|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
13.3.2011 19:24:39   
sandy82
E ovo je prevšilo svaku mjeru! Ja za kompjuterom, curica se nešto unervozila, kontam da je pospana, danas se dosta igrala... Kad moja mama zove, javlja se nećak... Curica plače, neka igračka se raspala... Nećak govori mami da ona plače jer se nije prva javila, a nije ni pogledala telefon. Mama valjda traži da priča sa njom, ona neće i plače.. Nećak lijepo grabi šibu koju samo ja koristim u drastičnim situacijama, kod velikih nestašluka. Dijete ništa nije skrivilo. Ja otmem šibu i kažem: "Reci joj da se neće javiti ni dijete ni ja! Ovo nije vrijedno toga!"
Odvedem je u krevet, ona zaspi. Traži priču, ja nemam volje da pričam. Jadniče.
Stvarno čudne babe. Traži unuče na telefon, a neće da dođe da se poigra i da nešto i pomogne.
Izvinite, narode, moram se iskukati. Nije ni kukanje, jer se meni ništa loše i ne dešava, već izbacivanje bijesa zbog sitnica. A sitnica po sitnica, nakupi se...
Kako taj narod ne shvata da nama trudnicama treba bar malo pažnje?

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3526
13.3.2011 20:25:19   
sweet insanity
Evo i kod mene generalka stana gotova user posted image Mama, tata uz pomoci od mm su sveeee uradili, ja nesto minimalno,niko mi ne da da radim jer nosim nisko pa ne daj Boze da sta bude, a ja ono po malo pa sjednem, tako mi je bilo bezze gledat njih kako rintaju a ja sam sjedim ali eto....uglavnom evo istusirala se, oprala kosu, sutra jos tepisi da stignu sa pranja i onda odrzavanje da se ne zabaca do bebače :) Pozdrav svima

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3527
13.3.2011 20:34:42   
entinte
Jao što smo svi vrijedni danas... ali evo jos se nismo okupile za danasnje mahalanje... valjda ce nam se i ostale pridruziti uskoro... user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 3528
13.3.2011 20:38:20   
Selma.A.M
Sandy samo ti se jadaj i bolje tako nego da sjediš i razmišljaš,lakše je gdje se istresti user posted image ,i drži se....
Animagical i ja otičem nenormalno a ne znam zbog čega user posted image ,ma rano mi tek sam 19 sedmica.
Joj ja sam danas se izgleda preforsirala jer sam umorna za pobudaliti,htjela malo odspavati ali jok malac neda...Počeo me škakljati po nogama i ja se razbudilauser posted image .
A nešto nemam zraka dovoljno,evo muž sad malo pootvarao prozore u sobi i kuhinji pa mi je malo lakše samo me sad strah propuhe user posted image ...
Eto odo sad MM napravio kokice pa odosmo grickati user posted image ....

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 3529
13.3.2011 20:52:16   
Anoniman
Evo i nas samo da vam mahnemo, mi skitali, pa Ana malo rita poremetila pa nrvozna Boze nedaj...

Ja sam generalno ok, mislim bilo je i boljih dana, ali dobro je user posted image
Selma ako pijes prenatal moguce da od njega otices, ja sam od njega oticala i cim sam prestala piti prestala i oticati.

(odgovor članu Selma.A.M)
  Neposredna veza do poruke: 3530
13.3.2011 22:36:09   
idacha
evo i nas nakon 2 dana, a imam osjecaj da je nakon 20 :)
ja sam fuj fujeva... juce ili danas, ne znam kad sam gora bila... uhvatila me ledja, bole me krsta.. ma, ne bole, vec odvaljuju.. ko puz usporena, nervozna, vristim na sve zivo.. mm dosao u petak, u subotu ujutro i njega uhvate ledja..on inace ima diskusherniju, pa ga malo malo hvata bol.. danas je i na hitnu isao da primi injekciju..

Imran je isto haos.. i on je nervoazn, valjda kupi od nas, jadnicak.. sve bi nesto,a  ne bi nista haman.. danas, svo troje lezimo na podu, igramo se i hoce da ustanemo, ne znas ko vise stenje, imran, mm ili ja...
Noci su nam i dalje haoticne.. imran se budi 275 puta...
meni su i noge haman pocele malo oticati.. osjetim nevjerovatnu tezinu u njima, a kad se stisnem ne primjetim toliko otoka..
sa Imranom sam bila ko balon prepun vode.. sve sam se nadala da ovaj put necu, ali eto.. izlgleda da ipak hocu..

palachinken, i ja sam do sada bila ''uzorna'' sto se tice kileza i apetita, cak ga nisam uopste imala, a posljednja 2 dana i tu uzas.. pojela bih sve cega se docepam.. e, onda me poslije muci stomak...
ma, haos je kod mene.. samo se nadam da ce sutra biti bolje, aBd...

mama mi dolazi, tako da ZNAM da ce biti bolje :)
Nazalost, necu ici u Sa, ne mogu nikako, preumorna sam zaista, a jos i mm sa ledjima devera, pa ga pustam nek se brine sam o sebi, ja vala imam nas troje sada...
eto, zenice drage, da se malo izjadikujem... ne lici mi ovo na mene, ali eto... omakne se :)
nadam se da ste vi bolje... mene hvata strah kako cu nadalje, jer ce svakim danom samo teze bivati...
ali, prezivjet cemo aBd i ovo...

veliki kissssss

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3531
13.3.2011 22:45:59   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Selma ako pijes prenatal moguce da od njega otices, ja sam od njega oticala i cim sam prestala piti prestala i oticati.

Ja pijem Pregnatal mislim da je to isto samo razlika u jednom slovu user posted image user posted image user posted image user posted image , a u prvoj trudnoći je bio Prenata ali nisam oticala ma ko zna.
Kažu svaka trudnoća je različita i to je živa istina vidim po sebi.....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3532
13.3.2011 23:03:42   
gagach
evo da se i ja javim...danas sam sludjena totalno...svasta mi se izdesavalomi tek sada dolazim sebi....

Ja sam vam se danas slupala niz stepenice...da da...prava koza i ljuta sam na samu sebe...sreca nisam trehnula guzi*om nego sam se docekala na ruke i onda lagano spustila...problem je sto sam rastegla noge u spagu i valjda sam nesto negdje poremetila i nategla i sada ne mogu da hodam, ustanem iz kreveta zakoracim na stepenik sve je to strahoticno tesko i bolno...da ne pricam o promjeni polozaja u krevetu...a jedini nacin da hodam jeste da skroz rasirim noge i onda se gegam kao da imam drvene noge...UZAS!

Od histerije i bijesa se nazderem ko krava i dobijem strasne bolove u stomaku...kao neki grc konstantni koji obuhvata cijeli stomak i ne prestaje nikako...ba sam se prepala...mislila sam da cu se poroditi...

sada sam pricala sa dr i sutra idem da me pregleda i na ctg....

koliko god vam bilo smjesno...moj glavni strah je taj da necu znati prepoznati kontrakcije...pa makar te lazne...kad mene vazda nesto boli...
nisam imala bolne menstruacije...imam jednu neuspjelu trudnoc iza sebe (punu kontrakcija) - a ja nisam ni jednu osjetila...samo sam ih vidjela na uz...krsta me vazda bole,ledja me vazda bole...KAKO CU ZNATI PREPOZNATI KONTRAKCIJE? MOZE LI MI IKO OBJASNITI?user posted image

Joj sluDJena sam totalno....

Iuser posted image APAURIN!

< Poruku je uredio gagach -- 13.3.2011 23:04:55 >

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3533
13.3.2011 23:06:59   
gagach
btw sad vidjoh da sam usla u devetiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3534
13.3.2011 23:14:07   
ladyblue RR
gagach mila, ne brini. samo si se prejela pa te boli stomak.
imaš 2 vrste kontrakcija. najčešće su one koje počinju u krstima i idu prema stomaku (jajnicima) a druga vrsta je kada te samo boli stomak nisko (kao da te bole jajnici). ja sam imala ove druge.
prepoznat ćeš ih, ne brini. to je bol koju nikada nisi doživjela ne zbog jačine, jer u početku nisu jaki nego zbog vrste bola.
kada krene, aBd, samo gledaj na sat svaki put kada te ta bol uhvati. ona bude lagana, pa se pojačava i onda oslabi. pa te jedno vrijeme ništa ne boli i tako u krug samo što se vrijeme između bolova (trudova) smanjuje.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3535
13.3.2011 23:16:40   
idacha
gagach, cestita na ulasku u 9ti...user posted image
krenuh u krevet, ali da ti odg jer znam taj ''strah'' da neces prepoznati kontrakcije.. helem, prepoznaces, odmah da ti kazemuser posted image
prave ces prepoznati sigurno... imas i temu baska o kontrakcijama, ali ukratko... kontrakcija je kada se stomko bas bas zgrci i bude bas bas tvrd,... drzi nekoliko trenutaka i onda se opusti... ja sam sa imijem mislila da se to on grci i proteze, ali poslije saznam da su kontrakcije..
a bol.. po dnu stomaka pocne da boli i proteze se prema krstima i spuzta maaaalko nize.. to je bol kontrakcije.. prave.. ako ti takvi bolovi pocnu, dakle od stomaka prema karlici, obavezno prati razmak.. porodjajne kontrakcije su izuzetno pravilnog razmaka.. sto se bude smanjivao razmak, to je porod blize..
meni je koncentracija danas ispod svih nivoa, pa se nadam da sam ti bar malo uspjela docarati...
kiss

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3536
13.3.2011 23:17:08   
gagach

IZVORNA PORUKA: ladyblue

imaš 2 vrste kontrakcija. najčešće su one koje počinju u krstima i idu prema stomaku (jajnicima) a druga vrsta je kada te samo boli stomak nisko (kao da te bole jajnici). ja sam imala ove druge.
prepoznat ćeš ih, ne brini. to je bol koju nikada nisi doživjela ne zbog jačine, jer u početku nisu jaki nego zbog vrste bola.
kada krene, aBd, samo gledaj na sat svaki put kada te ta bol uhvati. ona bude lagana, pa se pojačava i onda oslabi. pa te jedno vrijeme ništa ne boli i tako u krug samo što se vrijeme između bolova (trudova) smanjuje.

hvala ti puno...user posted image nesto sam se opteretila oko toga...bas sam blesava...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 3537
13.3.2011 23:18:12   
idacha
ladyblue, sludicemo zenu..hehehehe, kontra smo napisale.. ja se sjecam da je bol isla od stomaka prema krstima i zavrsavala u kralici... 

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3538
13.3.2011 23:19:22   
gagach
znaci uvijek ih osjecam u donjem dijelu stomaka ispod pupka i krsta...
ne obuhvata i ostatak stomaka?

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3539
13.3.2011 23:20:36   
enči80
Prije sam se javljala pod korisničkim imenom futuremam(koji mi je od sestre) pa sam evo odlučila da se i ja prijavim mada sam i prije pokušavala ali mi nešto nije uspjelo.

Gagach prvo da ti čestitam na ulasku u deveti mjesecuser posted image Što se tiče pada nije mi nimalo smiješno jer sam nedavno cca.3sedmice također pala sa stola (čistila luster budala) ali sam nekako kao i ti dočekala se i rukama i nogama samo da ublažim pad i hvala Bogu nije ništa bilo a tada mi nisu ni bila 3 mjeseca trudnoće.Nadam se da sam te ovim barem malo utješila.Nisam ni ja nikada imala bolne mjesečnice ali kada su mi došle kontrakcije jednostavno sam znala da je to, to jer te sve živo skočiuser posted image .Želim ti sve najbolje na pregledu sutra user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3540
13.3.2011 23:20:41   
idacha
ne, samo donji dio stomaka i krsta... nema boli u ostatku :)

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3541
13.3.2011 23:21:05   
gagach
e vidis to je to hahahahahha kako koga pitam drugacije je dozvjeo to i drugacije mi opiseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zato sam i crazy i svaku put kad me nesto zaboli ja kontam to je touser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3542
13.3.2011 23:22:27   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: gagach

IZVORNA PORUKA: ladyblue

hvala ti puno...user posted image nesto sam se opteretila oko toga...bas sam blesava...

samo polako. ušla si u 9. mjesec i sada nema više brige. smiri se i pusti tu bebabu da još malo naraste i ojača u stomaku prije nego odluči da izađe i promijeni ti život.
vjerovatno si se i zabrinula jer si pala pa te zato malo i stomak boli. pokušaj da ne piješ više puno apaurine. bebi sada treba da potpuno naraste u što zdravijem okruženju. jedi voće, šetaj, odmaraj se. uskoro stiže beba i nećeš više imati vremena da se baviš sobom jedno izvjesno vrijeme.
sada uživaj u posljednjem mjesecu trudnoće. kupuj stvari, namještaj sobu...
život će ti se uskoro promijeniti za 360 stepeni i tek te čeka najveća sreća.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3543
13.3.2011 23:23:41   
gagach

IZVORNA PORUKA: idacha

e hvala...to me zanima...user posted image
jadne vi kad se ja priblizim terminuuser posted image

enci80 ma prepala sam se ja pada...iako znam da nije strasno bilo al eto...moglo je svasta biti

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3544
13.3.2011 23:24:25   
ladyblue RR

ladyblue, sludicemo zenu..hehehehe, kontra smo napisale.. ja se sjecam da je bol isla od stomaka prema krstima i zavrsavala u kralici... 

nećemo je sluditi, napisala sam joj da imaju 2 vrste kontrakcija. ja sam imala ove što boli stomak i ide prema leđima ali meni su išli prema leđima kad su mi trudovi bili na minutu, prije toga me samo bolio stomak.
gagach, ne boli cijeli stomak, samo kao da te jajnici jako bole.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3545
14.3.2011 6:44:35   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: gagach

e hvala...to me zanima...user posted image
jadne vi kad se ja priblizim terminuuser posted image

enci80 ma prepala sam se ja pada...iako znam da nije strasno bilo al eto...moglo je svasta biti

gagach cestitam ti zeno na ulasku u 9 mjesec

ma sta si radila pa si se tako mogla udesiti

a vidi kazu normalno je da se gubi gravitacija kod trudnica pri kraju zbog toga treba sad dobro paziti

i pogotovu u kupatilu tu najvise zena padne.

moja mama je usla u 9 i pala na ledu i odmah to jutro rodila brata nije stigla ni do bolnice,rodila ga je kuci.

da sam bogdo i ja ista ona pa da to tako lahko rodim.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3546
14.3.2011 6:59:36   
sandy82
I meni je teško da se savijam i hodam, sve radim raširenih nogu kako žaba. U prvoj trudnoći ništa mi nije smetalo. Obuvala se stojeći do zadnjeg dana.
Nadam se da se nisi puno razbila. Glavno da nisi na stomak. Ja se uvijek bojim toga, da ne padnem na stomak ili da me dijete ne zvekne nogom.
Doktor bi trebao da ti odgovori na sva pitanja, ali evo jedan odgovor i od mene: ako te interesuju kako izgledaju kontrakcije, samo pipni stomak. Bude tvrd, kad prođe omekša. Ja sam mogla golim okom da gledam kako se stomak steže kad se trebala roditi prva beba. Kako izgledaju prave, kako lažne, nemam pojma.... Može da boli, a i ne mora.
Evo, već više od mjesec, jednom dvaput dnevno to osjetim. Da li su to lažne kontrakcije, ili se beba ružno namjesti pa se nabije sva u stomak.. ubi me ako sam sigurna...

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3547
14.3.2011 7:02:34   
sandy82
Sjetila sam se svoje snahe pa drugim djetetom. Pala je i dobro se razbila. Otišla doktoru i on je pita "Na šta ste pali, je li na stomak?" Ona kaže da je jedva skontala koji će izraz upotrijebiti i čak u tom trenutku je bilo sramota:"Ne već na stražnjicu." Bilo je sve ok. Već je bila ušla u deveti. Ubrzo je otišla u bolnicu i prenijela 12 dana. Curica od 4550 izletila kao čep. Jedva je stigla iz sobe u porađaonu.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3548
14.3.2011 7:53:29   
gagach
jutro...KAKO JE NOC DUGA....NIKAD PROCI ....

nista nisam spavala od bolova...pa ovo je strasno...nadam se da je ovo sinoc bila kulminacija i da ce sada biti bolje....
presjedila sam cijelu noc gledajuci u sat i cekajuci da svane...

odoh jesti a vama evo prave jutarnjeuser posted image
user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3549
14.3.2011 7:56:17   
mersiha 77
hvala Gagach na kafi evo maznula sam ti jednu za sebe.

Ma vidim nisi spavala cijele noci,ma nisam ni ja od 3 sata me beby gura udara itd ali dobro je.

cuvaj se mila moja,pazi se dobro.

SRETNO DANAS NA PREGLEDU I JAVI SE KAD SE VRATIS.

KAD IDES NA PREGLED?

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pušenje u trudnoči.
пеперутка16

Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *