Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 15:50:58
ziki
Stego je svugdje, jesu cifre bile ogromne do sredine prošle godine. Mada i sad su, al samo na papiru
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 16:01:31
ziki
Nedi grdit će nas. Nije baš bez ništa al eto kad navikneš na neki kontinuitet i neke cifre bude malo paf, a nek je nama djece da su živa i zdrava, da se fino rode a svakom njegova nafaka
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 16:12:44
gagach
bila na kontrooooliiiiiiii i sve uredno...mladi gospodin beban se spustio dole...nije skroz ali se spusta brzinom svjetlosti ctg nikad bolji hB,pritisak ponovo nizak ljubim ga ja
odoh da papam supicu
palachinken hahahahahahhaaha moramo se dodati na fejsu mozda se i znamo hahahha
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 17:19:32
neda 30
pozdravčić !
evo i nas da se javimo...bili smo kod doktora, sve ok, pišuljica se spustila fino i zbog toga imam bolove i žigove u donjem dijelu karlične kosti...doktor nam je ukinuo gynipral i nošenje pojasa, pa ve mislim da neću dočekati termin ....možda malo porani mala švrćolina .
Gagach čestitam na ulasku u ovaj nam deveti mjesec za princa, vidiš da sluša mamu Mino sretno preseljenje i bez nerviranja na lice to malo vremena....
Novim žželim dobrodošlicu i lijepo druženje a za ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 17:20:58
palachinken
Moram da obavijestim iz Zenice, da nam je stiglo nešto trudničke odjeće u Azel. Imaju preslatke kao sivkaste capri farmerke, 10KM, ja sam odmah zajmila jedne, a nadam se da cu moci stati u njih kad dodje vrijeme za capri. Ina i nekih tunikica, po 7-8km, bezbel na etiketi piše zara mum a i helanke sam iskopala trudničke, samo su zadnje bile Kako sam sretna sad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 19:19:29
sarah
Hello trudnjace, crkavala sam od smijeha citajuci vase postove Ja sam dobro, radim jos do petka i gotovo a onda kaficeeeeee, samo da bebach ne izleti odmah. Nek mi da bar sedmicu dana vremena kad krene bolovanje. Pa gagach draga pazi se, nemoj da spage pravis prije vremena. A to za kontrakcije i ja se pitam kako cu ih prepoznati, ali eto svi kazu da cu morati znati da je to to kad krene pa valjda necu biti tako glupa Ljubicica 28, mi smo blizu sa terminima, meni je 06.04. Vidim sad ima dosta ovih aprilusa Entinte, jesi li dobila uputnicu? Moram i ja ove sedmice kod svoje dr. u dom zdravlja po uputnicu za nalaze i za bolnicu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 19:19:39
enči80
Ti si kao ja,meni ništa bez Azela Još sam uspjela naći teksas suknju i hlače sa rastezljivim strukom doduše suknja je 20KM ali su hlače bile 7KM
Gagach ;Drago mi je da je sve ok sa bebicom!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 20:43:50
sunce27
IZVORNA PORUKA: sarah
Hello trudnjace, crkavala sam od smijeha citajuci vase postove Ja sam dobro, radim jos do petka i gotovo a onda kaficeeeeee, samo da bebach ne izleti odmah. Nek mi da bar sedmicu dana vremena kad krene bolovanje. Pa gagach draga pazi se, nemoj da spage pravis prije vremena. A to za kontrakcije i ja se pitam kako cu ih prepoznati, ali eto svi kazu da cu morati znati da je to to kad krene pa valjda necu biti tako glupa Ljubicica 28, mi smo blizu sa terminima, meni je 06.04. Vidim sad ima dosta ovih aprilusa Entinte, jesi li dobila uputnicu? Moram i ja ove sedmice kod svoje dr. u dom zdravlja po uputnicu za nalaze i za bolnicu.
Nemoj da brines mila prepoznat ces kontrakcije svakako. Pazi da te bebi ne cuje pa onda da odluci da izadje poslije termina kao kod Medi i Vile da ne budes onda zajedno sa gagach na porodjaju, najbolje je nek izadje kada joj je vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:08:54
sweet insanity
Jao ta Kola...prije trudnoce je nisam skoro nikako pila, ponekad samo sa crnim vinom ali u trudnoci jao kako mi se trazi, izdrzala sam oko 5 mjeseci trudnoce bez nje ali zadnja dva sam pocela po koju čašu na dan....a vidim skoro svima s eizgleda trazi u trudnoci heheh...ma ne moze valjda nastetiti ako je konzumiramo u normalnim količinama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:12:39
palachinken
Vala i meni sjedne, čisto da mi sprži sve u želucu Sva sam makrobiotična, jadna mi majka Ja sam do vrata u brašnu i čokoladi, pravim bratu tortu rođendansku. (sad su i miš i tastatura čokoladni) a usput ćopnem malo kreme pa malo biskvita pa muffin pa zalijem mlijekom. Ali to se ne broji, jer je s nogu, jelde
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:23:53
sweet insanity
Hhehe, tako je :) Ma i meni stalno slatko u glavi, danas cijeli dan jedem domaci pekmez od grozdja, zdrav za krv pa se tjesim ono kao domaci je,mogu kolko hocu i tako ode pola tegle :) A to jedenje s nogu je tako slatkoooo, u neznanju :D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:29:09
gagach
palachinken ne znam kako mozes da izdrzis da pravis te torte a da onda ne sjednes i ne pojedes bar 3 komada hehehe ja sam u tom nekom periodu trudnoce ko sumanuta pravila kolace, maslenice i raznorazne gluposti...al najvise sam se gusila sa palacinkama
sweet insanity a sto se kole tice...ma vala ne poznajem trudnjacu koja se nije gusila u njoj..ili su bas rijetke...ja sam je isto izbjegavala al kako sam usla u osmi..moram bar casu dnevno pogotovo ako mi nestane badema ili renni-ja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:32:29
blur 77
Ej, buduce mamice, pomazite ako znate ista o ovome. Naime, radila sam vaginalne briseve (u 30 sedmici sam ) i nadjeno mi je prisustvo streptokoke Je li ovo opasno? Sve ostalo ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:33:58
gagach
IZVORNA PORUKA: sarah
ti si saada u osjetljivom periodu i nemoj da prodje ovoliko vremena da se ne javis znas da sam ja panicar po prirodi i da odmah saljem sms-ove,kontaktiram poznanike i tako to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:38:24
gagach
IZVORNA PORUKA: blur 77
Ej, buduce mamice, pomazite ako znate ista o ovome. Naime, radila sam vaginalne briseve (u 30 sedmici sam ) i nadjeno mi je prisustvo streptokoke Je li ovo opasno? Sve ostalo ok
nemoj se brinuti u sedmici si u kojoj si sve se da lijeciti antibioticima koji ce ti vjerovatno biti i propisani zajedno sa vaginaletama... u principu ako se ne lijeci beba se moze zaraziti prolaskom kroz kanal...tako su mojoj drugarici objasnili...i znam da je bajke uspjela istjerati i sve je proslo bez ikakvih problema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:47:01
sweet insanity
A ti brisevi da li se rade rutinski ili samo ako se primjete neki simptomu?...kolko znam meni moja dr. nije to jos nis radila, jedino tokom kratkog boravka u Austriji, tad sam bila mozda 12 sedmica trudna radjen mi je nalaz na kojem pise vag.sekret (nativ) O.B.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.