|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
8.8.2012 1:36:16   
madam x

IZVORNA PORUKA: milenium

koje tuđe?!ja ne vidim ništa tuđe oko sebe,to je sve moje od mog dolaska ovdje i to napismeno.user posted image ja im govorila''ma ne treba bolan šta vam je,a oni navalili neka neka sve je ovo tvoje''.ja ne znam šta im jeuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 426
8.8.2012 1:36:40   
Hanady RR

koje tuđe?!ja ne vidim ništa tuđe oko sebe,to je sve moje od mog dolaska ovdje i to napismeno.user posted image ja im govorila''ma ne treba bolan šta vam je,a oni navalili neka neka sve je ovo tvoje''.ja ne znam šta im jeuser posted image

user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 427
8.8.2012 1:38:41   
Medić*

koje tuđe?!ja ne vidim ništa tuđe oko sebe,to je sve moje od mog dolaska ovdje. i to napismeno.user posted image ja im govorila''''''''ma ne treba bolan šta vam je,a oni navalili neka neka sve je ovo tvoje''''''''.ja ne znam šta im jeuser posted image

tako je medic slatki.tvoja snaha je sretna sto ima takvu zaovu kao sto si ti.user posted image

Pa kada su navalili neka ti, uslisi im zelje user posted image user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 428
8.8.2012 1:38:50   
Galicia
Okej je jedno reci "hej od danas sto je moje to je i tvoje". To mi je onako usput i podrazumijeva se naravno. Ali jel to rijeseno legalno? Mislim onog momenta kad nekom kazem ovo je tvoje, ja se toga odricem. Ako su nekretnine u pitanju odmah advokatu i legalnim putem rijesiti, pa nek i snajka/zet znaju da je to njihovo.
Mada mi je totalni apsurd sada doci kod mojih sveki i svekra i useliti se i da mi kazu ovo je sad pola tvoje. Ljudi radili citav zivot, zaradjivali izgradjivali da bi dali nekom strancu/strankinji pola od toga.
Dok ja ne zasucem rukave, i ne zaradim, nista nije moje.
MM ima dva stana koji je dao pod kiriju, njegova vlastita za koje je on radio. Ja tu nista nemam s tim. Ne bih imala srca ni duse mu uzeti pola od njegovog i da mi pokloni.
Svi smo mi sposobno da radimo i zaradimo i stvorimo svoja cetiri zida.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 429
8.8.2012 1:46:29   
madam x
Joj Galicia, ti nekad djeluješ tako kruto, mada imam osjećaj da si puno toplija u stvarnosti. Nije bona sve tako crno i nije uvijek svakome cilj da drugog zezne. Ja kad bih ostala bez braka, nek ide i kuća vala, ima stanova za iznajmiti.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 430
8.8.2012 1:50:02   
Hanady RR
Gali
ne možeš znati dok ne dođeš u situVaciju...vjeruj mi na riječuser posted image

elem..odnosi familija i porodica prema tim istim odnosima i stavrima su različiti..
nekada temeljnei na tradicji nekada na situacijama odvojenosti jednog od braće/ sestara ili pak sposobnosti jednih il drugih da prije riješe svoje situacije...

nema tu izričitoga mišljenja...niti je kod svakoga isto...

ono što svi trebaju imati isto je stav da ispoštuju jedni druge...i snaha zaovu ako je u njebo gdje je odrasla došla...a i zaova snahu koja je odlučila da voli njenoga brata i porodicu gradi na temeljima postojećim...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 431
8.8.2012 1:50:47   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Galicia

Okej je jedno reci "hej od danas sto je moje to je i tvoje". To mi je onako usput i podrazumijeva se naravno. Ali jel to rijeseno legalno? Mislim onog momenta kad nekom kazem ovo je tvoje, ja se toga odricem. Ako su nekretnine u pitanju odmah advokatu i legalnim putem rijesiti, pa nek i snajka/zet znaju da je to njihovo.
Mada mi je totalni apsurd sada doci kod mojih sveki i svekra i useliti se i da mi kazu ovo je sad pola tvoje. Ljudi radili citav zivot, zaradjivali izgradjivali da bi dali nekom strancu/strankinji pola od toga.
MM ima dva stana koji je dao pod kiriju, njegova vlastita za koje je on radio. Ja tu nista nemam s tim. Ne bih imala srca ni duse mu uzeti pola od njegovog i da mi pokloni.

Galicia pa nisi vise stranac, bar ja tako ne gledam vezano za nas brak. Brak se sigurno moze raspasti ali eto dok ste u braku nije apsurd zivjeti kao da je tvoje, pa vase je, cije ce biti. U redu mi je ako se ima samo jedna kucica ili stancic, ne bih ni ja tada uzimala necije, ako se ima vise od toga pa red je da svako dobije po nesto user posted image

Mogli bi nam otkljucati temu o nasljedstvuuser posted image

A slazem se da smo svi sposobni i raditi na izgradnji svoja 4 zida.

Ja sam e recimo svog dijela u Srbiji pismenim putem odrekla u korist svoje brace.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 432
8.8.2012 1:53:25   
Galicia
Zar sam kruto djelovala? Mozda samo ostro pisem, al inace sam dushica, veoma mekog glasa. user posted image
Ne gledam sve crno i bijelo, ali mi je glupo sa MOJE tacke gledista da nesto tudje nazivam svojim. Ja vjerujem u rad jer rad je oslobadja covjeka. Svabo me odgojio, hebiga. A kad radim, znaci da imam novca i nesto da kupim. A kad kupim znaci da je moje. Ako se ja i on znojimo, onda je to nase, itd itd.
Da se danas moja snaha useli u kucu mojih roditelja, i da kaze ovo je pola moje, stocem bi je spucala. To je kuca mojih roditelja, koji su svoju krv prosuli da sebi izgrade nesto i sad da dodje neko deseti da kaze da je njegovo, pa ne bi mu se pisalo dobro. Isto vazi i za mene. Kuca mojih roditelja je njihova, naravno ja se osjecam tu normalno, ali nikad za nikad nisam rekla MOJA je kuca. Odakle mi pravo da prisvojavam tudje.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 433
8.8.2012 1:55:47   
madam x
Zar sam kruto djelovala? Mozda samo ostro pisem, al inace sam dushica, veoma mekog glasa.

Zapravo najčešće tako djeluješ, iako se ja uvijek opirem tom utisku. Zato sam ti to napisala.user posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 434
8.8.2012 1:57:08   
Galicia
IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: Galicia

Galicia pa nisi vise stranac, bar ja tako ne gledam vezano za nas brak. Brak se sigurno moze raspasti ali eto dok ste u braku nije apsurd zivjeti kao da je tvoje, pa vase je, cije ce biti. U redu mi je ako se ima samo jedna kucica ili stancic, ne bih ni ja tada uzimala necije, ako se ima vise od toga pa red je da svako dobije po nesto user posted image

Mogli bi nam otkljucati temu o nasljedstvuuser posted image

A slazem se da smo svi sposobni i raditi na izgradnji svoja 4 zida.

Ja sam e recimo svog dijela u Srbiji pismenim putem odrekla u korist svoje brace.

To mi je okej jer to su uradili i moji roditelji, odrekli se svog dijela, da bi ustupili nekome kome je potrebnije.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 435
8.8.2012 5:17:33   
Mirkica

Ja ne vidim tu nista tudje. Ono sto je njegovo to je i moje i obrnuto.

Ja nemam zaovu. Ali sam zaova. Moja snajka i brat zive u kuci koju je moj otac rahmetli napravio. To je njegovo sada i njeno. Ja sam ga se odrekla jel imamo svoje.

I sta sada mi neko treba doci ili njoj reci to nije tvoje user posted image Dok je sa njim u braku njeno je.

ono sto je od mm je i moje naravno i obrnuto ali od MM ne od nejgovog babe to je moje dok smo skupa a kada bi se rastavili sumnjam da bi bilo ko meni dao sta jer nasljedstvo se ne djeli , a Bog mi je svedok ne bih ni uzela.

medic slatki ti se nisi odrekla radi svoje snahe i dala svojoj snahi nego bratu TU JE VELIKA RAZLIKA isto i ja meni ne treba nista bogu hvala i rekla sam BRATU eto ti sve ali moj brat i zivi s roditeljima ne ja i mm sramota bi i bilo da se kvartamo.

Da sve dok je moja snaha sa mojim bratom je i njeno cim nije nedao Bog al kazem nije njeno nego opet moga brata.

Sto se tice Galicie 100% se slazem sa imanjem ja tudje ne smatram svojim i necu nikada , moje je samo ono sto smo u braku stekli NAS DVOJE eh sada ja nisam ni od koga dobila u amanet svekrvu niti svekra ili oboje da se brinem mozda da jesam drugacije bih tikala.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 436
8.8.2012 5:21:14   
Mirkica
medic slatki a zasto nisi se odrekla u korist snahe pa snahi prepisala ?????

Nemojte mjesat patke i guske jedno je ostaviti svojoj krvi svoj znoj i trud drugo tudjinu i da snaha jeste tudjin mozda danas nije ali sutra moze biti lahko.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 437
8.8.2012 9:31:40   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Mirkica

medic slatki a zasto nisi se odrekla u korist snahe pa snahi prepisala ?????

Nemojte mjesat patke i guske jedno je ostaviti svojoj krvi svoj znoj i trud drugo tudjinu i da snaha jeste tudjin mozda danas nije ali sutra moze biti lahko.

Mirkice ja sam fino napisala da sam se odrekla svog dijela u korist svoje brace. Nisam nigjde napisala ta je to samo snahino, vec je njihovo a ja svoje imam, ima i sestra ima i brat drugi.

Zasto nisam prepisala snahi, zato sto ga nisam prepisala nikome jer se ne vodi na meni, vec sam ga se odrekla i apsolutno me ne zanima na koga je, na koga ce biti, njihova stvar, njihovo je. I bas se lijepo osjecam kada ista ta zena moga brata kaze moja kuca u nekoj prici. Dook su skupa njihovo je a ne njeno ili njegovo.

Nama su roditelji mladi umrli, ja kao nastarije dijete dala bih im i ovo svoje gdje sada jesam samo da su mi oni srecni. Dakle njihovo je. Isto kao sto je moj otac kupio stan u Sa, braca ga se odrekla i sada je nase, a ni jednog momenta moje samo. Jos se vodi na ocu rahmetli sve ali se vec zna cije je sta.

A u slucaju da dodje do rastave braka, normalno je da se zna sta kome zakonski prpada, dakle ono samo sto su tokom zajednickog zivota i stekli. Dakle vec sam napisala dok su u braku njihovo je. I ne vidim nikakvo mijesanje pataka i gusaka, baba i zaba. Apsolutno sve jasno.

A naravno krv je krv, ali u ovoj mojoj prici je tako.

< Poruku je uredio medic slatki -- 8.8.2012 9:38:29 >

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 438
8.8.2012 10:17:50   
salmy
Ja isto ne razumijem kako porodicna kuca mojih roditelja moze biti snahina?

Mi imamo kucu u kojoj zivi brat sa zenom na spratu,a mama u prizemlju...
Ako bude po redu,mamin dio je moj i sekin....a bratu je dala sprat(koji je on posle rata sredio) i to im necu(nemam pravo traziti),ali mamin dio svakako

Zasto ja ne bih imala pravo doci fino gore,lagano raspaliti rostilj,prati cilime,auto....to je moje....
mada to moja snajkica malo vise "svojata" ali ja i seka to fino objasnimouser posted image

ps:kad je moja svekrva umrla(a zivjeli smo skupa 9 godina) stan se prodao i dalo se pola zaovi( sto je sasvim ok) pola nama

A stan u kojem mi zivimo je "nas" to smo kupili ja i mm....i to je samo nase...sutra aBd djecakovo 

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 439
8.8.2012 10:25:03   
veeseelaa
ma pusti to odrekla se, većina kćerki nije ni pitana već se isto podrazumijevalo
mogu misliti pogleda kad bi rekla većina kćerki/sestara da hoće svoj diouser posted image

imal neki brat da se odrekao u korist sestre porodične kuće/stana? možda, al na prste možeš prebrojatiuser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.8.2012 10:26:24 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 440
8.8.2012 10:31:11   
Medić*
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma pusti to odrekla se, većina kćerki nije ni pitana već se isto podrazumijevalo
mogu misliti pogleda kad bi rekla većina kćerki/sestara da hoće svoj diouser posted image

imal neki brat da se odrekao u korist sestre porodične kuće/stana? možda, al na prste možeš prebrojatiuser posted image

Ja sam sasvim jasno napisala, ja se ODREKLA. Kod vas neznam kako je. Kod nas se pita i kod nas se dijeli, nasa volja hocemo li dati ili uzeti.

A isto napisah moj se odrekao stana u Sarajevu, sada je moj :)

< Poruku je uredio medic slatki -- 8.8.2012 10:32:07 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 441
8.8.2012 10:33:20   
InLove
Moj muz se odrekao svoga nasljedstva radi svojih bratica. Nije da njemu ne treba, al to je njegova zelja bila user posted image

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

Neposredna veza do poruke: 442
8.8.2012 10:35:00   
veeseelaa
vesela najbolje da se ti nisi ni udavala i da si ostala s mamom,možda i muža tamo dovela

a zaštooo? ja se nikako nisam mogla ne udati user posted image
to što volim i poštujem moju mamu to mi je samo plus u životu a nikako minus
mene mm poštuje i cijeni izmedju ostalog i zbog toga, da sam loš čovjek bila bi i loše dijete
to ti ide u paketu draga moja

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 443
8.8.2012 10:37:48   
Medić*

IZVORNA PORUKA: InLove

Moj muz se odrekao svoga nasljedstva radi svojih bratica. Nije da njemu ne treba, al to je njegova zelja bila user posted image

O tome i ja pricam :)

A ovo sto cure navode sve stoji.

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 444
8.8.2012 10:38:09   
veeseelaa

Ja sam sasvim jasno napisala, ja se ODREKLA. Kod vas neznam kako je. Kod nas se pita i kod nas se dijeli, nasa volja hocemo li dati ili uzeti.

aha

e Boga mi dobro, ti namirila snahu a oni zeta user posted image pošteno
pa nisi se ti onda ničeg odrekla, nego ste se lijepo podijelili na takav način

odricanje po meni znači ne želim ništa od imovine roditelja što podrazumijeva i neku drugu nekretninu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 445
8.8.2012 10:39:49   
salmy

nemauser posted image  
Kad je svekrva umrla svi su mislili da ce stan ostat nama(zivjeli smo godinama u njemu)....moj muz je bez imalo razmisljanja dao pola sestri(bez obzira sto sestra ima sad vec 3 stana)
Tako je mama rekla(nije napisala testament)ostavila sinu u imanet da sestri da dio.....

Neposredna veza do poruke: 446
8.8.2012 10:40:29   
Medić*

vesela najbolje da se ti nisi ni udavala i da si ostala s mamom,možda i muža tamo dovela

a zaštooo? ja se nikako nisam mogla ne udati user posted image
to što volim i poštujem moju mamu to mi je samo plus u životu a nikako minus
mene mm poštuje i cijeni izmedju ostalog i zbog toga, da sam loš čovjek bila bi i loše dijete
to ti ide u paketu draga moja

Pa i to moze.

Moja mama rahmetli bila jedinica, udala se i povela muza svog u svoju kucu. mama bila bogatunka a otac i njegovi dosta siromasni. Onda kada je otac zaimao i naravio kucu, uzeo svoju zenu i punicu i kod sebe. Dana danas mi zivimo sa nanom.

< Poruku je uredio medic slatki -- 8.8.2012 10:44:22 >

Neposredna veza do poruke: 447
8.8.2012 10:42:03   
hanabanana

Ja ne vidim tu nista tudje. Ono sto je njegovo to je i moje i obrnuto.

Ja nemam zaovu. Ali sam zaova. Moja snajka i brat zive u kuci koju je moj otac rahmetli napravio. To je njegovo sada i njeno. Ja sam ga se odrekla jel imamo svoje.

I sta sada mi neko treba doci ili njoj reci to nije tvoje user posted image Dok je sa njim u braku njeno je.

Meni ovo recimo jako smeta.
Zato je meni vrlo bitno da imam svoje i sada i za deset i za dvadeset i trideset godina....bez obzira bila ili ne bila u braku.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 448
8.8.2012 10:42:33   
Medić*

aha

e Boga mi dobro, ti namirila snahu a oni zeta user posted image pošteno
pa nisi se ti onda ničeg odrekla, nego ste se lijepo podijelili na takav način

odricanje po meni znači ne želim ništa od imovine roditelja što podrazumijeva i neku drugu nekretninu

Pa ja njima vise ostavila ali necemo u detalje user posted image

Imovinu u Becu prdodali i pare podijelili.

Oni zeta namirili a ja snajku user posted image

Medjutim muz ima i svoje pa ce ovaj stan ostati nasem djetetu.

Neposredna veza do poruke: 449
8.8.2012 10:42:47   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: salmy

nemauser posted image  
Kad je svekrva umrla svi su mislili da ce stan ostat nama(zivjeli smo godinama u njemu)....moj muz je bez imalo razmisljanja dao pola sestri(bez obzira sto sestra ima sad vec 3 stana)
Tako je mama rekla(nije napisala testament)ostavila sinu u imanet da sestri da dio.....

ma da
al ona bi svakako dobila na sudu svoj dio, kad već nema testamenta
al vala baš i nije drug, čuj ona 3 stana a vi nijedan i ona i od pola zjapi hahahah
ja bi i jaranici ostavila a ne bratu il sestri

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *