam jer znam sta se desilo prosli put i da svaka trudnoca i ne mora da znaci bebu...nazalost...i onda u 7-oj sedmici cujem srce na monitoru ...vec sam znala da po ugovoru imam 16 sedmica (malo ali bolje ista nego nista) placenog porodiljskog koje kako sam izracunala isticu kad i taj ugovor...perfect timing sto bi rekli user posted image ...elem koji mjesec kasnije sam saopstila kolegama sretne vijesti, 1. novembra otisla na porodiljsko, rodila svoju princezu 13 dana kasnije, bila sa njom 14 sedmica i vratila se na posao 7 dana pred istek ugovora...naravno potpsala sam novi ugovor i mogu reci da sam sad mirna jos godinu dana  a kasnije...sta bude...imaju roditelji, beba ima svoju nafaku a imamo i mi...prezivjecemo...bebu sada preko dana cuva tata sto opet mogu zahvaliti njegovom lose placenom ali fleksibilnom poslu...manje vremena provodimo zajedno jer smo fakticki roditelji na smjenu ali mi nismo ni bitni na kraju krajeva...bar ovu prvu godinu user posted image

ovo sve ispisah da vama zenama koje se borite za bebu podignem malo optimizam i da ne preskacete cikluse (imajte u vidu da smo se rodile s odredjenim brojem jajnih celija i da je taj broj svaki mjesec umanjen za bar jednu)... i cekate neko bolje vrijeme jer ostajete bez posla ..to je tako minorna stvar u zivotu jer bez posla se moze ostati u svakom trenu ali se isti moze i naci...a moze se i par mjeseci pretrpiti s manje love, kod roditelja ako su zivi...vecina stvari koja vam treba za bebu se moze jeftino nabaviti preko oglasa ili na baby bazaru koje nase rr zene organizuju, krevetic, kolica i ostalo se moze dobiti polovno ili posuditi...beba doji pa slusajte lejlu ka i njene savjete da to odrzite i dok se okrenete, bebi odskocio a vi spremni da trazite novi posao user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu disaaa)
Neposredna veza do poruke: 2003
18.3.2011 20:46:58   
izgubljeni anđeo
Draga rose, tako si me dirnula. I ja mislim da su djeca najvaznija i neću obraćat paznju na posao. Čim mi doktor rekne da je se štitna smirila radiću ako Bog da na svojoj bebi. A posao, snaću se nekako. Na ovom sam izgubila i zdravlje i bebu pa tako da je možda i bolje da odem. Nije lako ali biće bolje...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2004
18.3.2011 21:08:42   
rose
samo se ti pobrini za sebe jer si sebi najvaznija a kasnije i toj bebi koju ces jednog dana aBd imati user posted image beba zaista ima svoju nafaku...mm kad god je otisao namjenski da joj kupi nesto, vratio se s jos necim sto je dobio s popustom jer je naisao na prodavaca koji ga poznaje (radi u ugostiteljskom objektu pa zna masu ljudi user posted image ) i ovaj mu ustupio svoj popust ili ukazao na neki u radnji...ja svoju bebu uglavnom dojim zahvaljuci svemu sto sam ovdje procitala o nacinima kako dojenje odrzati... i srecom mi je posao blizu (podstanari pa se preselili kad sam ostala trudna i imali srece da smo nasli stan 5 min od mog posla i 2 min od muzevog user posted image ) i imam pravo na pauzu za dojenje ili ranije izaci s posla jer su mi sefovi i kolege veoma susretljivi...tu i tamo joj tata napravi hapicu tek da me saceka dok dodjem s posla ili ako joj nije bilo dovoljno...a da ne dojim pa mjesecno bih troslila 100 KM samo na AD...i to je njena nafaka user posted image ona je sad vec masala beba od 4 mjeseca u dobar cas, ja oporavljena (mada me jos bole koljenauser posted image ) i spremna za nove radne pobjede bilo u postojecem poslu ili novom...i opet bih isto uradila...a mozda i hocu...dogodine user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 2005
3.5.2011 22:20:06   
sunasce31
Drage moje, prvi put sam na nekom forumu...voljela bih da je neki drugi povod a ne ovaj...
u 10 sedmici mi je receno, a to je bilo prosle sedmice, znaci sve je jako frisko, da je srce male tackice prestalo kucati (((( nakon toga kiretaza, koja je jako bolna bila, uzas, a gore od svega je saznanje da sam ostala bez male bebice, svasta mi se vrti po glavi, da li ce se, ne daj Boze, opet ovo desiti, kakve su sanse za to, zasto se desilo, itd.
Inace, imam 31 godinu, i ovo mi je prva trudnoca bila. Trenutno odmaram, nisam imala temperaturu, za 7 dana moram na kontrolu. Sta vi mislite? Da li je neko od vas to prosao? A vjerujem da nas ima dosta. Nazalost.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2006
4.5.2011 8:22:45   
gerberka
Nažačost nas ima...da te tješim, nemam pogodnih riječi za to..uglavnom daj si vremena, odplači..jako mi je žao mila user posted image user posted image user posted image user posted image  važno je da trenutno nemaš temepraturu, da piješ ergometrin 7 dana, da odmaraš..uzmi ferum željezo, s obzirom da kiretažom žena izgubi dosta krvi..ako možeš izlazi, tjeraj misli od sebe..ti i tm posvetite se jedno drugom i budite jedno uz drugo. ne znam šta da ti kažem..znam da me jako boli kad god vidim još jednu nesretnu mamu na ovoj temi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zagrljaj, budi jaka..mi smo tu da razgovaraš sa nama....

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu sunasce31)
Neposredna veza do poruke: 2007
4.5.2011 8:27:07   
Skvo RR
user posted image Veliki zagrljaj i od meneuser posted image ...Budi jaka.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2008
4.5.2011 8:52:24   
vila_7
IZVORNA PORUKA: sunasce31

Drage moje, prvi put sam na nekom forumu...voljela bih da je neki drugi povod a ne ovaj...
u 10 sedmici mi je receno, a to je bilo prosle sedmice, znaci sve je jako frisko, da je srce male tackice prestalo kucati (((( nakon toga kiretaza, koja je jako bolna bila, uzas, a gore od svega je saznanje da sam ostala bez male bebice, svasta mi se vrti po glavi, da li ce se, ne daj Boze, opet ovo desiti, kakve su sanse za to, zasto se desilo, itd.
Inace, imam 31 godinu, i ovo mi je prva trudnoca bila. Trenutno odmaram, nisam imala temperaturu, za 7 dana moram na kontrolu. Sta vi mislite? Da li je neko od vas to prosao? A vjerujem da nas ima dosta. Nazalost.

isto sve prosla,zato odboluj,isplači se dobro,obrisi suze i u nove pobjede i ne unosi strah u novu trudnoću koliko god mozes! Vjeruj mi jednog dana ces se sjecati sa tugom ali nece te boljeti kao sada!

P.S. -sad imam bebicu od 8.5 mjeseci!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu sunasce31)
Neposredna veza do poruke: 2009
4.5.2011 19:47:27   
Nadya
Draga sunasce31,

znam da iscekujes ove odgovore, ali nista ti nece pomoci kao vrijeme, dan za danom. Samo je vrijeme na tvojoj strani (pored nas koje te razumijemo). I ja imam 31 godinu. Meni se to desilo 4 puta u 18 mjeseci i hvala Bogu dobro sam. Sve covjek prezivi. Istina, puno mi je pomoglo kad sam se vratila na posao i zaokupila drugim stvarima. Kad sam malo analizirala svih 18 mjeseci, shvatila sam da sam sebi stvorila vjestacki pritisak, kao svi imaju djecu pa trebam i ja, bas sad! Ali ne ide to tako. Kad bude vrijeme da dodje na svijet, doci ce aBd. Nije svima sve sjajno u zivotu. Ako malo "osluhnes" okolinu u kojoj zivis - shvatis da nikome nije sjajan zivot, svi imaju svoje muke s kojim nas Bog iskusava. Nas spaja ista.
Jos je rano da krenes ovako razmisljati, ali trudi se olaksati sebi i ne dozvoliti da padas. Od moje zadnje kiretaze proslo je 42 dana i cini mi se kao da je prosla vjecnost, bukvalno sam prekrizila sve sto se desilo i krenula ponovo zivjeti. Proslost odbacujem maksimalno. Zivim za danas i blisku buducnost, bez opterecenja i postavljanja dugorocnih ciljeva. I mislim da je kljuc uspjeha u strpljenju. Molim te da ovo zapamtis i pokusaj zivjeti za svaki dan koji je pred tobom.
Sve ovo ce biti proslost jednog dana aBd.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2010
4.5.2011 23:04:25   
gerberka
Nadya user posted image divno si napisala user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Nadya)
Neposredna veza do poruke: 2011
5.5.2011 12:45:17   
izgubljeni anđeo
sunasce31
, žao mi je što ti je se to desilo... Vjeruj da sve znamo kako ti je.. Sad samo pazi sebe i isplači se kad god ti se plače. Ja sam stalno plakala, kad god bi ostala sama.. Želim ti da se što pre oporaviš... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2012
5.5.2011 12:54:45   
gerberka
izgubljeni anđeo, koliko je proslo od tvog spontanog? radis li pretrage i ides li u nove pobjede?

Neposredna veza do poruke: 2013
5.5.2011 18:23:16   
izgubljeni anđeo
Prošla su četiri mjeseca. Endokrinolog mi je rekao da još malo sačekam, a imam i E.colli pa se i s njom borim. A čim je se riješim idem u nove pobjede.. user posted image Nedavno sam saznala da ću ostati i bez posla, ali ipak ću da radim na svojoj bebi.. To mi je najpreče u životu, a valjda ćemo preživjeti mm platom... user posted image Kako si ti?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2014
5.5.2011 18:27:57   
gerberka
eh super user posted image a za posao..ma ne brini user posted image ja kad sam ostala trudna samo sam ja radila, pa odem na bolovanje, a nisam na to ni pomisljala user posted image e sad radimo oboje, ali i da ne radimo kao sto kazes beba je najvaznija. svako ima svoju nafaku. kako sam skontala jos radis..mozda i ostanes..jos nisi ostala bez posla user posted image user posted image dobro sam, pijem dabrostone da dobijem pa onda ide klomifenuser posted image akoBogda...

Neposredna veza do poruke: 2015
5.5.2011 18:43:30   
Lulu_08
sunasce, saljem ti veliki zagrljaj podrske user posted image .

Nadya, dusice bas si se napatila, ali tvoj post odise hrabroscu i duhovnom jacinom i defitivno si mi dala inspiraciju sa svojim stavom da zivim zivot sada odnosno u bliskoj buducnosti.

izgubljeni andjeo, mila zelim ti kao prvo puno zdravlja i srece, jednu slatki bebicu i aBd posao!

gerberka ti si moj idol!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2016
5.5.2011 18:47:33   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Djana

gerberka ti si moj idol!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ljubim te, odmaraj, javljaj kakvo je stanje user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2017
5.5.2011 19:45:09   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: Djana

gerberka ti si moj idol!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ljubim te, odmaraj, javljaj kakvo je stanje user posted image

Psihicki srednje, borim se a podrska mi super prija. Fizicki, uzas, boli na sve strane, boja koze mi je ravna sivim oblacima haha...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2018
5.5.2011 19:47:02   
gerberka
Ej jaka si ti...samo polako, dan za danom..sutra ce vec manje boljeti..mislim fizički..budi ovdje u kontaktu sa nama..jer znamo kroz sta prolazis i najbolje te razumijemo. 

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2019
5.5.2011 19:59:37   
Lulu_08
Znas sta mila, uvijek sam imala veliko postovanje prema zenama koje izgube bebicu u trudnoci i slicno.

Moja mama je svoju prvu bebu izgubila na porodu, zbog komplikacije beba se ugusila, greskom doktora nazalost.

Cujem i citam jos mnogo manje vise slicnih iskustava.

Sada kada sam iskusila najmanji tracak toga, jer ovo je bila "dvo-dnevna" sreca, imam veliko postovanje prema zenama koje se izbore sa takvim gubitkom.

I osjecam se zahvalna sto mi je tijelo uspjelo samo regulisati da ode od mene to sto nije bilo sudjeno da bude u meni.

Pa bice ako Bog da kada bude sudjeno!

Ljubim vas sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2020
5.5.2011 20:23:09   
gerberka
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2021
5.5.2011 22:43:37   
Nadya
Ljubim vas sve, samo pozitivno razmisljajte, time privlacite sve lijepo u svoj zivot! 
Vjerujmo u Bozije odredjenje a nagrada nece izostati aBd.
Vec danas ili sutra  user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2022
5.5.2011 22:57:00   
gerberka

moja user posted image stigla hebem joj user posted image

(odgovor članu Nadya)
Neposredna veza do poruke: 2023
6.5.2011 9:39:52   
Lulu_08
Nadya mila upravu si, nakon sto sam nekad procitala knjigu "Tajna" otkrila sam tu veliku istinu.

gerberka sreco zao mi je sto je stigla ali znaci da je dabroston uradio svoje je li sada slijedi klomifen ili sam pogresno procitala? Ljubim te!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2024
6.5.2011 9:48:37   
gerberka
djana draga hvala ti na podrsci. upravu si počinjem sa klomifenom 5. dan.
jeste, uuredovila se, ali mžnisam je dobrodoslo docekala. idemo dalje user posted image  kako si ti?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *