Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
20 sedmica i 6 dana..udebljala sam se 9kg..ne znam kako.. ..strah me da beba ne bude puno teska jer me strah poroda ..
to ti nema veze sa težinom bebe imam kolegice dvije koje su u trudnoći dobile blizu 20-25 kg a bebice imale oko 2300 ne brini ja sam u trudnoći dobila oko 11 kg a beba imala 4350 kg, samo polako
ziva istina... beba uzima koliko joj je potrebno, a sve ostalo ostaje mamama na guzama, bedrima i td.. ja u prosloj trudnoci +30, beba 3900, a sada samo +10, a beba krupnija od prve.. nikakve veze nema jedno sa drugim i skroz je netacno misljenje da sto mama vise jede, beba ce biti krupnija.. bas je najcesce orbut slucaj..
Bas me je zanimalo kakva je situacija kod ostalih... Kod mene je bas cudno. Prvih 5 mj sam samo gubila na kilazi pa su me svi (od doktora i sestara do moje mame) kritikovali da drzim dijetu Ne bih ni u ludilu! Nego, jednostavno nisam jela nista vise nego inace (nije mi se ni trazilo), stalno mi je bilo muka ali nisam ni povracala nesto extra. Sad sam 27+2 i udebljala sam se 2 kg. Kako skontam, i nije too much Vidjecemo do kraja aBd. Nadam se da necu biti na mamu, kaze da se sa mnom u trudnoci udebljala 25 kg!
Palačinko dobro si, pazi da sad ne dodaš previše, mene je prošli mjesec dokusurio.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Pa to je ok,bar meni. Za ovih 10 sedmica koliko ti je ostalo ne mozes dobiti nesto puno,max jos 8. Nije to strasno. Ja se plasim samo da ne predjem +20kg.
Ja sam za sad dobila 300 gr(22.05 ulazim u 5 mj.)Jel to uredu?? Dok sam sa s prvim dobivala od pocetka po 3-4 kg na 6 tjedana...previse.Tako da mi je ostalo zaliha jos od prve trudnoce,napomena,mali ima svega 13 mj..:-)
Ja sam prije trudnoce vagala 58 kg... sad sam u 31 sedmici i imam nekih 70-71 kg....ali meni samo stomo raste i popunjavaju se praznine koje su bile prije.... jer mi ni tih 58 kg nije bilo rasporedjeno simetricno hihihihih Ja sam zadovoljna, a i doktori.... Cak kad me neko gleda s ledja i ne vidi da sam trudna ;-)
Ma niti imam neki pretjerani apetit....jedem kao sto sam jela iprije trudnoce.....slatko sam uvijek voljela pa.... A i ne brinem previse oko linije....beba je najvaznija mada ne treba sebi dozvoliti nista extremno!! Nekad se ne moze protiv sebe hihihihi :-D
Ja samo molim Boga da u trecem tromjesecju ne dobijem ni grama kao u prvoj trudnoci. Sad za sad necu da se vagam,ne zelim da se opterecujem tezinom,sto je tu je.
ja sam u 38. sedmici. prije trundoce 65kg, kile pocele rasti u petom mjesecu, sada imam 83!!!! Ali nije mi stomak tako "ogroman"... ne jedem vise nego prije poroda, jedem zdravije... ali ne primjetim da vise jedem... vec prije nego sto sam se pocela debljati, kukovi mi se poceli siriti a da nisam dobivala na kilazi.... prva mi je trudnoca, te ne znam koliko ce kila spasti pri porodu a kako cu ostale skinut... iskreno, trenutno me to i ne brine. sada razmisljam kad god imam bolove, jesu li pravi ili samo varalice... jedva cekam
meni je u prvoj na porodu spalo tacno 10kg tako da mi je viska ostalo 5 ali ja umjesto da smrsam 5 ja se udebljala sad sam usla u trudnocu sa 75kg al eto 11 sed. kasnije 71kg,znaci smrsala sam 4kg vec sam pocela nenormalno jesti tako da cu ja ovaj put sigurno doci do 90kg hahahahah pu pu nedo bog al tjesim se da ce opet puno otici na porodu
evo da vas utjesim, ja sam se bila udebljala 20 kg, i to u zadnja 2 mjeseca i 40 dana poslije poroda, ja sam mrsavija 13 kg, a da nista nisam ni vjezbala ni dijete kakve ganjala... imam bebu i to mi je vjezba
Eto da vas utjesim malo. Ja sam se prije dva mjeseca porodila... usla u trudnocu sa 81 kg i zadnje vaganje na dan poroda 94 kg, stocna vaga mi trebala da se izvagam Ali zasto kazem da vas utjesim, ja vec imam 74 kile bez ikakve dijete, znaci porodjenja prije dva mjeseca et vidite kile same odleprsale hB to cine obaveze koje nastupe posle poroda... kazem do ljeta taman cu imati kilazu idealnu kao prije godinu i po (ziva utjeha) ljubim vas i uzivajte i jedite dok mozete
Ja sam na početku trudnoće imala 56 kg, sad imam 78 Porodila se prije godinu i još ništa nisam smršala Ko lopta sam, a imala sam idealnu težinu. I sumnjam da ću je ikada vratiti. Bojim se koliko ću dobiti u sljedećoj trudnoći, aBd.
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.