|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  279 280 [281] 282 283   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
18.4.2011 14:07:33   
palachinken
Ma i ja, pa sam cijelo djetinjstvo provela s bronhitisom. Baš mi je muka što će i naša djeca kroz to prolaziti, smog, crni snijeg i smrad...

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 7001
18.4.2011 14:08:42   
Anoniman
Ja nisam bila ni na jednoj njihovoj prezentaciji sto ne znaci da necu nekad i otici, ali slusala sam ih i gledala u par tv i radio emisija i oni kao oni mi ni malo ne ulijevaju povjerenja, isto kao da ni oni nisu sigurni u ono o cemu pricaju i sta tvrde. Voljela bih ako ima gdje neko istrazivanje da je izvrseno, neki link nekog dr koji potvrdjuje lijecenje maticnim celijama da vidim ili da cujem za neki slucaj gdje je to uspjelo.

Neposredna veza do poruke: 7002
18.4.2011 14:10:16   
idacha
evo i mene... dok mi imi spava, a mm obavlja obaveze, da vam mahnemo Tarik i ja :)

vidim, pricate o maticnim celijama. ja cu ako Bogda pohranjivati sada.. sa imijem sam propustila to da ucinim, ali sam sada rekla obavezno.. zlu ne trebalo, neka ih, posebno sto ne planiram vise djece, ovo mi je posljednja mogucnost...

kako ste nam vi?

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 7003
18.4.2011 14:10:54   
malena27 RR
jelena cryo save je banka maticnih celija, znaci tu se pohranjuju maticne celije... a kad zatrebaju ne daj Boze, onda  sam nadjes centar u kojem se lijeci oboljela osoba, znaci cryo save ne lijeci, nego samo vrsi cuvanje... i dostavlja ih u centar u kojem se lijeci oboljela osoba....u BiH nazalost nema takvih centara, ali svakako se uvijek teska oboljenja i lijece u inostranstvu....

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.4.2011 14:15:05 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7004
18.4.2011 14:11:58   
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: palachinken

Ma i ja, pa sam cijelo djetinjstvo provela s bronhitisom. Baš mi je muka što će i naša djeca kroz to prolaziti, smog, crni snijeg i smrad...

identicno... ni 1 mjesec nisam prosla bez penicilina user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7005
18.4.2011 14:12:16   
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja nisam bila ni na jednoj njihovoj prezentaciji sto ne znaci da necu nekad i otici, ali slusala sam ih i gledala u par tv i radio emisija i oni kao oni mi ni malo ne ulijevaju povjerenja, isto kao da ni oni nisu sigurni u ono o cemu pricaju i sta tvrde. Voljela bih ako ima gdje neko istrazivanje da je izvrseno, neki link nekog dr koji potvrdjuje lijecenje maticnim celijama da vidim ili da cujem za neki slucaj gdje je to uspjelo.

Upravo i ovo je meni. Oni kao "firma". Nekako sve mi eksperimentalno. Možda trebam dublje istraživati. Ne znam.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7006
18.4.2011 14:17:21   
mea29
vi markicama pricate, kod nas to koliko znam nema.
Mea ko ti vodi trudnocu?
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Sretan rodjendan i od nas user posted image , ja nisam za tortu, ja bih nesto slano user posted image

O kakvim vi markicama pricate, kod nas to koliko znam nema.
Mea ko ti vodi trudnocu?

Ja sam bila samo jednom kod dr. u 10 sedmici i to u Skerlicevoj kod Nermine Kulenović...i sad mi je 21. 04. zakazala snimanje nuhalnog nabora...imam dr. za porod medjutim posto radi u vojnoj sada je nastala ta peripretija sa uputnicama zato sam otisla u Skerlicevu  da vodim trudnocu regularno zbog bolovanja i sl. ali kako nisam imala nikakvu preporuku kod koga da idem otisla sam kod te, i bila je prilicno cudna, vec sam pisala da me nije uputila apsolutno ni u sta, na kraju se smilovala jer sam bila kao popisana i snimila mi ultrazvuk i to  jedva kad sam rekla pa ja ne znam jesam li uopste trudna inace bih morala cekati na to...kasnije sam cula da u Skerlicevoj radi neka Rada koja je detaljnija pa cu vijdeti da se sljedeci put narucim kod nje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7007
18.4.2011 14:20:32   
Anoniman
MAlena znam ja da su oni samo presdtavnici, da oni ne lijece...ali i kao predstavnici misli da bi trebali malo biti upuceniji u ishode lijecenja maticnim celijama, ali opet naglasavam nisam nikad licno sa njima sjedila i pricala, vec samo ono sto sam na tv i radiju pratila i sto su odgovarali na postavljena pitanja... sjecam se jednom u Zabranjenom forumu aman svaki odgovor im je bio moze biti bude, moze biti ne bude. Nekako se postavljaju kao prodavaci sa teleshopa, a ne kao predstavnici tako po meni velike stvari. Nisam jos odlucila ni za ni protiv, jos smo u fazi razmisljanja, hvala Bogu i ako se odlucimo ne moramo kreditom finansirati, tako da se ne razmisljam sto se tice finansija, vec citala sam priej dosta po nedu dosta doktora su za, a dosta i protiv... Izgleda da meni treba konsultacija sa molekularnim biologom. A ako Bog da ja jos planiram djece (samo da mm ovo ne procita user posted image ). Tako i ako me ne ubijede sada da ih uzmem i pothranim, mozda kad se odlucim za trece dijete mozda tada. Hvala vam u svakom slucaju user posted image

Neposredna veza do poruke: 7008
18.4.2011 14:32:57   
idacha
i ja imam broj predstavnika navedene firme, koji ordinira na podrucju TK, pa se sve kanim ovih dana da je pozovem i saznam sve detalje..
Takodje, ocekujem i da mi Visnja javi kada se nude organizovalo neko kao predavanje-seminar o svemu tome, ovdje kod nas..
nikada nije na odmet informacija vise, ali smo se mi svakako odlucili na pohranjivanje...

joj, zenice, ja danas opet bljaksi... kud i ovo vrijeme, nit sunce, nit kisa... ne zna se sta ce prije... a, na mene to djeluje fujasto..
najvise mrzim ovaj osjecaj kada bih ja NESTO, a ne znam sta..user posted image

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7009
18.4.2011 14:45:01   
sweet insanity
Mi smo bili sa tetom, odlucili se, popunili sta treba i cekamo da nam stigne prva faktura da uplatimo (za maticne pricam)user posted image
Btw. Stel vi radile ovaj TORCH? Jesam dosadna s njimuser posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 7010
18.4.2011 14:49:00   
malena27 RR
sweet hocete li vi i i pupcanik ili samo krv? 

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7011
18.4.2011 14:53:08   
sweet insanity
Mi smo zaokruzili oboje...

Neposredna veza do poruke: 7012
18.4.2011 14:56:26   
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Btw. Stel vi radile ovaj TORCH? Jesam dosadna s njimuser posted image

Meščini da sam ja pisala da sam ga radila, ali na moju inicijativu, jerbo imam mačku kao kućnog ljubimca. Vratili se svi nalazi negativni, pa sad mužek čisti macin pijesak, hoće se onesvijestit svaki put hahahahah

Neposredna veza do poruke: 7013
18.4.2011 15:01:09   
sweet insanity
Ma ja sad pokupila nalaze i dr. mi rekla da su nalazi dobri. IgM na sve negativno , a IgG pozitivno kod citomegalo virusa i herpes simplex-a i to kao znaci da sma nekad abila u dodiru sa tim i da sam stvorila imunitet, al ja se zagledala sto mi za CMV  igG pise u titrz 11508, nekkao mi brojka povelika, al hajde dr. bi mi valjda nesto rekla.

Neposredna veza do poruke: 7014
18.4.2011 15:01:55   
sarah
Trudnjace, kako ste danas?
Evo mene jos uvijek 2u1, ali izgleda ne jos zadugo user posted image
Jutros sam ugledala ruzicasti iscjedak na gacicama i onda mi krenuse blagi bolovi u nepravilnim intervalima koji traju jos uvijek.
Tako mi je i u cetvrtak krenulo, ali je prestalo veoma brzo.
Medjutim ovi danasnji bolovi traju evo vec od jutros.
Bila na kontroli, otvorena 1 prst a grlic skracen za 50 %. Dr misli da ovo nece prije sutra ali da pratim stanje i ukoliko se bolovi intenziviraju da se javim a inace ujutro opet kontrola pa ce me mozda ostaviti.
Ctg i UZ su uredni.
Sad su mi bolovi vec neko vrijeme na 7 minuta ali ne traju duze od 20-30 sekundi i skroz su podnosljivi.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

Neposredna veza do poruke: 7015
18.4.2011 15:02:21   
palachinken
Upravo tako. Nosaj ti njega sa sobom pa svakom doktoru pod nos gurni user posted image

To Sarah....da i tebe deložiramo s ove teme! Na hajr!

< Poruku je uredio palachinken -- 18.4.2011 15:03:01 >

Neposredna veza do poruke: 7016
18.4.2011 15:07:35   
senka27
IZVORNA PORUKA: sarah

Jutros sam ugledala ruzicasti iscjedak na gacicama i onda mi krenuse blagi bolovi u nepravilnim intervalima koji traju jos uvijek.
Bila na kontroli, otvorena 1 prst a grlic skracen za 50 %. Dr misli da ovo nece prije sutra ali da pratim stanje i ukoliko se bolovi intenziviraju da se javim a inace ujutro opet kontrola pa ce me mozda ostaviti.
Ctg i UZ su uredni.
Sad su mi bolovi vec neko vrijeme na 7 minuta ali ne traju duze od 20-30 sekundi i skroz su podnosljivi.

user posted image user posted image  Sretno ljepotice da prodje sve u najboljem redu...i sto brzeuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 7017
18.4.2011 15:12:33   
ziki
Sarah da bi da te sa hairom ispratimouser posted image ne smijem ni da kažem al meni to liči ko da će u narednih 12 sati bit. Mada ove sad bebe su muhnatli, ne sviđa im se vanjski ambijentuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 7018
18.4.2011 15:18:47   
rrrr77
Pozdrav drage moje,
Mi smo se odlucili za uzimanje dijela pupcanika radi izdvajanje maticnih celija razlika je nekih 200 eura vise od  samog uzimanja krvi ali je i mogucnos lijecenja bolesti veca. Ja imam broj zastupnika cryo save za TK-a pa ako nekog zanima moze pozvati dogovoriti termin za razgovor i informisati se o svemu sto ga interesuje. Naime kada se odlucis da zelis pohraniti maticne celije uplatis avans od 210 eura na racun cryo save nakon toga dobijes set za pohranjivanje i ugovore koje trebas potpisati sve to nosis kad podes u porodiliste, istog dana kada se akobogda porodis njihov zastupnik mora preuzeti uzorak i slati ga avionom u dvije banke u kojima se pohranjuje. Pod uslovom da su maticne celije uspjesno pohranjene tada placas ostatak novca od oko 2000 eura.
Kod nas nije bilo dvoumljenja hocemo li pohraniti ili ne odluka je pala cim smo saznali da sam trudna, po mom misljenju djetetu je bolje ostaviti ovo nego primjera 100 000 KM, sto nas narod rekao zlu ne trebalo, a mislim da i nije neka velika prepreka novac koji je potreban za izvajanje jer toliko  kredita dizemo za ovo ili ono.

Neposredna veza do poruke: 7019
18.4.2011 15:19:16   
malena27 RR
Sarah brzo ces ti aBd user posted image user posted image user posted image   sretno da bude... 

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 7020
18.4.2011 15:26:33   
sanela.asja
Sarah sretnoooo drzi se user posted image user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

Neposredna veza do poruke: 7021
18.4.2011 15:29:48   
stefania

IZVORNA PORUKA: sarah

Ctg i UZ su uredni.

jeeeeuser posted image user posted image user posted image sreeetnoo

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 7022
18.4.2011 15:34:36   
stefania
samo da dodam da se i ja slazem s rrr u vezi maticnih celija, i mi smo uzeli onaj paket ali jos nisam vidjela za kredit u banci, ali u svakom slucaju to mi je nekako prece od drugih stvari..neka celija nek stoje...ne dao Bog... a da proputimo tu priliku i neckamo se zbog 4000km ne bih sebi sutra oprostila...sto se tice profesionalizma ekipe iz crio savea ja mogu samo reci da sam ja do sada bila veoma zadovoljna njihovim odnosom..ne znam za vas ali eto ja i mm tako user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 7023
18.4.2011 15:38:52   
rrrr77
Sarah sretno akobogda ...

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 7024
18.4.2011 15:39:18   
sarah
Hvala vam drage moje user posted image
Evo ja pratim stanje pa se cujemo opet.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 7025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  279 280 [281] 282 283   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  279 280 [281] 282 283   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *