|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  167 168 [169] 170 171   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
22.3.2011 13:58:08   
animagical
dobro nam doslauser posted image cestitamuser posted image hajde sada fino ticker staviuser posted image mislim pliz afskroz

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4201
22.3.2011 14:02:43   
Hannica
Moram prvo otici ginekologu,da mi izracuna kad,sta ,kako...user posted image
Ne znam tacno kad sam imala zadnju menstruaciju tako da nemam sta upisat na ticker.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4202
22.3.2011 14:12:01   
Cickolini
Tutkice ja sam u periodu trudnoce bila bezbroj puta na UZ i koliko ja znam ne steti. Moj bebica je rodjena sa 2755 gr, a duga 51 cm. Od 31 do 34 sedmice je bila stala skroz sa napredovanjem pa sam i u bolnici lezala. Stalno su me gledali na ctg i to je bilo najvazniji pokazatelj. Onog trenutka kad je ctg bio los ( i ja sam se tad lose osjecala, pocele su mi lazne kontrakcije - to je bilo jer se beba pokakila u plodovu vodu) i onda su me htjeli na indukciju, ali je kasnije sve zavrseno CR.
Iskreno ako je crg uredu nema potrebe za induktivni porod prije termina. To je moje misljenje. Pitaj svog doktora je li bebi ok u stomacicu, je li ctg uredu, ako je to sve ok zasto onda nesto forsirati sto moze ici prirodno.

Meni su sedam dana pred porod rekli sad i ako ne beba ne bude vise napredovala pustit cemo da ide sve prirodno necemo radi toga forsirati indukcijom. Kasnije se moja bebica pokakila u plodovu vodu i morala sam na CR neovisno o tome sto je bila stala sa napredovanjem.

U svakom slucaju sretno !!!

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4203
22.3.2011 14:19:53   
tukica
e hvala draga, kontam stvarno da se suprotstavim dr. ako bude insistirao na tome... rekao je kao sljedece sedmice ctg, pa vjerovatno ako on bude ok, pretpostavljam da nece morati nista on indukovati user posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 4204
22.3.2011 15:40:38   
sweet insanity
Znam da sam vam se sigurno na galvu popela sa svojim odlascima na wc al ovo fakat ne znam jel normalno, pa svakih pet min i cim odem ko ono stvori se osjecaj d abih mogla opetuser posted image Znam da je bebi nisko,druga polovina 7.mjeseca al opet....... Obicni nalaz urina mi je bio OK iako sma i tada isla cesto al ne ovoliko, a radim nalaze opet u cetvrtak pa cemo vidjeti.....inace imam taj hronicni cistits pa mozda u trudnoci sa tim idem cesce neg trudnice koje ga nemaju.....navece po 4 puta ustanem.....Eto, izjada se ja...... Hugsy svimauser posted image user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4205
22.3.2011 15:52:58   
entinte
evo i mene konacno kuci user posted image  raskitala se mlada sta da se radi user posted image  ma ne mogu ni kuce niti zatvorenog prostora vise... zivjela sloboda i bolovanje user posted image user posted image user posted image  ja jos uvijek cekam dr da mi javi kad da idem na jezero na pregled da mu odnesem nalaze i da vidimo sta dalje s obzirom da se malac ne okrece... Sarah znam za jezero bila sam vec dva puta i nacekala se ko kakav idiot nikad doci na red...  ove nase doktore treba klonirati da duplo rade... ja jos nisam bila nikako na ctg valjda cu i to poceti... ma dok uganjam doktora mogu se poroditi heheheheh ali sve u svoj vakat ako Bog da... Novim user posted image  zelim dobrodoslicu i ugodnu trudnocu... vjerujte nigdje vam nece biti interesantnije nego ovdje user posted image user posted image user posted image  ove nema cega njema user posted image
za sve vas stare i nove user posted image user posted image user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 4206
22.3.2011 15:53:12   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Znam da sam vam se sigurno na galvu popela sa svojim odlascima na wc al ovo fakat ne znam jel normalno, pa svakih pet min i cim odem ko ono stvori se osjecaj d abih mogla opetuser posted image Znam da je bebi nisko,druga polovina 7.mjeseca al opet....... Obicni nalaz urina mi je bio OK iako sma i tada isla cesto al ne ovoliko, a radim nalaze opet u cetvrtak pa cemo vidjeti.....inace imam taj hronicni cistits pa mozda u trudnoci sa tim idem cesce neg trudnice koje ga nemaju.....navece po 4 puta ustanem.....Eto, izjada se ja...... Hugsy svimauser posted image user posted image

Ma i mene ti tako nekad uhvati, evo recimo jucer, taman zavrsim kad opet moramuser posted image user posted image A jest mi islo na zivce, a nisam nesto previse ni popila. Ne brini ako ti je obicni nalaz urina ok i nema bakterija, vjerujem da je sve u reduuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4207
22.3.2011 15:58:58   
sweet insanity
pisalo je bakterije: malo a eto radim opet ovih dana nalaz... ma i ja mislim da je to posljedica trudnoce jos kako beba raste,a nisko je onda me pritisce...sinoc me je i jajnik zigao vjerovatno radi toga...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4208
22.3.2011 16:11:57   
sanela.asja
Sta mislite da li smjem popiti jedan leksaurin od 1,5mg nasekirala sam se muz imao saobracajku user posted image nije hb nista strasno ali sam se ipak nasekirala nesto se sva tresem,sta vi mislite da nezovem doktoricu user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

Neposredna veza do poruke: 4209
22.3.2011 16:16:01   
sweet insanity
Bas mi je zao..... ja znam da je meni dr. davala u pocetku trudnoce apaurin od 2mg kad nisam mogla spavat al ja ga ipak nisam pila al sam cula da je za trudnice bolji apaurin nego leksaurin iako je bolje nijedno sad ti odluci..mozda ipak da nazoves doktoricu...

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 4210
22.3.2011 16:21:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Sta mislite da li smjem popiti jedan leksaurin od 1,5mg nasekirala sam se muz imao saobracajku user posted image nije hb nista strasno ali sam se ipak nasekirala nesto se sva tresem,sta vi mislite da nezovem doktoricu user posted image
Apaurin se daje trudnicama user posted image ako imas njega slobodno popij .
Ja sam pila citavuuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4211
22.3.2011 16:22:31   
sanela.asja
Hvala vam, sto ste mi brzo odgovorile nemam apaurina samo leksaurin,pa necu ga ni popiti,nekako cu izdrzat ovaj dan..user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4212
22.3.2011 16:25:31   
Anoniman
neka ti dokt. kad budes dr. put isla na kont. propise na recept apaurin da si uzmes za nedaj boze neka ti je uvjek tu da imasuser posted image ....Popij kamilicu caj , i to smiruje nadam se da je muz o.k 

Neposredna veza do poruke: 4213
22.3.2011 17:05:58   
tukica
ja sam imala par takodje stresnih situacija u toku trudnoce, mislim da sam bila 7.mjesec kad su mi obili stan i bas sam se nasekirala, ali nisam htjela da mi se to odrazi na bebu (buduci da svaki put kad se nasekiram, dobijem kontrakcije), odmah sam popila apaurin od 2 mg... mislim da je to zahvalnija opcija nego da se nedo Bog nesto desi... 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4214
22.3.2011 18:10:19   
Amam
Evo i mene user posted image ,jesam vam nedostajala-jesam user posted image .
Smorena sam pravo,sinoc mm veli mogli smo do Tz ima neko snizenje u omegi djecije patike po 40-45 km,pa da vidimo za A,jer mora probati nist bez nje
i ja luda i krenem,ma nisam ja hodala ali sjedenje u autu me umorilo,pa me onda stomak zabolio,nervoza a mm mudro cuti,zna da je kriv user posted image .
Sad cekam goste,a neznam kako cu.
Iscitala sam sve,vidim da ste mi sve dobro i jos uvijek sve 2u 1,sto mi je drago

user posted image user posted image svima
Novima dobrodoslica

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4215
22.3.2011 19:27:37   
gagach
evo i mene...bila na ctg-u i stvarno mi taj ctg postaje sve traumaticnije iskustvo....user posted image
Beba svaki put kad me prikopcaju na njega dozivi napad i pocne da se rita i lupa nogama i onda bas u tim trenutcima kad se on mrda otkucaji skacu do 180 kad je miran normalni su...oko 140...bas me sikirauser posted image

al eto u principu je ok...jos smo tu...danas nema bolova...ali malo mi prsti na rukama oticu i to mi je sasvim novo iskustvo...i svrbe me ruke...al eto sve je to normalnouser posted image

eto drage moje imate ljubac i pozdrav....

ps. wellcome za nove trudnice!!!! uzivajte na ovoj temi...[sm=smiley1.gif]

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4216
22.3.2011 19:51:31   
stefania
nigdje nikog, samo da vam mahnem...novim user posted image cestitke i sretno i welcome
sutra idem doktoru nadam se da ce biti ok, vazda mi je malo frka user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4217
22.3.2011 19:58:32   
gagach

IZVORNA PORUKA: stefania

nigdje nikog, samo da vam mahnem...novim user posted image cestitke i sretno i welcome
sutra idem doktoru nadam se da ce biti ok, vazda mi je malo frka user posted image

sretno sutra javi seuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4218
22.3.2011 20:07:10   
palachinken
Kod tebe gagach malac već ters živi, vidiš kako reaguje čim nije po njegovomuser posted image

Stefania
, ja uvijek imam tremu pred doktora, a pride se još i podepiliram, materem ko da na date idem (na kojem bi moglo biti akcije hahaha)
Amam nadam se da su ti gosti iole uviđavni, pa te neće srkletiti. Meneoni što zasjednu satima nešto plaho nerviraju user posted image pa uglavnom praktikujemo da se nekom privalimo ili izađemo gdje vani na kafu.

sanela.asja
nadam se da je sve u redu sa muževim zdravljem. Javi nam se! user posted image user posted image user posted image user posted image

Novim kolačima dobrodošlica!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4219
22.3.2011 20:12:14   
mersiha 77
Gagach drago mi je da je sve uredu

Sarah i ti si vidim dobro,hvala ti sto uvijek pitas za mene.

novim kolacicima welcome

A JA SAM GOTOVO POCELA DA UJEDAM,NEZNAM STA JE SAMNOMuser posted image

ostalim user posted image  jedno veliko user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4220
22.3.2011 20:12:55   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

Gagach drago mi je da je sve uredu

Sarah i ti si vidim dobro,hvala ti sto uvijek pitas za mene.

novim kolacicima welcome

A JA SAM GOTOVO POCELA DA UJEDAM,NEZNAM STA JE SAMNOMuser posted image
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image
ostalim user posted image  jedno veliko user posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 4221
22.3.2011 20:19:45   
sanela.asja
Evo da vam se javim hvalla na brizi user posted image uhhh malo je ugruhan prsa ga bole i stavili su mu langentnu na vrat primio je inekciju i dobio tablete za bolove hb nista nije slomljenjo i nema potresa mozga..al sam se nasekirala pravo on na gradini a ja kod kuce i cekam vjesti user posted image user posted image al sad je ok tu je kraj mene user posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 4222
22.3.2011 21:54:41   
sweet insanity
Drago mi je da je sve OKuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4223
22.3.2011 22:16:19   
eminesqu
Dobro vece drage trudnice. user posted image

Evo da se i ja kao novi kolacic usunjam u vase redove. user posted image

Preda mnom je jos nekih 6 mjeseci slatkog iscekivanja po drugi put. user posted image

user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4224
22.3.2011 22:24:15   
idacha
caoooo..
evo i nas...
kako ste nam sve redom?
ala ste pravo aktivne, ne uspijevam sve pohvatati, ali eto, bar se nadam da ste sve dobro i zdravo..
letimice procitah, sanela, zao mi je zbog tm, hB da je ipak sve ispalo dobro... slobodno ti popij jedan apaurincic, nece ti skoditi, samo malko opustiti.. kako asja? kako stomo?
sweet, vidim ti muku mucis sa mokrenjem... mozda samo bebi pritiska, ali eto nije na odmet provjeriti malo nalaze... kako si nam inace? moramo se cuti za kaficu ovih dana... kiss
gagach, mila, kako ti deveras? ti ispade fakat najhrabrija, a onooooooliko se zalila... hehehehehehehe, salim se malko, bona,,, no hard feelings, kiss veliki
jelena, super da nema ture i da je ancica bolje...hB a prava dijagnoza, da se i dijete malo odmori, a Bogami i ti... jesi li prekinula terapiju? dokle si sa tim stigla, ne mogu da upratim...evo lijepog vremena, jos samo da nam aBd skroz ozdravite i eto nas :) jedva cekamo
entite, kako ste nam vi?

moj bebi se pravo uzjogunio u posljednjih par dana.. haos pravi u stomaku, svi mi se smiju koji su malko duze samnom.. stomak samo igrauser posted image user posted image user posted image

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 4225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  167 168 [169] 170 171   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  167 168 [169] 170 171   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *