|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  253 254 [255] 256 257   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
13.4.2011 9:43:47   
DIJAMANT
Hvala vam na podršci, to mi puno znači! Na oba pregleda do sada, sve je bilo ok, čuju se otkucaji, hB! Ali, pošto sam imala ranije ružna iskustva (kada je bio drugi spontani samo su mi simptomi prestali, nije bilo krvarenja), sada me sve to plaši. Trenutno se i ja osjećam kao da bih mogla prepone preskakati.

(odgovor članu violina locca)
Neposredna veza do poruke: 6351
13.4.2011 9:44:29   
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Animagical drga odmaraj mani se parcijala i skitnje po ovakvom vremenu, nece nigdje pobjeci, ljubimo te i mazi pupu user posted image

Mea sto se tice farbanja postoje Loreal farbe bez amonijaka koje nisu stetne, jesu skuplje ali su i dobre, kad sam sa Anom bila trudna farbala sam se par puta u pocetku jer sam bila u fazi prelaska iz crvene u smedje, a sad samo Lorealov color sampon sam jednom na pocetku stavila.

heheh gdje ste vas dvije, crtic se gleda jeluser posted image imacu prevoz od vrata do vratauser posted image zato sam naumila i da odem,ne bi inaceuser posted image taman cekam mm da dodje praviti kafu, pa da me poslije povede i priceka. niko mi to nije rekao ali ja sam zakljucila da ne smijem voziti sada?user posted image

eee palachinken mazni im busilicu pa na nju masazni nastavak pa opleti po kicmiuser posted image to ti je vibraciona masazauser posted image

e ja bi se vala voljela isti dan fino ofarbati osisati pa ispeglatiuser posted image puste zelje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6352
13.4.2011 9:45:18   
ena23
hm, a ja uselila u do-pola-napravljenu zgradu.. mos mislit tog partija user posted image subotom ujutru mi radnici kucaju na prozozr sa obliznje skele da vide jesam li budna user posted image user posted image user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6353
13.4.2011 9:49:03   
palachinken
ena, znaju li oni da se ti vodiš kao neuračunljiva u trudnoći, pa sve i da ih zaliješ vrelim uljem nećeš odgovarati user posted image
Ne kažu đaba, ne čačkaj mečku ni trudnu ženu koju leđa bole pa je jedva oka sklopila.
user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 6354
13.4.2011 10:18:30   
Bebica11
DIJAMANT nije svaka trudnoca ista, ne brini. Mada znam kako ti je kad dozovis lose iskustvo na ovom planu. Ja sad evo strogo mirujem a kad sam imala spontani imala super trudnocu,bez krvarenja,bez bolova, s jakim simptomima. Sad sve drugacije,na utrogestanu i dabrostonu sam...nadam se da cu izgurati ako Bog da

Neposredna veza do poruke: 6355
13.4.2011 10:22:10   
Skvo RR
Jutro evribadi na livadi....user posted image user posted image user posted image
Kako ste mi..????...Mi se "divimo" snijegu....Jutros sam unosila cvijeceuser posted image user posted image user posted image user posted image ...eno mi ga ispred vrata....

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6356
13.4.2011 10:27:46   
DIJAMANT
Bebica 11 želim ti puno sreće! I ja sam na Dabrostonu. Mislila sam da ću u ovoj trudnoći biti drugačija i opuštenija s obzirom da imam dijete, ali kad se opečeš kao ja dva puta onda je teško. Sve analiziram, pretražujem po netu....nikako da sebi kažem DOSTA! najgore mi je noću, budim se i razmišljam. Ah, valjda će biti uredu aBd. Jedino kako dočekati slijedeći UZ. Zakazan je tek početkom maja!!!!! A koja si ti sedmica? 

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6357
13.4.2011 10:32:46   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: DIJAMANT

Bebica 11 želim ti puno sreće! I ja sam na Dabrostonu. Mislila sam da ću u ovoj trudnoći biti drugačija i opuštenija s obzirom da imam dijete, ali kad se opečeš kao ja dva puta onda je teško. Sve analiziram, pretražujem po netu....nikako da sebi kažem DOSTA! najgore mi je noću, budim se i razmišljam. Ah, valjda će biti uredu aBd. Jedino kako dočekati slijedeći UZ. Zakazan je tek početkom maja!!!!! A koja si ti sedmica? 

hvala DIJAMANT,i ja tebi zelim sve naj...ja sam najfriskija ovdje, tek 6.sedmicauser posted image ..

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 6358
13.4.2011 10:57:04   
Anica1
Ja sam danas 6+2. Zvala sam dr Dizdarevic i rekla mi ejd a joj dodjem na prvi pregled 19.04., tada cu biti 7+1. Mislila sam da ce mi zakazati pregled nekad u ovoj sedmici :( Ne znam kako docekati taj prvi pregled. Inace isto sam imala spontani u augustu u 7 sedmici, gestacijski bez embriona,tako da sada luuuuuuuuuuuudim user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6359
13.4.2011 11:01:51   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Ja sam danas 6+2. Zvala sam dr Dizdarevic i rekla mi ejd a joj dodjem na prvi pregled 19.04., tada cu biti 7+1. Mislila sam da ce mi zakazati pregled nekad u ovoj sedmici :( Ne znam kako docekati taj prvi pregled. Inace isto sam imala spontani u augustu u 7 sedmici, gestacijski bez embriona,tako da sada luuuuuuuuuuuudim user posted image

Nemoj se sekirati,jos pogotovo ako nemas nekih tegoba. I ja cu negdje oko ponedjeljka ili u ambulantu ili direktno na Jezero ako Bog da. Trebala sam tek u iducu srijedu ali nestace mi tableta do tadauser posted image , bice ako Bog da sve okuser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 6360
13.4.2011 11:07:35   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: palachinken

Vidim spominje se farbanje, ja stavim onu Garnierovu bez amonijaka i držim max 20min...ma to je više kao color šampon, onako kad mi kosa baš zavapi za akcijom i kad se više ne mogu pogledat u ogledalo. Dosad sam dvaput.  Vidim sad skoro svi proizvođaći imaju te bez amonijaka.  I jesu dolje, ne smrdi kuca poslije farbanja ko mačiji wc.

I ja koristim ove farbe, mada sam koristila i one najobicnije, ginekolog mi odobrio... Da se ne farbam nasta bi licila, ma volim ja plavo makar i ofarbanouser posted image user posted image
Inace kako ste mi sve? Ja jucer malo skitala bez djeteta, da malo odmorim, gledala neke sitnice sta bi si mogla kupiti i nikako da se odlucim, trenerka ili hlace, na kraju ne kupih nistauser posted image
Idacha, pitala si negdje, moja djevojcica ima 2.5 god, zvrk i po, dijete na baterijeuser posted image
Vidim ima novih pa im zelim dobrodoslicu i ugodno druzenjeuser posted image
Ja jutros isla vadila nalaze, konacno se nakanila i usput pitala kad mi je doktor dezurni u domu zdravlja. Kontam zasto moram svaki put placat, kad imam osiguranje i knjizicu i sve. Je li vi sve idete privatno ili odete i na knjizicu?
Vidim spominjete rast grudi, meni u prvoj trudnoci nista, a sad vec pocinju pomalo, rekla sam ja muzu vidjet ces ti da hoce, a on mi nije vjerovaouser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 6361
13.4.2011 11:10:01   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Anica1

Anice ako se vec brines toliko, otidi sutra fino u ambulantu na pregled, cisto radi sebe da budes mirnijauser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 6362
13.4.2011 11:12:40   
Anica1
Nemam bolove i ne krvarim hvala Bogu, samo neki cudan osjecaj u stomaku ne znam kako opisati da li su to grcevi blagi ono kao da cu dobiti, par dana prije user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 6363
13.4.2011 11:27:22   
palachinken
Samo da se pohvalim, danas slavimo: Do termina je još okruglo 100 dana ostalo.
Moglo bi se početi odbrojavati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 6364
13.4.2011 11:45:46   
Selma.A.M
Jutro ženice moje...
Ja sam jučer sa mužićem imala generalku ali sam ja svako malo odmarala dok je on ribao,uh težak ovaj 6 mjesec user posted image .......I danas sam zvanično u 24 nedelji user posted image ......Evo sada čekam da mi dođe svekriva iz BN
Palachinken čestitke na tih još 100 dana user posted image .....Ostale curke imali ko da je se porađao na carski da mi kaže za one inekcije što se daju u butinu i koštaju 80km tako meni rekla frendica koja je se skoro porodila i sama sebi davala kod kuće user posted image
Animagical sretno danas na faxu,Jelena i ja koristim gužvu dok malac gleda Pink Pantera, Idacha kod tebe stotmo odskače, a meni ne samo se gura i proteže pa se nekada i zabrinem ovaj prvi malac je bio ako se sjećam jači i grublji user posted image  

Neposredna veza do poruke: 6365
13.4.2011 12:16:18   
sporty mamaa
Selma ja sam se porodila na carski. Ja te injekcije nisam nikako dobivala, samo u bolnici, infuzija, voltaren u guzu, i neke u stomak. Kuci sam cini mi se neke kapsule pila par dana.user posted image user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 6366
13.4.2011 12:24:03   
Selma.A.M
Sporty eto ona je te inekcije morala kupiti i koštalo ju je 80 km i bockala sama sebe u butine kao za trombozu ili tako neštouser posted image
Ja se pravo zbunila jer i ja sad idem na CR i baš me ovo zbunilo jer nisam ni kodkoga čula za ovouser posted image

Neposredna veza do poruke: 6367
13.4.2011 12:29:04   
malena27 RR
Dobar dan cure.... vidim i vi ''raspolozene'' zbog ovog divnog vremena... Ja prethodnih par dana imala neke goste, samo se najavljuju... pa danas odmaram.... i usput radim neki prevod u medjuvremenu dok sam na RR user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 6368
13.4.2011 12:30:24   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Sporty eto ona je te inekcije morala kupiti i koštalo ju je 80 km i bockala sama sebe u butine kao za trombozu ili tako neštouser posted image
Ja se pravo zbunila jer i ja sad idem na CR i baš me ovo zbunilo jer nisam ni kodkoga čula za ovouser posted image

vjerovatno protiv tromboze koja se moze javiti poslije anestezije.... i kojoj su podlozne i trudnice...
dace ti najvjerovarnije u bolnici poslije CR... a ti svakako pitaj i svog ginica....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 6369
13.4.2011 12:41:15   
Lulu_08

Ja sam ih prije 3 godine, oko 5-7 dana primala svaki dan u butinu u bolnici, tako da sam tu završila sa tim. Protiv tromboze su kao što i malena27 reče.

Kako ste drage bebeje?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 6370
13.4.2011 12:41:16   
sporty mamaa
Selma ja sam to dobivala u bolnici. Poslije cini mi se samo antibiotik da se rana ne upaliuser posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 6371
13.4.2011 13:00:44   
Amam

Eto Selma rekose ti cure,znaci protiv tromboze su,ako ima problem s venama i cirkulacijom to je to ,kupuju se u apoteci bar kod nas na TK i dolaze u 2 jacine,sama sebi ih je davala jer idu tik pod kozu.

Zene moje ja budna od 6h jutros ,probudilo me pi-pi i onda se vratim kad bolovi,prvo na 8 min,malo se smirivala,skupljala,nista,probudim mm,odem se tusirat i sredjivat,provjerim torbu,kad bol se penje,tj razmak izmedju na nekih 11 min.Prvo pocne kao pritisak na trticnu kost i d.crijevo i predje u dnu stomaka,bas kao da cu dobiti...bol je ostar ali nije jak.
I sad pratim ga bude npr po 40 min na 8 min,pa se poveca razmak na 11,nekih 1/2h.pa opet mozda 2x za redom na 8 min,tako da su mi intervali razliciti.
Zvala sam dr,kaze da se razmak izmedju bolova mora smanjivati i da cekam kod kuce bolje je,sad su kontrakcije i bol na 13 min,ali traju mozda 10 sek.pojavio mi se i smedji iscjedak....sjedim kuci i cekam neki pravilan razmak ili jaci bol ili...user posted image .

user posted image user posted image svima

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 6372
13.4.2011 13:01:06   
belmica
ja sam u stomak dobijala , odmah pod kozu
to je valjda bilo protiv tromboze

Azra ...prva ljubav moja 18.11.2008.g.
druga ljubav akobogda uskoro stiže .... termin 04.07.2011.g

Neposredna veza do poruke: 6373
13.4.2011 13:03:28   
palachinken
Amam draga, pa je li to moguće? Počelo user posted image user posted image user posted image
Sretno!

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 6374
13.4.2011 13:07:16   
Amam
IZVORNA PORUKA: palachinken

Amam draga, pa je li to moguće? Počelo user posted image user posted image user posted image
Sretno!

Nadam se user posted image ,hvala draga user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 6375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  253 254 [255] 256 257   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  253 254 [255] 256 257   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *