Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
naucices i ja ucim Jesma na carski, ma malo hodam, amlo sjedim amlo elzim sve naizmejnicno, sat cu moram bolje nego da samo lezim Istusirala sam se ja vec ali na rate strah me zbog rane ali za kosu nemam snage
Dobro jutro, konobar svima čaj, kafu i šumeći kalcij. Kako ste spavale?
Vidim da se nove mamice javljaju, kako volim vaše postove, baš ih upijam, zavidim vam zbog snage i volje koju imate. Sretno s bebironima!
Sinoć moja palačinkica lupa i rukama i nogama, a onda dođe mačak, leže preko stomaka i pođe da prede i malo mijesi šapicama, jer se tako mazi inače, a ona se odmah smiri I čim je on otišao, počela je lupati opet. Dušice moje, već se druže, a mene ko j*****
Juče sam posvetila sebi vrijeme, okupala se
Medi ja bih tebe bas istukla sto nisi isla sa nama na vjezbice jer smo tamo sve naucili od sirokog povijanja, kupanja,dojenja i svih tih sitnica...al sreca pa ovde ima iskusih mamica koje uvijek mogu pomoci Znaci slusa beban ma samo rastjeraj oko sebe sviju...ti i tvoja beba cete se najbolje razumjeti Ja koliko se sjecam na vjezbicama su rekli da nema potrebe da bebi stavljamo kapicu preko dana u kuci samo kada se okupa jedno satak vremena i to je to... A sto se tice oblacenja da mu se obuce pampers pa siroko povijanje(ako se odluce za to)i preko gegice i bebica je spremna.
Vratimo se na moju karlicu ja mislim da mi je nesto puklo dole hahhaha eto toliko me boli Zrela sam za kafu...
< Poruku je uredio gagach -- 9.3.2011 9:00:58 >
znaci sarah ja i gagach smo u blizu i sve iz SA jos ako smo sve spremne za Jezero gore cemo biti skupa akobogda.
A mene ste zaboraviliiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
palachinken drago mi je da si see odlucila na taj tako veliki korak kao sto je kupanje mozda bih mogla i ja...
RICI pa tebi je termin dan prije mene al ce biti veselo...ja se nesto nafurala da ce beba ranije a na kraju kad budem ovde zavijala i kad vas sve ispratim
jelooooo, entiteee,mersihaaaa,animagical i ostale debelguzeeee hajmo na noge lagane!!!
Sarah još malo pa kafica aBd, taman je i meni radna jos slijedeca sedmica i onda sam free
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
entite hajd bona odbjegni danas sa posla da kafu srknemo sa sarah u bbi reci da moras doktoru
E pa vidis to nije losa ideja hahahahaha kad planirate da vidim mogu li se uklopiti? Imam danas puno posla a rado bih se izmigoljila...
entite hajd bona odbjegni danas sa posla da kafu srknemo sa sarah u bbi reci da moras doktoru
E pa vidis to nije losa ideja hahahahaha kad planirate da vidim mogu li se uklopiti? Imam danas puno posla a rado bih se izmigoljila...
sad sam poslala poruku sarah pa cekam da mi odgovori da vidim kada njoj odgovara pa cim mi se javi sarnem ti sms
Ja imam pauzu od sat vremena ali mi je ona od pola 1 do pola 2 tad bih mozda bilo najbolje jer sam na kovacicima mogla bih se provuci nekako za kaficu...
< Poruku je uredio entinte -- 9.3.2011 9:21:19 >
Gagach nemoj da me ruzis meni malo fali da plakim Palacinken hvala mila, vjeruj cim mi je svekar umro ( jucer je bilo 40 dana ) odmah sam muzu rekla da mu damo njegovo ime jer je mi je zaista bio kao rodjeni otac
Evo mene Gagach, citam vas, ali mi nesto lijeno kucati . Jutros ispratile mm na put , reko kad krecete, kaze odoh do kancelarije pa u toku dana, reko nadam se da ce da promjene misljenje pa ces se ti sa tim koferom kuci vratiti . Pa dok sam jedno dijete nahranila, na tutu stavila, presvukla, oprala i sve ostalo sto ide, pa sebe i drugo dijete
Medi pitala si za kupanje ja sam Anu kupala svako vece, to je zdravije za dijete i prilikom kupanja se otvore pore na kozi pa koza bolje dise i cisti se, posle svakog kupanja sam mazala bebu bebi uljem, jedino dok joj se ono koza gulila tada sam jekodermom. Sto se tice povijanja cijele bebe to mi je bas bezveze, nisam nikada. Siroki sam stavljala preko pampersa, ali nekad sam i njega znala skinuti, da malo dijete prodise, zao mi je bilo ne moze se maci koliko je zabundamo. Ja sam Ani od pocetka haljinice nosala . Sto se tice kapice ja sam joj mozda prvih mjesec dana nosila uvijek, jer mi je nekako bilo strah da joj je hladno, ali onu sto se veze pod vrat jer su mi se te najbolje pokazale, a i zbog usiju, tako da sad imamo pravo slijepljene i lijepe usi
Medi draga samo se opusti, nemoj u grcu biti, vidjeces kako svaki dan ces biti bolja i bolja. Daj ti nama malog bega na par dana, dodji i ti sa njim, taman da se ja priviknem na malu bebu, a ti na velikog harambasu, pa cu ti pomognem . Ja kad sam se porodila sveki mi je bila tu, ali ona je kuvala i spremala, ja sam sama apsolutno sve oko bebe, kupanje i sve ostalo. Meni rekli u bolnici ne kupaj je dok pupak ne otpadne, ja dosla kuci, oni jadno dijete nisu ni oprali kako treba svo krvavo, ja odmah kadicu i na kupanje, zao mi je gledati onakvu ulijepljenu, kao da su je samo na sekund pod tus stavili. Dobro ja sam i imala iskustav sa djecom, a i zavrsila sam medicinsku pa hvala Bogu pa smo imali dobru praksu i na porodjajnom i na pedijatriji.
eee ja sam sama mama mi dodje ali nju je strah i uzeti bebu, seka radi bila je prva dva dana kad sam izasla i danas ce doci d ami sta uradi, a svekrva bolesna ima temperaturu pa ja i muz sve sami, Boze dragi reko ucimo se na djetetu ono jadno samo gleda u nas mislim se sad on misli pustite me vi nista ne znate, maltretirate me
caooooooooooo.. evo mene opet ko pticica.... guzi mi zaspao, ja se vec naradila posteno, sad rekoh da popijem kaficu sa vama, pa da perem kosu... kako ste danas? mene malko ziga stomko po dnu ne cudi me, juce digla kolica sa imijem u njima i ponijela preko 5 stepenica.. sta cu, sama sam bila.. a imi vaga oko 14 kg... kolica +7... jbg, valjda nece biti nista.. inace sam jutros dan otocela pravo zdravo... ubacila cokoladni minjon i zalila kolom... a, sveeeee se kanim da pocnem cijediti sebi sokove... joj, sta sam sve sa imijem pila i kako sam se cuvala, a sad....
jeco, mogla si vala i ti doci kod nas...ti sama, ja sama, pa da samujemo zajedno... gagach, mene je sa imijem u trudnoci, pred kraj, toooooooooliko bolilo dole sve, da sam se jedva kretala i okretala.. kosti mi se raspadale... palachinken, kako si nam ti?
Idacha a neces vjerovati da je prvo za Tuzlu i otisao , veceras ce nociti tu, pa sutra idu tamo do one nase aide. pa posle toga dalje, bar im je tako plan. Ma jok draga odoh ja tvom dragom da ga tjesim, a eto tebi mog . Blago tebi pa Imi vec spava, pa kad je jutros ustao, ova smizla ustala u pola sest i jos nece da spava i ne planira jos dugooooooo
Jutro trudnice, kako ste jutros? Čitam strahove novopečenih mama pa se sjetih kako smo ja i mm prvi put promijenili nemirku pelenu, tad je imo možda 4 dana, došla babica da ga kupa, skinula dijete i gleda.... šta je ovo pelena do koljena, tona kreme koju koža ni posle skoro 2 sata nije upila al smo se posle ispraksali sem tako
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
mi ustali u 7... a, imi nakon sto se probudi, jede, igramo se i poslije sat-dva, opet tura spavanja... ja pila kafu, on gledao Bumbu... :)
pa, mogla si i ti sa tm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! taman te u povratku mogao pokupiti... ova ideja za tjesenje ti je haos... meni je i onaj moj previse, a kamoli +1 nesto ga spopalo, pa me zove svaki sat da ashikujemo preko tel... rekoh, haman si bio u zijanu, pa se iskupljujes