|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
9.3.2011 13:35:48   
stefania
i molim vas izivnite ja izgleda fakat ne znam normalan mali post staviti user posted image vec samo torochem

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 3276
9.3.2011 13:47:55   
entinte
IZVORNA PORUKA: stefania

helem neise, ja odo brate malo na put ujutro...odoh u bec kod sestre da se tuspasim, nemam doduse ni marke sve pare dala na avion. kartu, al kaze mm, haj ti sad jer, kad ces poslije...on ne moze zbog posla i cuke a bas bi voljela da i on ide samnom...da se i nas dvoje oprostimo od rahat odmora na neko vrijeme...akoBogda kad ovaj malac stigne sumnjam da cemo moci cunjati i ljencariti kao nekad...ljubim vas drage moje

draga stefania trudnoca je kako i kazu drugo stanje, neko ima vise problema neko manje a neko i ne osjeti... samo se ti opusti, nemoj se zamarati i sad brinuti... polako i bice sve ok... dok se okrenes procice ti mjeseci i kad pogledas ono vec 9. mj. Samo opusteno. A sto se tice nas hmmm mi smo ti se postrojile pa jos malo i da nas ispracate polako ako Bog da samo hairli sve da bude svima...
Tebi sretan put... odmori se i uzivaj draga... user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 3277
9.3.2011 13:51:49   
palachinken
stefania, sretan put i donesi nam Mozart kugli, makar na slici user posted image Uzivaj! Joj i moje dupe bi da vidi puta.
Mogla sam makar do Sarajeva potegnut.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3278
9.3.2011 14:23:07   
Simran
Ćao drage moje user posted image ...
Danas je osvanuo preljep dan,samo još da nema vjetra bilo bi milina,ali bolje išta nego ništa....
Danas sam šetala po gradu,uh miline samo sam se uspuhala pravo jedva ,izgleda da mi je kondicija na nuli user posted image ...
Bila sam u biblioteci produžila članarinu, podigla 4 knjige uh sad kad stanem čitati...A danas u tamo među knjigama sam bila kao dijete između igračaka ne znam za koju prije da uhvatim user posted image ...
A pojavila mi se strije po stomaku user posted image ,u prvoj trudnoći ih nisam imala po tibi ali sam zato ih fasovala po butinama (pa se na moru kupam u sportskim kupaćem -bokserice-) i po grudim,ali od kud na stomaku još ga mažem dan i noć....
Eto odo sad do Doma zdravlja da uganjam dvoju dr da mi da recept za lijekove štitne i odo malo mami user posted image ...Ja miline...Još samo da imam gdje kupiti sladoled user posted image ..
Ostajte zdravo pozzzz

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3279
9.3.2011 14:33:56   
m.i.n.a.
Evo nas opet....
Mersihe nema pa nema..a mi sve cekamo...
Gagach jupi za nalaze...i prijatna kafica..moze i jedan kolacic za proslavu:))
Stefania...sretan put i lijep provod..neki idu u Bec,ja i palachinken nemozemo ni iz kuce kako treba:))
Mi nismo otisli u stnju a tako sam zeljela...ufff....Arman se uskenjko,i zaspao pa mi ga bilo zao probuditi jer se muci zbog stolice i nikako posteno dijete da dahne..evo ga sad malo zazmirio pa dokle li..kod mene kuca haos,spremam se usisati i prebrisati osnovno bar,pola stvari izvadjeno za pakovanje a pojma vise namm sta pakovat..joooj..opet kukam...
Medi evo ja sam se i danas uvjerila da mi najbolje znamo za svoju djecu...meni bila zaova dva dana ko eto da mi pomogne..hvala joj do neba jer u nekim stvarimo je pomogla ali...Arman ova dva dana nema smiraja a ona bi ga nosala jer to je njena pomoc,oko njega nosanje i cuclkanje taman kad jede..i djaba govori nemoj tek jeo nek provari..ja mu prostrla musemu i skinula pelenu da s erazrahati pa da sto lakse obavi sta treba,pola sata placa da bi na kraju obavio,ja presretna,briga me i za carsaf i sve..da bih dobila komentar kako je on ipak mali da bi po nogicama mu bilo kake...uffff...ma neka je po licu,opracu,okupat..samo da s ene pati..i poslije tog naravno hocu ga uspavat redovno to ona zeli da mi kao pomogne..ma pomozi mi tako sto ces postaviti sebi da jedes a ne cekat da ja stavim i rasklonim..i maloprije ode,Armana ja uspavala i evo spava dijete...trazi svoj mir,svoje navike..mi uspostavili jedan ritam i sad bi ga neko mjenjao..a napominjem da je mladja od mene,i prilicno ju je svekar razmazio..nit joj reci zamakni mi ispred mene a nit trpit..doduse upozorim je cim predje granice ali me psihicki dotuce..ode na temu zaove da se jadim:)))

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3280
9.3.2011 15:50:26   
sweet insanity
Pozdrav trudnjače user posted image user posted image
Da vas pitam za misljenje na osnovu vaseg iskustva sa doktorima. Ja sam se zadesila u Austriji na pocetku trudnoce pa sma do 4. mjeseca trudnocu vodila gore i vratila se ovamo. Gore su radjeni nalazi krvi, vidim u trudnickoj upisano toksoplazmoza, rubeola, HIV, sve hvala Bogu negativno user posted image Eh ja sam ovdje doktorici rekla da su mi te analize uradjenje i ostalo je na tome. Ovdje radim samo krvnu sliku i urin. Medjutim vidim u austrijskoj trudnickoj dabi se u iducem nalazu radilo opterecenje glugkozom, krvna slika i hbs antigeni )valjda testiranje na hepatitis B) ja to nisma radila ovdje jer me dr. nije slala ali razmisljam da je pitam da uradim samoinicijativno iako naravno mislim tj. znam da nemam to ali eto znate kako vas je strah svega u trudnoci. Jeste li se vi sve testirale na to?

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3281
9.3.2011 16:11:29   
entinte
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Da vas pitam za misljenje na osnovu vaseg iskustva sa doktorima. Ja sam se zadesila u Austriji na pocetku trudnoce pa sma do 4. mjeseca trudnocu vodila gore i vratila se ovamo. Gore su radjeni nalazi krvi, vidim u trudnickoj upisano toksoplazmoza, rubeola, HIV, sve hvala Bogu negativno user posted image Eh ja sam ovdje doktorici rekla da su mi te analize uradjenje i ostalo je na tome. Ovdje radim samo krvnu sliku i urin. Medjutim vidim u austrijskoj trudnickoj dabi se u iducem nalazu radilo opterecenje glugkozom, krvna slika i hbs antigeni )valjda testiranje na hepatitis B) ja to nisma radila ovdje jer me dr. nije slala ali razmisljam da je pitam da uradim samoinicijativno iako naravno mislim tj. znam da nemam to ali eto znate kako vas je strah svega u trudnoci. Jeste li se vi sve testirale na to?

Ja jos malo pa 9. mj ako Bog da i sve od nalaza sto sam radila su krv, CRP, urin, tripl, vaginalni bris, urinokulture i to je sve... od toga 3 puta krv, isto toliko urin, 2 puta CRP i 2 puta urinokulture to je to... nista vise... ako je sve ok nema ni potrebe... user posted image   

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 3282
9.3.2011 16:21:37   
animagical
hej drage moje, suncate li seuser posted image ja bjezim od sunca,bole me oci,kisem,grlo...ma sva sam fuj. ako sam ikad vidjela da se neko toplije oblaci i zdravije hrani i vise vitamina uzima a da je cesce bolestan...ne mogu ni da citam sta ste pisale ili kihnem na monitor ili mi oci suze... eto samo da vas pozdravim. necu vas grliti da vam ne predjeuser posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3283
9.3.2011 16:47:10   
entinte
IZVORNA PORUKA: animagical

hej drage moje, suncate li seuser posted image ja bjezim od sunca,bole me oci,kisem,grlo...ma sva sam fuj. ako sam ikad vidjela da se neko toplije oblaci i zdravije hrani i vise vitamina uzima a da je cesce bolestan...ne mogu ni da citam sta ste pisale ili kihnem na monitor ili mi oci suze... eto samo da vas pozdravim. necu vas grliti da vam ne predjeuser posted image

samo ti nama ozdravi pa ćemo se kasnije user posted image user posted image user posted image  user posted image
Izgleda da su ove trudnjače baš otišle da se sunčaju, nigdje nikoga...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3284
9.3.2011 16:48:28   
entinte
Mersiha vidim da si online... kako bi na pregleduuser posted image ... cijeli dan čekamo da nam se javiš user posted image  nadamo se najboljim vijestima...

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3285
9.3.2011 16:50:47   
m.i.n.a.
Mersiha..javi seeeeee:))

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3286
9.3.2011 17:01:11   
sandy82

Ja sam radila torch, odnosno te toksoplazme i rubeole i ostalo u prvoj trudnoći zato što se bio pojavio neki problemčić. Bilo je sve ok. Moja prijateljica je trebala raditi to opterećenje glukoze takođe jer se njenom doktoru učinilo da je beba previše krupna. Znači da se te pretrage rade ako se ukaže potreba. Takođe je sve bilo u redu. Rutinski se ne rade te pretrage. Mislim da nema ni potrebe. Rutinski se radi krvna slika i urin. Ja radim i rh antitijela. Radila sam i dabl test, ali nisam morala. To je u 12 nedjelji.

Neposredna veza do poruke: 3287
9.3.2011 17:01:52   
sandy82
Za ovo ostalo što spominješ nikad čula.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3288
9.3.2011 17:11:23   
Anoniman
Evo i nas user posted image , mi izasle u pola jedan i dosle prije pola sata u kucu, nahranila Anu, ja jela i evo stavila je u krevet ne bi li zaspala. Cuko mi nesto bolestan pa cekam veterinara da dodje, tako sav bespomocan ni da makne pa mi ga bas zao, u zadnje vrijeme mu non stop nesto fali user posted image . mm na putu, nas dvije same. Ja pocela jutros cistiti i samo jos vise zarovila i ostavila sve na sred kuce i izasla user posted image , tako da sad nemam kuda ni proci, a kanim se ako Anci zaspi nastaviti pa koliko mognem raspremiti.
Gagach super za urinokulturu, glupo mi je i bilo zbog leukocita urinokultru sto su ti trazili.
Mersiha zeno sta je sa tobom? Sta bi kod dr?
Ljubimo vas sve redom user posted image

ps. Stefania samo da te ispravim, kod tebe je jos gospodjica, tek posle kad se porodis zovi je gospodja, nemoj da je vrijeđaš user posted image

(odgovor članu sandy82)
  Neposredna veza do poruke: 3289
9.3.2011 17:21:51   
Anoniman
Animagical draga brzo ozdravljenje ti zelimoooo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3290
9.3.2011 17:35:46   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: sandy82

Ja sam radila torch, odnosno te toksoplazme i rubeole i ostalo u prvoj trudnoći zato što se bio pojavio neki problemčić. Bilo je sve ok. Moja prijateljica je trebala raditi to opterećenje glukoze takođe jer se njenom doktoru učinilo da je beba previše krupna. Znači da se te pretrage rade ako se ukaže potreba. Takođe je sve bilo u redu. Rutinski se ne rade te pretrage. Mislim da nema ni potrebe. Rutinski se radi krvna slika i urin. Ja radim i rh antitijela. Radila sam i dabl test, ali nisam morala. To je u 12 nedjelji.

Ma gore i da ti je najsavrsenija trudnoca rade ti sve rutinski od krvne slike pa preko papa testa , toksoplazmoze, rubeole, ta glukoza, HIV,hepatitis, Krvna grupa, rh tijela, ma kolko ja vidjeh sve...pa meni ostalo jos to opterecenje glukozom i test na hBs sntigene pa sam sam htjela da vidim dal ste vi to radile pa da i ja ovdje samoinicijativno jer mi dr, nis ne govori za to :) Hvala vam

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3291
9.3.2011 17:50:39   
mersiha 77
Ma nemogu stici da sve procitam,fakat sam mislila da prvo procitam pa da vam se javim

MENE I ODMAH NA RREVO

ZENICE MOJE SAMO DA VAM JAVIM SVE JE UREDU,TOTALNO SVE

JA I MOJ MUZ I NASA BEBARA SMO SE DANAS MALCICE GLEDILI,BILO JE DIVNO,ALI JE BEBARA STAVILA RUKICU DOLE I TAKO TETA NIJE MOGLA VIDJETI NISTA,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

HVVVVVVVVVVVVAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAA NA VASOJ BRIZI,STA BIH JA BEZ VAS.

LJUBIM VAS SVE REDOM

Neposredna veza do poruke: 3292
9.3.2011 18:08:56   
Lina85
Pozdrav drage zeniceuser posted image

Evo i nas dvoje na ovoj temi nadam se da nas primate u drustvo user posted image user posted image user posted image .Mi smo 14+5 trudni danas bili na kontroli i sve je hB dobro imamo povremene bolove u stomaku ali doktorka kaze da je to ok.

Pozdrav za sve vas nadam se da cemo se lepo druzitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

^^^^^Zivot mamin i tatin stigao 10.09.2011.^^^^^

----------Volimo te najvise na svjetu----------

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3293
9.3.2011 18:48:59   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

Ma nemogu stici da sve procitam,fakat sam mislila da prvo procitam pa da vam se javim

MENE I ODMAH NA RREVO

JA I MOJ MUZ I NASA BEBARA SMO SE DANAS MALCICE GLEDILI,BILO JE DIVNO,ALI JE BEBARA STAVILA RUKICU DOLE I TAKO TETA NIJE MOGLA VIDJETI NISTA,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

HVVVVVVVVVVVVAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAA NA VASOJ BRIZI,STA BIH JA BEZ VAS.

LJUBIM VAS SVE REDOM

Bas mi je drago da je sve OK! To je zapravo ono sto i je najbitnije user posted image

< Poruku je uredio sweet insanity -- 9.3.2011 18:51:12 >

Neposredna veza do poruke: 3294
9.3.2011 18:53:16   
animagical
lina dobro nam dosla u kukaonicu user posted image mi smo u par dana s terminomuser posted image doduse ja imam jos jedan termin-raniji- 28 avgust pa cemo vidjeti kada ce mravic doci

zene ja sam malo bolje, iako jos kisem, sve mislim ovo malo garant skoci u stomaku kad ja kihnemuser posted image zao mi gauser posted image user posted image

mersiha hvala Bogu da  si dobro, jelena vidim setala. entite suncala bi se i ja vrlo rado...tacno sam pozelila izaci na kafu, ovako nisam nikud prispjela..

sta ima jos novo?

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 3295
9.3.2011 19:01:37   
futuremam

IZVORNA PORUKA: mersiha 77

MENE I ODMAH NA RREVO

LJUBIM VAS SVE REDOM

Superuser posted image ,iako sam relativno nova na ovoj temi drago mi je kada je sve ok i sa user posted image i sa bebicom.

30.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 3296
9.3.2011 19:33:58   
gagach
dobro vecer moje dameuser posted image

lina dobro nam dosla i nadam se da ces se pridruziti ovom kolektivno zapomaganjuuser posted image
ja sam danas cijeli dan skitala i mogu vam reci da sam se bas umorila i nikako da shvatim da vise ne mogu hodati kao prije...to me bas smara...svasta bih nesto htjela a fizicki ne mogu i sada sam jako tuzna zbog toga jer me ugusi nervoa u kuci...

Sada sam se vratila sa kafe sa Sarah...mi smo se iskukale jedna dugojuser posted image malo smo i vas mahalaleuser posted image i naravno pojele palacinku onu veliku u Vatri user posted image

boli me rebro

Mersiha drago mi je da je sve okuser posted image

jelo sta bi sa tvojim kontrakcijama...nesto si ti meni full aktivna...nemoj pretjeratiuser posted image
joj gladna sam...a ne znam ni sama sta bih....

boli me rebrouser posted image ( da ne zaboravite)

< Poruku je uredio gagach -- 9.3.2011 19:34:58 >

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 3297
9.3.2011 19:47:02   
animagical
jao gagach a da vidis palacinke u onome Da valjauser posted image neki dan sam se zamalo ugusila sa svojom kumomuser posted image imaju mali milion vrsta i preukusne su... kad me prodje prehlada hvatam zrtvu da idemouser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3298
9.3.2011 19:48:10   
sanela.asja
Lina dobro dosla..user posted image
Animagical ne daj se lezi odmaraj i malo domaceg caja...user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3299
9.3.2011 19:57:13   
futuremam
Mene bole leđa,danas žena čistila stepenice bez krajauser posted image user posted image user posted image
Koliko se vama (ne)poklapaju termin sa UZ i tickera?Ima li velike razlike?Meni u 2 sedmice pokazuje više nego što mi je dr.prošli put očitala sa UZ.
Nekako mi nije logično(po profesiji matematičar) i nikako mi se ne poklapa kako ja računam po svemu.

Neko je danas spominjao ¨"kolu" ,i ja sam počela sa manjom bocom mislim 0.33,pa sa 1l ...a sve ko neću, još u nedjelju gledala neki dokumentarac o nastanku pomfrita na BHT1 i od tada ne prestajem da mislim o istom.Sve mi je pred očima user posted image user posted image user posted image

30.08.2011

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *