|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
23.3.2011 18:58:27   
Anoniman
Selma...evo user posted image

4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca
8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca
13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca
17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca
21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca
26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca
30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca
35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca
40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca

ako dobijes hocu pola opklade user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
  Neposredna veza do poruke: 4276
23.3.2011 19:01:56   
sweet insanity
Hihihihi, ja sinoc napisah da sam jucer napunila 28. kad sad skontam da sam napunila 29 i da sma trudna 29+1 pa mi nesto dragouser posted image Malko sam se zbunila bila izgleda kad reko bas da provjerim mailove od ringeraje i vidim jucer stigao maill, vasa tridnoca 29 sedmica sto ce rec da sma napunila 29, ne?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4277
23.3.2011 20:14:34   
Amam
Samo da vam na brzinu mahnem,mi danas cijeli dan oko sobe,konacno postavili krevetic i posteljinicu,ogradicu,sve je to mm vrijedni,ja samo nadgedala user posted image ,i da poslozim stvarcice.
Sanela,Asji,saljemo vibrice za ozdravljenje,tebi draga user posted image .
Selma ja ga nne bih koristila,opet kazem ja,jer ako ga uhvatila vlaga,znaci da je navlazio i unutra i da su se stvorile gljivice,opet ti znas svoje
Jelena nadam se da ce sve biti ok s bakom i zaovom i da ce se na tome zavrsiti da malo odmoris.

Mersiha,Gagach(zbilja gdje je zena danas?),Palachinken,Sweet,Idacha,S.mama,Sarah Entinte,Neda,Animagical, i ostale user posted image male i velika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svima

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 4278
23.3.2011 21:24:32   
sarah
Hello trudnjace, sta se radi?
Mene nesto glava boli a nije bas odavno.
A prije tog me bolio zeludac.
Valjda sam danas pretjerala sa palacincima i sladoledom.
Bila sam sa gagach u gradu i naravno morale pojesti nesto slatko user posted image
Entinte nije mogla s nama, nadam se da ce drugi put moci.
Gagach se ne javlja, valjda joj nije muka od slatkog user posted image
A otisla je kod mame pa se mozda zato nije javila.
Velika pusa za sve...

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4279
23.3.2011 22:10:25   
pahuljica_25
ehh drage moje...da li ima vas koje idete na posao i kako to podnosite u ovom lijepom stanju.Ja svaki dan tako mrzovoljna ustanem i samo brojim sate na poslu da idem doma..uhh bas je tesko iako sam ja nova...mada na svu srecu,hvala dragom Bogu nemam neke posebno teske simptome trudnoće...samo da tako i ostane....veeeeeliki pozdrav za sveeee ja moram na spavanje jer sutra je novi radni dan

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4280
23.3.2011 22:22:37   
animagical
jedu se palacinci a ne zove se cccuser posted image vidim ja mirise meni nesto po gradu, mogu misliti jeste se uvalile u cokoladu do vratauser posted image

sweet da te ubijem u pojam, i mene je tako rr kalendar zeznuo jednomuser posted image cim prebaci  na npr 28 sedmica i jedan dan, on odmah pokaze da je to 29 sedmica trudnoceuser posted image lud zbunjenog...ono jest to donekle istina al ja ne pikam dok ne bude punih.  meni je sada 15+6 ali mi jos od 15+1 pokazuje da sam 16 sedmica trudna. prekosutra ce mi reci da sam 17...lazovcina.

Jelo kako je baka?

svima veeeliki zagrljajuser posted image

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 4281
23.3.2011 22:30:06   
sweet insanity
Ja sam davno kad sma jos cackala na ringeraja.rs tamo to i odradila jer tada nisam znala da ima i ringeraja.ba (glupacha) i do sad mi je slao bas kad napunim i onda sam izracunala na osnovu zadnjeg pregleda koji je bio 4. marta i to je bila 26 na 27 tako da fakat sad izadje da sam usla u 30. (kolko ja vidjeh po kalendaru)user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4282
23.3.2011 22:44:16   
sweet insanity
A sad sam evo na rr.ba ukucala termin poroda i izadje mi: Trudni ste 30 tjedana....tj 29+1 (to je to sto si ti govorila da odma promjeni tjedan cim udjes u nj.).

Sorry ak smaram al fakat mi je drago da sam usla u 30. sedmicu juser posted image

Neposredna veza do poruke: 4283
23.3.2011 23:05:21   
palachinken
Ma gdje ti ne bi bilo drago, čuj trideseta sedmica, kako to daleko izgleda iz moje perspektive!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 4284
23.3.2011 23:08:58   
idacha
Sweet, cestitke na ulasku u 30tu sedmicu... na skoro svakom ''modelu'' racunanja sedmica ti tako izlazi, cim si 29+1, automatski se broji da je 30TA sedmica nastupila...
ja sam sada 25+4 (valjda), a racunam da je 26TA, skoro kraj...

palachinken, kakvi daleko.. proleti dok trepnes..user posted image user posted image user posted image

jelenaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kako ste svi redom? anci, ti, baka, zaova?????

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4285
23.3.2011 23:10:32   
sweet insanity
I meni se cinilo tako kad sam gledala unaprijed, ali sad kad pogledam--ma zacasuser posted image I opet kontam ma ima jos do 40. aBd al imam osjecaj da ce ovo sad najbrze prociuser posted image Malo me hvata panika pred porod, cak sam sinoc i sanjala .....al I guess da je to normalnouser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4286
23.3.2011 23:17:07   
idacha
sweet, nego sta nego normalno, dont worry ti nama nista...
ja sve to prosla, ne tako davno, a opet razmisljam o svemuuser posted image user posted image
jesi li razmisljala o skoli za trudnice?
ja isla sa imranom i svakome bih preporucila

Neposredna veza do poruke: 4287
23.3.2011 23:26:09   
sweet insanity
Naravno da sam razmisljala, cak sam mislila vidjet i za onu psiho-fzicku pripremu na gradini...samo cekam da mi nova lična bude gotova pa da zdravstveno odjavim u Lukavcu i da ga prijavim u Tz (nisam jos,cccc zato sutra sabahom aBd idem u Lukavac da vadim nalaze, nadam se da ce biti OK jer sam se malo ufrkala radi trombocita).

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 4288
23.3.2011 23:26:17   
Anoniman
Evo i nas, anuska spava, hvala Bogu dobro, ali boze nedaj nervozna i samo se dernja, mm i ja smo skontali da je strasno razmazeno deriste i od sutra preduzimam druge mjere. polomi me vise, savila sam se do zemlje, nema me na mapi ako nastavim ovim tempom za koji mjesec. Baka operisana, izvadili joj cijelu zucnu kesu, jer je bila ostecena od prevelikog broja nepravilnog kamenja, sad cekaju onih famoznih 48 sati jer ipak je u godinama, a ima veliki secer i pored inzulina, nadam se dobrom ishodu, jer jedan moj prijatelj hirurg je bio na operaciji pa me malo smirio maloprije kad sam ga zvala. Zaovi ne znaju sta je pa je setaju sto bi rekli kao sansku kozu, zao mi je pravo. Sad joj uzeli i iscistili ranu, stavili par konac i rekli mi ne znamo od cega je procurila posle 15 godina, moze od ovog, moze od onog, tako da su je kuci poslali bez dijagnoze, vec od sutra da krene po pretragama, a ne znam kako ce jer jedva na nogama stoji od tih konaca, sveki nema sanse da dodje tako da imam jos jednog bolesnika u kuci. Maloprije smo imali mm i ja porodicni ozbiljni razgovor user posted image , dobru mi bukvicu odrzao, ali upravu je u potpunosti i ako mi nije bilo pravo. Sutra mi je bukvalno naredio da idem onu tetu zvati da dodje da se dogovorimo da mi pomaze oko Ane i po kuci, nadam se da u medjuvremenu nije nesto drugo nasla. On sad kako krece proljece puno gradjevinskih poslova, tako da ce imati puno gradilista pratiti, a i privatno ce u firmi dosta posla imati, tako da mi je naglasio da ce biti non stop na putu i da prestanem da se pravim pametna vec da plati zenu pa da mirne glave ide raditi user posted image , bukvalno mi je tim rijecima rekao. Tako ja odoh sutra ganjati tetu, a mozda i prekosutra user posted image .
mene kontrakcije veceras ubise, a nos mi sve gore i gore, tako da sutra popodne kad dodje on sa posla, kad mu predam i Anu i zaovu u ruke odoh doktoru, obecala sam to, mislim na doktora opste prakse da me ispregleda user posted image .

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 4289
23.3.2011 23:30:01   
sweet insanity
P.S. Idacha, hvala na cestitkama za ulazak u 30. user posted image

Jelena T. nadam se da ce sa bakom i zaovom sve biti OK, i vjerujem da ce ti teta pomagalica dobro doćuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4290
23.3.2011 23:32:17   
Anoniman
Ma ja ne mogu sebi da priznam da sam postala parazit, da sam toliko nesposobna da mi neko treba...pa sve nekako tu tetu odgadjam...uh...

Neposredna veza do poruke: 4291
23.3.2011 23:35:40   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Dobro jutro svima, ja vas ne mogu jos sve pohvatat po nickovimauser posted image Neke sam zapamtila, neke ne ali nisam jos za nabrajanjauser posted image Kod nas u Mo jako lijep dan, konacno je i ova bura popustila, ja i moja smizla spavale ravno do 11h pa se sad spremamo za malu setnju, steta bit u kuci po ovakvom vremenu. Nove(prvo tromjesecje javite se malo cesce da izmjenjujemo iskustva, da si malo kukamo, meni najgore pada jos uvijek ovaj bljak okus u ustima i kako raste maternica osjecam lagani pritisak posebno kad ustajem i sjedam. Nekad me malo i ziga skroz podno stomaka, bit ce da sam prehladila malo mokracne kanale, ovih dana se moram nakanit izvadit nalaze.... Mene je inace i u prvoj trudnoci znao boliti stomak, ali me ginic uvjeravao da maternica raste i da je to sve normalno, pa sam sad mirnija. A i bila sam prosli tj. na pregledu i rekao je da je sve ok. Sve Vas pozdravljam i zelim vam ugodan danuser posted image user posted image

Nije problem,ja cu da se zalim kol'ko hoces.user posted image Fakat mi nije dobro.Prvi simptom trudnoce je bila user posted image (nesvjestica) ,stalno osjecam neki pritisak u glavi,ocni pritisak me takodje zeza,a od juce su pocele i mucnine.user posted image U jutro ustanem ko mrtav konj,nije mi ni do cega.Mrzim ovaj dio trudnoce,jedva ceka da prodje.(bar se nadam da ce proci user posted image ). Ne znam da li da idem ginekoligu ili da jos malo pricekam.Radobih izbjegla onaj ultrazvuk sto unutra cacka s njim.user posted image Ne znam ni koja mi je sedmica,nista ne znam,cak ni kad sam zadnji put imala menstruaciju,znam da je bilo negdje polovinom februara ali ne znam tacno. Sto se ja naprica.user posted image

Cestitke drage moje trudnjace(novi kolacici)

ja vas obadvije poznajem sa teme SVEKRVA-SVE KRIVA!hihihihihiii

DOBRO DOSLE NOVE user posted image

Ja se nisam zalila na svoju svek,moja je podnosljiva.user posted image Da nema 140 kg mogla bih je na glavi nosit to malo vreman koliko zajedno provedemo.user posted image

Ovo boldirano se i meni ponekad desi, ali nadajmo se da ce proci uskoro. Joj nasmija me s ovim nista ne znamuser posted image user posted image Idi bona saznajuser posted image , evo ja sam 14. tjedan a jos mi cacka dole s onim ultrazvukom, kaze bolje se vidi, nadam se da ce za mj.dana raditi stomacni ultrazvuk, dosadio ovajuser posted image user posted image Kaze mm, a kako to, rekao ti da je keks zabranjen, a on ti smije cackati s tim dole to nije postenouser posted image A nisam se ja zalila na temi svekrve majke mi, moja je isto podnosljiva, nekad me kao i svako izbaci iz takta al u biti je dobra zenauser posted image user posted image Ja sam se danas bas isforsirala, a moram mirovat, cijeli dan negdje, te vani, te u zubara, te malu vodila u igraonicu.... Dosla kuci malo me pocelo zigat i boluckat na lijevoj strani. Moram se malo odmorit.... Kako ste vi danas provele dan, udaraju li bebice???

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4292
23.3.2011 23:36:40   
idacha
Jelenauser posted image user posted image user posted image za tm, vala svaka mu cast.... tebi haman covjek dok ne zaprijeti, ti nistauser posted image
nadam se dobrom ishodu i za baku i za zaovu... bas mi je zao zene sto se nakon toliko godina opet muci... valjda sve bude ok...
ljubni nam drugaricu pravo puno... hehehehe, kakve nove mjere uvodite??? de da cujem sta pametno da iskoristim na svom guziju.. kod njega ne pali nista...
danas se dva puta toliko udario u glavu, zovem ga ranjenik, ko da je iz rata sad dosao... glavica mu na 2 mjesta crvena i ogrebana, dusa moja mala..
ne mozes ga uhvatiti, ode, ode, odeeeeeee, a nije jos toliko stabilan... meni je mama na ispomoci, hB ne znam kako bih sama, pa i pored nas dvije on se uspio zveknuti.. pravi mali brag, nista se ne cuva, samo se pusti i krene.. ali ne hoda, neo bukvalno trci...

Neposredna veza do poruke: 4293
23.3.2011 23:40:15   
idacha
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ma ja ne mogu sebi da priznam da sam postala parazit, da sam toliko nesposobna da mi neko treba...pa sve nekako tu tetu odgadjam...uh...

hehehehe, nas ko da je ista majka radjala... ja imam srecu, pa mi je mama skoro stalno kod mene, posebno kako nema mm... fakat ne bih mogla bez nje...
ali, prestala sam da se smatram nesposobnom, i shvatila da jos jedan par ruku ide u korist svima nama :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4294
23.3.2011 23:42:58   
sporty mamaa

Ma nisi ti nikakav parazit, u potpunosti te razumijem. Imas malu bebu koja zahtjeva svu paznju, brigu i sve ostalo i uz to jos i trudnoca... Teta ce ti sigurno dobro doci, ako nista da imas malo vremena za sebe da napunis baterije, a to nam je htjeli priznati ili ne ponekad zaista ali bas neophodnouser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4295
23.3.2011 23:44:01   
Anoniman
Ma sto mi je najsmjesnije Idacha sto ja se bojim da ja sutra promijenim misljenje i ne zaobidjem tetu, znas ono mugu ja sve sama user posted image .
Posto cura hoce da je u centru paznje i kad neko prica u kuci mora da gleda u nju kao da se njoj obraca, ako nije tako ona vristi, pa pocne da se samara pa kad vidi da ne pali onda udara glavom od zid, pa od pod, pa zavrati tepih pa od laminat, a mi sve to cooliramo, jer treba huja da izadje iz guzice. Sad kako pocne to da radi ja istog trena fino je isprskam hladnom vodom i odnesem u sobu u krevetac i ostavim da place, place dva minuta i kad skonta da ne reagujemo pocne da zove... prvo zove "mami doji" (mami dodji), pa kako ja ne dolazim, onda zove tajiiiii user posted image . i tek onda se ide po nju...ma nepodnosljiva postaje, pravi harambasa, a toliko ljuta da je to za ne povjerovati. Maloprije reklame na TV-u i ja nisam skontala da ona gleda, molim lijepo tele shop serpe one bogu i narodu sto su dosadile i ja uzela daljinski i prebacim, ona opet huju poce istresati, bacati se, samarati, udarati, samo sto sam joj prebacila. Vise se ne zna ko je koga rodio user posted image

(odgovor članu idacha)
  Neposredna veza do poruke: 4296
23.3.2011 23:44:31   
Amam

Boga mi draga ja to ne gledam tako,imas malo dijete,trudna si,imas kontrakcije,kuca,muz,sve te ceka,sad i zaovu moras pripaziti,i to sto si prehladjena je od slabog imuniteta,jer si umorna,a kad pogledas i s druge strane tebi dobro,njoj dobro jer joj vjerovatno treba novac.
Nego ti samo po tetu,pa malo odmori

Uhh,ja umorna k'o konj,konacno sam poslozila i stvarcice i nasa kolektivnasoba za spavanje user posted image je gotova,sutra nove radne  akcije....

Lahka vam i mirna noc

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4297
23.3.2011 23:49:03   
animagical
sweet cestitam na ulasku u 30, woow, svaka cast user posted image

jelo, nek te vala neko malo naruzio, dok nisi sebi ozbiljnije naskodilauser posted image bas mi je drago, moci ces malo da legnes, s tom mrvom pomoc stvarno treba, ne odbijajuser posted image bice baka dobro, vidis kako je pregurala operaciju.

lijepo mi spavajte, ja ujutru imam vjezbe pa idem pajkiti cim osusim kosuuser posted image opet cu biti umorma ujutru...mrzim to

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 4298
23.3.2011 23:50:04   
idacha
hehehehe, jelena, ismijah se anuski, harambasi malomuser posted image user posted image user posted image user posted image carica je prava, majke mi...
cuj udara se, samara se, glavom o zid, o poduser posted image user posted image sorry, ali ja to sve sad zamisljam i haos je...
moj se guzi isto baca, doduse ne tuce sebe, ali zato ubi mene... ali se baci, ne gleda gdje je i na sta se baca...
ja se trudim da ne reagujem i skorz ga ignorisem, onda ide plac, kreveljenje, jecanje i gotovooooooo... ko da nista nije bilo..
e jesu djeca haos danas, majke mi...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4299
23.3.2011 23:50:25   
Anoniman
Ma meni je najgore sto ja ANu nemam ni kod koga ni na 5minuta ostaviti, jer nikog od familije nemam ovdje i ono sto imam vrlo malo ljudi rade, tako kad trebam kod doktora, kad moram sta hitno obaviti ili da ne obavljam ili i nju da vodim sa sobom, tako najcesce da ne obavim milion stvari jer ne mogu sa njom.

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 4300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  170 171 [172] 173 174   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *