Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 21:55:14
gagach
ja sam radila vaginalni bris prosli mjesec i vjerovatno cu uraditi jos jedan prije poroda... u principu ovaj prvi sam radila jer mi se pojavio iscjedak i bilo ga je kolicinski dosta pa je dr uradila bris da bude sigurna da je sve ok i da nema bakterija...i hB nije ih bilo koja si ti ono sedmica? ne mogu popamtiti kad nemate tickere
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 22:06:47
sweet insanity
Po zadnjoj menstruaciji sutra punih 28 sedmica, a po uz sutra bi bilo 28+3. I kod mene ima iscjedka al ne znam sada koliko je previse jer sam cula da je u trudnoci normalno da ga ima vise. Npr. kada se pogledam tamo "dole" vidim bijelo unutra i na ulazu ali ne toliko pretjerano i cijelu trudnocu mi je malo drugaciji miris sekreta, valjda bi dr. primjetila nesto kada me je vaginalno pregledala. Idem joj opet pocetkom aprila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 22:11:51
entinte
IZVORNA PORUKA: sarah Entinte, jesi li dobila uputnicu? Moram i ja ove sedmice kod svoje dr. u dom zdravlja po uputnicu za nalaze i za bolnicu.
Ej draga moja, isla sam kod dr opšte prakse da mi da uputnicu za naleza sto mi je i dala i jos jednu onu malu za jezero a sto se tice one velike kaze da to daje ginekolog u domu zdravlja, u nasem slucaju je to saraj polje... i tamo otvaramo bolovanje... eto ja cu sutra svratiti nakon nalaza do ginekologije da se narucim i da i to hairli rijesim...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 22:19:05
entinte
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
A ti brisevi da li se rade rutinski ili samo ako se primjete neki simptomu?...kolko znam meni moja dr. nije to jos nis radila, jedino tokom kratkog boravka u Austriji, tad sam bila mozda 12 sedmica trudna radjen mi je nalaz na kojem pise vag.sekret (nativ) O.B.
Ja sam radila čisto radi provjere, nije radi neke sumnje jednostavno dr želi da provjeri i to je to...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 22:31:29
sweet insanity
Mozda da ja njoj kazem neka ona meni to uradi, cisto da sam mirna iako ne sumnjam ni nasta, ne svrbi me, sam je mal obilnije neg prije trudnoce. Nadam se da ce htjet to da radi na moj zahtjev, placam joj sve tako da ne bi trebalo biti frke. Doduse rekla mi je da nece sad vaginalno da me pregleda do 31. sedmice jer kao svako nadrazivanje moze ne daj poze izazvati prijevremeni porod a kao nakon 31. sedmice bebe vec imaju veliku sansu da prezive normalno. Konsultovat cu se sa njom. Nekako imam osjecaj da neke nalaze ce mi uraditi samo ako ja insistiram, ona daje samo krvnu sliku i urin i nis vise za sad.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 22:51:14
blur 77
Ja zivim u It, i ovdje je to normalna procedura, na samom pocetku sam dobila bukvalno cijelu knjigu nalaza koje trebam raditi za koju sedmicu. Na pocetku sam bila bas nervozna zbog tolikog detaljisanja, cak sam i na snimanje srca isla dva puta ali sad vidim da su u pravu. Nijesam imala nikakvih znakova, jeste da sam imala pojacan sekret, ali to je kao normalno u trudnoci. Necu se nervirati, sjutra nosim nalaze dr-u, pa cemo vidjeti sta ce reci. Pusica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 23:20:56
Amam
Mozda da ja njoj kazem neka ona meni to uradi, cisto da sam mirna iako ne sumnjam ni nasta, ne svrbi me, sam je mal obilnije neg prije trudnoce. Nadam se da ce htjet to da radi na moj zahtjev, placam joj sve tako da ne bi trebalo biti frke. Doduse rekla mi je da nece sad vaginalno da me pregleda do 31. sedmice jer kao svako nadrazivanje moze ne daj poze izazvati prijevremeni porod a kao nakon 31. sedmice bebe vec imaju veliku sansu da prezive normalno. Konsultovat cu se sa njom. Nekako imam osjecaj da neke nalaze ce mi uraditi samo ako ja insistiram, ona daje samo krvnu sliku i urin i nis vise za sad.
Jesi li ti iz tz? Kod nas se brisevi rade samo po potrebi,ja sad kad sam bila na kontroli sam se zalila na sekret,medjutim kad me dr pitala imam li svrbez,peckanje ili neke druge neugodnosti negirala sam,samo me smeta,pregledala me i bas dobro zavirila u sluznicu kaze da je normalne boje i da nema potreba za bilo kakvim tretiranjem,pojacana vlaznost je ok . Joj zene ja cu crknuti koliko jedem danas,cak sam si priustila i odlazak na rodjendan i komad torte . Recite vi meni ima li iko od vas problem s tvrdim stomakom,jao kao da sam ogroman kamen progutala,vise puta na dan mi otvrdne i poslije nekog vremena se vrati u normalu i sve tako... Jeli to znak grcenja meterice? Ja nemam pojma,jer mi je prvi porod bio indukovani
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 23:32:58
sweet insanity
Da i ja sam u tz. Sto se tice stomaka danas sma bas slala post da mi se ponekad desi d abas osjetim kao d ami se nesto prevrne i stvrdne ali vidim isto tako kako se stomak "izbeči" kao da bebacha izbaci neki dio tijela i onda opet normala. Desi se nekad, ne precesto,a ulazim u 29. sedmicu. Bas cu pitat dr. sta je to. A i ti si u tz? Koji tebe dr. vodi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 23:35:22
sarah
IZVORNA PORUKA: gagach
mi smo blizu sa terminima, meni je 06.04.
A ja sam rodjena 06.04.
Mozda bude vise rodjendana na taj datum Gagach, izvini ja zaboravila da sam sad u osjetljivom periodu i da si ti zaduzena da vodis brigu o nama trudnjacama. Nece se ponoviti samo me nemoj vise ruziti Entinte, ne trebas se zakazivati kod ginekologa u Saraj polju samo radi uputnice, barem meni do sad nije trebalo zakazivanje zbog recepta, uputnice i sl. Jer kod njih se na termin mora cekati i po 20 dana, cak i mjesec. Ja sam mislila otici krajem sedmice samo radi uputnice za nalaze i bolnicu, nisam se narucivala ali imam otvoren karton kod njih. I onda cu i da pitam za bolovanje. Laka vam noc trudnjace i lijepo spavajte, ja vam odoh na pocinak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 23:42:25
Amam
Da i ja sam u tz. Sto se tice stomaka danas sma bas slala post da mi se ponekad desi d abas osjetim kao d ami se nesto prevrne i stvrdne ali vidim isto tako kako se stomak "izbeči" kao da bebacha izbaci neki dio tijela i onda opet normala. Desi se nekad, ne precesto,a ulazim u 29. sedmicu. Bas cu pitat dr. sta je to. A i ti si u tz? Koji tebe dr. vodi?
Ne ja sam iz Kladnja,trudnocu mi vodi dr Amra H.ovdje privatno. Ja nemam taj osjecaj prevrtanja,moja beba je visoko,a ja sam otvorena skoro 2 prsta,za 2 dana ulazim u 9 mj. Sto se tice cudnog oblika tibe,kod mene je vazda takav,jer je sve u gornjem dijelu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 23:47:31
sweet insanity
Kod mene je pisulja nisko, al fakat djeluje kao da izbaci koljeno il sta ja znam, ponekad joj skroz dfole osjetim okruglo kao glavicu, meni to simpaticno skroz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 23:57:15
Amam
Kod mene je pisulja nisko, al fakat djeluje kao da izbaci koljeno il sta ja znam, ponekad joj skroz dfole osjetim okruglo kao glavicu, meni to simpaticno skroz
I meni je bilo,sad kako je bebac velikivec postaje pomalo i bolno,jer ja imam i kilu na zelucu,em on visoko,pa mi bas veselo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 14.3.2011 23:59:28
sweet insanity
Bolilo ne bolilo sve su to cari trudnoce Mene isto pocela rebra s desne strane bolit al jos uvijek je sve u granicama normale, jedino sto idem na wc svakih 5 minuta
Evo samo za vas po jedna Sinoć me moja ¨lijeva¨ bebica pravo udarila i jako sam sretna zbog toga i jedva čekam da to bude češće,
Ljubim vas!
Kojim proizvodima se vi njegujete? Ja imam uzasno suhu kozu, bas katastrofa, pogotovo zimi i moram je mazati kremicama ali sad ne znam koje su sigurne. Ima li neka specijalna za trudnice? U prvoj trudnoci nisam imala ovih problema pa ne znam sta bih...
Moj beban je budan od pola 6 jutros i tako se ritao da je i mamu probudio...onda smo se mazili i gurkali pa nam je poceo stomak krcati....sada smo smazali pahuljice za dobro jutro,upalili masinu,pomazili se sa cukom i sada smo spremni za kaficu....enci dobra kafa..prava jutarnja!
merima_s dobro dosla trudnjaco! nadam se da je graskic dobro sto se tice kremica u principu mozes sve koristiti...imas u dm-u posebne za trudnice mada sam ja najvise ulja koristila i to hipp za trudnice, hollyplant bademovo i melem Striment....
< Poruku je uredio gagach -- 15.3.2011 7:26:12 >
Jutro moje , nesto me bas nije bilo odavno, ali evo sutaju me od 5 pa neznajuci sta bi vise od sebe sjetime se foruma ali vidim nisam jedina joj cure mene bebe ubise, bukvalno, kad sapavam stenjem ... koliko sam skontala nema novih bebara, ali samo sto nisu pocele gagach kojeg imas cuku, jeli kucni ili ....
PS enci80 jutro i tebi, sad skontah ko si i za novu striament zakon
Jutro drage,al ste poranile ja kad bi legla u 7 navece opet bi jedva ujutru ustala spremam se na kontrolu odo da vidim svoju pahulju kako mi je porasla i nadam se da je sve ok..samo me mrzi onaj ginekoloski imam malo sekreta pa mi zlo vjerovatno ce mi dati vaginalete a ja ih mrzim stavljat .. Zelim vam ugodan ovaj suncani dan sa vasim bebarama
slatki su i vole djecu, znam koji je to pas, samo sto kod nas imaju dvije vrste koje tako zovu onaj malo veci cupaviji i onaj manji ravnije dlake, jednog ima moja komsinica, drugog rodica i takodje su njihove bebe, dok ne dodju prave...
mi imamo rotvajlera zenku, ali to nije pas to je pravi covjek , cini mi se da joj nekad sec fali samo da jos progvori
Jutro trudnice, kako ste mi jutros, vidim bebare aktivne. Neka su mašala. Moja mrvica je sinoć lupala da ponoći al je u 7 poranila. Merima dobrodošla, drago mi je da si se priključila. Za kremu ja ti preporučujem Šaljićev mehlem striet ili ne znam kako ga sad zovu, odličan je.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Jutro drage i od nas . Kod mene Anci spavala, a mene ufatile čari trudnoce pa nikako oka sklopiti, nikako se namjestiti, jos mali mi je stomo i ja jos spava na stomaku bez problema, ali jednostavno kako god se ja okrenem mene nesto zigne, meni nesto smeta, a grcevi...uuuuu...aaaaa otkinula bih obje noge sama sebi , ali zato jutros kad se Anci probudila tajo je uzeo, naranio i oni se igrali i onda mami u krevet donijeli toplu cokoladu i dorucak, jeste da mi do dorucka nije bilo, ali tako su me raznjezili, napravili mi tost sendvic i na njemu kecapom napisali volimo te . Tako da mi je to bas popravilo dan. Ljubimo vas sve...
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.