|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
8.3.2011 18:48:01   
RICI
sutra idem na kontrolu pune 35 sedmice malo vise natičem i boli karlica dno samo uzasno boli i imam osjecaj da se stomo spustio prema dole, vidjecemo sutra sta kaze dr.

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 3201
8.3.2011 21:42:39   
sarah
Hello trudnjace, samo da se kratko javim i da vam pozelim sretan 8. mart user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam dobro, opet me pomalo boli donji dio ledja i noge ali dobro je, nije strasno.
Mirnija sam od kako sam juce bila kod svog doktora.
Mino, hvala sto pitas za mene user posted image  Nadam se da ste ti i tvoj bebac dobro i kad cemo vidjeti njegove slike?
Gagach, ima li sta od tih vjezbica sutra ili pak kafice? user posted image  Sta je sa ostalima, jos neko za kaficu???
RICI, ti i ja smo tu negdje sa terminima user posted image
Mersiha, javi kako je bilo kod dr. Nadam se da je sve ok.
Velika pusa za sve user posted image

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 3202
8.3.2011 22:20:52   
idacha
jel to sve zenice slave veceras???

ako, akouser posted image user posted image

joj, gagach, spominjem te ima 5 dana, zeno.. tj onu tvoju famoznu ''oprala sam kosu, mali korak za covjecanstvo, ali veliki za covjeka''user posted image user posted image ja se jos kanim na taj korak, ali nikako ne mogu... cim udjem u kupatilo, imi mi zaplace, ko da gleda kad ja odvrnem voduuser posted image valja mi angazovati nekoga da ga cuva za tu priliku...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 3203
8.3.2011 22:34:48   
gagach
idacha hahahhaa suti ja sam je neki dan oprala i dodje mi da stavim neku zastitu da se ne isprlja...ko ce se opet nakanitiuser posted image

< Poruku je uredio gagach -- 8.3.2011 22:36:52 >

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3204
8.3.2011 22:37:33   
gagach
IZVORNA PORUKA: sarah

Hello trudnjace, samo da se kratko javim i da vam pozelim sretan 8. mart user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam dobro, opet me pomalo boli donji dio ledja i noge ali dobro je, nije strasno.
Mino, hvala sto pitas za mene user posted image  Nadam se da ste ti i tvoj bebac dobro i kad cemo vidjeti njegove slike?
Gagach, ima li sta od tih vjezbica sutra ili pak kafice? user posted image  Sta je sa ostalima, jos neko za kaficu???
jel ti radis sutra?

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 3205
8.3.2011 22:49:29   
RICI

znaci sarah ja i gagach smo u blizu i sve iz SA jos ako smo sve spremne za Jezero gore cemo biti skupa akobogda.

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3206
8.3.2011 23:01:26   
vila.vilica
Drage moje..najdraze zenice..odavno hocu da se tuspasim da vam se zahvalim za brigu i interes dok sam bila u bolnici da vas sve izljubim zbog toga...puno mi je znacilo zaista...

U bolnici sam bila od pon do subote i ne bih sad o tome...ali iskustvo nije bas za pozeljeti...tako da svoju porodjajnu pricu najvjerovatnije nikad necu napisati ali eto sporadicno cu opisivati detalje ako gdje zatreba na nekoj od tema...

Moja mala Mica je zaista debelguzica...sa svojih 4 200 grama i 54 cm...user posted image koji su mami zadali rez od kojeg evo svakim danom mi je sve gore i gore i od danas sam umejsto da se vec dam u setnju po kuci, na strogom mirovanju kada mi je i odlazak u wc nuzno zlo...
Znam da rijetko ko prodje bez epiziotomije...ali ja sam veceras pozavidjela nasem suncetu kad mi rece da je isla u prodavnicu a porodile smo se istog dana..user posted image a ja dok dodjem po sta sam posla..zaboravim i gdje sam poslauser posted image
Sad sam u fazi kad ni dupe tj ovaj zadnji dio ledja na kojem lezim...ne mogu odici od kreveta user posted image
Sve sto postoji na ovom svijetu za ranu imam u kuci tako da mi ne morate nista preporucivati user posted image

Hvala gagach za temu user posted image

Preksinoc sam krenula da citam sve postove napisane otkako sam otisla u bolnicu ali nema sanse da ih savladam jos uvijek...
a do sad sto sam mogla oko Mice...trenutno vise ni to ne mogu...sad sam Mici beskorisna do daljnjeguser posted image

Btw...u kuci mi je cirkus sa muzem i mamom...koji sad oko mice deveraju i onda tu bude takvih scena da prosto covjek ne moze ostati ravnodusan pa se pocnem smijati...a ako mi ista sprjecavaa ranu da zaraste je upravo to user posted image

Razmisljala sam veceras..da li postoji neka narkoza da me uspava pa da se probudim za 3 dana..valjda ce mi biti lakse user posted image

Ljubim vas sve redom..i odoh da patim user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 3207
8.3.2011 23:05:38   
Anoniman
Znam da si probala sve i svasta za ranu draga, a ja taman da ti preporucim jedan melem koji zena pravi i prodaje u stanu na Grbavici, zena ima atest, tako da je provjeren, a mene je spasio, pa ako pozelis i njega mogu ti najdem broj pa da nazoves i da ti mm ode kupiti user posted image

Ljubi Micu dembelguzicu user posted image

(odgovor članu vila.vilica)
  Neposredna veza do poruke: 3208
8.3.2011 23:15:25   
sunce27
vilo bas mi je zao zbog tebe nadam se da ce ti to sto prije proci. Ja stvarno nemam nikakve bolove mogu da sjedim i hodam, valjda imam neku konjsku snagu hahaha

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

Neposredna veza do poruke: 3209
8.3.2011 23:15:52   
sarah
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
Moja mala Mica je zaista debelguzica...sa svojih 4 200 grama i 54 cm...user posted image koji su mami zadali rez od kojeg evo svakim danom mi je sve gore i gore i od danas sam umejsto da se vec dam u setnju po kuci, na strogom mirovanju kada mi je i odlazak u wc nuzno zlo...
Znam da rijetko ko prodje bez epiziotomije...ali ja sam veceras pozavidjela nasem suncetu kad mi rece da je isla u prodavnicu a porodile smo se istog dana..user posted image a ja dok dodjem po sta sam posla..zaboravim i gdje sam poslauser posted image
Sad sam u fazi kad ni dupe tj ovaj zadnji dio ledja na kojem lezim...ne mogu odici od kreveta user posted image
Sve sto postoji na ovom svijetu za ranu imam u kuci tako da mi ne morate nista preporucivati user posted image

Joj Vilo ne prepadaj me sa tom epiziotomijom user posted image
Znam da ni jedna ne prodje bez toga al zar je bas tako strsno, tesko mi se user posted image
Nadam se da ces vec sutra biti bolje. Pusa za tebe i tvoju micu i stavi vise slike na fb da je vidimo napokon user posted image

Neposredna veza do poruke: 3210
8.3.2011 23:17:53   
sarah
IZVORNA PORUKA: gagach

IZVORNA PORUKA: sarah

jel ti radis sutra?

Gagach, ja ti radim i sutra i prekosutra i u petak i naredne sedmice aBd i tek onda idem na bolovanje.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3211
8.3.2011 23:19:30   
sarah
IZVORNA PORUKA: RICI

znaci sarah ja i gagach smo u blizu i sve iz SA jos ako smo sve spremne za Jezero gore cemo biti skupa akobogda.

Jest, sve smo blizu sa terminima, i ti i ja, i gagach, i entinte, ima da se red uhvati na Jezeru user posted image

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 3212
8.3.2011 23:20:17   
sunce27
sarah pa prave su sretnice one koje prodju bez nje ali eto tjesi me sto me ne boli...

02.03.2011. Emina

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 3213
8.3.2011 23:26:01   
sarah
Ma ne vjerujem da cu proci bez toga ali eto da bar ne bude tako strasno.
Drago mi je da je tebi bolje user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3214
8.3.2011 23:27:33   
sunce27
Pa meni je bio samo strasna sam taj cin ali me na srecu rana ne boli.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 3215
9.3.2011 7:34:39   
Medi_87
Jutro drage mojeuser posted image evo nas ranoranilacauser posted image user posted image
Mersiha draga malo sam bolje mada me rana i dalje boli najgore mi je ustati, treba mi kran da me podigne,
Vilo mila vidim i ti muke mucis, ti bi se smijala tim dogodovstinama a meni sekund fali da zaplacem, prvi dan kad smo dosli hoce da motaju ebbu u pelene i povijaju i svi se nasli tu da oni zanju na kraju beba umotana ko u vrecu raskopusano meni doslo da palcem, a on jadam palce li palce dok ga motaju
navecer dodjem i sa svim bolovima i mukom uzmem i obucem mu odijelce, jos budala ga stavim na krevet u spavacoj i sageta onako ga presvlacila onda da ga uzmem i usspravim se nema sanse doslo mi da se ja zacehnem od placa
Jos me poceli ubjedjivati nems ti mlijeka daj djetetu onog praska, shvatam ja da nema dovoljno na pocetku ali brate mili takva podrska mi zaista ne treba
Sunce blago tebiuser posted image
Gagach ja i ne pomisljam da operm svoju kosu iako uzasno izgleda ne bi imala snage da sse sagnem user posted image user posted image user posted image
Ljubnem vas sve
Mi smo malo dojili i moj decko se uspavaouser posted image user posted image user posted image Dali smo mu ime Mehmedalija user posted image po mom svekrvu rahmetli

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3216
9.3.2011 8:06:32   
sandy82
E moja Medi! Dvoje djece je odraslo pored mene, ali ja nisam imala prilike ni da ih presvučem, ni da ih nosam dok nisu poodrasle. Tako kad sam rodila da nisam imala pojma. Kad sam u bolnici htjela uzeti svoju bebu u ruke prvi put, ja pitam cure u sobi: joj kako ću uzeti? Je li treba paziti na glavicu. Ona kaže da treba i da se ništa ne bojim. Kad smo izlazili iz bolnice, sestra je trebala da mi pokaže povijanje. Dok sam se presvukla iza paravana ona je to kao već pokazala mom mužu. Kao da će je on presvalčiti. Došla kući, malo odmorila, treba presvući. Moja svekrva jadna stoji sva zbunjena. Ja uzmem dijete, razmotam, dobro pogledam kako je sve bilo da znam vratiti. Svekrva jadna pokušava da mi da neki savjet, kako ovo, kako ono, a nema pojam o čemu priča. Mama se još više začudila kad je došla i vidjela kako ja presvlačim. Kaže, kad je rodila brata, danima ga nije smjela ni uzeti kako treba, morala je baba da presvalči. Ne mogu te babetine znati ništa bolje od tebe vjeruj mi.
A ako beba ne plače, ima ona dovoljno hrane.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3217
9.3.2011 8:11:28   
Medi_87
E mila hvala puno, ma ja nikad ne bi ni mogla skontati kako da ga uvijem d abude ko smotoljuak vjeruj probala sam i na lutkiuser posted image user posted image ali nije uspjelo lakse mi ga obuci u odijelce i mirna Bosna
Znaci on da je gladan i da place nakon podoja to bi bio znak da nema mlijeka, on nije evo jutros sam ga samo podojila i zaspao nije nimalo plakao

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3218
9.3.2011 8:12:00   
sandy82
Ni ja, a ni muž nismo dali da nam se neko petlja oko bebe. Doveli smo moju mamu par dana, samo zbog toga da nam skuva ručak i opere veš. Kupala je bebu jer se ja to jedino nisam usudila sama ispočetka. Ostalo zaista nije bilo potrebe. Ako bi neko i ušao u sobu da "izvidi" situaciju, muž bi odmah viknuo :"Babetine, šta vi radite ovdje?". U šali, naravno.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3219
9.3.2011 8:14:57   
Cickolini
Juuuuutrooo, sve novopecene mame uranile hahaha

Vilo bas mi je zao sto si se napatila, miruj sto vise dok tik rana ne zaraste. Vjerujem da ne mozes nigdje. Sve je to induvidualno nekog boli, a nekog ne. Cuvaj se da ne bi jos duze trajalo. Ljubi bebicu i uzivaj u njoj, mada znam da je tesko kad en mozes da se pomaknes.

Sunce moje drago vidim ti si kao i ja odmah na nogama hehe Bas mi je drago zbog tebe. Bebica je kao med. Uzivaj sad znam koliko si je cekale hehe

Medi
ti i ja na kraju obje na hitan carski. Ne znam sta da ti savjetujem, mene su ovdje odmah sutra natjerali da se okupam. Kazu bolje cu se osjecati i zaista je bilo tako. Poslije svakog tusiranja mi je bilo sve bolje i bolje. Kreci se polako sto vise i bit ce ti puuno bolje vjeruj mi. Nemoj samo tesko dizati, a slobodno hodaj i trpi ako malo boli jer bit ce ti bolje. Ja sam od 5 dana bas hodala jer sam morala svaka tri sata u bolnicu da dojim bebicu. Sto se tice pametovanja ukucana znam kako ti je. I kod mene svi misle da znaju najbolje. Ja svoju nisam ni siroko povijala, ni umotavala ... odjelca i gegice od starta. Nemoj ga puuuno topliti jer kazu da bebe ne vole i da temperatura u sobi treba da bude oko 18 stepeni (kod mene je 20 jer mi je 18 prenisko). Sto se tice mlijeka, stavljaj ti njega stol cesce na grudi, a pusti prasak. Mojoj Daaniji su se svi nalazi popravili cim sam je pocela dojiti i to mi je pokazalo koliko je zdravo moje mlijeko pogotovo ono prvo. Inace bi bila mjesec u bolnici. Navuci ce on sebi mlijeka. Ljubim te draga

Poljubac za sve trudnjace od mene i moje bebare user posted image

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 3220
9.3.2011 8:15:13   
sandy82
A što ga moraš povijati? I ja sam oblačila u odijelce. Bolje da je beba slobodnija. Meni patronažna nije dala ni rukavice, ja stavila zbog noktića. Ona rekla da noktiće lijepo odrežem makazicama, bebi mora biti komotno i da ima slobodu pokreta. Tako da mi nije bilo nešto komplikovano.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3221
9.3.2011 8:27:42   
Medi_87
Cickolini mila hvala ti za sve savjete od srca mnogo si mi pomoglauser posted image user posted image user posted image
Sandy ma necu ja ni da ga povijam ali kad ti se nadje neko pametan pa pocne govoriti ovo je zdravije ja bih sve polupala
Zato sam im svima i rekla niko se nije krivio i patio i ja znam kako cu sa svojim djetetom
Znaci da ga ne toplim ma obucem ja njemu bodi, maicu i hlacice pamucne i carapice,rukavice zbog noktica moram jer sve hoce prema licu pa se bojim da se ne izgrebe i kapicu, da li je trebam ponekad skinuti hoce li mu biti zima

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3222
9.3.2011 8:34:07   
sandy82
Medi, i ti si na carski znači? Ne smiješ raditi teško, ali ne smiješ ni mirovati. Malo šetaj pa će ti biti bolje. Čak je kretanje i poželjno, još ako si bila pod opštom anestezijom. Da malo proradi i cirkulacija i probava. I rana će manje boliti. I meni je prvih dana bilo teško ustati, probaj se više oslanjati na ruke, ne na stomak. U bolnici sam se najnormalnije tuširala, samo pazila da ne skvasim zavoj. Kad sam došla kući bez zavoja i konaca, onda me je bilo strah, mislila sam da će mi se stomak "otvoriti". Čekala sam drugi dan da dođe patronažna sestra i vidi ranu. Pitala sam je li to zaraslo, smijem li se kupati i to kvasiti. Kaže ona, kako ne smiješ, vidiš da je to zaraslo. Nisam odmah oprala kosu, sačekala sam nekoliko dana da dobro ojačam.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3223
9.3.2011 8:38:26   
sandy82
Ja svojoj curici nisam stavljala kapicu u kući. Samo neveče kad joj operem kosu, bilo me strah da se ne prehladi jer je bila baš čupava. Nisam stavljala rukavice. Jesam preko pampersa široki povoj zbog kukića. Uvijek sam pazila da ne bude pretoplo, da bude temperatura oko 22 stepena. Jedino kad se kupa malo toplije. Niko se ne treba petljati oko bebe, kako su pokazali u bolnici tako i treba.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3224
9.3.2011 8:39:46   
sandy82
Izgleda da ću sad roditi dječaka. Oko njih nemam pojma. Moraće mi neko držati instrukcije.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 3225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  127 128 [129] 130 131   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *