Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jutro trudnjace, ko kaze da spavamo Evo ja pijem kaficu, vrijeme suncano, ma milina. Jos ako se uspijemo dogovoriti entinte, gagach i ja danas za kaficu e to bi onda bas bilo extra Belmice, pretpostavljam da je normalno imati povisenu sedimentaciju u trudnoci ali ne znam koliko je dozvoljeno odstupanje. Ja sam juce isto podigla svoje nalaze. Dobri su i svi su u granici normale osim MCHC koji je visok i pise abnormalan MCHC Moram to doktoru pokazati. Ali valjda je i to normalno u trudnoci Mersiha, entinte, palachinken, Jelena, gagach, idacha, Anam, nedo, sanela.asja.... i sve ostale kako ste vi jutros?
Jutro trudnjace, ko kaze da spavamo Evo ja pijem kaficu, vrijeme suncano, ma milina. Jos ako se uspijemo dogovoriti entinte, gagach i ja danas za kaficu e to bi onda bas bilo extra Belmice, pretpostavljam da je normalno imati povisenu sedimentaciju u trudnoci ali ne znam koliko je dozvoljeno odstupanje. Ja sam juce isto podigla svoje nalaze. Dobri su i svi su u granici normale osim MCHC koji je visok i pise abnormalan MCHC Moram to doktoru pokazati. Ali valjda je i to normalno u trudnoci Mersiha, entinte, palachinken, Jelena, gagach, idacha, Anam, nedo, sanela.asja.... i sve ostale kako ste vi jutros?
Sarah mila moja hvala sto pitas
ma nisam nesto dobro mada je napolju sunce i kod nas ljepota.
a mene nesto stomak boli od preksinoc,mozda je prehlada a puca me i neka vrucina samo se znojim,nemam pojma sta je u pitanju?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 10:05:34
Anoniman
Evo i nas , cura mamina, harambasa mamin bolje hvala Bogu pa je odmah mama happy , ali mamu nikako da popusti, jutros kad sam se probudila ne mogu ustati od maramica koliko i nos curi, za poluditi. Moj frajer imam osjecaj da vec poceo reli voziti po stomaku, i ovo tajino dijete kao i Ana, nema mire sekunde, sjedila, lezala, hodala, ma sta god radila on e smiruje, ali mami drago da ga cuje, osjeti . Moram i ja ici u ovih dan, dva vaditi nalaze pa da odem na kontrolu, ali nikako da sve izorganizujem, mm frka na poslu, pa mi nema ko Anusku cuvati, tako da cu najvjerovatnije otici privatno povaditi te nalaze, jer dok uzmem uputnice u ambulanti, pa dok docekam red za vadjenje, treba da mm uzme dva dana slobodno da bih ja to sve stigle, a kod doktorice mi je lako posto idem privatno, i u devet uvece me moze primiti, samo da te nalaze povadim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 10:35:58
animagical
juhuuuu gdje ste mi loptice:) i buduce loptice slusaju li mrve danas? jelo bravo za curu malu, hrabrica prava, kako je brzo ozdravila! sanela, kako muz? zao mi je, a sta ces, nek nije sta opasno, proci ce... hoce li se ko poradjati, bas fin dan... salim se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 10:44:47
Anoniman
Ma da je brzo draga i nije, evo punih sedam dana temperatura je drmala, ali ona je stvarno hrabrica, kad joj je bila i 40,5 temperatura ona na nogama, dopuze do mene, ufati me za prst i kaze oda nana (hoda Ana) i tako vodaj dijete u nedogled . Sad joj je glavna fora vidi li d aneko ode u toalet odmah ide ka vratima i kuca i govori ko je . Ma harambasa, ali rastu kao iz vode, kao juce se sjecam kad se rodila, ovih 13,5 mjeseci su mi proletili za tren. Uzivajte u svakom trenutku moje bembele jer tako brzo vrijeme leti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 10:51:51
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: animagical
juhuuuu gdje ste mi loptice:) i buduce loptice slusaju li mrve danas? jelo bravo za curu malu, hrabrica prava, kako je brzo ozdravila! sanela, kako muz? zao mi je, a sta ces, nek nije sta opasno, proci ce... hoce li se ko poradjati, bas fin dan... salim se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 11:37:20
idacha
evo i naaaaaaaas... sto je danas lijep i suncan dan moj guzi spava, ja jutros do pola deset Bogami spavala, mama poranila pa preuzela imija... tako da smo svi sretni i zadovoljni...
cekam da moj guzi ustane, pa da se spremimo i u skitnju.. entinte, nedo za tako lijepe trudnoce... abd da vam tako bude i kasnije, a bice... belmice, nisam sigurna za sedimentaciju... ja se kanim da odem sutra povaditi nalaze... vidjecu jos.. ako budem horna, odoh, ako ne sutra, onda prekosutra.. palachinken sarah, i ti vidi sa dr za to sto je boldirano.. ja kada sam mislila da su mi nalazi sjajni, dr rekla da su mi toliko losi da bi me strpala u bolnicu.. kada sam milslila da su katastrofa, ona mi rece kako je sve ok prosto covjek da se izgubi u svemu mersiha, animagical, sweet... i vama zelimo lijep i lagan dan...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 11:44:47
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: idacha
evo i naaaaaaaas... sto je danas lijep i suncan dan moj guzi spava, ja jutros do pola deset Bogami spavala, mama poranila pa preuzela imija... tako da smo svi sretni i zadovoljni...
cekam da moj guzi ustane, pa da se spremimo i u skitnju.. entinte, nedo za tako lijepe trudnoce... abd da vam tako bude i kasnije, a bice... belmice, nisam sigurna za sedimentaciju... ja se kanim da odem sutra povaditi nalaze... vidjecu jos.. ako budem horna, odoh, ako ne sutra, onda prekosutra.. palachinken sarah, i ti vidi sa dr za to sto je boldirano.. ja kada sam mislila da su mi nalazi sjajni, dr rekla da su mi toliko losi da bi me strpala u bolnicu.. kada sam milslila da su katastrofa, ona mi rece kako je sve ok prosto covjek da se izgubi u svemu mersiha, animagical, sweet... i vama zelimo lijep i lagan dan...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 11:47:14
Amam
Ej zenice evo i mene,ja ustala oko 9h,ali zato sinoc nisam zaspalo do 2h,smori me to. Danas mm poceo generalku po kuci,pa cemo da vidimo kako ce to zavrsiti . Dan je prekrasan,a ja sam malo ,jer me na jutru doceka losa vijest,ali bice bolje aBd. Sad mi bio otac i poveo A sa sobom,da mi rahat "radimo " . Mah-mah svima pa se pisemo opet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 11:52:40
Anoniman
Idachaaaaaaaaaaaaaaa ne volis me vise .
Moje dijete zaspa, pa cekam da se probudi da je bar malo u dvoriste izveem, bar 10 minuta da dijete vazduha udahne, kad je ovako lijep dan. baka mi trenutno u sali operisu je, zaovi zakazali danas posle cetiri operaciju, tako da mi je danas dan bljak, ali hvala Bogu Ana bolje, pa sve nekako mi lakse i nadam se na dobro.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 12:09:08
sporty mamaa
Dobro jutro svima, ja vas ne mogu jos sve pohvatat po nickovima Neke sam zapamtila, neke ne ali nisam jos za nabrajanja Kod nas u Mo jako lijep dan, konacno je i ova bura popustila, ja i moja smizla spavale ravno do 11h pa se sad spremamo za malu setnju, steta bit u kuci po ovakvom vremenu. Nove(prvo tromjesecje javite se malo cesce da izmjenjujemo iskustva, da si malo kukamo, meni najgore pada jos uvijek ovaj bljak okus u ustima i kako raste maternica osjecam lagani pritisak posebno kad ustajem i sjedam. Nekad me malo i ziga skroz podno stomaka, bit ce da sam prehladila malo mokracne kanale, ovih dana se moram nakanit izvadit nalaze.... Mene je inace i u prvoj trudnoci znao boliti stomak, ali me ginic uvjeravao da maternica raste i da je to sve normalno, pa sam sad mirnija. A i bila sam prosli tj. na pregledu i rekao je da je sve ok. Sve Vas pozdravljam i zelim vam ugodan dan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 12:44:42
Lina85
Hey samo da vam mahnem i dem po obaveze i kod nas prelepo vreme ali ja nigde ne idem jer me nesto stomacic bolucka pa cu radije ostati kuci . Jelena drago mi je da je tvoja cerkica bolje . Sanela asija zao mi je zbog tvog tm drago mi je da je dobro . Ostale trudnice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 12:52:14
palachinken
Časna pionirska, sve sam pročitala, ali nikako da nešto nažvrljam
Osunčalo i nas pa ćemo s posla u skitnju, moram malo reklamirati ovaj stomak, bio je sakriven ispod kaputa, jedva ga ko vidio cijelu zimu. Možda nam stigne i proljece ove godine
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 16:33:43
sanela.asja
Zdravo drage moje ,kod mene danas buran dan muza mazi i pazim dobro je hb,al mi se asjica prehladila pa sam je vodila doktoru i zavrsila na kraju kod koznog koza joj je uzasno suha jos koristim hipovo mljeko i bademovu kremu odkako se rodila ja joe ujutru namazem namljeckam dobro,ono opet koza suha guli se pa sam dobila neku kremicu i pikovit da joj malo imunitet pojacamo,a i prijavila sam je posto je stvarno i nemirna i agresivna ima u dz u tuzli centar za rad s djecom pa sam se javila to je kao igraona samo sto prisustvuju doktor i psiholog pa posmatraju ponasanje kod djece pa cemo vidjeti Ja sam tako umorna,a i moje bebica u stomi morali smo danas seku da nosimo tesko nam je bilo ,LinaIdacha,animagicak,sweet ,sarah,mersiha ,ammam,palachinken,felix i ostale moje veliki i hvala na podrsci eh da nije ove ringeraje i vas ja neznam skim ljepo progovorila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 16:42:18
Hannica
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Dobro jutro svima, ja vas ne mogu jos sve pohvatat po nickovima Neke sam zapamtila, neke ne ali nisam jos za nabrajanja Kod nas u Mo jako lijep dan, konacno je i ova bura popustila, ja i moja smizla spavale ravno do 11h pa se sad spremamo za malu setnju, steta bit u kuci po ovakvom vremenu. Nove(prvo tromjesecje javite se malo cesce da izmjenjujemo iskustva, da si malo kukamo, meni najgore pada jos uvijek ovaj bljak okus u ustima i kako raste maternica osjecam lagani pritisak posebno kad ustajem i sjedam. Nekad me malo i ziga skroz podno stomaka, bit ce da sam prehladila malo mokracne kanale, ovih dana se moram nakanit izvadit nalaze.... Mene je inace i u prvoj trudnoci znao boliti stomak, ali me ginic uvjeravao da maternica raste i da je to sve normalno, pa sam sad mirnija. A i bila sam prosli tj. na pregledu i rekao je da je sve ok. Sve Vas pozdravljam i zelim vam ugodan dan
Nije problem,ja cu da se zalim kol'ko hoces. Fakat mi nije dobro.Prvi simptom trudnoce je bila (nesvjestica) ,stalno osjecam neki pritisak u glavi,ocni pritisak me takodje zeza,a od juce su pocele i mucnine. U jutro ustanem ko mrtav konj,nije mi ni do cega.Mrzim ovaj dio trudnoce,jedva ceka da prodje.(bar se nadam da ce proci ). Ne znam da li da idem ginekoligu ili da jos malo pricekam.Radobih izbjegla onaj ultrazvuk sto unutra cacka s njim. Ne znam ni koja mi je sedmica,nista ne znam,cak ni kad sam zadnji put imala menstruaciju,znam da je bilo negdje polovinom februara ali ne znam tacno. Sto se ja naprica.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 17:01:18
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: Hannica
Nije problem,ja cu da se zalim kol'ko hoces. Fakat mi nije dobro.Prvi simptom trudnoce je bila (nesvjestica) ,stalno osjecam neki pritisak u glavi,ocni pritisak me takodje zeza,a od juce su pocele i mucnine. U jutro ustanem ko mrtav konj,nije mi ni do cega.Mrzim ovaj dio trudnoce,jedva ceka da prodje.(bar se nadam da ce proci ). Ne znam da li da idem ginekoligu ili da jos malo pricekam.Radobih izbjegla onaj ultrazvuk sto unutra cacka s njim. Ne znam ni koja mi je sedmica,nista ne znam,cak ni kad sam zadnji put imala menstruaciju,znam da je bilo negdje polovinom februara ali ne znam tacno. Sto se ja naprica.
Cestitke drage moje trudnjace(novi kolacici)
ja vas obadvije poznajem sa teme SVEKRVA-SVE KRIVA!hihihihihiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 17:04:34
Anoniman
Sanela drago mi je za TM, dobro je hvala Bogu sve proslo, probaj malenoj mazati kozu jekodermom ako ne prodje od tih krema, jer ja kao mala sam imala jako suvu kozu koja se perutala i plus neurodermatitis po tijelu i mama me mazala jekodermom, tako je i Ana i ja je s vremena na vrijeme jekodermom namazem i sad joj bas mekana. jeste da malo jaci miris ima i tesko se razmazuje.
Hannice onim uz sto ti kazes gledaju do 12 nedjelje tako jedino da cekas do tada, mada ako ti je sredinom februara bila sad si minimalno osma nedjelja, cestitam .
Kod mene Anci spava, ja cekam mm sa posla da rucamo, baka mi jos u sali, a i zaova tako na iglama ocekujem vijesti...minute mi kao vjecnost cijela.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 17:09:07
Hannica
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
IZVORNA PORUKA: Hannica
Cestitke drage moje trudnjace(novi kolacici)
ja vas obadvije poznajem sa teme SVEKRVA-SVE KRIVA!hihihihihiii
DOBRO DOSLE NOVE
Ja se nisam zalila na svoju svek,moja je podnosljiva. Da nema 140 kg mogla bih je na glavi nosit to malo vreman koliko zajedno provedemo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 17:13:09
Hannica
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Sanela drago mi je za TM, dobro je hvala Bogu sve proslo, probaj malenoj mazati kozu jekodermom ako ne prodje od tih krema, jer ja kao mala sam imala jako suvu kozu koja se perutala i plus neurodermatitis po tijelu i mama me mazala jekodermom, tako je i Ana i ja je s vremena na vrijeme jekodermom namazem i sad joj bas mekana. jeste da malo jaci miris ima i tesko se razmazuje.
Hannice onim uz sto ti kazes gledaju do 12 nedjelje tako jedino da cekas do tada, mada ako ti je sredinom februara bila sad si minimalno osma nedjelja, cestitam .
Kod mene Anci spava, ja cekam mm sa posla da rucamo, baka mi jos u sali, a i zaova tako na iglama ocekujem vijesti...minute mi kao vjecnost cijela.
Ljubimo vas
Super ako je tako,ja kontam 4-5. Uvijek sam bila matematicar. Znam sigurno da sam dobila izmedju 15 i 20 februara.Joj,ja kako nisam ocekivala da cu zatrudnit nisam ni pamtila,kontam sto ce mi ta bezpotrebna informacija.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 17:41:16
sweet insanity
Trudilice da vas pozdravim, nadam se da ste fino provele dan...ja ne smijem puno hodat radi niske trudnoce pa sam samo izasla malo na pola sata i evo napala na evrokrem svima!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 17:52:30
Selma.A.M
Ćao evo mene nisam se javljala ima dva dana,vidim još ništa od novih bebica ali uskoro ... Vidim ima mama koje idu na Carski ,a već su pri kraju pa me zanima kada su počele ići u bolnicu na one provjere plodove vode i šta ide još jeli se radi EKG srca i CTG bebinog srca ? Mi smo dobro,Amar će mi se izgleda razboliti čitav dan hudi,neće da jede sad ga mazila i vidim da mu iz usta vruć zrak izlazi i ima onaj čudni zadah a kod njega su mi to uvijek prvi znakovi temperature ali neće valjda Danas smo radili malu generalku tipa namještanja sobe malcu,pranja stora i izmicanje kreveta, i tako ja rekla mužu da snese dušek za krevetac sa tavana da ga iznosim da se zrači kad ja imam šta i vidjeti,na jednoj strani dušek počeo memiti pohvatalo se ono nešto crno iako je bio u vreći,joj kako mi je žao... Usisala sam ja to i skinula ali ostalo kao crno blago se vidi to gdje je se uhvatio mem..A tako mi žao tek je 4 godine star,od toga je korišten samo godinu dana i to je to ostalo je stojao na tavanu .....I ne znam sad šta da radim,izgleda da ću na kraju morati kupovati novi ... Eto puno pozzz drage moje pa se čitamo opet večeras .........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 23.3.2011 18:45:13
Selma.A.M
Ajde koja će biti dobra da mi kaže kada ono bi da se završava 5 mjesec jeli sa punih 22 tjedna ili je 21+4???Opklada je u pitanju ..... Iako imate kakvo rešenje za dušek pišite