palachinken
|
IZVORNA PORUKA: Adana Mi nikako da se odlucimo gdje cemo... A i cijene smjestaja su WOW! Cekako i zaovu da sazna kada joj je godisnji jer ce i ona sa nama, a njoj nikako da jave... I dalje razmisljamo o Trpnju, Cavtatu, a sada i o Zivogoscu. Jeli ko bio? Mada mi i Gradac i Tucepi super zvuce... Mi smo išli u Trpanj lani i preklani. Samo nas dvoje, ruksaci, voz, trajekt i fenomenalno nam je bilo. Elem, meni je Trpanj nekako drag, valjda zbog lijepih uspomena. Gradsku plažu smo izbjegavali, nisam nikad ni prošla kraj nje, nego smo se smještali na jednu od mnogih manjih zabačenih plažica. Mi inače volimo malo aktivniji odmor, pa smo znali poraniti i u čamac, pa onda čitav dan veslati od plaže do plaže. Imaš divne šetnice, a more...more je pre-čis-to! Nakon godina Makarske rivijere, ja sam se zabezeknula! Naveče nemaš plaho izbora, nekoliko kafića, ja po restoranima ne jedem, pa ti to ne znam i sve je to brzo gotovo, do ponoći. Ali mi se izmorimo tokom dana i nismo neki clubbing tipovi, pa mi i odgovara. Smještaj je jeftiniji u odnosu na druga mjesta. Meni nije za djecu, doduše ne znam kako je kad imaš auto, ali s malim djetetom ti je ograničen radijus kretanja, a Trpanj nekako razvučen. Ako nađeš smještaj na rivi, daleko ti najljepša plaža, a ta gradska što na rivi mi je ona tipična Hrvatska plaža (bez hlada) sa milion ljudi i ne baš čistom vodom, a pride je poblizu pristalištu trajketa. 10-15km od Trpnja je plaža Divna. To je fenomenalno iskustvo - onako kristalno čisto more i sva je netaknuta. A ima i nekih malih zabačenih ribarskih naselja. Kažem, lijepo je, ali ko voli da je non-stop u pokretu.