|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
22.3.2011 9:48:59   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: sarah

IZVORNA PORUKA: lejla31

ljubicica 28 ja sam sad au 38.sedmici, tacnije 37sedmica i 5 dana

Ustvari, ja ti bjezim 1 dan, ja sam 37 sedmica i 6 dana user posted image

Ja sam izgleda prva na redu user posted image , u 39. sedmici sam i po ultrazvuku i po zm. A ticker ne gledajte, laže user posted image user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4176
22.3.2011 9:53:03   
mersiha 77
ma drage moje vjerujem ja vama i vidim vec se brinete
ali mislim da ce to sve akobogda proci u najboljem redu
jer je normalno da se bojite,ja ne uopste se nebojim

meni je babica predlozila da ja i moj muz idemo jedan dan i prisustvujemo jednom porodjaju pa da vidimo kako to ide

meni je to bilo malo glupo kontam koja ce to zena dopustiti

ali jebiga kod njih je sve normalnouser posted image

nema klistiranja,nema brijanja

polozaj zauzmim koji hoces na porodjaju
samo me babica savjetuje da uzmem epidural  jer je to bezbolno poradjanje,pa neznam
a imam i porodjaj u vodi itd da vas vise nesmaram.user posted image
LJUBIM VAS SVE REDOM  da vas nenabrajam da ipak nebih koju  zaboravila slucajno da mi se nebi naljutileuser posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4177
22.3.2011 9:53:26   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Evo da se začas javim,nisam kući i dalje sam kod mame ali sam uletila na net samo da vidim šta ima....
Eto prođe i ovaj UZ,bebi je mašala za sada zdravauser posted image ,kažu da uopšte ne znaju šta su dr vidjeli što bi bilo kao malformacija ploda user posted image user posted image ....
Izmjerili su bebi desnu i lijevu moždanu komoricu i obje su po 5mm, a uvećano je preko 10mm,presjek mozgića se lijepo vidi ,čak su i slikali mali mozgić da imam za uspomenuuser posted image ...Bebi je dobro,sjedi gospođica u turskom stavu,posteljica je straga,dovoljno plodove vode sve ok....
Mjere bebe si malo veće od tjedana trudnoće po PM ali nije zabrinjavajuće jer sve odgovaraju istim nedeljama tj 21+3 tako da je najvjerovatnije do oplodnje došlo ranije pa je bebi starija za nekih 12 do 15 dana user posted image .....I opet su rekli da je curetak ali sa rezervom jer kao sjedi i karlično je pa da ne bude 100% već je 85%user posted image ...
Eto drage moje pa se pišemo još večeras ako se sjetim nečega što sam propustila user posted image ....

HB neka je sve u redu user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 4178
22.3.2011 10:03:21   
belmica
dobro jutro mile moje
ja evo dođoh na posao, jutros vadila OGTT pa mi muka od glukoze
sta ima kod vas? evo i sunce pocinje sjati pa ce nam sve ljepše biti user posted image

Azra ...prva ljubav moja 18.11.2008.g.
druga ljubav akobogda uskoro stiže .... termin 04.07.2011.g

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 4179
22.3.2011 10:16:17   
leonora
Pozdrav svim user posted image . Evo konačno nas sunce obasjalo user posted image , sad već počinje ovo vrijeme ličiti na proljeće, juče je bilo katastrofa vrijeme, a danas superrr, odmah mi bolje i raspoloženje.
Lejla 31 i ja sam kod doktorice Maje. I ja sam zasad potpuno zadovoljna s njom, valjda tako bude i do kraja, haha. Moju je sestru ona porodila, baš joj se potrefilo da krene porod dok je bila dežurna, a ja ju svakako planiram zvati kad to krene, ne bih voljela dopasti u šake pojedinim doktorima, a kakve sam sreće to bi mi sigurno i bilo. Je li tebi govorila nešto vezano za to, da je možeš nazvati da ti bude na porodu i to?

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 4180
22.3.2011 10:23:32   
neda 30
Jutro user posted image ,

ja tek sad iz krevetauser posted image , i za nepovjerovati ništa me ne boliuser posted image user posted image user posted image . Sutra sam na pregledu i baš me zanima koliko smo narasli....
Ginekološki nevjerujem da ću izbjeći...ali...

Evo nam se i sunce pomalo probija kroz oblake.....juuupiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image za sve

(odgovor članu leonora)
Neposredna veza do poruke: 4181
22.3.2011 10:30:30   
palachinken
Ma kakvo to sunce vi spominjete, kod mene sivi oblaci, tmurno i depresivno vrijeme. Zato sam nam navila Macarenu na poslu, da se naložimo kako je avgust, a mi na godišnjem user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 4182
22.3.2011 10:41:53   
Anoniman
Evo i nas, Ana hvala Bogu bolje, sinoc smo bili kod naseg ORL i ustanovio jaku upalu grla i promijenio joj antibiotik i evo jutros nema temperature i nadam se da je nece ni biti vise, ali sam ja zato bljak. Zna li neka od ovih trudnica da li se ista od onih septoleta ili neceg vec smije u trudnoci, poludih koliko me grlo boli, pa me i pluca svrbe i usi, a nos ne prestaje liti.

Selma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sarah, entinte, gagach i ostale kojima se primaklo sretno, brzo ce to svaki tren mozete ocekivati i onda slijedi najljepsi poklon na svijetu...
Ljubimo vas sve user posted image

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 4183
22.3.2011 10:44:41   
palachinken
Jelo, nemoj nista s mentolom, od tih septoleta i slicno, mada najbolje ništa user posted image nego čajevi i ušpinovani šećer s mlijekom i maslacem.  ako ti se upali sluzokoža, cuclaj pantenol pastile.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4184
22.3.2011 10:45:31   
lejla31
leonora, jeste, dala mi je broj telefona da je nazovem kad bude vrijeme, nadam se da ce biti dostupna i da ce stvarno moci doci, ipak je olaksavajuce kad je tu doktor kojeg poznajes, kome vjerujes. mene je prvi puta porodio dr umicevic, zadesio se dezurni i proslo sve ok. valjda nece ni ovaj put biti previse strasno, hope so.

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu leonora)
Neposredna veza do poruke: 4185
22.3.2011 11:01:49   
ziki
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Zna li neka od ovih trudnica da li se ista od onih septoleta ili neceg vec smije u trudnoci, poludih koliko me grlo boli, pa me i pluca svrbe i usi, a nos ne prestaje liti.

Jelena smiješ Islu da uzmeš, to je sa islandskim lišajem i dobre su a nisu kontraindikacija trudnoći(seka mi je faramaceut pa to ona meni pojasni i preporuči a preporučile su ih meni moje dr i ginekolog i sa porodične kad sam u februaru bila bolesna)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4186
22.3.2011 11:04:54   
gagach
jelo super da je ane dobro!!!!!
nego nemoj nista od tableta uzimati meni dr nije nista dala a i u apoteci ne preporucuju.
Mozes mlijeko sa bronhi bobama i jedan jedini narodni koji meni pomaze je obloga rakije oko vrata...dzaba uvijek mi bude boljeuser posted image

cmok cmook

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 4187
22.3.2011 11:15:53   
Selma.A.M
Jutro drage moje,ja sam ustala prije pola sata a baš sam se naspavala milina,još da skontam šta praviti za ručak i milina....
Malac nije otišao u vrtić jer ga stomo muči pa je non-stop na wc šolji user posted image
Kako sam uradila ono jučer i rasteretila se da ne razmišljam i ne brinem puno mi je lakše,a jedna doktorica mi kasnije reče da kao gore u bolnici oni se moraju ograditi pa ako im se učini da nešto ima oni to napišu kao malformaciju da nebi oni kasnije bili za nešto krivi,a da su samo uzeli sve bebine mjere vidjeli bi da je beba starija za 2 nedelje po svemu od glave,stomaka,butne kosti,dužine tjeme-trtica jer su sve mjere u 22 nedelji i ništa više.
Pa se zapitam šta li bi upisali da je beba manja u odnosu na nedelje user posted image ,a samo kada se sjetim da opet sada prvog trebam kod njih gore na UZ zlo mi je user posted image ....
Eto malo sam se izjadala i ispuhala odo sad piti kafu i  čitati knjigu ,zove se RINGIŠPIL, okupirala me je skroz,čitam je u jednom dahu user posted image
Pozzzz sve user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 4188
22.3.2011 11:30:50   
Anoniman
Joj moram da se izjadam, ja tek sad skontam da nisam ni upolovila ovu trudnocu, a imam osjecaj da sam cijelu vjecnost trudna...joj da mi je nekako prespavati do avgustaaaaaa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
  Neposredna veza do poruke: 4189
22.3.2011 11:38:57   
ivanasa
kako ste mi jutrosuser posted image ?? nadam se da ste dobro,sretne i vesele i da nema nekih problemcicauser posted image user posted image user posted image
ja sam prvu trudnocu uzivala max..nikad mi ljepse nije bilo..setala,jela,spavala,gledala filmove..pa tamo do 8-9 mj kad oka nisam mogla sklopiti od kiseline al sam zaista uzivala..e sad ova..uhhhh...glavobolje,umor,nazalost kontrakcije..al eto..i ne mislim na to zbog malenog...
elena mila,ja sam uzimala isla tablete i u trudnoci i poslije zbog dojenja..meni su pomogle..

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4190
22.3.2011 12:28:36   
animagical
samo da vam mahnem-jest da nikog nema ali hajduser posted image moram ja svejedno da se pohvalim kako sam jutros energeticnauser posted image brisala prasinu, plocice, parket, sirila ves...ma sta vam je,glavna. kaze meni neki dan mm-ti si tri mjeseca samo spavala, mislio sam nikad ustati neces, bas mi bilo dosadnouser posted image zato sad svi motori u pogonu,samo bi se nesto vrtila,negdje setala... volim ovaj cetvrti mjesec!user posted image

(odgovor članu ivanasa)
Neposredna veza do poruke: 4191
22.3.2011 12:33:54   
Gemelli

IZVORNA PORUKA: gagach

jelo super da je ane dobro!!!!!
nego nemoj nista od tableta uzimati meni dr nije nista dala a i u apoteci ne preporucuju.
Mozes mlijeko sa bronhi bobama i jedan jedini narodni koji meni pomaze je obloga rakije oko vrata...dzaba uvijek mi bude boljeuser posted image

cmok cmook

pozzz drage trudnjace, sunce se sve necka bil il ne bil probilo user posted image
al od sutra toplije, bar tako veli prognoza
mada sam ja sam licno lijecila upalu grla svim tim narodnim metodama 10 dana i nista nije pomoglo, nisam mogla pljuvacku progutati koliko boli (nemam krajnike) vadim krv leukociti 22, kaz dr. gin uzmi septolete dva dana cuclaj pa ponovi nalze, ja uradim tako i oni se spuste na 14, preko vikenda, pa sad ne znam ...

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4192
22.3.2011 12:38:45   
mersiha 77
user posted image
IZVORNA PORUKA: animagical

samo da vam mahnem-jest da nikog nema ali hajduser posted image moram ja svejedno da se pohvalim kako sam jutros energeticnauser posted image brisala prasinu, plocice, parket, sirila ves...ma sta vam je,glavna. kaze meni neki dan mm-ti si tri mjeseca samo spavala, mislio sam nikad ustati neces, bas mi bilo dosadnouser posted image zato sad svi motori u pogonu,samo bi se nesto vrtila,negdje setala... volim ovaj cetvrti mjesec!user posted image

Animagical ma ti si super ali kad dodjes do ovog akobogda najgoreg 8-9 mjeseca onda opet nisi nizasta

sve boli,sve smeta,ubi zgaravica itd.
ZELIM TI SVE NAJ,NAJ OD SRCA U OVOJ TRUDNOCI
AKOBOGDA SVE CE TO BITI SUPER.

PUSA VELIKA user posted image

SVIM OSTALIM user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4193
22.3.2011 12:51:41   
sweet insanity
"Jutro" svimauser posted image user posted image Ja jutros ustala da doruckujem, popijem prenatal i magnezij i vratim se da gledam Friendse i odspavam opet do evo prije 5 minutauser posted image

Jelena T Ja sam npr. i prije trudnoce izbjegavala antibiotile i dr. mi je uvijek preporucivala ispiranje kaduljom/zalfijom ako je manja upala grla, ujedno je super i za dezinfekciju zdrijela. Najbolje je da je domaca ali vjerujem da se ima kupiti i u apoteci. Meni baba moja to na moru bere i suši...

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 4194
22.3.2011 12:53:17   
tukica
uh ja sam danas bila na pregledu i totalno sam confused...
beba je nesto manja, ali po doktorovim rijecima, sve je sazrelo vec (?!), pa cemo vidjeti slj.sedmice kako ide, ako ne bude vise napredovalo, kao prije termina ce me poroditi... ja sam sad 37/38 sedmicu... nesto mi se to ne dopada... nikako mi prirodno ne djeluje... kontam, doci cu gore, oni ce mi garant ukljuciti drip ili sl. i to ce ici vjestacki sve... uhuser posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 4195
22.3.2011 12:55:03   
palachinken
IZVORNA PORUKA: tukica

uh ja sam danas bila na pregledu i totalno sam confused...
beba je nesto manja, ali po doktorovim rijecima, sve je sazrelo vec (?!), pa cemo vidjeti slj.sedmice kako ide, ako ne bude vise napredovalo, kao prije termina ce me poroditi... ja sam sad 37/38 sedmicu... nesto mi se to ne dopada... nikako mi prirodno ne djeluje... kontam, doci cu gore, oni ce mi garant ukljuciti drip ili sl. i to ce ici vjestacki sve... uhuser posted image

Da li si u mogućnosti otići drugom doktoru, po drugo mišljenje?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4196
22.3.2011 13:00:27   
tukica
evo vec sad nesto kontam da se najavim privatniku, da vidim o cemu se radi, ali ne znam valja li se toliko pregledati UZ u par dana... bas mi je to glupo da me ranije porode... uh, imam osjecaj da bi bolovi bili veeeeeliki... nekako sam se psihicki spremila da ide sve prirodno, polako, ali vala da idem i da me tako vjestacki poradjaju, to mi je prava kaka...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4197
22.3.2011 13:03:54   
Anoniman
Tukice ja sam zbog rizicne trudnoce sedmicno isla na UZ sa Anom, a nekad i svako drugi dan. A to sto kazu da je sve zrelo, ako jeste mozda i majka priroda sve to udesi pa i krene sve prirodno do sledece sedmice. Ja sam se porodila u krajem 38 nedjelje trudnoce.

(odgovor članu tukica)
  Neposredna veza do poruke: 4198
22.3.2011 13:09:38   
tukica
Voljela bih stvarno da sve to krene prirodno, pa eto i ranije od termina, jer sam cula od sviju nikako na indukovan porod, to su nam cak i na vjezbama rekle sestre, u smislu da zene nekad kad zele svog doktora na porodu, idu i dogovaraju sa njim kad ce ih poroditi, da ne cekaju prirodno das dodje samo od sebe.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4199
22.3.2011 13:16:40   
Hannica
Hello...user posted image
Svratila sam samo da vidim o cemu se ovdje prica,da se i ja mogu poslije ukljucit u razgovor.Jos uvijek se ne osjecam trudno s obzirom da sam tek jucer saznala pa nisam svjesna situVacije.user posted image Jos uvijek nemam mucnine,ocni pritisak me malo zeza,meščini mi se da cu imati problema s migrenom kao i u prvoj trudnoci,ali se nadam da nece trajati duze od 3 mjeseca.Ezo,dobro vam dosla.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *