Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
lina dobro nam dosla i nadam se da ces se pridruziti ovom kolektivno zapomaganju ja sam danas cijeli dan skitala i mogu vam reci da sam se bas umorila i nikako da shvatim da vise ne mogu hodati kao prije...to me bas smara...svasta bih nesto htjela a fizicki ne mogu i sada sam jako tuzna zbog toga jer me ugusi nervoa u kuci...
Sada sam se vratila sa kafe sa Sarah...mi smo se iskukale jedna dugoj malo smo i vas mahalale i naravno pojele palacinku onu veliku u Vatri
boli me rebro
Mersiha drago mi je da je sve ok
jelo sta bi sa tvojim kontrakcijama...nesto si ti meni full aktivna...nemoj pretjerati joj gladna sam...a ne znam ni sama sta bih....
boli me rebro ( da ne zaboravite)
Hvala gagach puno,jeste sve je ok.
bebica je teska 1741,i sve je uredu
sedmica bas kako si i rekla 31+5
kaze teta najvjerovatnije za 6 nedelja ce se bebi roditi ali nam je rukice stavila bebica dole i nismo mogli vidjeti jeli ili
Slijedi upute na ovoj stranici:http://www.ringeraja.ba/forum/m_7654/mpage_1/key_/tm.htm#684776
post od sunčice a ako ti ne uspije evo ti moja uputa:1.otvorihttp://www.lilypie.com/ 2.izaberi Maternity&Pregnancy 3.izaberi da li želiš po fazama razvoja ili samo sedmice 4.zatim full size ticker 5.izaberi ovaj način pokazivanja -scene pa next 6.izaberi pokazivač-slider pa next 7.unesi očekivani datum poroda i datum zadnje periode 8.nakon ovoga ti izbaci koliko si trudna ada postaviš konačno(što sam ja fulala) kopiraš ovaj tekst ispod ovoga natpisa:Code snippet: HTML, Used for some forums.,ovaj i pravougaoniku odeš na svoj profil i ubaciš tekst za dodatni opis i sačuvaš promjene
Ovo je bilo laički napisano,pa mi halalite ako sam detaljisala.
Lina dobro dosla u nasu malu druzinu, kakvo zapomaganje mi se samo hvalimo jedna drugoj kad nam sta smeta i kad nas sta boli
Gagach kod mene kontrakcije su stalne, ali ja to regulisem odmorom. Tj aktivna sam dok ne zaboli, kad zaboli ja malo prilegnem koliko cura dozvoljava i sve tako ispocetka. Jednostavno ne mogu ni ja u kuci, a zao mi i djeteta, lakse mi je sa njom malo vani biti pa posle zaspi fino, nego ako ne izadjemo na vazduh nece nikako da spava, jer sam ja nju od rodjenja navikla svaki dan vani bilo vruce ili hladno, obucemo se prikladno vremenu i uzivamo, onda lakse mi i setati i gurati kolica, nego je nosati u rukama po kuci. Tako da ti ja to sve polako kombinujem. Danas sam zavrsila sa ciscenjem dnevnog samo , a nekad sam za ovoliko vremena cijelu kucu precistila, ali jbga polako svaki dan po malo.
joj jest dobra muzika na radiju 8 cijelu noc...sva sam u delirijumu
jelo ma ti si gigant!
mersiha e ne znam draga sta cu za taj tvoj ticker...jedina je opcija da mi das svoj password pa da udjem na tvoj profil i namjestim ti pa ga ti poslije promjeni...ne vidim drugog izlaza odoh slusati muzikicu i lelujati
Gagach draga vidjeces kad se bebi rodi koju ti snagu da, samo nek je zdravo, a ostalo sve se izdrzi. Naravno i dobra organizacija vremena. Ja svaki dan imam ani tri kuvana obroka i dvije uzine koje isto spremam, pa nama jedan obrok kuvan minimalno, izadjem sa njom, odmorim malo, izigram se sa njom po kuci i stignem mahalati sa vama, samo organizacija i sve se stigne. Ja najbolje funkcionisem kad sam sama sa njom, jer nas dvije imamo neki svoj raspored i ritam, cim je neko u kuci odmah se to poremeti, jednostavno navikla je tako i ona, a i ja . A i da dodam kad je mm kuci obavezno bar pola sata proset_am i cuka, jer jednostavno to mi je neka navika od prije nego sto se Ana rodila, a i odmor malo od Ane.
mersiha 77 drago mi je da je sve ok i da bebaca napreduje. Ja sam danas bila na kontroli 35 +1 dan beba super napreduje tezi 2490 gr samo mi visok gornji tlak 138/70 i oticem fino pa dr bas nije zadovoljna s tom situacijom. Dobila sam upute u slucaju jace glavobolje oticanja visokog pritiska i bola ispod rebara odmah da je zovem. Znam na koje stanje misli, vrlo opasno stanje kod trudnica al nece akobogda mene to zadesiti. Optimista sam ja i nadam se kraj marta da cemo izgurati i carski poroditi da na svijet dodje nasa princeza. pozz i laka vam noc naoruzajte se jastucima i ugodno spavajte ja sam isto ko Sherzada iz 1001 noci medju 101 jastukom hahahaa
Gagach draga vidjeces kad se bebi rodi koju ti snagu da, samo nek je zdravo, a ostalo sve se izdrzi. Naravno i dobra organizacija vremena. Ja svaki dan imam ani tri kuvana obroka i dvije uzine koje isto spremam, pa nama jedan obrok kuvan minimalno, izadjem sa njom, odmorim malo, izigram se sa njom po kuci i stignem mahalati sa vama, samo organizacija i sve se stigne. Ja najbolje funkcionisem kad sam sama sa njom, jer nas dvije imamo neki svoj raspored i ritam, cim je neko u kuci odmah se to poremeti, jednostavno navikla je tako i ona, a i ja . A i da dodam kad je mm kuci obavezno bar pola sata proset_am i cuka, jer jednostavno to mi je neka navika od prije nego sto se Ana rodila, a i odmor malo od Ane.
Ti si žena-kiborg! Spomenik ću da ti dignem!
Jutro žene, kako ste mi? Ja sam juče bila kod dr i sve mi žena nešto izokola sve u redu al čuvaj se ,vidi do kad ćeš radit zbog dugog sjedenja.... kad pogledam u knjižici beba po UZ 24 sedmica a ja trudna 25/26 po PM i do sad sve bilo ok ili malo ispred. Baš sam se isprepdala naročito što sam bila baš bolesna prošli mjesec. Evo sam ko luda
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Jutro žene, kako ste mi? Ja sam juče bila kod dr i sve mi žena nešto izokola sve u redu al čuvaj se ,vidi do kad ćeš radit zbog dugog sjedenja.... kad pogledam u knjižici beba po UZ 24 sedmica a ja trudna 25/26 po PM i do sad sve bilo ok ili malo ispred. Baš sam se isprepdala naročito što sam bila baš bolesna prošli mjesec. Evo sam ko luda
Nemoj se opterećavati mjerama, svaka beba je individualna po veličini, obično u tim sedmicama dolazi do odstupanja, da nešto nije u redu doktorica bi te poslala na bolovanje i mirovanje hitno..
Palacinken isto ces ti ovo pisati jos malo i iste obaveze obavljati, jednostavno i to je neka cast materinstva. Puno obaveza, ali meni slatkih. Samo organizacija . Zeno draga kakve ono torte pravis, ruke ti se pozlatile (evo me kao moja baba )
Ziki meni od pocetka beba kaska sedam dana za menstruacijom, ali meni dr kaze da mi je bila kasnije ovulacija. Nije to nista draga, meni je sa Anom znalo na jednom pregledu sedmicu da napreduje, na sledecem da sedmicu nazaduje i na kraju sve uredu hvala Bogu bilo. Naravno odmaraj koliko god mozes od Nemirka, posla i ostalih obaveza.
Evo od mene milka jacobs capucino , pa ko voli nek izvoli
Joj ostavim vas na10 minuta, a vi cijelu stranicu ispišete
nedo, čestitaj tickeru na prelasku u deveti. Sad čekamo i navijamo!
mersiha, ne zamaraj se tickerima i datumima, nek je beba dobro, lako ćemo za ostalo! ziki, znači i tebi je sjedeći posao. Ja se jutros nikako namjestiti na stolici, ne daju mi leđa. A noge pokušavam nekako dignuti na drugu stolicu da ne bi počela oticati prije vremena. A nemoj da te brine taj raskorak. Kod mene trenutno beba po UVZ je sedmicu mlađa od bebe na tickeru tj. po terminu kalednarski. Kaže doktor, odstupanja 7-10 ili čak 14 dana su tolerantna.
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.