happysmile
|
pozz zenice kad sve pisu o zaovi da i ja napisem o svojoj[sm=smiley1.gif imam je jednu ( hvala bogu ) , nije da je nesto losa prema meni, ali vala nije ni zlato, sad je super, imamo super korektan odnos, ona sestara nema ima samo jednog brata tj. mm i malo mi je zao po tom pitanju jer kao zensko nije imala one sestrinske tajne i pricice sa izlazaka i o momcima, Da stvar bude gora moja sveki je jako bolesna zena ( psihicki bolesnik ) razbolila se kada je moja zaova isla u 7 razred osnovne, pa nekako i kroz to gledam njenu grubost ( em sto nije imala sestre, em nije imala ni majke takoreci ). elem ja dosla kao mlada i prvih godinu i po zivili u zajednici, nisam od onih snaha kojima svasta smeta, meni je to cak stavise i dobro doslo, da vise cijenim svoj rahatluk sada, eh ja dosla, samo ja radim mm tada nije radio, dodjem s posla u 5 sati, a ona ko kobila se izvali sudja do plafona, jela niodakle, i samo ironicno svaki dan komentira eh vaa nek je snaha dosla da i ja na tu ZLATNU STOLICU sjednem , skontah ko biva da i ona uziva. ajd razumijem je od 7-og razreda kuca pala na nju briga o kuci, hrani i svemu ostalom, a ja pa suti, radi bez po rijeci, kad ja vidim da je njen bezobrazluk otisao daleko, a ja jedan dan kuci i u sobu nasu i legnem, odmaram, mm udje kaze pa sta ti radis rekoh malo da i ja dupe spustim na zlatnu stolicu jbga ako ne vidite svi skupa ja smrsah na 47 kg. vukuci radeci na poslu pa i kuci kad dodjem, haman mi nestalo snage mora ce tvoja sestra malo pripomoci, i on se drekne na nju kaze ustani i pomozi, eh onda rat izbi. A bog dragi dao ja nisam povukla na svoju familiju ( svi mirni, i nece nikome da odgovore na uvrede, nego ja ispadoh izrod u familiji svojoj, zahvaljujem svaki dan na tome ) cujem rat se zahuktava, moja zaova nabraja u dnevnoj, ja izadjem vidim okrugli sto zasjeda, svekar mm i zaova, sveki u cosku( ona ne zna ni o cem se prica ), rekoh jel krenula rasprava, a svi u mene gledaju, rekoh prije neg sto iko podje da ja kazem par rijeci. i krenem Gospodo moja ovako vise ne da ne moze, nego nece ici, jedno da radi i sprema, a 5-ero da prlja i jede, to nigjde nema, e pa nece ni ovdje. moj svekar podje nesto kao tipa pa trebate se snaha dogovoriti, rekoh dragi aba nema tu dogovora tu se treba znati, da je kako treba trebale bi nas dvije s pjesmom sve podijeliti poslove. eh u tom momentu se moja zaova okrene meni opsuje prvo boga ( tobejarabi ) pa onda i mamu i kaze jel to tebi toliko tesko?? Ja ostala , u prvom soku ne znam sta da kazem muk je, onda ugledah da se moj svekar osmjenuo kao ono razocarano, ja pogledam prvo u njega rekoh aferim kako si kcerku odgojio, pa se okrenem njoj i kazem sram i stid da te bude neodgojena glupaco, meni boga i mamu niko psovao nije, a ti neces sigurno. i ona pobjeze u svoju sobu, i svekar se meni izvinjava kaze eto nije tako mislila, ja sam na to dodala, ako nece niko da sredjuje i da kuha, ja Hb radim naci cu zenu nek dolazi svaki dan, jer ja sad vise ne da ne mogu ngo necu, i njemu to kao bude krivo, nece zena, nee niko, rekoh nikakav problem znam da ni ja necu. valjda mu se tad lampice popalile, i on u sobu i svoju kcerku za ruku i dovuce nazad, i kaze imas odsad da sredjujes sve. ja nista rekla nisam, ja sam lijepo u svoju sobu, mm je ostao izgalamio se i on i svekar na nju. proslo je 20 dana, mi se u kuci srecemo kao dva stranca, ja sebi ona sebi, ali zato ja s posla kuca sredjena, jelo gotovo, ja ono standardno po kuci, vikendom digem generalku itako. posle 20 dana ona meni salje poruku iz druge sobe moze li doci kod mene u sobu da se izvie , rekoh bujrum, ona dosla izvinila se zaplakala, rekoh ma u redu je ne brini, kao oprostila joj ja. ja oprostim al ne zaboravim nikada. Hb posle pola godine mi se preselili u svoju kucu, i otada nas odnos fantastican. to je bio jedini put da me ujela, posle toga se stvarno trudila, cak stavise nece nikud bez mene, kad sebi nesto kupuje, obavezno i meni se kupi, kada negdje oe, da se vrati bez kakvog poklona to bi bio smak svijeta, elem jednom je probala i vidila ima i snajka jezicinu i odustala, sad joj sve stima . a da napomenem mi smo otisli u drugu kucu koja je do njihove tako da se s prozora gledamo, i sad moze i raditi i stici kuci spremiti jelo i srediti, sad joj pase. aa ja sam s mm pricala dok je ona tu dok se ne uda ja necu da znam ni za krecenje, ni za spremanje, imaju kcerku nek se pobrine, ona kada se uda naravno da cu to preuzeti na sebe. ehh eto vam moje iskustvo, i ko kaze da kad pokazes zube ne cijene te vise, cijene i te kako
|