|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
12.9.2011 10:45:32   
muaaa

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: sabinos

IZVORNA PORUKA: mo girl

ja nemam zaovu nego djevera al ti mogu ispricati iskustva svoje sestre koja ima 2 zaove i svoje radne kolegice koja je zaova jednoj jadnici(shvatices kad ti ispricam).eh ovako:moja radna kolegica ima brata koji zivi sa zenom i 2 djece i sa njima je njegova majka .i ta moja kolegica adisa svaki dan nekad i po 2puta ide kod svoje majke dakle onoj jadnoj nevjesti se natovari na kosti i ona i njeno djete koje je blago receno nenormalno razmazeno.i ja joj kazem moja adisa kako mozes tako svaki dan ici pa mozda toj zeni smeta to je ipak sad njena kuca i porodica a ti joj se svaki dan natices tamo pusti je malo da dahne dusom.a kaze ti ona meni:boli me cosak to je moja kuca moje majke ako joj smeta nek kupi prnje i nek ide svojoj kuci!zeto to ti je razmisljanje jedne zaove koja je bezobrazna.i moja sestra iima 2 koje se isto tako ponasaju uglavnom vazda je puna kuca i njih i njihove djece i uzimaju sta hoce ulaze tako bez kucanja kazu one ovo je nasa kuca.tako da to mora tvoj muz rijesiti jer ti sama nemozes protiv nih nikako.cudne su to stvari.i ja sam se udala prije 6 mjeseci i mi imamo svoj stan i moj ti je djever se poceo nesto ufuravat da ko dodje i kad moj muz nije kuci.ja sam mu naglasila da se u nas najavljuje i da ja nevolim nenajavljene goste.i on ti je par puta poslao poruku kad mi muz nije bio tu:jesteli kuci da dodjem ja mu napisem:brat ti je na poslu ja sam u gradu i dogovori se sa svojim bratom kad mislis doc.nema on meni sta slat poruke i pitat da dodje pored svog brata jel tako?nit mi se treba natakarit i upropastit mi vece.uglavnom ja sam vazda u gradu i imam obavezeuser posted image

ovako je najbolje,vuk sit ovce na broju...
bolje nego da ti moras da kazes u lice.neka brate muzevi to obavljaju,njihova familija i znaju kako će s njima.kao i mi sa svojima

pa draga moja to i jeste njena kuća, kako misliš da je drugačije??? ta se hanuma nije trebala udati, ne može snaha nikad tudju imovinu nazvati svojom i još braniti djeveru i zaovu da dodju na SVOJE
mislim, hm, kako tupavo razmišljanje....
moja mama živi sama, brat ima svoj stan al da je drugačije nikada sebi ne bi dopustila da se ustručavam dodji kod mame i 100 puta dnevno u stan u kojem sam ja živjela 30 godina i koji je 1/2 moj
Snaha nek si stvori i brat posebno al ovako ne znam šta se može očekivati

Uope ne mislim da je ta tvoja prijateljica adisa bezobrazna (moda je malo burno reagirala) al je upravu 100%

Veselauser posted image user posted image
sad se je zadevera sto sam zaova majko mila kad procitam razmisljanja snaha ccccccc

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 401
12.9.2011 10:49:59   
veeseelaa
ma ne zadeveram se ni kao snaha ni kao zaova
samo realno razmišljam, uvijek tako treba.....  e čuj da sad meni snaha ograniči kada ću doći vidjeti moju mamu i to zamisli u  stanu koji je i moj? hahahahah ja bi se roknula, života mi
i sama da živim u zajednici ne bi očekivala da mogu (ma ni pomislila ne bi) da ograničim kada će djever doći vidjeti svoje roditelje u njihovom domu
ako mi se ne dopada ima podstanarstvo, kupovina stana itd

< Poruku je uredio veeseelaa -- 12.9.2011 10:51:13 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 402
12.9.2011 10:52:28   
veeseelaa
ja sam se udala prije 6 mjeseci i mi imamo svoj stan i moj ti je djever se poceo nesto ufuravat da ko dodje i kad moj muz nije kuci.ja sam mu naglasila da se u nas najavljuje i da ja nevolim nenajavljene goste.i on ti je par puta poslao poruku kad mi muz nije bio tu:jesteli kuci da dodjem ja mu napisem:brat ti je na poslu ja sam u gradu i dogovori se sa svojim bratom kad mislis doc.nema on meni sta slat poruke i pitat da dodje pored svog brata jel tako?nit mi se treba natakarit i upropastit mi vece.uglavnom ja sam vazda u gradu i imam obaveze

ovo je ok al stan je tvoj i od tm
pa možeš rukovoditi gdje i kako

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 403
12.9.2011 11:15:44   
Mirkica

samo realno razmišljam, uvijek tako treba.....  e čuj da sad meni snaha ograniči kada ću doći vidjeti moju mamu i to zamisli u  stanu koji je i moj? hahahahah ja bi se roknula, života mi
i sama da živim u zajednici ne bi očekivala da mogu (ma ni pomislila ne bi) da ograničim kada će djever doći vidjeti svoje roditelje u njihovom domu

ne treba ograniciti ali treba imati mejre i treba paziti d aj eodnos kako treba ni jedna te snaha nece voljeti ako joj kazes "ako pase pase ako ne neka ide mami" hallo je l to normalno meni nije, i danas sutra ce se cuditi sto njen brat nema dobar odons s njom A STO LI .
JA kad odem u Bosnu moji zive u istoj kuci brat sa poroicom i mama i otac jedini na jednom drugi na drugom ja se osjecam na oba sprata slobodna i kao kos svoej kuce jer nisma primjetila da smetam snahi a kada primjetim povucu rucnu bez da s eljutim

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 404
12.9.2011 11:18:06   
Mirkica
ja sam zivjela kod sveki 8 mjeseci i ona djeca unucadi furaju kroz kucu hoce ovo nece ono pa onda njeni sinovi pa rodbina nikada se nisma pozalila al dam jedva cekala da kidnem hahahhahaha

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 405
12.9.2011 11:20:29   
veeseelaa
ja sa snahom nikada i ne bi ulazila u rasprave bilo koje vrste.... niti bi dozvolila da mi neko skrene pažnju al ograničavati me koliko ću puta doći kod mame i kad??? e to ne bi moglo, do duše u našem slučaju nema ni potrebe jer svak ima svoju imovinu....
sa snahom treba polako i nježno, po potrebi distancirano bez upadica i savjeta izuzev ako te za isti pita

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 406
12.9.2011 11:23:51   
damma
zaljučak na osnovu prethodnih postova: ne ići mami kad se brat oženi.
e pa sve smo snahe a i zaove većinom, pa kome smeta pravi sebi krov nad glavom pa onda možeš govorit ko treba doć a ko ne. prvo sebe ko snahu stavljam.

2004.
2008.

Neposredna veza do poruke: 407
12.9.2011 11:37:16   
Mirkica

ja sa snahom nikada i ne bi ulazila u rasprave bilo koje vrste.... niti bi dozvolila da mi neko skrene pažnju al ograničavati me koliko ću puta doći kod mame i kad??? e to ne bi moglo, do duše u našem slučaju nema ni potrebe jer svak ima svoju imovinu....
sa snahom treba polako i nježno, po potrebi distancirano bez upadica i savjeta izuzev ako te za isti pita

slazem se

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 408
12.9.2011 21:01:02   
entinte
maksuz sam trazila ovu temu user posted image Imam tu srecu da imam najbolju zaovu na svijetu... user posted image user posted image user posted image starija je od mene 6 godina ali super se slazemo, zivimo u istoj kuci samo su nam ulazi odvojeni.

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 409
30.11.2011 14:57:07   
Anoniman
Zaova
U bosanskom riječniku riječ zaova označava ženu sličnoj vašoj svekrvi, samo mladju, mršaviju, jako lijenu sa puno šminke i namirisanu jakim parfemom da te prosto od nje glava boli. Riječ zaova nastala je pronalaskom stare iskopine na kojoj je pisalo:  zar i ova ide s mužem u paketu? Zar i ova = za ova tj zaova    

user posted image

P.S onome od koga sam ovo ja maznula nek oprosti , svak se drzi gde ga boli user posted image

(odgovor članu sisqo123)
  Neposredna veza do poruke: 410
30.11.2011 15:01:35   
veeseelaa
user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 411
30.11.2011 15:20:04   
teacher75
IZVORNA PORUKA: triputmama

Zaova
U bosanskom riječniku riječ zaova označava ženu sličnoj vašoj svekrvi, samo mladju, mršaviju, jako lijenu sa puno šminke i namirisanu jakim parfemom da te prosto od nje glava boli. Riječ zaova nastala je pronalaskom stare iskopine na kojoj je pisalo:  zar i ova ide s mužem u paketu? Zar i ova = za ova tj zaova    

user posted image

P.S onome od koga sam ovo ja maznula nek oprosti , svak se drzi gde ga boli user posted image

user posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 412
30.11.2011 15:22:32   
Hanady RR
za mene i moju mlađu zaovicu pomisle da smo setsre koliko smo bliske...
a za mene i moju stariju zaovu pomisle ''dobro se niste do sad poubijale''user posted image

a eto fizički ne liči na ovu iz opisauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 413
30.11.2011 15:27:12   
ananas_ze
Zaova
U bosanskom riječniku riječ zaova označava ženu sličnoj vašoj svekrvi, samo mladju, mršaviju, jako lijenu

ja licno sa zaovom nemam problem, sper se slazemo i uvijek sam tu za nju a i ona meni rado pomogne, samo me nervira to sto je lijena,a ni ona tome nije kriva nego je mama od nje napravila princezu, pa ja moram slusat svekrvu kako u kuci mora raditi sve sama, a meni ne pada na pamet prat tuđe suđe i sluser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 414
30.11.2011 15:29:31   
Hanady RR
e jets moje su obe lijene...
al eto nadomirmo se nekako...ja pohitam pa onda joj naprasno uliva svoju djecu na vazdan i noćenjeuser posted image
pa ona htjela ne htjela nema kad bit lijenauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 415
7.8.2012 23:19:55   
Anoniman
meni zaova u gostima dosla , bice jos koji dan , sedmicu

ih lele sto se ne ubih , lele sto se ne ubih user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 7.8.2012 23:25:44 >

(odgovor članu manuela RR)
  Neposredna veza do poruke: 416
8.8.2012 0:25:09   
milenium

vesela najbolje da se ti nisi ni udavala i da si ostala s mamom,možda i muža tamo dovela. ako netko živi u zajednici kao evo npr moj brat...ne živi od bjesa,eto sve skače do plafona od sreće.nego zato što mora i nema drugog izbora.da ima novce za kuću ili stan pa i sam bi otišao.i još da mu ja sjedam na muku. ja kad sam se udala sve sam ostavila bratu i mami,hvala Bogu imam sad svoje ,meni dosta ,drugo i više mi ne treba.a oni pošto moraju živjet tu nek imaju svoju privatnost ja to razumijem i neću im smetati svaki dan.i meni bi smetalo da meni netko dolazi stalno.ako nebi smetalo meni smetalo bi mm.imam svoj život i oni svoj.

Neposredna veza do poruke: 417
8.8.2012 0:32:31   
milenium
IZVORNA PORUKA: Mirkica

ne treba ograniciti ali treba imati mejre i treba paziti d aj eodnos kako trebaa primjetim povucu rucnu bez da s eljutim

potpisujem mirkicu.evo ja sam i snaha.došla sam u zajednicu i naravno da je ovo sve sad moje.živimo u zajednici jer nemamo 300 000 km za kuću ili stan. i naglasili smo odmah svima:Ako tko smatra da ovo nije naše neka se odmah izjasni i mi idemo odavde. svi su rekli:ma kakvi,Bože sačuvaj gdje ćemo to govorit naravno da je vaše,mi imamo svoje nek i naš brat sad ima svojeuser posted image zato mi njih puno volemouser posted image user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 8.8.2012 0:33:35 >

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 418
8.8.2012 0:55:44   
Galicia
Milenium, sa respektom, kako nesto tudje moze biti tvoje? Moje je samo ono u sta sam JA ulagala ili ako smo ulagali licno ja i mm onda je nase.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 419
8.8.2012 1:02:54   
milenium
pa jednostavno:meni mm rekao ,ženo što je moje to je i tvoje.jbga možda me voliuser posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 420
8.8.2012 1:07:41   
Galicia
Tebi to smijesno?
Meni je to vise zalosno da jedna odrasla izgradjena licnost pada na takve fore.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 421
8.8.2012 1:18:40   
milenium
draga ovaj ti je post kroz salu rekao sve.mogla sam napisati post od kilometar ali ne zelim ja tu na formu govorit kolika i kakva je nasa ljubav i nasi odnosi.user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 8.8.2012 1:30:43 >

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 422
8.8.2012 1:27:25   
Galicia
I dalje mi nisi odgovorila na pitanje kako tudje moze biti tvoje?

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 423
8.8.2012 1:31:59   
Medić*
Ja ne vidim tu nista tudje. Ono sto je njegovo to je i moje i obrnuto.

Ja nemam zaovu. Ali sam zaova. Moja snajka i brat zive u kuci koju je moj otac rahmetli napravio. To je njegovo sada i njeno. Ja sam ga se odrekla jel imamo svoje.

I sta sada mi neko treba doci ili njoj reci to nije tvoje user posted image Dok je sa njim u braku njeno je.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 424
8.8.2012 1:35:39   
milenium
koje tuđe?!ja ne vidim ništa tuđe oko sebe,to je sve moje od mog dolaska ovdje. i to napismeno.user posted image ja im govorila''''''''ma ne treba bolan šta vam je,a oni navalili neka neka sve je ovo tvoje''''''''.ja ne znam šta im jeuser posted image

tako je medic slatki.tvoja snaha je sretna sto ima takvu zaovu kao sto si ti.user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 8.8.2012 1:38:05 >

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *