|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
27.1.2011 14:23:41   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja tepam i mazim i zaovu i svekrvu, a i one mene Boga mi. Vesela vidjela si kako se ja sa zaovicom svojom druzim;). Cekam je da zavrsi sa poslom i da idemo u taj novootvoreni cokoladni caffe ili vec kako se zove, hoce zaova da ispuni zelju trudnoj snahi user posted image

e da vidjela sam a Boga mi i ti si vidjela mene i moju snahicu user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 251
27.1.2011 14:30:10   
Anoniman
Ma ja znam da si ti najbolja zaova, a ja najbolja snaha...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 252
27.1.2011 14:31:50   
veeseelaa

Ma ja znam da si ti najbolja zaova, a ja najbolja snaha...user posted image user posted image user posted image user posted image

tako je hahahahah

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 253
25.2.2011 14:54:16   
sandy82
Opet jedna ljutita zaova. Neke stvari su me jako povrijedile. Juče sam bila kod mame. Moja snaha je došla s posla, radi tek oko pola godine. I to zahvaljujući meni. Provela je preko 10 godina bez posla. Ulazi kod mame, ruča, naređuje mami: daj drugu kašiku, daj čašu vode... Ja perem sudove... Onda se bez razloga krenu derati na moje trogodišnje dijete. Nije stvarno učinilo ništa loše, igrala se. Potapše snahu po leđima, privlači pažnju. Ona se dere, Ne udaraj se! Kakvo nevaspitano dijete! Neću to trpiti u svojoj kući!" Sjedila je podugo tu i stalno se derala na dijete, meni govorila kako je nevaspitana i neposlušna. A ja sam 8 godina trpila njenu i bratovu djecu, čuvala ih, bila sam i sama dijete a one kako da su bile moja djeca. Snaha je znala spavati sa mlađom ćerkicom do 12 13 sati, a ja bih čuvala stariju, nahranila je, sve uradila u kući, onda išla na posao. Jutros sam zvala mamu i rekla: Ako se ja sa svojim djetetom moram nekom sklanjati, nek mi kaže i ja više nikad neću tamo otići. Ako je njoj i tati stalo do ćerke i unučeta, neka kaže snahi da, dok smo mi tu, bude u svom stanu i ne izlazi. Mama je rekla da naravno da ne dolazi u obzir da ne dolazimo. Ipak me povrijedilo. Ah, da! Bratove curice dolaze iz škole, jedna 13 godina, druga 9, bacaju jakne na pod i sjedaju. Ja kažem svojoj curici da to skloni, ona odmah uzima i vuče jednu po jednu u hodnik. Toliko o poslušnosti. Ne znam kako moje dijete ne smeta mojoj zaovi ili jetrvama.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 254
25.2.2011 15:07:38   
sandy82
Krivo mi je što sam primjetila da ona i tata neke moje privatne stvari od ranije prepričavaju djeci. To su ozbiljne stvari i djeca to ne razumiju. Prošli put me starija curica kroz smijeh pitala o nekom mom ranijem momku sa kojim sam imala neke problemčiće. Nije mi bio momak, već je probao da me muva. Ja sam oštro sasjekla i rekla" to su oziljne stvari i o tome djeca ne treba da pričaju, nemoj slučajno da to spominješ pred tetkom!" Juče kaže: "Moj deda kaže da si ti jednom kad si bila dijete za svoj rođendan tražila da ti naprave svašta, a došlo samo petero djece!" Smije se. Ja pitam "a koliko djece dođe za tvoj rođendan i šta tvoja mama napravi?" Ona jadniče se pokunji i reče: "pa ništa, moja mama to ne slavi" Zaista, moja snaha je toliko stipsa da ne slavi rođendan. I ne mora. Ali ona je dva puta preko srca kupila mom djetetu, ove godine ništa, nije ni došla. I svaki put kuka kad ja donesem njenoj djeci, jer ona mora "vratiti". Možete li vjerovati da žena od 33 godine može biti takva. Kao kakva baba.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 255
25.2.2011 15:12:29   
Hanady RR
şandy ljuta si..i to jako. Vjerujem sa razlogom.
Ali ti imaš mogućnost izbora...kako snaha prema tebi tako ti prema njoj.

Možda potoji nešto što nju ljuti kod tebe....
možda ne nema novaca ni da slavi ni da obilježava tuđe rođendane poklonima....

Ovo što si ispričala prvim postom liči na bezobrazluk...ali svakako imate mogućnost da svako u svom domu jede, sklanja stavri...
zašto ti svojoj djeci kažeš da sklone stavri tuđe djece...
nema potrebe...
neka stoji cijeli dan ako treba ali ti sa tim nemaš ništa.

bezveze sebi stavraš presiju...sve dok svaka ima svoja vrata to je dobro. Niste stalno zajednoa različite ste.

ona se distancirala to uradi i ti i ljepše će vam bitiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 256
25.2.2011 15:21:55   
sandy82
Ona je jako teška osoba i sa njom nema rasprave. Ako joj se usprotiviš, pobjesni i krene da se dernja kao blesava, u stanju je zbog sitnice da se zavadi na mrtvo ime. Primjetila sam da nju ljuti ako primjeti i mrvicu nečeg boljeg nego što ona ima. Ne samo kod mene, već i kod drugih ljudi. Pun je komšiluk žena sa kojim se već zavadila i ne kontaktira. A para ima dovoljno. Brat dobro zarađuje, možda bolje nego moj muž. Sada imaju i dvije plate. Jednom smo otišle u grad, ona kaže: bi li ti ovo kupila mom djetetu, "kupila bih ja a puno mi je da potrošim odjednom ovoliko para. Moram nešto i sebi kupiti." Ja se začudim tome, ali ušutim i kupim. Ona onda kaže: "Jao, ja zaboravila da ti više ne radiš" Ja hoću da se distanciram, ali ne znam na koji način. Ona i roditelji žive u istoj kući ali različiti ulazi. Ona juče dolazi i tjera me praktično iz roditeljskog stana. Da li da se roditelji odreknu mene i da ne dolazim više da joj ne smetam ili da se ona zatvori u svoj stan kada ja dođem? To roditelji treba da odluče i da raščiste sa objema.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 257
25.2.2011 15:25:38   
bebacha
a dali mozes s bratom pricat o tome

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 258
25.2.2011 15:28:29   
emma.L
Kako ne znaš kako da se distanciraš? Ja sa mojom zaovom nikada nisam otišla u grad, a fino se slažemo. Ja nisam tip koji voli po izlozima, isprobavanje odjeće i sl. a znam da moja svekrva i ona uživaju u tome i super - imaju društvo da guštaju, a ja to sve bolje i brže sama odradim i to mi je i bila izvlakuša kad su se ponudile par puta da se družimo. Brate daš nekako do znanja i sve ok.
Tvoji roditelji zaista mogu doći kod tebe kad vas požele da nitko ne bi dizao nikakve tenzije. Sigurno bi vam bilo i ugodnije ako ne morate paziti šta i u kojem trenutku reći. I taman fino oslušneš kada bi ti shana došla u posjetu. Ako ne dođe, taman fino, prešutna distanca i gotovo.  
A ja zaista ne dozvoljavam nikome da viče u Eminom prisustvu i diže tenzije. Bila sam u par situacija kad sam rekla da je to neprihvatljivo kad je moje dijete tu i nije se ponovilo (i moja i muževa rodbina).

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 259
25.2.2011 15:28:51   
sabinos
IZVORNA PORUKA: sandy82

Krivo mi je što sam primjetila da ona i tata neke moje privatne stvari od ranije prepričavaju djeci. To su ozbiljne stvari i djeca to ne razumiju. Prošli put me starija curica kroz smijeh pitala o nekom mom ranijem momku sa kojim sam imala neke problemčiće. Nije mi bio momak, već je probao da me muva. Ja sam oštro sasjekla i rekla" to su oziljne stvari i o tome djeca ne treba da pričaju, nemoj slučajno da to spominješ pred tetkom!" Juče kaže: "Moj deda kaže da si ti jednom kad si bila dijete za svoj rođendan tražila da ti naprave svašta, a došlo samo petero djece!" Smije se. Ja pitam "a koliko djece dođe za tvoj rođendan i šta tvoja mama napravi?" Ona jadniče se pokunji i reče: "pa ništa, moja mama to ne slavi" Zaista, moja snaha je toliko stipsa da ne slavi rođendan. I ne mora. Ali ona je dva puta preko srca kupila mom djetetu, ove godine ništa, nije ni došla. I svaki put kuka kad ja donesem njenoj djeci, jer ona mora "vratiti". Možete li vjerovati da žena od 33 godine može biti takva. Kao kakva baba.

meni ovo nije jasnouser posted image
razgovaraj sa tatom bogami

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 260
25.2.2011 15:29:53   
emma.L
e, da, ni meni nije ovo jasno. Ali to je već stvar odnosa sa roditeljima.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 261
25.2.2011 15:33:44   
sabinos
ja vala ne znam ali da ja kod svojih roditelja ne idem zato sto to nekom nije ćejf, niđe vezeuser posted image al sto kazes to je odnosa sa roditeljima...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 262
25.2.2011 15:35:39   
Adana

Ja tepam i mazim i zaovu i svekrvu, a i one mene Boga mi. Vesela vidjela si kako se ja sa zaovicom svojom druzim;). Cekam je da zavrsi sa poslom i da idemo u taj novootvoreni cokoladni caffe ili vec kako se zove...

I ja isto ovako. user posted image  I to ne zato sto moram/moramo vec sto tako osjecamo i zelimo.
I mene je moja neki dan vodila u Kras cokoladni caffe. user posted image  Obje voooolimo cokoladu, pa smo poslije setanjca cejfile. user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 263
25.2.2011 17:14:21   
sandy82
Moraću razgovarati sa tatom. Hoće li on dozvoliti da me ta žena izbaci iz kuće gdje sam odrasla. Samo da joj kaže da njegovo dijete ima pravo doći kod njega. Zaista u njen stan neću ulaziti. Sad mi je najpotrebnija pomoć, trebam se poroditi, muž radi po čitav dan. Računala sam da će dijete biti kod mame. Sad snahi smeta. Smeta joj dijete na jedan sat kad uđe kod mame na ručak. Poslije ide kod sebe i spava. Ako ne može sama skuhati, može odnijeti u svoj stan pa jesti na miru. Rijetko i dođemo, jednom u 15 dana, a blizu smo. Mama i tata rijetko dolaze, nemaju vremena, čuvaju njihovu djecu. Mama i brat su jedna velika djeca. Sa mamom i mogu nekad razgovarati sa ozbiljnim stvarima, sa bratom nikad. Čovjek od 40 godina, a toliko neozbiljan. On se na sve samo smije. Mlađa sam od njega 11 godina, a kao da je obrnuto. Dobar je kao hljeb, obožava moju curicu, drugo ništa ga ne zanima.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 264
25.2.2011 17:20:06   
Hanady RR
Čudna neka pravila kod vas...snaha jede iz svekrvine šerpe pa ide onda u svoj stan i zatvori se.user posted image
Mislim ako je tako postavljen odnos od prije i mama i tata su ga dozvolili ti nemaš pravo mješati se, ali imaš pravo zahtjevati mir za sebe i za djecu. ja nebih smao s atatom razgovara nego s asvima zajedno i pitala jeli porblem da je moje dijete kod vas ponekad...jeli snaha počela pretjerivati ili ja. vidi šta oni misle o svemu.

tebe niko ne može istjerati, ali ako snaha ima svoj život koji uveliko predtavlja i život tvojih roditrelja a oni ga svjesno prihavtili ti s anjima moraš rješiti svari a ne sa njom.

Ona ne poštuje ni svekrvu, ni svekra a ni tebe....
poštovanje se zaslužuje, ako smatrate zajednički da si ga zaslužila...snaha mora naći svoje mjesto mimo svekrvine šerpe da bi ti imala pomoć oko djeteta koju očekuješ.
jer i mama tj.svekrva ima dušu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 265
25.2.2011 17:23:53   
sandy82
Brat nekad i nazove i pita kad ćemo doći. A ja imam u kući zaovino dijete, povremeno stanuje kod mene. To je momak od 20 godina. Živi na  selu, studira, pa mu je lakše kad dođe kod nas na nekoliko dana. Meni zaista ne smeta. Kad mi nešto i zasmeta, momci u tim godinama znaju pametovati, ja kažem. Njemu ne pada na pamet da se ljuti, ni meni da govorim da je nevaspitan. Tako da se slažemo super. I njemu je snaha našla manu, da je "ufuran", "prepotentan", da pametuje previše i lebdi i da će jednog dana "samo tako da padne". To da će "jednog dana da padne", rekla je sa takvim nekim bolesnim uživanjem i smijehom. Kao da bi to voljela. Ja joj kažem "Ženska glavo, neka pametuje, ne moraš ga slušati, to je još tinejdžer, još gori od djeteta". Poslije samo jednog kratkog susreta ona je to zaključila. Inače, kad je raspoložena, ona je super i dobra. Nikakvih problema. A često je neraspoložena. I onda joj je svako kriv. A svi imamo svoje problema.
Evo, i meni je lakše kad ima neko da me bar malo razumije. Stvarno me je povrijedilo.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 266
25.2.2011 17:39:04   
sandy82
Stvarno se brat i ona na mnoge stvari još oslanjaju na mamu i tatu. U to se ne miješam. Samo ne bih voljela da zbog nje ja ne smijem doći kod mame. Mama i tata to ne bi dozvolili, ali to jednostavno ne vide. Ako tata jednom primjeti, on će da pobjesni na nju, bez potrebe. Bolje je da sa njom ozbiljno razgovara na miru. I on i snaha su jako impulsivne osobe i lako planu. Od svekrvine šerpe se ona neće ni na koji način odvojiti, niti bi mama dozvolila da njen sinčić bude gladan. I kod mene je takođe jedna kuća, dva stana. Svekar i svekrva dođu samo zimi, inače budu na selu. Malo mi je rizična trudnoća, svekrva se nudila da ona kuva za sve, nisam dozvolila. Jednostavno, volim sama da izaberem šta ću da kuvam i kako. I volim da kuvam. Nije mi bilo ni teško. Jedina obaveza. Takođe je bilo dozvoljno svakom da jede gdje želi, dva ručka svaki dan. Svekrva je mogla uzeti od mene, ja od nje.
Snaha jednostavno ne voli da kuva. Nije kuvala ni kada je bila kod kuće. Jednom sedmično je kuvala grah i to je to. Bukvalno.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 267
25.2.2011 17:58:12   
sandy82
Sjetila sam se slične situacije prije nekoliko godina. Tata je došao po mene na posao autom. Kako je izlazio sa parkinga, nije vidio auto i sudarili smo se. Ništa strašno. Malo ulupali lim. Snaha je kod kuće pobjesnila. Svašta je psovala danima i govorila kako joj je tata razbio auto pa sad mora čekati da se popravi. A nema ni vozačke dozvole. Tata to nije primjećivao do jednog dana kada mu je prekipjelo i posvađao se sa njom. Rekao je da je on kupio auto i da ga ima pravo i slupati i prodati ako želi. Tako i sada može. Da kaže da je to njegova kuća i da ima pravo da dolazi ko želi. Njoj je dao pola kuće, tamo ima pravo da se zaključa i da nikog ne pušta ako joj je do toga. Takođe se jednom desilo da je ona jednom otišla kod svoje mame i tako pametovala njoj i svojoj snahi. Na to je njen brat reagovao i fino objasnio. Da su njegova žena i njeni roditelji velikim dijelom učestvovali u dograđivanju kuće i da se ona nema šta petljati i gazdovati. Eto kako se ljudi mogu lijepo dogovoriti kada žele. Bez velike ljutnje.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 268
25.2.2011 18:04:50   
sandy82
A stvarno je teška osoba. Mislim da bi se većina normalnih žena posvađalo sa njom odmah. Mene je, da vam pravo kažem strah. Ona je toliko ljuta kad joj se neko suprotstavi. Nenormalno se uzbudi. Ima i visok pritisak i probleme sa srcem. Bojim se da joj i ne pozli.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 269
25.2.2011 18:05:07   
Mjeseceva Pratilja
Sandy, a da ti ono malo ko podignes obrvu i kazes: Kaj te muci, cakana?
Voljela bih da se na dan zamijenimo mjesta pa da to caskom posla razbacam.
Prvo razgovor, otvorenost, iskrenost sa roditeljima..Pa onda ignore, pokoji suk..Znas kako to vec ide..Jelde da znas..

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 270
25.2.2011 18:10:08   
sandy82
Znam sve, sve sam prošla sa normalnim ženama. I sa svekrvom i sa zaovom. I sve je ispalo dobro. Kažem ti, ne smijem sa ovom, previše je vatren borac. Pobijedila bi me u svađi, ali se više bojim da joj ne bi skočio pritisak pa da se zbog mene žena razboli.

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 271
25.2.2011 18:14:24   
sandy82
Zato sam njoj proslijedila svoje molbe za posao. Mene je spriječila trudnoća. Skontala sam, ako žena počne raditi, omršaviće i proći će je bar pola bolesti. Tako je i bilo. Za 4 mjeseca omršavila je 20kg, prilično regulisala pritisak.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 272
25.2.2011 18:20:18   
sandy82
Pošteno sam se istračala da mi je na kraju sve ispalo smiješno. Trebala sam naći temu "snaha". A da spomenem i svoju zaovu. Poslala mi je 20 domaćih jaja. Hvala joj. Biće palačinki. Donio mi taj nećak u ruksaku, htio je nakupiti i više, ali se bojao da ne polupa.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 273
25.2.2011 22:00:36   
Anoniman
evo moje situacije sa zaovom...po kratkom postupku rjeseno. kada sam se udala zivjela je tu...i med joj je iz usta kapao...ma ekstra prijateljice,isto godina imale i hajde druzile se. mislim da je rijetko kad ista obukla od svoje odjece,vjecito je bila u mom ormaru,zaista imam puno odjece nekako sam tao navikla da vjecito kupujem nesto... takodjer sminka mislim da nikad nije kupila puder ili maskaru,nego je moje trosila a ja ko hajvan uvijek kupovala.cigarete takodjer moje pusila,samo bi kupila kada izlazi negdje.meni su moji uvijek davali novca iako mi je muz radio ja sam na pocetku trosila samo to svoje za svoje potrebe,iako je muzu to smetalo,sada sam se naravno opustila,trosim i njegove.i zaista ni dan danas jos nikad nisam uzela od njegovih roditelja nesto.
imale smo jednu zajednicku prijateljicu,koja je izgleda ispala moja prijateljica. pa joj je pricala,mene ne moze ocima gledat, kada bi me ta osoba nazvala na kucni uvijek bi joj rekla da spavam(a ja ne bi spavala,nego bi ona ako vidi taj broj izasla iz dnevnog i javila se) da samo spavam,da nista ne radim...nikad nista nisam raspremila,ocistila...sve to ona radi(a zaista je bilo suprotno,totalno suprotno,nikada suda nije oprala). dalje da samo trosim pare njenih roditelja,da balaham,da kupujem gluposti( dakle a nikad feninge nisam potrosila),cak mi je par puta slala poruke sa tudjih brojeva sa potpisom nekih muskaraca a ja sam tek tad shvatila da je to bila ona(dakle bio joj je cilj da zavadi mene i muza),mada zvuci smjesno vidjela sam je da jednom usipa so u rucak kao da bude da je preslano.
eh kada sam to sve saznala samo sam dosla kuci i rekla joj,izvadi sve moje stvari iz tvog ormara,nikada vise nemoj ulazit u moju sobu i nikad mi se vise nemoj obratit. tako je i bilo pola godine.zivjele smo u istoj kuci a rijeci nismo progovarale. ma tada nema sta nije radila a ja samo osmjeh od uha do uha.pile bi kafu ja iz jedne dzezve ona iz druge,nikad nije pojela nesto sto sam ja napravila. i smjesno mi je bilo kada bi obrisala sto u dnevnom i nazvala svekrvu na posao i rekla joj preda mnom koja znam da nije nista radila,da je pala s nogu koliko je cistila.naravno to sam sve ispricala muzu i rekla mu da mi ona ne treba u zivotu i da mu ne pada na pamet da mi kaze da se pomirimo.napao je kao nikog derao se...al eto,vidjela sam da ona hoce da se miri al nije htjela.
ma nemoze sve stat koliko toga ima.
al kada se trebala udat,sama mi je prisla i placuc mi pricala kako je pogrjesila,izvinjavala se i sve.kao oprostila sam joj...al sam joj rekla da mogu pricat s njom al da je nikad necu smatrat dobrom osobom.
sada nismo u losim odnosima,dodje ponekad i divna je samnom kao i napocetku a sta je iza neam pojma nit me zanima. a svekrva,zaista je dobra,neznam na koga joj je ona kcerka

(odgovor članu sandy82)
  Neposredna veza do poruke: 274
25.2.2011 22:03:56   
Mjeseceva Pratilja
Ima li ta mala skype? Da joj kazem koju..user posted image
Onda je ignorisi. CIni mi se  da je to najlaksi i najzdraviji nacin i za tebe i za nju. Drzimo palceve da uspijes taj odnos vratiti u normalu.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *