|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
9.3.2011 19:59:50   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: gagach

dobro vecer moje dameuser posted image

lina dobro nam dosla i nadam se da ces se pridruziti ovom kolektivno zapomaganjuuser posted image
ja sam danas cijeli dan skitala i mogu vam reci da sam se bas umorila i nikako da shvatim da vise ne mogu hodati kao prije...to me bas smara...svasta bih nesto htjela a fizicki ne mogu i sada sam jako tuzna zbog toga jer me ugusi nervoa u kuci...

Sada sam se vratila sa kafe sa Sarah...mi smo se iskukale jedna dugojuser posted image malo smo i vas mahalaleuser posted image i naravno pojele palacinku onu veliku u Vatri user posted image

boli me rebro

Mersiha drago mi je da je sve okuser posted image

jelo sta bi sa tvojim kontrakcijama...nesto si ti meni full aktivna...nemoj pretjeratiuser posted image
joj gladna sam...a ne znam ni sama sta bih....

boli me rebrouser posted image ( da ne zaboravite)

Hvala gagach puno,jeste sve je ok.

bebica je teska 1741,i sve je uredu

sedmica bas kako si i rekla 31+5

kaze teta najvjerovatnije za 6 nedelja ce se bebi roditi
ali nam je rukice stavila bebica dole i nismo mogli vidjeti jeliuser posted image  iliuser posted image

mada su vec prije rekli da je djecakuser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3301
9.3.2011 20:04:10   
animagical
futuremum meni tvoj ticker ne pokazuje...a uzv grijesi nekada i +- 2 sedmice,to je normalno...

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 3302
9.3.2011 20:21:21   
futuremam
Nisam ga ni ubacila ovdje,nešto sam zabrljala.Pokušat ću ponovo...druga srećauser posted image

Hvala ti!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3303
9.3.2011 20:43:30   
futuremam
Evo napokon sam uspjelauser posted image user posted image user posted image (postaviti ticker)!!!

Neposredna veza do poruke: 3304
9.3.2011 21:02:53   
Anoniman
mersiha drago  mi je da je sve o.k danas sam virkila stalnouser posted image da vidim jesil se javljala mislila sam na tebe
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3305
9.3.2011 21:23:31   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: felix

mersiha drago  mi je da je sve o.k danas sam virkila stalnouser posted image da vidim jesil se javljala mislila sam na tebe
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala ti mila moja,bas ti hvala

jeste hvala bogu sve je uredu.

pisacu ti deteljnije drugi put sad idem da odmorim.

ma meni se neda nikako postaviti ovaj ticker ili neznam

pomagajte

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3306
9.3.2011 21:48:00   
futuremam
Slijedi upute na ovoj stranici:http://www.ringeraja.ba/forum/m_7654/mpage_1/key_/tm.htm#684776

post od sunčice a ako ti ne uspije evo ti moja uputa:1.otvorihttp://www.lilypie.com/
2.izaberi Maternity&Pregnancy
3.izaberi da li želiš po fazama razvoja ili samo sedmice
4.zatim full size ticker
5.izaberi ovaj način pokazivanja -scene pa next
6.izaberi pokazivač-slider pa next
7.unesi očekivani datum poroda i datum zadnje periode
8.nakon ovoga ti izbaci koliko si trudna ada postaviš konačno(što sam ja fulala) kopiraš ovaj tekst
ispod ovoga natpisa:Code snippet: HTML, Used for some forums.,ovaj i pravougaoniku
odeš na svoj profil i ubaciš tekst za dodatni opis i sačuvaš promjene

Ovo je bilo laički napisano,pa mi halalite ako sam detaljisala.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3307
9.3.2011 22:09:41   
Anoniman
Lina dobro dosla u nasu malu druzinu, kakvo zapomaganje mi se samo hvalimo jedna drugoj kad nam sta smeta i kad nas sta boli user posted image

Gagach kod mene kontrakcije su stalne, ali ja to regulisem odmorom. Tj aktivna sam dok ne zaboli, kad zaboli ja malo prilegnem koliko cura dozvoljava i sve tako ispocetka. Jednostavno ne mogu ni ja u kuci, a zao mi i djeteta, lakse mi je sa njom malo vani biti pa posle zaspi fino, nego ako ne izadjemo na vazduh nece nikako da spava, jer sam ja nju od rodjenja navikla svaki dan vani bilo vruce ili hladno, obucemo se prikladno vremenu i uzivamo, onda lakse mi i setati i gurati kolica, nego je nosati u rukama po kuci. Tako da ti ja to sve polako kombinujem. Danas sam zavrsila sa ciscenjem dnevnog samouser posted image , a nekad sam za ovoliko vremena cijelu kucu precistila, ali jbga polako svaki dan po malo.

Mersiha bas mi je drago da je sve ok, superiska user posted image

Neposredna veza do poruke: 3308
9.3.2011 22:19:54   
gagach
joj jest dobra muzika na radiju 8 cijelu noc...sva sam u delirijumuuser posted image

jelo ma ti si gigant!

mersiha e ne znam draga sta cu za taj  tvoj ticker...jedina je opcija da mi das svoj password pa da udjem na tvoj profil i namjestim ti pa ga ti poslije promjeni...ne vidim drugog izlazauser posted image
odoh slusati muzikicu i lelujatiuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3309
9.3.2011 22:24:21   
Anoniman
Gagach draga vidjeces kad se bebi rodi koju ti snagu da, samo nek je zdravo, a ostalo sve se izdrzi. Naravno i dobra organizacija vremena. Ja svaki dan imam ani tri kuvana obroka i dvije uzine koje isto spremam, pa nama jedan obrok kuvan minimalno, izadjem sa njom, odmorim malo, izigram se sa njom po kuci i stignem mahalati sa vama, samo organizacija i sve se stigne. Ja najbolje funkcionisem kad sam sama sa njom, jer nas dvije imamo neki svoj raspored i ritam, cim je neko u kuci odmah se to poremeti, jednostavno navikla je tako i ona, a i ja user posted image . A i da dodam kad je mm kuci obavezno bar pola sata proset_am i cuka, jer jednostavno to mi je neka navika od prije nego sto se Ana rodila, a i odmor malo od Ane.

< Poruku je uredio jelenaT -- 9.3.2011 22:25:51 >

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 3310
10.3.2011 0:38:42   
RICI
mersiha 77 drago mi je da je sve ok i da bebaca napreduje. Ja sam danas bila na kontroli 35 +1 dan beba super napreduje tezi 2490 gr samo mi visok gornji tlak 138/70 i oticem fino pa dr bas nije zadovoljna s tom situacijom. Dobila sam upute u slucaju jace glavobolje oticanja visokog pritiska i bola ispod rebara odmah da je zovem. Znam na koje stanje misli, vrlo opasno stanje kod trudnica al nece akobogda mene to zadesiti. Optimista sam ja i nadam se kraj marta da cemo izgurati i carski poroditi da na svijet dodje nasa princeza. pozz i laka vam noc naoruzajte se jastucima i ugodno spavajte ja sam isto ko Sherzada iz 1001 noci medju 101 jastukom hahahaa 

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3311
10.3.2011 8:18:10   
neda 30
Jutro user posted image
user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Evo kafa od mene jutrosuser posted image user posted image user posted image uspjela sam i ja prva zakuhatiuser posted image
Mi smo dobro, hvala Bogu, rasklapamo se al kažu to je normalno i tako se ponašamouser posted image

Gagach draga moja, kako prodje plesno večeuser posted image ?
Lina dobro došlauser posted image user posted image
Mersiha super za Uz, sad odmaraj i Uživaj u trudoćiuser posted image user posted image
Jelena sluša li ana jutros?

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 3312
10.3.2011 8:19:46   
neda 30
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nama ticker prešao u 9. mjesec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3313
10.3.2011 8:25:42   
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Gagach draga vidjeces kad se bebi rodi koju ti snagu da, samo nek je zdravo, a ostalo sve se izdrzi. Naravno i dobra organizacija vremena. Ja svaki dan imam ani tri kuvana obroka i dvije uzine koje isto spremam, pa nama jedan obrok kuvan minimalno, izadjem sa njom, odmorim malo, izigram se sa njom po kuci i stignem mahalati sa vama, samo organizacija i sve se stigne. Ja najbolje funkcionisem kad sam sama sa njom, jer nas dvije imamo neki svoj raspored i ritam, cim je neko u kuci odmah se to poremeti, jednostavno navikla je tako i ona, a i ja user posted image . A i da dodam kad je mm kuci obavezno bar pola sata proset_am i cuka, jer jednostavno to mi je neka navika od prije nego sto se Ana rodila, a i odmor malo od Ane.

Ti si žena-kiborg! Spomenik ću da ti dignem! user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3314
10.3.2011 8:28:47   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: neda 30

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nama ticker prešao u 9. mjesec user posted image user posted image user posted image

kako to nedo 30?

pise ti na tickeru 35+4

nije valjda tad da ulazis u 9 mjesec

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3315
10.3.2011 8:30:37   
mersiha 77
nedo 30 hvala za kafu bas i ja pijem i odmaram od onih gluposti

a kad ti je termin?

Neposredna veza do poruke: 3316
10.3.2011 8:33:38   
neda 30

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

kako to nedo 30?

pise ti na tickeru 35+4

nije valjda tad da ulazis u 9 mjesec

Pa danas je prešao, i meni se poklapa jer mi je 10.aprila terminuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 3317
10.3.2011 8:36:51   
mersiha 77
ma meni se onda nista ne poklapa

kazu termin mi 5.5

a ja u 32 sedmice pune  ulazim u 33

jeli tako?

ili grijesim

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3318
10.3.2011 8:42:30   
neda 30

kazu termin mi 5.5

jeli tako?

ili grijesim

uh meni je malo rano za računanje...čekaj da popijem kafu i nače ću te još više zbunitiuser posted image , kad ti je posljednja menstruacija bila?

Neposredna veza do poruke: 3319
10.3.2011 8:42:30   
ziki
Jutro žene, kako ste mi? Ja sam juče bila kod dr i sve mi žena nešto izokola sve u redu al čuvaj se ,vidi do kad ćeš radit zbog dugog sjedenja.... kad pogledam u knjižici beba po UZ 24 sedmica a ja trudna 25/26 po PM i do sad sve bilo ok ili malo ispred. Baš sam se isprepdala naročito što sam bila baš bolesna prošli mjesec. Evo sam ko luda

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 3320
10.3.2011 8:44:18   
mersiha 77

kazu termin mi 5.5

jeli tako?

ili grijesim

uh meni je malo rano za računanje...čekaj da popijem kafu i nače ću te još više zbunitiuser posted image , kad ti je posljednja menstruacija bila?

imala zadnju 01.08

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3321
10.3.2011 8:44:54   
neda 30

IZVORNA PORUKA: ziki

Jutro žene, kako ste mi? Ja sam juče bila kod dr i sve mi žena nešto izokola sve u redu al čuvaj se ,vidi do kad ćeš radit zbog dugog sjedenja.... kad pogledam u knjižici beba po UZ 24 sedmica a ja trudna 25/26 po PM i do sad sve bilo ok ili malo ispred. Baš sam se isprepdala naročito što sam bila baš bolesna prošli mjesec. Evo sam ko luda

Nemoj se opterećavati mjerama, svaka beba je individualna po veličini, obično u tim sedmicama dolazi do odstupanja, da nešto nije u redu doktorica bi te poslala na bolovanje i mirovanje hitno..

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3322
10.3.2011 8:48:01   
neda 30

kazu termin mi 5.5

jeli tako?

ili grijesim

imala zadnju 01.08

Po meni tvoj termin je 8.5. 2011., a 8.4. ulaziš u 9.-ti mjesec i to ti dodje za 4 sedmice, kada ćeš i biti 35+4.
Nadam se da sam dobro objasnilauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3323
10.3.2011 8:49:11   
Anoniman
Palacinken isto ces ti ovo pisati jos malo i iste obaveze obavljati, jednostavno i to je neka cast materinstva. Puno obaveza, ali meni slatkih. Samo organizacija user posted image . Zeno draga kakve ono torte pravis, ruke ti se pozlatile user posted image (evo me kao moja baba user posted image )

Ziki meni od pocetka beba kaska sedam dana za menstruacijom, ali meni dr kaze da mi je bila kasnije ovulacija. Nije to nista draga, meni je sa Anom znalo na jednom pregledu sedmicu da napreduje, na sledecem da sedmicu nazaduje i na kraju sve uredu hvala Bogu bilo. Naravno odmaraj koliko god mozes od Nemirka, posla i ostalih obaveza.

Evo od mene milka jacobs capucino user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa ko voli nek izvoli user posted image

Neposredna veza do poruke: 3324
10.3.2011 8:51:40   
palachinken
Joj ostavim vas na10 minuta, a vi cijelu stranicu ispišete user posted image

nedo, čestitaj tickeru na prelasku u deveti. Sad čekamo i navijamo!

mersiha, ne zamaraj se tickerima i datumima, nek je beba dobro, lako ćemo za ostalo!

ziki,
znači i tebi je sjedeći posao. Ja se jutros nikako namjestiti na stolici, ne daju mi leđa. A noge pokušavam nekako dignuti na drugu stolicu da ne bi počela oticati prije vremena.
A nemoj da te brine taj raskorak. Kod mene trenutno beba po UVZ je sedmicu mlađa od bebe na tickeru tj. po terminu kalednarski. Kaže doktor, odstupanja 7-10 ili čak 14 dana su tolerantna.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pušenje u trudnoči.
пеперутка16

Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *