Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 10:33:49
ziki
Jutro loptice, kako ste mi. I kod nas sunce al meni ga pokvariše ranom zorom, aman ljuti što sabotiram radne subote evo čekam da me huja prođe pa da pitam hoće l tako ili ja odoh na bolovanje a a oni nek se slikaju. Beba mi je trunutno paralelna sa horizontom i vrlo nisko pa jedva sedim.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 10:54:02
sporty mamaa
Jutro i od mene Evo ja bila na pregledu i totalno sam nezadovoljna.... Ne mogu vjerovat kako isti dr. u D.zdravlja i privatno drugacije postupa, doduse nista on meni lose nije rekao, ali to je najgore sto mi nije rekao NISTA... Vise je pricao sa sestrom nego sa mnom, dok je meni radio ultrazvuk, pricao je s drugim dr. i sestrom o nekim peripetijama Samo mi rekao, ok, ovo je uredu, odgovara sedmicama trudnoce i to je svaaaaaa prica.... Ma nisam ga uspjela pitati ni ima li jos hematoma, nit mi je rekao jel moram jos mirovat, niti smijem li imati odnose. Htjedoh ga pitati za alergiju, ali ne uspjeh jer se izgubi u roku od pola minute.... E brate, ustedila sam 50 km, al nisam uspjela postavit ni jedno jedino pitanje........ Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 10:56:17
sanela.asja
jutroooo debele Sweet ja jutros isla i vratila nisam znala da se u porodicnoj i za uputnicu moras naruciti,nije me htjela primit da mi zacas napise uputnice nego me vrati za sutra u 9 da dodjem po uputnicu fuj jesu gadovi Selma pa izgleda da ni ja necu moci i ja trebam hormone stitne a nisam jos stavila markice a boze ove nase drzave...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 11:00:10
Anica1
Bebica11 hvala ti! Nemam mucnine, samo kada sam gladna osjecam blagu mucninu. Inace nemam neke velike simptome, imam bolne grudi, blage grceve u stomaku, i krsta su me malo boljela.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 11:28:45
palachinken
IZVORNA PORUKA: Anica1
Bebica11 hvala ti! Nemam mucnine, samo kada sam gladna osjecam blagu mucninu. Inace nemam neke velike simptome, imam bolne grudi, blage grceve u stomaku, i krsta su me malo boljela.
Kasnije se to pretvori u nervozu, a ako te ne nahrane, u histeriju i depresiju Moj muž uvijek hoda sa krekerima ili snickersom u džepu. Čim ja krenem nešto kenjkat, samo mi hranu gurne u usta i ja sretna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 11:43:59
leonora
Pozdrav . Kako ste mi? Evo da se i ja pohvalim da uđoh u 8 mjesec, i baš ali baš mi nenormalno brzo leti vrijeme... noćas po prvi put nisam mogla zaspati uhvatila me neka prpa izgleda kad sam pomislila da nemam još puno vremena do završnice... Legla oko 2 tek, pa se onda okreći, obrći po krevetu, a ništa od spavanja, pa kao ne mogu baš pravilno da dišem, kao teško mi...onda ustanem i u dnevnu, gledala tv skoro do 4 dok mi se nije prispavalo. A kad sam zaspala sve san gori od gorega... nema od kakvih bolesti u snu nismo bolovali ja i moja beba... grozno... a kad se trgnem i probudim drago mi što je sve samo san... i tako, spavala od 4-8h a čudi me što mi se i ne spava, evo mogla bih, sama kod kuće, izležavam se, ali ne spava mi se. Možda sam se već počela vježbati za ono što me čeka... Stefania, nisam upratila jesi li pisala šta je bilo kod doktora u četvrtak, jesi li pitala šta za položaj bebe? Možda se kod tebe okrenula? Kod mene koliko osjetim nije, isto stanje, i dalje bočno lupka i proteže se.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 12:22:18
stefania
leonora ma joj tacno znam sta mislis i kako se osjecas s tim strahovima u po noci...ja skoro vise nista ne sanjam, ali ako se probudim u neka doba da idem u wc, mogu se halaliti sa spavanjem jer samo razmisljam sta cu i kako cu...a za polozaj bebija prosli put mi je rekao da je sad skolski okrenut, glavica dole i sve...ja i dalje osjecam one udarce sa strane ali vise ne bas onako kao kad je bio poprecno okrenut i doktor kaze da je to ok jer valjda jadno dijete koristi sav prostor koji mu je unutra ostao pa se odguruje rukicama i nogicama sa strane, eto tako mi je rekao nista mi opet nije precizirao za polozaj nego eto ko vidjecemo jos..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 12:43:12
leonora
Pa super da ti je sad beba položajem kako treba, ma ja lično više ne znam ni kako bih na kraju da bude, i jedna i druga opcija poroda mi nije primamljiva, haha, a znam da ću morati nekako, pa kako bude. Ja sam dosad bila skroz cool što se tiče strahova, sve do juče tj.sinoć kad uđoh u 8 mj. Uh 100 pitanja mi se rađa u glavi, šta ću, kako ću, hoću li sve stići pripremiti što treba za dolazak bebe i tako. Sutra odoh kupiti krevetić i posteljinu za njega, za kolijevku se šije dušečić i ogradica, robica 70% već kupljena, a opet mislim da neću sve stići... haha, uhvati me panika, šta ako ne daj Bože ranije krene, a ja nisam još spremna, ni psihički ni fizički, nikako, haha.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 12:53:41
babilon
Drage
nazalost nisam stigla da se konektujem prije, a vidim ove stranice na forumu bjeze pravo :)) drago m ije da ste sve dobro i zdravo, bebice slusaju. Ako se jos ko porodio, CESTITAAAAAAAAAAAAAM! :D
Usla u 4.mj, jao meni sve smijesno, krenuvsi od "ja trudna" pa do "jesi li to trudna" hahahah :D. Mucnine prestale, ja rahaaaaaaaaaaaatluka tito dragi! AAAALI me panika hvata kad sam glada, tacno ko da cu sve porusiti hahahaha give meee foood :))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 12:59:43
mea29
dan drage moje ....moje drugo ime je sirnica :) sad sam bila na pauzi i opet kupila sirnicu, kao sto rekoh jela sam je nekoliko puta u zivotu, a vec peti -šesti put tokom tri mjeseca u trudnoci...i dalje se cudom, cudim svom drugom stanju....dva dana se nisam vagala, istrosila mi se baterija na vagi i vec sam u panici da nisam nabila koju kg, jer stvarno jedem kao slon-ica ica ica...kad ce vise ono silno voce da se preorjentisem, ubise me ova tjesta...a jabuke i narandje su mi na vrh glave....
ja sam zvanicno u 13 sedmici, osjecam se dobro, kuc kuc...ponekad malko bolukca stomo, a ja samo osluskujem, u cetvrtak idem mjeriti nuhalni nabor, pa mozda sta uspijem i pitati doktoricu, ako bude dobre volje, prosli put mi nije dala ni tu trudnicku knjizicu, imate li vi to? sad ne znam vise ni sta da je pitam, a kad bolje razmislim sto vise znam, sve se vise prepadam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:04:58
babilon
Mea :) bas sam se pitala kako si? Nije me odavno bilo a ti ja smo tu negdje s datumima :)). Jesam se nasmijala za tu sirnicu :)). Ne brini se, vidjeces da se nista nije zalijepilo za usi ;) Sretno za nuhalni nabor, i vala ne izlazi iz ordinacije dok ti ne odgovori na sva pitanja sto imas!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:27:13
mea29
IZVORNA PORUKA: babilon
Mea :) bas sam se pitala kako si? Nije me odavno bilo a ti ja smo tu negdje s datumima :)). Jesam se nasmijala za tu sirnicu :)). Ne brini se, vidjeces da se nista nije zalijepilo za usi ;) Sretno za nuhalni nabor, i vala ne izlazi iz ordinacije dok ti ne odgovori na sva pitanja sto imas!!
cmokic
Hej i meni je bilo drago kad sam vidjela da si se javila...kako smo skoro u istoj sedmici i osjecamo se isto koliko mogu primjetiti ...mucnine prestale ali zato nas glad savladava :) primjeti li se tebi stomak :) stezu li te stvari :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:31:23
babilon
Heheh :) Ma evo ja u petak usla u 13.sedmicu, pa je danas 13. i 3 dana :D hihi. Sto se tice odjece, iskreno jos uvijek mi sve moze, sto mi je PRAAVO drago! :D zavisi ako ne odem u wc nekad me stezu tole ako odem onda luftaju i treba mi kais hahahahah. Uzas. Nadam se da necu divljacki eksplodirati u sirinu :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:36:41
Anoniman
Da sve hocu da vas pitam dok nisam zaboravila... ustvari mm me podsjetio zove i pita jesi li pitala one tvoje tamo zene
Zanima me je li koja od vas pothranila ili planira pothranjivanje maticnih celija, mi se dvoumimo i bi i ne bi, pa nikako da prelomimo. Zanimaju me vasa iskustva za i protiv?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:37:47
sweet insanity
Ja isla po nalaze. HBs negativan, a sa TORCH je sve negativno trenutno jedino pise da je IGG citomegalo virus i herpex simplex poz, tj da sam navodno nekad mozda kao dijete bila u kontaktu sa tim virusom, tako mi dr. rece kao i to da su nalazi uredni Kako ste mi vi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:42:45
malena27 RR
dan zenice....
jelena, ja neki dan isla na sastanak sa predstavnikom cryo save-a, obavezno cu pohraniti... posebno sto danas mladi ljudi oboljevaju od leukemija... a ista se moze lijeciti i maticnim celijama....
ne zna se nikada... posebno sam za, jer neka istrazivanja su pokazala da bebe zacete vantjelesnom, obzirom da budu pod nekim posebnim lampama i zracenjima u laboratorijama, oboljevaju cesce upravo od bolesti krvi....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:49:13
Anoniman
Ja sam dosta citala o pothranjivanju i kod nas i u inostranstvu ima dosta slucajeva kojima su pomogle, ali ima slucajeva gdje i nisu... Citala sam i njihovu stranicu, aman napamet sve znam, ali me bas zanimalo misljenje forumasica i osoba koje jesu ili koje ce pothraniti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:53:28
palachinken
Joj ja sam nešto bila skeptična, pa sam zato bila mušterija da me ti ljudi iz Cryo uvjere, ali nisam bila taj dan pokretna. A opet, svako malo nekom se skupljaju pare za liječenje leukemije ili sl. Ne znam, još se vagamo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:54:25
malena27 RR
kod nas u zenici u zadnje vrijeme se javljaju slucajevi leukemije, nedavno je to bio kenan, danas neka mlada majka, koja ima sina od 2. godine.... a sreca u tim maticnim stanicama da mogu i roditelji iskoristiti (ne daj Boze)... ja sam definitivno za, neka stoje, zlu ne trebalo, a pare cu bar uloziti u zdravlje svog djeteta.... odrecu se luksuza nekog svog... ali necu da mislim sta bih ako se ne daj Boze desi bolest koju bih mogla lijeciti maticnim stanicama.... a stanica nemam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:55:39
malena27 RR
palachinken, ovaj momak koji je radio prezentaciju je ostavio kod mene vizitke za tebe i hanicu-a ja bih svakako jos jednom da ga vidim i da mm bude prisutan... i rado ce se sastati s nama...samo mi recite kad vama odgovara....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 13:56:23
palachinken
Baš me potreslo ovo od jutros. Pa to je moja generacija. A po belaju, djeca će nam odrastati uz Željezaru (i Kenan i Nejra su odrasli uz onu prijeratnu Željezaru)...trebalo bi se osigurati.