Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 23.2.2011 14:19:55
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: motorcycles
Mene nedavno sestra u VB nije htjela primiti sa bolovima,iako imam visoko rizicnu trudnocu,imala sam zakazan pregled,i uputnicu za pregled.U Skerlicevoj mi je rekla dati uputnicu za bolnicu,ali oni tamo ne primaju prije punih 38 sedmica,sad po novom zakonu.Ali ja jucer opet neplanirano zavrsila bez uputnice u bolnici sa kontrakcijama,pa su me morali primiti.Kontrolu imam opet za 6 dana,moracu slagati da imam bolove(ukoliko ih ne bude ),jer mislim da me nece primiti drugacije .Dr. u Skerlicevoj me i ne pregleda,a govori mi da nema potrebe da idem u bolnicu,osim ako cu roditi. Tako da vi koje ste trudne 30 sedmica,nece vas primiti na kontrolu,jer je meni neka fina sestra onako u bolovima objasnjavala da su takva pravila i da se vratim kuci,pa sam se savila preko stola i onda je hitno zvala doktora da me pregleda.Doduse,nisam nesto puno glumila
Ah, draga meni je stručnjak u Općoj bolnici rekao, da mlada buduća majko, vi ste otvoreni dva prsta,kontrakcije nisu lažne i na 4 minuta se se spustile, ali ja Vas ne bih porađao, tek ste ušliu 9 mjesec. Ja sam rekla, nije problem dr. stisnut ću ja noge, samo kažite koliko
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 23.2.2011 17:30:44
m_jasna
safran, hvala na odgovoru..da, ginekolog mi nije dao uputnicu, tako da ne vjerujem da ce me sa onom malom primiti...uglavnom, mislila sam pokusati otici kod dr u dezuru, zna li neko kada je dr.masic u dezuri, negdje sam procitala da je trebao biti 14.2, ako jos uvijek vazi ono da je svaki 6. dan dezurni, znaci da bi mogao biti 26.2,...ako ima neko da potvrdi ovu informaciju, molim vas da mi javi...hvala puno
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 25.2.2011 11:00:12
m_jasna
danas je masic na kabinetu (bila sam za danas narucena ali nemam uputnicu), ..tako da ne vjerujem da ce biti i u dezuri, ili si mozda mislila na sljedeci petak...hvala
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 25.2.2011 14:28:37
m_jasna
hi, ..sta mislite da li je ok raditi papa test u 7. mjesecu trudnoce, ginekolog u dz nece da me dalje pregleda dok ne uradim taj nalaz, a mene je strah da nesto ne prokrvari, jer sam u pocetku trudnoce imala krvarenje....je li neko od vas radio papa test u trecem tromjesecju trudnoce....hvala
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 25.2.2011 14:50:43
Teddy Bear
m_jasna, ja sam radila papa tesu u petom mjesecu trudnoce i sve je proslo hb kako treba, a i mene je bilo strah...mozda ti se neko javi ko je radio u sedmom mjesecu trudnoce, mada ako ti dr predlaze, ne bi se trebala sekirat. puno pozdrava
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 25.2.2011 15:38:47
taurus
ja sam radila papa test u sedmom mjesecu trudnoće i to iznenada grlić se počeo skračivati dr. me morala pregeldati ginekološki i kaže hajd kad si već tu da uradimo i papu ja nisam imala vremena ni da riječ progovorim žena je već sve bila završila uglavnom nije bilo nikakvog krvarenja i sve je bilo ok u principu nemaš razlog za strah, jer dr zna šta radi
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 28.2.2011 15:01:32
Teddy Bear
Izvinite sto pisem ovdje, al u zadnjim postovima smo polemisali o papa testu... Moj papa test nije u redu, sumnja na HPV virus, bas sam se zabrinula...dr mi je dao uputnicu za Jezero da mi oni urade bris na virus.Mislim sutra na Jezero, da to zavrsim, valjda ce me primiti neki od doktora, zbog praznika... Da li je neko imao problema sa ovim?
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 28.2.2011 16:59:29
Super Beba
Zna li iko kakva je procedura za odlazak na kontrolu u Vojnu nakon poroda? Da li mi treba uputnica (ako da . koja), da li se moram naručiti i sl...ili samo treba da odem sa otpusnim pismom i cekam u kabinetu na doktora? Hvala!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 1.3.2011 9:23:57
srcalo
hvala ti puno, znaci ipak te dezure svaki 6 dan vrijede, jel 100 % provjereno?malo mi dugo da cekam do tad, pa kontam da odem sutra ujutro u redovno radno vrijeme, sta mislis hoce li me primiti dr.obzirom da ce sigurno biti guzva? dobila sam veliku uputnicu ali nisam narucena, 36 sam sedmica.....
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 1.3.2011 11:18:25
m_jasna
srcalo..dr. masic bi trebao biti u petak dezurni, jer je bio u proslu subotu, jedino ako se sta zbog praznika ne poremeti taj redoslijed, ali mislim da nece...mozda te prime i na kabinet ako si 36 sedmica, koliko znam tada se treba poceti raditi ctg ...pozdrav
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 1.3.2011 20:07:02
srcalo
m_jasna, hvala na informaciji, idem sutra ako Bog da, pa cemo vidjeti sta ce biti, a kakva je procedura kad idete doktoru u dezuru? da li se javljate sestrama ili samo profurate do sprata na kojem je dr? ne do Bog da me zaustave, sta bi im rekla
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 1.3.2011 23:54:35
safran
Da li neko zna ko je sutra u dežuri?
srcalo - u dežuru ideš nakon radnog vremena kabineta i u DB ulaziš na glavni ulaz pa liftom do 1. sprata (porodiljno) i onda još liftom ili stepenicama do 2. sprata (ginekologija). Tu pozvoniš i sačekaš, pojavi se sestra koja je slobodna i njoj objasniš zašto si došla.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 2.3.2011 11:40:14
babina beba
Zenice, molim Vas kad neka bude znala kad je dr Masic dezurni da napise. Sad sam zvala kabinet i naruci me za 20 dana kad se mogu i poroditi, a nece da kazu kad je dezurni! Hvala
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 2.3.2011 12:10:45
m_jasna
zdravo, ja ne znam ko je sutra u dezuri a dr. masic bi trebao biti u petak..inace nikad nece da kazu sestre ko je u dezuri, ...ja kad idem u dezuru na pregled uglavnom odem oko 6 sati, tada ne bude guzve, a sestri ako te bude pitala samo kazes trebam na kontrolu, ali uglavnom nista ne pita, samo kaze ko je sljedeci i udjes kod dr...
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 2.3.2011 13:07:26
Gemelli
Ja trebam na kontrolu danas, sutra, zvla sam dr. puzica da pitam kad cu kod masica misleci da je na godisnjem, ali na godisnji nije otisao 1. kako mi je rekao prosli put, nego ce ici 12., znaci danas ne radi, juce je bio dezurni, mislim na dr. puzica, pa eto da znate ako vam sta znaci ...
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 2.3.2011 21:24:43
srcalo
safran., hvala ti za informaciju, samo da potvrdim da li sam dobro razumjela, jel pod glavnim ulazom smatras ulaz u onu veliku zgradu a ne onu malu, i u tu zgradu isto idu zene kad krene porod? ja sam mislila da se sve vezano za trudnocu obavlja u onoj niskoj rozoj zgradi gdje idemo na kontrole sad bar znam da ne promasim zgradu:)
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 3.3.2011 11:38:52
safran
Da, glavni ulaz ti je pravo od rampe - nema fule - tu je prijemno/recepcija (glavna visoka zgrada VB). Poslijepodne tu obično nema nikog, prođeš iza recepcije lijevo i vidjećeš oznaku za liftove (nisi u prizemlju već u suterenu). Liftom se voziš do 1. sprata iz lifta hodnikom pravo i završićeš na porodiljnom (dakle 1 sprat iznad kabineta). Ako ideš na pregled penješ se još jedan sprat na odjeljenje ginekologije - tu je obično dežurni ljekar (eventualno može biti na porodiljnom) ali tu obavlja preglede. Pozvoniš i sačekaš sestru i to je to.
I u pravu si, sve vezano za trudnoću se obavlja u toj zgradi samo što se onaj ulaz zatvara (mislim) oko 14:00 do kada je i radno vrijeme kabineta pa u dežuri ideš alternativnim putem.
Što se tiče poroda - ako u VB dolaziš mimo radnog vremena ili je "voda komšija" ideš pravo na 1. sprat u porodilište a papirologija se obavlja kasnije. Međutim, ja sam prošli put došla sa trudovima oko 9:00, pa onda odšetala do recepcije, završila papirologiju, pa se presvukla u garderobi za pacijente (to ti je prije liftova u suterenu), pa onda u porodilište - usput sve uredno udisala, izdisala - mislila sam iskipaću se na hodniku. Ništa od toga, tek oko 16:00.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 3.3.2011 15:44:57
srcalo
hvala na iscrpnom izvjestaju, vjeruj da sam mislila da se sve obavlja u maloj zgradi,sad znam...
a dobra ti je ta metoda, ne bi je bilo lose primijeniti ko dodje ranije u bolnicu, da rijesis papirologiju dok si u trudovima, sve cool, odes onda fino se porodis,ma extra , dobro dodje da zaboravis na bolove....
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 7.3.2011 12:10:23
Elif
Drage forumasice evo jedno jako pozitivno iskustvo iz drzavne bolnice. Naime porodila sam se u februaru i bila prezadovoljna kako porodom tako i osobljem. Sve pohvale za doktora Nakasa!!