|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
14.4.2011 12:46:47   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: sandy82

Moja snaha je došla s posla, radi tek oko pola godine. I to zahvaljujući meni. Provela je preko 10 godina bez posla. Ulazi kod mame, ruča, naređuje mami: daj drugu kašiku, daj čašu vode... Ja perem sudove... Onda se bez razloga krenu derati na moje trogodišnje dijete. Nije stvarno učinilo ništa loše, igrala se. Potapše snahu po leđima, privlači pažnju. Ona se dere, Ne udaraj se! Kakvo nevaspitano dijete! Neću to trpiti u svojoj kući!" Sjedila je podugo tu i stalno se derala na dijete, meni govorila kako je nevaspitana i neposlušna.

Sorry, na moje dijete se ni moja rodjena mati ne smije derati a ne zaova. ( koju ni nemam ) Ne znam kako si ti mogla šutjeti na to sve!

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 351
14.4.2011 13:09:43   
ziki
Sad čitam ovo i ne mogu da vjerujem šta sve ljudi sebi dozvoljavaju. 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 352
14.4.2011 13:39:13   
veeseelaa
ne kontam ti živiš kod njih??? zaova hoće svoj mir, razidjite se lijepo
i meni bi smetalo da nemam mira u svojoj kući
možda se ne bi derala al bi definitivno predložila neko rješenje

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 353
14.4.2011 13:45:45   
hanabanana
Koliko sam ja skontala, zaova živi u kući sandy.nih roditelja?!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 354
14.4.2011 13:52:59   
veeseelaa
mislim da ne

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 355
14.4.2011 13:56:51   
veeseelaa
ko vama dobro uzvaratite mu sa dobrim a ako  vidite da vam neko lose cini vi se povucite pa mu nemoj te niti dobro niti zlo ciniti "

user posted image  upravo tako

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 356
14.4.2011 14:00:12   
hanabanana

Evo, mene je jedino povrijedilo što je ona došla u stan mojih roditelja i počela se bez veze derati na moje dijete, a i meni je mnogo pametovala. Umjesto da se pokupi i ide u svoj stan ako joj smetamo. Jedino što sam uradila, bilo je da sam rekla mami da se lijepo dogovori sa snahom. Da ne može zabraniti meni i djetetu da dolazimo, a ako joj smetamo, neka ide u svoj stan. Sreća pa oni između sebe nemaju nekih problema. Bude i toga povremeno, ali riješe između sebe.

MIslim da nisi upravu vesela...

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 357
14.4.2011 14:00:13   
myb@by
JA moram zaista ponovo pohvaliti zaovu i moj odnos sa njom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Zelim svima da izglade koliko toliko odnose s ablizom porodicom.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 358
14.4.2011 14:26:00   
kupina
user posted image user posted image je li vi to u sali ili ozbiljnouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 359
14.4.2011 14:27:51   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Evo, mene je jedino povrijedilo što je ona došla u stan mojih roditelja i počela se bez veze derati na moje dijete, a i meni je mnogo pametovala. Umjesto da se pokupi i ide u svoj stan ako joj smetamo. Jedino što sam uradila, bilo je da sam rekla mami da se lijepo dogovori sa snahom. Da ne može zabraniti meni i djetetu da dolazimo, a ako joj smetamo, neka ide u svoj stan. Sreća pa oni između sebe nemaju nekih problema. Bude i toga povremeno, ali riješe između sebe.

aaaa ne vidjeh ovo
pa ovo je ludilo user posted image user posted image user posted image  Bože, Bože

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 360
14.4.2011 14:34:33   
InLove
IZVORNA PORUKA: myb@by

JA moram zaista ponovo pohvaliti zaovu i moj odnos sa njom user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Zelim svima da izglade koliko toliko odnose s ablizom porodicom.

Potpisujem te..Posto sestru nemam , ona mi je kao sestra..  user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 361
14.4.2011 14:35:42   
InLove
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: hanabanana

aaaa ne vidjeh ovo
pa ovo je ludilo user posted image user posted image user posted image  Bože, Bože

Sandy pise o svojoj snahi user posted image  kAKO  ja skontah.

Neposredna veza do poruke: 362
14.4.2011 14:36:10   
Anoniman
user posted image user posted image je li vi to u sali ili ozbiljnouser posted image

patetic  ali trueuser posted image

(odgovor članu InLove)
  Neposredna veza do poruke: 363
14.4.2011 14:38:49   
balasgirl
Samo da update moj post. Moja snahica se malo promijenila, na bolje. user posted image Izgleda da ju je majčinstvo promijenilo. Dokle će, vidjet ćemo. U svakom slučaju, sad je situacija dosta bolja.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 364
14.4.2011 14:42:31   
kupina
user posted image zalosno
moje zaove su super,imamo fin odnos,narvno nekad se malo raspravljamu jer imamo razlicita misljenja,al se nikad nismo posvađale,s njima mogu pricati kao sa sestrom koju nemam,user posted image al zato one mene smatraju kao sestromuser posted image bar tako kazuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 365
14.4.2011 21:19:40   
Bambi09
Imam tri i svaka je prica za sebe. Od prvog dana imamo fantastican odnos. Dovoljno je da samo spomenem da svaka od njih, kad se najavimo da cemo doci, pravi jelo samo po mojoj zelji, odnosno ono sto ja volim. A danas sto smo bili kod najmladje, ruke joj se pozlatile. Napravila sarmu sa rastikom samo zato sto sam jedne prilike kod nje jela i rekla da mi se jako svidjela a da je nikad prije nisam probala, a sinoc kad joj je mm rekao da cemo doci ona zasukala rukave i odmah napravila zbog mene. Pa mislim stvarno, zar to nije super zaova?! Imam 2 rodjene sestre, ali osjecam se kao da ih imam 5, jer su mi zaove kao sestre. user posted image Realne su i nikada nece biti na strani mm ako nesto pogrijesi. Iskrene su (barem ja tako mislim) i postuju me pravo. A Boga mi postujem i ja njih. user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 366
14.4.2011 21:50:03   
sabinos
ja imam dvije zaove,jedna blizu druga daleko.ova sto je blizu je super,slicne smo i slazemo se.nikad nije branila mm ako sam ja u pravu.pomagala nam je dosta u svemu.kad vidim kakvih ima,bas mi je drago sto sumoje okuser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 367
29.4.2011 14:50:32   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: Anoniman

A šta kad zaova uvali djecu majki(u istoj kući živimo) i ona ispari na vkend, a ja moram oko djece-jer se oni igraju sa mojojm djecom, i kad su nestašni i bezobrazni-sve preko mojih leđa,, i ako muž malo oštrije reaguje-sveki digne nos do neba i ljuta je na nas-kao mi ne volimo tu djecu.....s njom se ne može razumno razgovarati..

Istina je da žena ima pravo čuvati unučad. Jesi li probala pričati sa zaovom? Imaš pravo i ti objasniti da kakva je situacija. Da i ti preuzmeš veliki dio obaveze i da imaš pravo postaviti neka pravila. Ipak su sve babe previše mekane. I moja mama je prva takva.

i ja bi otisla negdje taj vikend i ostavila njenu djecu s svekrvom pa makar i na izlet

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 368
29.4.2011 14:59:50   
mamaajna

Krivo mi je što sam primjetila da ona i tata neke moje privatne stvari od ranije prepričavaju djeci. To su ozbiljne stvari i djeca to ne razumiju. Prošli put me starija curica kroz smijeh pitala o nekom mom ranijem momku sa kojim sam imala neke problemčiće. Nije mi bio momak, već je probao da me muva. Ja sam oštro sasjekla i rekla" to su oziljne stvari i o tome djeca ne treba da pričaju, nemoj slučajno da to spominješ pred tetkom!" Juče kaže: "Moj deda kaže da si ti jednom kad si bila dijete za svoj rođendan tražila da ti naprave svašta, a došlo samo petero djece!" Smije se. Ja pitam "a koliko djece dođe za tvoj rođendan i šta tvoja mama napravi?" Ona jadniče se pokunji i reče: "pa ništa, moja mama to ne slavi" Zaista, moja snaha je toliko stipsa da ne slavi rođendan. I ne mora. Ali ona je dva puta preko srca kupila mom djetetu, ove godine ništa, nije ni došla. I svaki put kuka kad ja donesem njenoj djeci, jer ona mora "vratiti". Možete li vjerovati da žena od 33 godine može biti takva. Kao kakva baba.

ti si ista moja sestra.ona sa mojim sinom ima jaranski odnos i sad hoce u 12g da je on gleda ko veliku(njoj je 29g)kad je bio manji znala se spustati na njegov nivo,vjerujes li mi da se znaju potuci ko brat i sesta i onda ona meni kaze vidis kako si ga odgojila.
on je divno djete i nikada nikome nije rekao ruznu rijec a kamo li da se udarao
mislim da kad je trebala uspostavljati odnos tetka-sestric nije to uradila neg su ispali brat-sestra.
hocu da kazem,i ti si njima ugadzala dok nisi dobila svoju porodicu sad si i odraslija i zelis od djece da te postuju,al nemoze jer nisi izgradila takav odnos s njima(djecom)
a sto se tice snahe,ako tvoja mama nezeli da im sluzi ona bi to njima i rekla.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 369
7.5.2011 13:12:59   
happysmile
pozz zeniceuser posted image
kad sve pisu o zaovi da i ja napisem o svojoj[sm=smiley1.gif
imam je jednu ( hvala bogu )user posted image user posted image , nije da je nesto losa prema meni, ali vala nije ni zlato, sad je super, imamo super korektan odnos, ona sestara nema ima samo jednog brata tj. mm i malo mi je zao po tom pitanju jer kao zensko nije imala one sestrinske tajne i pricice sa izlazaka i o momcima,
Da stvar bude gora moja sveki je jako bolesna zena ( psihicki bolesnik ) razbolila se kada je moja zaova isla u 7 razred osnovne, pa nekako i kroz to gledam njenu grubost ( em sto nije imala sestre, em nije imala ni majke takoreci ). elem ja dosla kao mlada i prvih godinu i po zivili u zajednici, nisam od onih snaha kojima svasta smeta, meni je to cak stavise i dobro doslo, da vise cijenim svoj rahatluk sada, eh ja dosla, samo ja radim mm tada nije radio, dodjem s posla u 5 sati, a ona ko kobila se izvali sudja do plafona, jela niodakle, i samo ironicno svaki dan komentira eh vaa nek je snaha dosla da i ja na tu ZLATNU STOLICU sjednemuser posted image user posted image , skontah ko biva da i ona uziva. ajd razumijem je od 7-og razreda kuca pala na nju briga o kuci, hrani i svemu ostalom, a ja pa suti, radi bez po rijeci, kad ja vidim da je njen bezobrazluk otisao daleko, a ja jedan dan kuci i u sobu nasu i legnem, odmaram, mm udje kaze pa sta ti radis rekoh malo da i ja dupe spustim na zlatnu stolicu jbga ako ne vidite svi skupa ja smrsah na 47 kg. vukuci radeci na poslu pa i kuci kad dodjem, haman mi nestalo snage mora ce tvoja sestra malo pripomoci, i on se drekne na nju kaze ustani i pomozi, eh onda rat izbi. A bog dragi dao ja nisam povukla na svoju familiju ( svi mirni, i nece nikome da odgovore na uvrede, nego ja ispadoh izrod u familiji svojoj, zahvaljujem svaki dan na tomeuser posted image ) cujem rat se zahuktava, moja zaova nabraja u dnevnoj, ja izadjem vidim okrugli sto zasjeda, svekar mm i zaova, sveki u cosku( ona ne zna ni o cem se prica ), rekoh jel krenula rasprava, a svi u mene gledaju, rekoh prije neg sto iko podje da ja kazem par rijeci. i krenem Gospodo moja ovako vise ne da ne moze, nego nece ici, jedno da radi i sprema, a 5-ero da prlja i jede, to nigjde nema, e pa nece ni ovdje. moj svekar podje nesto kao tipa pa trebate se snaha dogovoriti, rekoh dragi aba nema tu dogovora tu se treba znati, da je kako treba trebale bi nas dvije s pjesmom sve podijeliti poslove. eh u tom momentu se moja zaova okrene meni opsuje prvo boga ( tobejarabi ) pa onda i mamu i kaze jel to tebi toliko tesko?? Ja ostalauser posted image user posted image user posted image , u prvom soku ne znam sta da kazem muk je, onda ugledah da se moj svekar osmjenuo kao ono razocarano, ja pogledam prvo u njega rekoh aferim kako si kcerku odgojio, pa se okrenem njoj i kazem sram i stid da te bude neodgojena glupaco, meni boga i mamu niko psovao nije, a ti neces sigurno. i ona pobjeze u svoju sobu, i svekar se meni izvinjava kaze eto nije tako mislila, ja sam na to dodala, ako nece niko da sredjuje i da kuha, ja Hb radim naci cu zenu nek dolazi svaki dan, jer ja sad vise ne da ne mogu ngo necu, i njemu to kao bude krivo, nece zena, nee niko, rekoh nikakav problem znam da ni ja necu. valjda mu se tad lampice popalile, i on u sobu i svoju kcerku za ruku i dovuce nazad, i kaze imas odsad da sredjujes sve. ja nista rekla nisam, ja sam lijepo u svoju sobu, mm je ostao izgalamio se i on i svekar na nju. proslo je 20 dana, mi se u kuci srecemo kao dva stranca, ja sebi ona sebi, ali zato ja s posla kuca sredjena, jelo gotovo, ja ono standardno po kuci, vikendom digem generalku itako. posle 20 dana ona meni salje poruku iz druge sobe moze li doci kod mene u sobu da se izvieuser posted image user posted image , rekoh bujrum, ona dosla izvinila se zaplakala, rekoh ma u redu je ne brini, kao oprostila joj ja. ja oprostim al ne zaboravim nikada. Hb posle pola godine mi se preselili u svoju kucu, i otada nas odnos fantastican. to je bio jedini put da me ujela, posle toga se stvarno trudila, cak stavise nece nikud bez mene, kad sebi nesto kupuje, obavezno i meni se kupi, kada negdje oe, da se vrati bez kakvog poklona to bi bio smak svijeta, elem jednom je probala i vidila ima i snajka jezicinu i odustala, sad joj sve stimauser posted image . a da napomenem mi smo otisli u drugu kucu koja je do njihove tako da se s prozora gledamo, i sad moze i raditi i stici kuci spremiti jelo i srediti, sad joj pase. aa ja sam s mm pricala dok je ona tu dok se ne uda ja necu da znam ni za krecenje, ni za spremanje, imaju kcerku nek se pobrine, ona kada se uda naravno da cu to preuzeti na sebe.
ehh eto vam moje iskustvo, i ko kaze da kad pokazes zube ne cijene te vise, cijene i te kakouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 370
7.5.2011 13:24:17   
happysmile
jos da dodam moja mama kad je cula sta sam uradila kad srcani ne dobi, pa kako ces tako, pa kako te nije stid,srami se, to nisi smjela uraditi, ko si ti da odredjujes pravila.... rekoh trebam se pustiti da me gaze, e nece taj film gledatiuser posted image user posted image , a nikakva ja pravila odredjivala nisam samo sam kazala gospodo ako zivimo zajedno trebamo i poslove podijeliti, ja ne planiram raditi i skapavati za sve,radila jesam ali nema vise, sto je bilo bilo je trebali ste dobro iskoristiti, i onda odjednom svima paseuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 371
7.5.2011 13:49:18   
balasgirl
Happy user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .  

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 372
7.5.2011 13:52:53   
happysmile
bice da se moja zaova ponadala da sam kao moja porodica, ako me vrijedjas ja cu sutiti i udovoljavati, ispade kontrauser posted image user posted image user posted image , interesantno je kako kad pokazes svoj stav, odmah se svi usute i odmah im sve pase, ehh jest se i mislila namjeriti na kog trebauser posted image user posted image user posted image user posted image
sad se stvarno ne mogu pozaliti, cak se i naljuti ako je ne zovnem da mi nesto pomogne, a da ne pricam da je UVIJEK na mojoj strani, to je kao nepisano pravilo posle toga

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 373
10.5.2011 10:43:41   
Anoniman
Sta uradti ako se zaove koje su udane i imaju svoj zivot petljaju u vasu kucu? Mi zivimo s njegovim roditeljima, ali njih dvije kao da nemaju svoj zivot. Ponasaju se tako da se ja osjecam nesposobnom jer one upravljaju kako i sta cemo mi u svojoj kuci raditi, napraviti? Sve sutimo da ne bi bilo svadje, ali necemo moci jos dugo tako.
Ja tu malo krivim i roditelje jer oni trebaju biti ti koji ce njima stati na kraj i reci da nije lijepo da se toliko petljaju u nasu kucu.

Neposredna veza do poruke: 374
10.5.2011 10:47:30   
bebacha
jel mozete se odvojit i placat kirijuuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *