|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
14.3.2011 9:52:30   
Anoniman
Ove buduce mame kojima su guzate bebe osjetuvete kad se okrenu, posto se meni Ana non stop okretala, to u kasnim mjesecima trudnoce kad se okrene tacno osjetite okret, isto kao da mi neko stomak naopacke okrene, bar je tako kod mene bilo user posted image

(odgovor članu ljubičica 28)
  Neposredna veza do poruke: 3576
14.3.2011 9:59:22   
entinte
IZVORNA PORUKA: gagach

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Zene najavite mi da se organizujem, moram koga naci da mi cuva ovu veliku djecu(mm i Anu user posted image ). nemoj da vas bije obje user posted image

hahahhahaa ma ja sam poslusna bona...ova entite se sve nest buni a ona ce pprije mene...vec je vidim...jos ako zena bude na CR isla...moram naci stelu u bolnici da cekaju da i kod mene krene da ne izradi zenauser posted image

hahahahah hej fakat nemoj izraditi user posted image  pa i jelenu smo zaduzili da nas bodri nije fer da sad izradimo i nju hahahahaha jao kako bi bilo dobro da nam se potrefi u isti cas user posted image user posted image user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3577
14.3.2011 9:59:37   
ljubičica 28
Ma kod mene user posted image bila okrenuta u 6. mjesecu pravilno, od 7. pa nadalje je uvijek u istom položaju kad god smo bili na kontroli. Zadnji put sjedi beg na desnoj strani i to sa ispruženim nogicama, i nogom preko noge user posted image user posted image . Još mu fale kahva i cigare pa da mu ugođaj bude pravi user posted image user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3578
14.3.2011 10:04:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Ma kod mene user posted image bila okrenuta u 6. mjesecu pravilno, od 7. pa nadalje je uvijek u istom položaju kad god smo bili na kontroli. Zadnji put sjedi beg na desnoj strani i to sa ispruženim nogicama, i nogom preko noge user posted image user posted image . Još mu fale kahva i cigare pa da mu ugođaj bude pravi user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... sad mi fali onaj smajli sto se valja po podu od smijehauser posted image , dusa slatka, kako on vec uziva u maminoj pupiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3579
14.3.2011 10:17:55   
entinte
ljubičica dobro nam došla user posted image user posted image user posted image  kao sto je gagach vec napisala i moj paša sjedi li sjedi i to od samog pocetka makeo se nije i isto je na desnoj strani... i ja sam molila i kumila ali nece pa nece... za 7 dana cu na kontrolu aBd pa cemo vidjeti sta ce biti... i meni su rekli CR ako se ne okrene ali eto jos maaaalo ima nade... samo da sve bude kako treba, izaci ce nekako nikome nije ostalo u stomaku user posted image  gagach je li ti stomak ispucao? meni do pupka sve krateri heheheh kao karta jos malo pa ću biti kao globus user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3580
14.3.2011 10:25:28   
gagach

IZVORNA PORUKA: entinte

ljubičica dobro nam došla user posted image user posted image user posted image  kao sto je gagach vec napisala i moj paša sjedi li sjedi i to od samog pocetka makeo se nije i isto je na desnoj strani... i ja sam molila i kumila ali nece pa nece... za 7 dana cu na kontrolu aBd pa cemo vidjeti sta ce biti... i meni su rekli CR ako se ne okrene ali eto jos maaaalo ima nade... samo da sve bude kako treba, izaci ce nekako nikome nije ostalo u stomaku user posted image  gagach je li ti stomak ispucao? meni do pupka sve krateri heheheh kao karta jos malo pa ću biti kao globus user posted image user posted image user posted image
meni niiiiiijeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lalalalallalalalalallalalalalla

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3581
14.3.2011 10:28:16   
ziki
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

e ovako je i kod mene, zadnja dvije kontrole je sa desne strane i sjedi, smjetio se i šuta mamu dole što je živ. Još će mi i vodenjak probit.user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 3582
14.3.2011 10:29:06   
entinte
IZVORNA PORUKA: gagach

IZVORNA PORUKA: entinte

meni niiiiiijeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lalalalallalalalalallalalalalla

E čudi me da te je bar nesto zaobislo hahahahah super, hvala Bogu user posted image user posted image user posted image  
odoh malo skitati uzela sam slobodan dan user posted image  pa moram kod dr opšte prakse da mi da uputnicu nalaze da povadim sutra

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3583
14.3.2011 10:29:59   
Anoniman
Ziki da tvoj Junior pozuri cetiri dana pa da se na moj rodjendan rodi user posted image

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 3584
14.3.2011 10:35:40   
sandy82
Bogami Jelena, meni je sa prvom bebom krenuo porod bez bola. Doktorica rekla kad me zaboli pa dođe na 15 minuta razmaka, a ostalo sve ok, beba se vrti, ne curi voda isl, da tek tada krenem u bolnicu. Ja ustala jednu noć iz kreveta, osjetim nešto čudno. Otkrijem stomak, a on svako pet minuta tačno se vidljivo steže i stvrdnjava. Ne boli, samo malo kao nekakvi grčevi. Ja kontam šta ću, odem u wc, ispade i krvavo sluzavi čep. Beba se ne vrti. Ja se spakujem i krenem u bolnicu, ona tek tada krenu skakati po stomaku. Obradujem se, ali produžim do bolnice, kući se nisam vraćala. Osjetim tako slično po jednom dvaput dnevno, ali nikako nisam sigurna šta je to. Stomak mi je puno manji, pa kontam da beba ne izvodi kakve akrobacije.
Trebala sam sutra na kontrolu, ulazim u deveti. Zaboravila se ranije naručiti, jutros zovem, nema termina. Mogla sam ipak otići i sačekati malo, ali mi se ne da. Nije baš toliko prigustilo. Jedino, voljela bih sa sam odmah pokupila sve uputnice, uzela bih i za bolnicu, da je spremno. Izdržaću valjda do utorka, taman da me i zaboli, tu je hitna pomoć.
Moram prati i bebine strvari polako, juče crče veš mašina. Muž je odmah danas doveo majstora, popravio za 10 minuta. Zamislite, nije se okretao bubanj jer se olabavio jedan mali bijedni šaraf.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3585
14.3.2011 10:40:28   
Đenifer
Ćao svima,
evo da se i ja tuspasim, u klub mama koje čekaju svoje user posted image Meni je ovo druga user posted image , i saznala sam prije neki dan.Još sam u blagom šoku, jer moj dječak ima 17 mjeseci i mislim da je drugo došlo prerano, nismo planirali, jednostavno se desilo.Ali šta je tu je, idemo do kraja. Ja kažem da je od Boga i hvala mu što nas je ponovo pogledao.Čovjek snuje, a Bog određuje. Ja da sam se pitala nebi još, a kad bi htjela drugu bebi, sigorno nebi to išlo po mojoj volji i želji. Ovako neplanski je najbolje.Kakva su vaša iskustva?!!

Naš Princ se rodio 13,.10.2009.g.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3586
14.3.2011 10:43:47   
palachinken
Prekidamo program zbog vandernog javljanja:
Kako ono da isprovociram bebine udarce? Sad mi naumpade da me nije lupila od juče ujutru nikako. Čini mi se da sam negdje pročitala da trebam pojest slatko? Ima li još šta?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 3587
14.3.2011 10:43:56   
sandy82
Kad treba beba da se okrene i spusti u taj porođajni kanal? Meni je stalno u nekom blentavom položaju. Najvjerovatnije ću na cr, nemam nekih toliko opasnih indikacija, već dosta manjih. Ako sve bude idealno, ako zaboli ranije pa krene dobro, kontala sam pustiti da ide prirodno. A najopasnija situacija upravo i jeste nepovoljan položaj bebe, to me brine. Ako ne krene glavice prva, ne bih ušla u rađaonu da me puškom tjeraju.
Glavica jeste dole, ali ne na izlazu, već nekako sa strane. Jel to znači da ona i prednjači ili treba da se baš fiksira na taj izlaz? Jel se vide neke promjene na stomaku? Ja sam viđala kod drugih žena, kažu, spustio im se stomak. Kod mene stalno isto.

< Poruku je uredio sandy82 -- 14.3.2011 10:46:31 >

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3588
14.3.2011 10:45:59   
sandy82
Kod prve bebe su govorili da prednjači glavica, ali nije fiksirana već balotira. Kao, pliva nad ti izlazom. Takođe mi se nije spuštao stomak. Kakva su vaša iskustva?

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3589
14.3.2011 11:08:03   
belmica
palachinken,  prvo piski user posted image , pojedi nesto slatko user posted image , lezi na leđa ili lijevi bok i miruj.... javice se bebac

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3590
14.3.2011 11:14:04   
palachinken
Jesam prvo, to uvijek mogu user posted image , i pojela sam slatko, jedva dočekala, leći ne mogu, na poslu sam, ali sam sjela i mirujem. Sad čekamo pišulju da pokuca user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 3591
14.3.2011 11:18:09   
Amam
Zenice drage kako ste mi?
Gagach,zao mi je bas,ja sam u prvoj trudnoci isto pala ali na ravnome ,na sred plocnika koljena 'poderala' i to na  prije 3 dana od termina i na porod s ranama uzas user posted image .
Cestitam  za 9 mj user posted image ,sad cemo ako Bog da ja i entinte user posted image .
Ljubicice i Djenifer dobro nam dosle user posted image

Sandy,meni je beba okrenuta glavicom dolje ali je toliko visoko,da mi je dr predlozila CR ,da me ne pate ukoliko se ne spusti,a da Bog da da hoce,jer sam i A rodila nikad se nije spustio samo sto ona nije bila tako visoko,osjeti se na stomaku i vidno je da ode par cm na dolje,u mom slucaju bi se odmaknuo od grudi user posted image user posted image
Jutros mi rodica dosla i ostavila i svoju malu da ju pricuvam,a ja jadna nisam u stanju ni svoje da cuvam,ona je razvedena i razumijem da joj treba pomoc,ali problem izgleda i jeste u tome sto ja sviju razumijem mene slabo ko

user posted image svima

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3592
14.3.2011 11:22:06   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha

kontrakcija je kada se stomko bas bas zgrci i bude bas bas tvrd,... drzi nekoliko trenutaka i onda se opusti... ja sam sa imijem mislila da se to on grci i proteze, ali poslije saznam da su kontrakcije..

Meni se ovo desava u zadnje vrijeme, ponekad, jednom dnevno otprilike, tek sam usla u 7. mjesec pa se nadam da nije strasno. Ja fakat mislila da se ona proteze, u stomaku osjetim nesto i onda pogledam i pipnem i bas trbo bude tvrd ali i recimo nakosen, kao da ona izbaci neki dio tjela i onda se kroz minut sve vrati kak je bilo. Da li je to normalno u ovom mjesecu. Ne desava se cesto.

< Poruku je uredio sweet insanity -- 14.3.2011 11:27:44 >

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3593
14.3.2011 11:22:50   
ziki
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ziki da tvoj Junior pozuri cetiri dana pa da se na moj rodjendan rodi user posted image

Bogami meni sve izgleda  da će on plaho poranit taman bratu na rođendanuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3594
14.3.2011 11:29:31   
palachinken
IZVORNA PORUKA: belmica

palachinken,  prvo piski user posted image , pojedi nesto slatko user posted image , lezi na leđa ili lijevi bok i miruj.... javice se bebac

Evo je lupa user posted image Čim sam ja krosan  spucala, živnula i ona. Pravo je žensko, pokreće je čokolada, na mater user posted image
Eh sad mogu dalje svojim poslom, hvala belmice.

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 3595
14.3.2011 11:37:39   
sweet insanity

IZVORNA PORUKA: idacha

kontrakcija je kada se stomko bas bas zgrci i bude bas bas tvrd,... drzi nekoliko trenutaka i onda se opusti... ja sam sa imijem mislila da se to on grci i proteze, ali poslije saznam da su kontrakcije..

Meni se ovo desava u zadnje vrijeme, ponekad, jednom dnevno otprilike, tek sam usla u 7. mjesec pa se nadam da nije strasno. Ja fakat mislila da se ona proteze, u stomaku osjetim nesto i onda pogledam i pipnem i bas trbo bude tvrd ali i recimo nakosen, kao da ona izbaci neki dio tjela i onda se kroz minut sve vrati kak je bilo. Da li je to normalno u ovom mjesecu. Ne desava se cesto.

Nemam pojma sta se desvaa ali nikako ne mogu da uredim post kako treba pa sad izleti dva puta isto hah, uglavnom nadam se da ste shvatile sta je pisac htio da kaze :) Pozdrav svima!!!

< Poruku je uredio sweet insanity -- 14.3.2011 11:38:57 >

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 3596
14.3.2011 11:45:37   
Selma.A.M
Jutro user posted image .
Meni na sramotu,ali ja sam tek sad ustala.MM me zove sa posla kaže što se to ne javljaš,ma reko imam dva muža pa ne znam kome prvo da se javim user posted image .
Malac je u vrtiću,a ja spavammmmmm....
Gagach ja sam u prvoj trudnoći pala sa ginekološke stolice user posted image , (joj tada nije bilo ni malo smiješno) u 8 mjesecu i završila na gradini na čuvanju trudnoće.A na UZ u 5 mjesecu se počela daviti žvakaćom pa su me sestrice morale hlupati po leđima da dođem sebi.user posted image user posted image user posted image  Joj ja imam sve pehove na ginekologiji.....
A vidim priča se i kontrakcijama i ja sam se bojala da ih neću prepoznati i iskreno i nisam,a imala sam ih od 4h ujutro do 20h navečer te slabe i jedino što me je bolilo je odlazak na wc šolju jer mi se mokrilo a nisam mogla,pa sam se jednom rukom držala za kadu a drugom za veš mašinu i puštala po dvije-tri kapi user posted image user posted image .I tako cijeli dan,
U 20h otišla doktoru otvorena 7 cm milina.Ali bem ti kud im dado da mi uključe onu indukciju user posted image ....
Eto ja odo sad prviti razljevak za ručak joj oću se udebljati,jučer sam dva puta jela špagete (jedu mi se za pobudaliti) ..... 

Neposredna veza do poruke: 3597
14.3.2011 12:07:52   
m.i.n.a.
Olii..
evo i nas..nisam stigla citati vas nego vidim na fb da je Gagach pala niz stepenice..hmm,zeno mila hoce li tebe ista zaobici..pa ti si za ovih devet mjeseci sve rekorde srusila..cuvaj se..
Ostale drage mamice plu trudnice i samo trudnice..nadam se da ste sve dobro..
Ja sutra selim i evo od juce nisam stala,sve sam sama spakovala i sad cu iskopcat i ove kablove i da je spremno sve...mislim da akd dodjem dole da cu prvo zakazat jedan razgovor kod dr.Potrebica (potreban mi je zaista,covjek mora biti budala da sve ovo devera sasm-to je moj zakljucak)
Ja sam tek nepunih godinu u Sarajevu i evo vec idem dalje ali bas mi je nekako tesko..odjutros sam oplakala vise puta..ovdje sam zapocela bracni zivot,ostala trudna i docekala svoje pilence..ovdje sam se navikavala na muza,imali prve svadje i mirenja...ovdje sam prvi put svasta nesto docekala,dozivjela,vidjela,otisla..sve sa svojim muzicem..ovdje sam krenula i sa rr druzenjem i iako je ov9o samo net i u Ze naravno imam net imam i u Holandiji kad odem ako Bog da pa cemo nastaviti se tipkat jednako,nesto mi ovo djeluje kao mali oprostaj..samo smo jednu kafu popile,na zadnju nisam mogla otici,ali stvarno se covjek osjeti lijepo tipkajuci i citajuci sve nase price..Meni nek je Bog dragi na pomoci kad odem dole jer vec mi zivci popustaju pa cu ja ulijetat da vam podnesem izvjestaj...
Cuvajte se i uzivajte u trudnoci..pusa

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 3598
14.3.2011 12:16:18   
palachinken
Koliko sam skontala Mino, ti dolaziš u Zenicu? Hajde, dobro nam došla, pazićemo te ovdje ko svoju user posted image Da vidiš kako je sunčano, odmah će te ta tuga proći :)

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3599
14.3.2011 12:24:32   
m.i.n.a.
Hehe..hvala Palachinken..ja sam inace iz Ze tako da sam domaca i dole..i u globalu se ja radujem sto dolazim,samo je danas bas ensto tesko..

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pušenje u trudnoči.
пеперутка16

Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *