|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
8.8.2012 10:43:48   
Medić*

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ja ne vidim tu nista tudje. Ono sto je njegovo to je i moje i obrnuto.

Ja nemam zaovu. Ali sam zaova. Moja snajka i brat zive u kuci koju je moj otac rahmetli napravio. To je njegovo sada i njeno. Ja sam ga se odrekla jel imamo svoje.

I sta sada mi neko treba doci ili njoj reci to nije tvoje user posted image Dok je sa njim u braku njeno je.

Meni ovo recimo jako smeta.
Zato je meni vrlo bitno da imam svoje i sada i za deset i za dvadeset i trideset godina....bez obzira bila ili ne bila u braku.

I meni smeta. Ovo je receno u kontekstu ako slucajno dodje do razvoda zakonski se dijeli ono sto je steceno tokom braka je li tako ? Eh sada sve je stvar dogovora nakon toga.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 451
8.8.2012 10:44:31   
veeseelaa
Zato je meni vrlo bitno da imam svoje i sada i za deset i za dvadeset i trideset godina....bez obzira bila ili ne bila u braku.

da, zato ženska djeca treba da naslijedjuju podjednako imovinu kao i muška djeca
pri razvodu ne do Bog ona ima svoj dio od roditelja, pa sobu, sobu

Ok je odreći se ako ti šta kompenziraju kao u slučaju medić slatki al da se odreknem a nemam ništa ni gdje mi je van pameti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 452
8.8.2012 10:45:39   
veeseelaa

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma pusti to odrekla se, većina kćerki nije ni pitana već se isto podrazumijevalo
mogu misliti pogleda kad bi rekla većina kćerki/sestara da hoće svoj diouser posted image

imal neki brat da se odrekao u korist sestre porodične kuće/stana? možda, al na prste možeš prebrojatiuser posted image

Ja sam sasvim jasno napisala, ja se ODREKLA. Kod vas neznam kako je. Kod nas se pita i kod nas se dijeli, nasa volja hocemo li dati ili uzeti.

A isto napisah moj se odrekao stana u Sarajevu, sada je moj :)

aha

e Boga mi dobro, ti namirila snahu a oni zeta user posted image pošteno
pa nisi se ti onda ničeg odrekla, nego ste se lijepo podijelili na takav način

odricanje po meni znači ne želim ništa od imovine roditelja što podrazumijeva i neku drugu nekretninu

Pa ja njima vise ostavila ali necemo u detalje user posted image

Imovinu u Becu prdodali i pare podijelili.

Oni zeta namirili a ja snajku user posted image

Medjutim muz ima i svoje pa ce ovaj stan ostati nasem djetetu.

pošteno, kažem ti se odrekla al i dobila

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 453
8.8.2012 10:45:59   
Medić*

da, zato ženska djeca treba da naslijedjuju podjednako imovinu kao i muška djeca
pri razvodu ne do Bog ona ima svoj dio od roditelja, pa sobu, sobu

Ok je odreći se ako ti šta kompenziraju kao u slučaju medić slatki al da se odreknem a nemam ništa ni gdje mi je van pameti

Normalno, tada sigurno nebih user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 454
8.8.2012 10:47:28   
Mirkica

ma pusti to odrekla se, većina kćerki nije ni pitana već se isto podrazumijevalo
mogu misliti pogleda kad bi rekla većina kćerki/sestara da hoće svoj diouser posted image

imal neki brat da se odrekao u korist sestre porodične kuće/stana? možda, al na prste možeš prebrojatiuser posted image

VESELA zasto ti uvjek ali bas uvjek kada neko nije tvoga stava pokusavas da napravis od istih osoba jadnike , oni koji bi kao i ti ali ne mogu vec eto moraju , znas ti si meeni super ali imas malo cudan stav , Bogu hvala nsimo svi isti i svak ima svoj nacin i stil zivota ja mislim da je dosta ljudi danas dostiglo taj nivo da zivi kako zeli i sredi sam sebi zivot a ne kako mu ga drugi namecu meni ej to normlano .
Sto se tice imanja ima moja snaha na ovom forumu koji joj je nick ne znam ali mozes je pitat da sve sto sam napisal ovjde ili bilo gdje je tako kako je :))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 455
8.8.2012 10:49:14   
Mirkica
i kakv bih ja insan bila zivim u Njemackoj Bogu hvala fino zivimo moja djeca imaju vise nego od Brata mi koliko hoces i da se sada zakacim za kucu ili zemlju pa ja bih se Boga plasila

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 456
8.8.2012 10:50:03   
veeseelaa
bježi ba Mirki, šta se upali user posted image
na Balkanu je to tako, ne znam šta se ko ljuti
žene koje ja poznajem sve su se odrekle imovine u korist braće, pa mi to baš nije jasno user posted image
kako tako sve redom dobrice il bogate il šta

nepisano je nekako pravilo da u porodičnu kuću ostaje sin i dovodi snahu a kći ode i poslije dodje u goste i nekad tamo se odrekne te imovine

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 457
8.8.2012 10:51:39   
Mirkica

bježi ba Mirki, šta se upali user posted image
na Balkanu je to tako, ne znam šta se ko ljuti
žene koje ja poznajem sve su se odrekle imovine u korist braće, pa mi to baš nije jasno user posted image
kako tako sve redom dobrice il bogate il šta

nepisano je nekako pravilo da u porodičnu kuću ostaje sin i dovodi snahu a kći ode i poslije dodje u goste i nekad tamo se odrekne te imovine

ja kazem za sebe zamisli sada vesela eto da ja uzmem ispred bratove djece a moja imaju bogu hvala vise koliko hoces , ma ne znam ja imam ocito problem s tim Blakanom user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 458
8.8.2012 10:53:25   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Mirkica

i kakv bih ja insan bila zivim u Njemackoj Bogu hvala fino zivimo moja djeca imaju vise nego od Brata mi koliko hoces i da se sada zakacim za kucu ili zemlju pa ja bih se Boga plasila

pa naravno, al vidim dosta braće koja su takodje situirana van BiH al imaju i imovinu i ovdje, nekako nikako da se iste odreknu, baš njih zabole što se možda neka njihova sestra muči da preživi mjesec

ja poznajem jednu mladu damu koja je u podstanarima u Sa sa svojim mužem i djetetom a njeni imaju kuću s atri sprata, na moje pitanje njenim roditeljima što joj ne daju jednu etažu oni ko opareni skočiše a ne, to je Senadovo (sinovljevo) user posted image user posted image user posted image

takvih primjera masa.....

koliko je samo kćerki/sestara u Sa i u drugim gradovima podstanar a roditelji im imaju porodičnu kuću u kojoj živi brat sa snahom, masa .... jesu li se odrekle il se isto podrazumijevalo???

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 459
8.8.2012 10:56:27   
Mirkica
ne znam to su roditelji krivi

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 460
8.8.2012 11:01:10   
veeseelaa
pa dalo se vidjeti i na temi nasljedstvo user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 461
8.8.2012 11:08:42   
Blue rose RR

Sve je to do roditelja. Balkan nema ništa sa time.
Oni (roditelji) su ti koji za života treba da odluče šta će sa svojom imovinom. Hoće li je potrošiti na sebe (što je po meni jedino ispravno), ili će je ostaviti djeci, Merhametu, Caritasu ili nešto treće.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 462
8.8.2012 11:13:20   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Oni (roditelji) su ti koji za života treba da odluče šta će sa svojom imovinom. Hoće li je potrošiti na sebe (što je po meni jedino ispravno), ili će je ostaviti djeci, Merhametu, Caritasu ili nešto treće.

Ovako i ja razmišljam.
Tako su me naučili.
Jeste da sam ja naslijedila dosta, zajedno sa sestrama.
Ali i da su moji prepisali sve merhametu bilo bi mi sasvim ok.

Isto tako u odredjnoj dobi i moja će djeca znati da ću ja isključivo rapsolagati sa svojom imovinom i da one to moraju prihvatiti kao normalno i jedino ispravno. Naravno, jedino ako posumnjaju da sam sišla s pameti mogu osporavati moje odluke.

< Poruku je uredio hanabanana -- 8.8.2012 11:15:14 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 463
8.8.2012 11:26:46   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ovako i ja razmišljam.
Tako su me naučili.
Jeste da sam ja naslijedila dosta, zajedno sa sestrama.
Ali i da su moji prepisali sve merhametu bilo bi mi sasvim ok.

Isto tako u odredjnoj dobi i moja će djeca znati da ću ja isključivo rapsolagati sa svojom imovinom i da one to moraju prihvatiti kao normalno i jedino ispravno. Naravno, jedino ako posumnjaju da sam sišla s pameti mogu osporavati moje odluke.

user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 464
8.8.2012 11:52:50   
vjestica
vesela draga, ja kad čitam tvoje postove, pitam se kakve ljude ti to znaš user posted image
odakle nađe takve likove
ja sma mislila da su takvi ljudi ostali u pretprošlom vijeku

on topic - imam super zaovu, bolje me pripazi nego bracu rođenog user posted image
vani živi i dok se cura niej rodila, uvijek više meni pošalje nego bratu svom
sad je naravno cura glavna i šalje se njoj najviše
a pošto smo se mi malo duže zabavljali, ona nas stalno pitala kad ćemo se vjenčati
jednom je meni predložila da ostanem trudna da me oženi user posted image
ma inače super je skroz žena user posted image

neko spomenu lijene zaove, pa i ako je zaova lijena, sebi je lijena

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 465
8.8.2012 12:00:00   
Ombra
vesela, sve sto si napisala stoji i to je nadasve zalosno....
sto se tice zaove....jao, ja svoju juce vidjela po prvi put preko skyp-a...naravno meni se uopste ne obraca....kao da sam duh i obraca se samo mom muzu i bebici i govori kako je beba lijepa na nju...eto toliko o mojoj zaovi....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 466
8.8.2012 12:03:57   
veeseelaa
vesela draga, ja kad čitam tvoje postove, pitam se kakve ljude ti to znaš user posted image
odakle nađe takve likove

e pa bezveze si mislila user posted image
jesu li sve tvoje drugarice, rodice i sl dobile dio imovine jednak kao i njihova braća? il su se odrekle iste? user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 467
8.8.2012 12:07:53   
veeseelaa
a ovo je svakako tema o zaovama user posted image al odosmo mi daleko user posted image
Ombra baš me čudi da se tebi nije obratila
a možda se tvoja zaova šalila kad je rekla da je beba lijepa ko i onauser posted image
mislim šega mi ta priča user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 468
8.8.2012 12:09:21   
vjestica

odakle nađe takve likove

e pa bezveze si mislila user posted image
jesu li sve tvoje drugarice, rodice i sl dobile dio imovine jednak kao i njihova braća? il su se odrekle iste? user posted image

u mojoj bližoj i daljoj familiji, kao i među drugaricama nema podjele po spolovima,s ve je ravnopravno raspoređeno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 469
8.8.2012 12:11:58   
veeseelaa
e odlično onda
ja onda imam tu nesreću da uglavnom srećem one koje su se odrekle imovine i sl

prosto vidim da žive u muževom stanu a da su sad gošće u porodičnim kućama, vikendicama i sl
i da ništa ne kažu očito je

da naravno izuzev onih koje nemaju brata već sestru, e tamo se zna da je sve njihovo

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.8.2012 12:14:07 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 470
8.8.2012 12:17:28   
vjestica
a što su se odrekle imovine?
natjerali ih roditelji?
tako odgojene?
ja sma onda fakat rahat, jer nema takvih primitivaca u svojoj okolini
nek se ljuti ko hoće,a li meni je to primitivizam, jer sam mislila da je to ostalo u prethodnom vijeku

Neposredna veza do poruke: 471
8.8.2012 12:18:06   
veeseelaa

e evo i moja jedna rodjaka
njeni roditelji imaju kuću sa 3 etaže
u jednoj su podstanari, u drugoj su njeni roditelji i braća a treća etaža nije završena
više puta sam čula od njenih roditelja da je treća etaža njena (od rodjake), no od skoro vidim njen brat istu završava, valjda momak hoće da se ženi, šta li

možda da kažem rodjaki da ona etažu završi i izda podstanarima user posted image
mislim ne bitno, al primjeti se

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 472
8.8.2012 12:19:33   
mamine oci
ne znam sta bih rekla na ovoj temi jesam zaova,zaovu nemam ,ne zamaram se brojkama, parama,naslestvom, neka djeli ko sta hoce neka se daje kome hoce, svako ima svoju nafaku,a jasam svojom hvala Bogu zadovoljna na svim mogucim temama samo se o parama pricauser posted image

potpisujem vjesticu kod nas nema podjele po spolovima,sad dali cu se ja odreci svog djela ili prihvatiti moje pravouser posted image

nekad su mi zaista smjesni komentari,ja stekla,ja kupila,ja imam,ja dala,ja ostavila,a niko nezna sta donosi dan a sta noc moze nedaj Boze, ne zelim ali kazem da drmne jaci zemljotres i da sve odnese,zato budite zadovoljni time sto imate koliko god daje i budimo ljudi prije svega bez obzira da li smo snahe,zauve,svekrve,jetrve...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 473
8.8.2012 12:20:57   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: vjestica

a što su se odrekle imovine?
natjerali ih roditelji?
tako odgojene?
ja sma onda fakat rahat, jer nema takvih primitivaca u svojoj okolini
nek se ljuti ko hoće,a li meni je to primitivizam, jer sam mislila da je to ostalo u prethodnom vijeku

pa ja ne znam razloge, svaka će reći da se odrekle jer tako želi al ne kontam kako će se odreći imovine u korist brata a ona ići u podstanare user posted image
mislim da se radi uglavnom o tradiciji, naravno ima slučajeva gdje sestre tj kćerke ne znaju šta će s imovinom pa im je to viška al Bgm vrlo malo

Moja prijateljica, jedna od boljih, neudata, u podstanarima je, od kada se njen brat oženio, veli nema mjesta za nju, ona kaže da želi svoj miruser posted image
pa rekoh što ti se brat ne odseli user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 474
8.8.2012 12:22:02   
mamine oci

e evo i moja jedna rodjaka
njeni roditelji imaju kuću sa 3 etaže
u jednoj su podstanari, u drugoj su njeni roditelji i braća a treća etaža nije završena
više puta sam čula od njenih roditelja da je treća etaža njena (od rodjake), no od skoro vidim njen brat istu završava, valjda momak hoće da se ženi, šta li

možda da kažem rodjaki da ona etažu završi i izda podstanarima user posted image
mislim ne bitno, al primjeti se

ne moze se na osnovu pojedinaca globalizovati stvariuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *