|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  132 133 [134] 135 136   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
10.3.2011 8:53:53   
mersiha 77
ma moram drage moje,neznam kad da kazem mami da dodje,jer mi je i snaha trudna i njoj treba

pa zato ja to i racunam

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3326
10.3.2011 8:58:10   
palachinken
jelena, vidiš ti šta ovaj trudnički hormon učini od mene, donedavno mi je eurokrem na petit keksu bio jedini desert user posted image user posted image Ha, dobila sam prvu narudžbu za tortu, i to, da nedodjena djeca proste, dobre ženske sise, hoće jedna supruga svom mužu za rođendan.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 3327
10.3.2011 8:59:38   
Anoniman
Ja sam svome mm prosle godine pravila i jos napisem posvetu posto zena ih nema, pa bar na ovakav nacin da ti ih pokloni user posted image , posto sam ja ravna ko daska malte ne user posted image

Neposredna veza do poruke: 3328
10.3.2011 9:01:14   
futuremam
Jutrouser posted image !Isto pitanje sam jučer postavila,pa mi je članica mislim Animagical odgovorila da na Uz nekad pokazuje +(-)2 sedmice
u odnosu na PM.Ne brinuser posted image user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3329
10.3.2011 9:04:47   
ziki
Hvala na riječima ohrabrenja, ma sa Nemirkom je sve bilo super, svaki put sve u bocu se poklapalo, ja zaboravljala da sam trudna. A sad sve nešto bezveze, svako malo bolesna.... A posao sedeći, 8 sati u stolici. Ja sam još prošloj trudnoći na posao donijela malu stoličicu da podignem noge al nikako da se napravim sad, sve mi smeta, a dao Bog kratkovida a nenosim naočare pa bih u monitor da uđem a stomak ne da

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 3330
10.3.2011 9:23:48   
Anoniman
Ziki meni je dr rekla da postoje sedmice kad beba slabije i kad beba bolje napreduje, da se ne opterecujem kolika je u kojoj sedmici, da je samo bitno da je koliko toliko napredovala od poslednjeg pregleda. Znaci bitno je da su mjere bar malo vece nego prosli put kad si bila na kontroli. Meni su sa Anom do ulaska u deveti govorili da je naprednija za 2-3 sedmice, a kad sam usla u deveti dr mi isti rekao da mi je dijete malo i da nece imati ni 2kg, na sta sam ja tri dana preplakala i na kraju se rodila devet dana prije termina sa 3,150 sto je po meni normalno, a i po mjerama tim famoznim. Tako da se ja sada ne opterecujem tim, vjeruj mi ona kaze koliko je dugo ja isti tren i zaboravim, ne sto sam nemarna posto mi je druga beba, vec jednostavno, bitno mi je da je beba aktivna, da svi organi se pravilno razvijaju, a da li je milimiter manj aili veca, gram manje ili vise dobila to me ne zanima. Samo nek je beba ok, sad rodila se sa 48cm ili sa 58 svejedno mi je. Evo Ana se rodila sa 50cm, a sad je visoka 86, sto kaze dr to su mjere djeteta aman od dvije godine, bas je visoka i napredna. Kad se rodi onda cu da razmisljam jede li i napreduje, do tada bitno je da se svi organi razmjerno sedmicama razvijaju i da je zdrava trudnoca.

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 3331
10.3.2011 9:24:33   
Medi_87
Jutro trudnjacice
Gemelli posto je kod mene bio hitni carski zbog komplikacija abruptio placentae meni su dali opstu anesteziju
Rime zlocooooooooooouser posted image ma ja sam mislila imacu snage za sve pa da sve pripremim, ali moram reci da sam se jedva i istusirala a kosu evo danas cu se nakaniti da je operem mada nemam jos ni za to snage ali en mogu svrbi me sta cu nekako cu se snaci
Gagach bravo za nalazeuser posted image user posted image
Mino znam kako je vejruj mi prvi dan su mi svi pametaovali, osim ijetrve,mame i seke i bili su su tu svi prvi dan do kasno, a od tada ni da provire da vide kako sam,a kamoli da mi donesu sta da jedem,pa sve sama pravim, muz pomogne ali kad ne zna sta ce, mama i sek ami doju pomoci i jucer su bile, i ijetrva me svaki dan obidje i opere sude, a ostali-ma samo nek mi jos neko bila sta kaze ima da ga posaljem gdje mu je mjesto
Napredujemo s dojenjemuser posted image user posted image user posted image jos ucimo al smo dobriuser posted image
Ljubnem vas sveee

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3332
10.3.2011 9:50:58   
m.i.n.a.
Jutricc...
Mesiha..sad odahni i uzivaj u trudnoci..brzo proleti..:))
Nedo cestitam pomak..:))kako se ti osjecas..
Gagach...nema te jutros..sta li se dasava..muzika uljuljala i previse..:))
Jelo..apsolutno se slazem da je organizacija cudo i da se sve stigne tako..i ono da cim neko treci ima tu,pocne se raspadati ritam koji ste uspostavili...meni dva dana zadnja nikako da dodjem sebi..juce ostali sami ja stigla i oko njega i usisati i prebrisati..cak sam se i tusnula:))Mada tebi treba priznanje odat,ipak ti odskaces od standarda..:)
Medi..bravo za dojenje,bas sam sretna kad cujem da ide nabolje..a sto se tice okoline...samo ignore i tjeraj svoje i nedaj svoj mir...nisam zlopamtilo ali stvarno kroz ovu trudnocu i porod sam vidjela na koga se moze osloniti i u kojoj mjeri..sto ti kazes nekad bi mo godilo da mi neko drugi bar krisku namaze da pojedem a kamoli sta skuha..al eto...nego,maleni je da se ne urekne..medic....jel ovo ima i kosice..pa ovaj bebi bum kad je bio sva djeca se rodila sa kosicom samo moj Arman dvije tri dlake imao:))sad malo raste ali svjetla pa s epitam na koga je :))kunem s enije komsijin..hehehe
Sta je sa Sarah,...nije nam cesta a i ona jos malo..
Nama je danas cetrdeset dana,proletilo ko...obzirom da vec danima se spremamo izac setat,pa nas vrijeme poremeti pa Armanova stolica...danas da ne bi bilo komplikacija ruksak je spreman,ja sam dopola spremna a dok se probudi bicu potpuno..onda on jede obucem ga i gotovo..nema komplikacija..:))
znam da vas bas i ne interesuje ali moram reci da mi lijepo spavamo i da smo jutros malo napokon sami kakili bez toplomjera i ostalog...
Eto drage..cuvajte se....

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3333
10.3.2011 9:51:40   
gagach
dobro jutro i od mene...vidim aktivne ste samo takouser posted image

ja jos krmam u krevetu!

nedo juuuuupi za deveti...eto i mene za tri danauser posted image  
mersiha nemoj da se opterecujes sa tim brojanjem...najlakse ti je da racunas da ulazis u deveti mjesec kada napunis 36 sedmica...ovi tickeri malo zureuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3334
10.3.2011 9:53:11   
m.i.n.a.
Joooj....zaboravih/...Gagach super za nalaze..:))nek si se pocastila..
Lina dobro nam dosla..vidjeces da ovdje nije dosadno..ovaj pdf je skup svih tema,i radosti i zalosti i savjeta i briga i smjeha...:))

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3335
10.3.2011 9:54:58   
gagach
mino po svemu sudeci arman je jedna divna bebaaaaauser posted image zato ce za nagradu ici u skitnjuuuuu

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3336
10.3.2011 9:56:41   
Anoniman
MIna draga meni je sveki bila kad sam se porodila, a bila mi je tu i rodica, dosla kraljica na staž iz Holandije u Bosnu user posted image , stvarno su mi pomagale, ali ja sam prvi dan ustala iz kreveta i uzela da spremam jelo i sve oko djeteta, sveki mi sve zivo po spisku, ali znala sam ako se oslonim na njih ulijenicu se, odose oni, a ja nisam uhvatila ritam pa niti sam posla niti dosla sto kazu. Tako da fino sve polako pa koliko stignem, malo radim, pa sjednem napisem post na rr, pa nastavim i sve tako u krug user posted image . Srecno u setnji, mozda se gdje sretnemo posle user posted image . Hocu da ti kazem to za toplomjer nemoj cesto, nije zdravo, jedino ako suv toplomjer stavljas, a ako umaces u kremu moj savjet nemoj cesto. Bolje cak i par kasika hipp kamilice dati ujutru prije hranjenja, cim ustane nego toplomjer sa kremom.

(odgovor članu m.i.n.a.)
  Neposredna veza do poruke: 3337
10.3.2011 9:57:36   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: gagach

dobro jutro i od mene...vidim aktivne ste samo takouser posted image

ja jos krmam u krevetu!

nedo juuuuupi za deveti...eto i mene za tri danauser posted image  
mersiha nemoj da se opterecujes sa tim brojanjem...najlakse ti je da racunas da ulazis u deveti mjesec kada napunis 36 sedmica...ovi tickeri malo zureuser posted image

Gagach eto ipak sam uspjela da postavim ticker

ma moram da izracunam,jer neznamo vise kad da moja mama dodje

neznam sta da joj kazem?

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3338
10.3.2011 10:02:45   
neda 30
Mino ma ti si za 10-ku, zato danas u zasluženu šetnjicuuser posted image user posted image user posted image
Inače privodim kraju pranje i pripremanje bebinih stvari user posted image još apoteka i moja torba sa par sitnica i gotovo, onda čekamo pišuljicu ..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3339
10.3.2011 10:05:24   
neda 30
Gagach završi li ti sa pripremama? Čuješ li se sa Larom, kako je ona?

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3340
10.3.2011 10:13:14   
m.i.n.a.
Jelo..bas ti hvala to za toplomjer..i ja sam s epitala koliko cesto se smije tako jer i pretpostavila sam da bas nije zdravo..kako je ovo krenulo redovno je na kamilici,malo one zasecerena..malo one hipp..pa eto ide na bolje...odsad toplomjer od mene sklanjam:))meni su do dvanaestog dana bile mama i sestra,stim sto su one vise po kuci imale obavezu a Arman je bio moja briga,tako sam ja htjela...ja juce mami nesto pricam i kazem reko otisla zaova pa mi lakse,nerviralo me sto cim on malo se promeskolji ona njega uzima..reko mene mm kad je dolazio pita jel budan mozel ga dignut a ovo me izludi..:))

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3341
10.3.2011 10:16:47   
m.i.n.a.
Nedo za apoteku ne brini,ja sam mislila da sve imam nesto i dupla pakovanja..a vjeruj da svaki dan se ima sta kupiti..ja vise ne idem u prodavnicu u nabavku nego u apoteku..svratim po jedno dodjem sa deset_ stvari...neki dan odem po kapi za nosic,vratim se sa dva caja,kapima,sprejom za moju gospodju..:)a vjeruj od svega je apoteka najskuplja:))
Jos sam ja i toku trudnoce bila na ti sa zenom koja tu radi pa i sad sta god imam dilemu mogu je upitati..poput inventara sam ti psotala:))

I drage tete,hvala vam...ja sam jako dobra beba (bas sam luzaaan )jos malo pa cete vidjeti moju celavu glavicu..:))

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 10.3.2011 10:18:34 >

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3342
10.3.2011 10:20:01   
Anoniman
MIno isto pokusaj mada su ti sigrno vec rekli, podignes mu nogice kao da ga brises posle kakenja, pa onda uzmes sebi na ruku masne neke kreme, i onda polako mazes oko cmara i masiras to mu opusti misice, a ne ide direktno krema unutra. Sto se tice kamilice bitno je meni su rekli da ujutru prije nego sto ista jede popije malo, da je to ucinkovito za stolicu.

(odgovor članu m.i.n.a.)
  Neposredna veza do poruke: 3343
10.3.2011 12:10:44   
Gemelli
Jutro trudnjace, mame, mame trudnjace user posted image , kako lijep dani vani, kao da nam stize ovo proljece napokon user posted image

Nego za ove tikere, ja mislim da su ovi sto se racunaju na netu tacniji od doktorskih, jer doktori racunaju da ciklus traje 28 dana tj. onaj standardni, i tako zavrte onaj svoj krugic, dok na netu pruzaju mogucnost da uneste duzinu vlastitog ciklusa, koji je skoro svakoj zeni razlicit, ali sedam dana gore dole, ne znaci nista, npr. na prvom UZ na kojem mi je odredjen termin pise 02.06 +-8 day, tako da nista ne moze biti perfektno tacno user posted image

IZVORNA PORUKA: futuremam

Evo napokon sam uspjelauser posted image user posted image user posted image (postaviti ticker)!!!

vidim i ti nam se pridruzila double mama ...

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 3344
10.3.2011 12:19:29   
palachinken
Baš tako, Gemelli. Moj ciklus 34 dana :) i na netu piše termin 27.7. a kod doktora 22.7.
I po UZV se zasad cini da ce prije biti ovaj 27.7.
Ali opet, vidjecemo kad se primakne još.
Slušaju li tvoja dječica? Tuku li te? user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3345
10.3.2011 12:25:14   
Gemelli

IZVORNA PORUKA: palachinken

Baš tako, Gemelli. Moj ciklus 34 dana :) i na netu piše termin 27.7. a kod doktora 22.7.
I po UZV se zasad cini da ce prije biti ovaj 27.7.
Ali opet, vidjecemo kad se primakne još.
Slušaju li tvoja dječica? Tuku li te? user posted image

Ma suti ubise me, sinoc sam spavala nemirno i probudila MM i kaze stavio mi ruku na stomak i da izivnete sjebao se kako su me sutali, ja mu malo prije govorim cuj cuj ovo, kaze on ma ne smijem vise user posted image

A vidis moji ciklusi su bili 26 dana, tako da sam tu negdje i po Uz i po doktoru i po netu, ali opet kod mene je valjda 37 nedelja u kojoj bi trebao biti orod, a ne 40, tako da ja racunam do 15 maja pa do juna, i jos jedna interesantna stvar, ako moje bebare se rode od 21 maja pa nadalje, biti ce dupli blizanci, tj cak i u horoskopu user posted image

Neposredna veza do poruke: 3346
10.3.2011 12:35:10   
Gemelli

I joj zaboravih dodati, kad god procitam plachinken pomislim na nutellu user posted image

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3347
10.3.2011 12:48:54   
Lina85
Hey curiceuser posted image

Hvala najlepse na toploj dobrodoslici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image izgleda sma na pravom mestu bar cu imate kome se jadati ovako sam vise dosadila muzicu jer svaki dan me nesto novo boliuser posted image user posted image user posted image .
Neda cestitam na ulasku u 9 mjesec user posted image user posted image user posted image
Gagach bravo za uredne nalazeuser posted image user posted image user posted image
Mersiha drago mi je da ste ti i bebica dobrouser posted image user posted image user posted image
Ostale curice user posted image user posted image user posted image dok se ja malo uhodam u novo drustvouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

^^^^^Zivot mamin i tatin stigao 10.09.2011.^^^^^

----------Volimo te najvise na svjetu----------

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3348
10.3.2011 13:03:45   
futuremam
Jesamuser posted image ,ma samo sam malo od jutros zabrinuta.Ne prestaju mi bolovi u stomaku,nisu čak ni klasični bolovi kao grčevi već
imam osjećaj kao da me nešto štipa oko pupka i onda dođe bol. Nisu ni kontrakcije.Pošto sam u 16 sedmici a i blizanci su ,ne znam jel rano za pokrete pošto kao da ih malo osjećam.Pregled mi zakazan tek početkom aprila ali ako mi ne prođu bolovi otići ću ranije.

Gemelli:Kako su tvoje bebice?

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3349
10.3.2011 13:06:56   
futuremam
A vidis moji ciklusi su bili 26 dana, tako da sam tu negdje i po Uz i po doktoru i po netu, ali opet kod mene je valjda 37 nedelja u kojoj bi trebao biti orod, a ne 40, tako da ja racunam do 15 maja pa do juna, i jos jedna interesantna stvar, ako moje bebare se rode od 21 maja pa nadalje, biti ce dupli blizanci, tj cak i u horoskopu

Koliko je tačno da se blizanci rađaju ranije?

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  132 133 [134] 135 136   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  132 133 [134] 135 136   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pušenje u trudnoči.
пеперутка16

Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *