|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
10.3.2011 13:31:05   
srcalo
dr. aida je  proslu srijedu bila u kabinetu ( 02.03 ), ne znam koliko ce ti ova info biti od koristi, ako imaju neki raspored za kabinet kao i za dezure mozda uspijes sracunati kad ce opet biti u kabinetu, inace prolsi put kad sam bila na kontroli pitam sestru ko ima od doktora tu? ona odgoviri ne znam ni ja ( u smislu  tek kad dodje onda cu znati ), pa mi cudno da ne znaju koji dr.radi ili nece da nam kazeuser posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 476
10.3.2011 14:07:31   
Super Beba
hvala srcalo...ma ja već danima pokušavam da dobijem nekog na tel. u kabinetu, ali se niko ne javlja...ili ja zovem u pogrešno vrijeme...ma da mi je samo da ne dođem na kontrolu kad je ona slobodna..

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 477
10.3.2011 22:53:45   
srcalo
ma nema na cemu, tu smo da se potpomognemo, a cini mi se za kabinet od 13h- 14h se sestre javljaju na tel.pokusaj tad.ja sam znala nazvati i oko pola 3 - 3 pa se jave. e jedino ne znam hocel htjeti reci kad je dr. tu, ne znam zasto, al nekako skrtare na tim informacijama...mora da smo prezahtjevneuser posted image

Neposredna veza do poruke: 478
15.3.2011 18:16:56   
m_jasna
meni se dosad nikad nisu javile na tel, bez obzira u koje vrijeme sam zvala, ..a i ako ih dobijes nece ti reci kad je koji dr tu, jedino ako hoces da se narucis, al naruce za mjesec dana....jel bio neko od vas kod dr. masica nedavno u dezuri na kontroli, zna li neko kada je on bio ili kada bi trebao biti u narednim danima...hvala puno..

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 479
15.3.2011 20:18:03   
srcalo
masic bi trebao biti sutra dezurni, 16.03.

(odgovor članu m_jasna)
Neposredna veza do poruke: 480
15.3.2011 20:22:15   
babina beba
Meni je dr Masic rekao da dodjem sutra ujutru i potrazim ga!

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 481
20.3.2011 21:28:46   
srcalo
imam pitanje za trudnice koje idu kod dr.masica u dezuru, odnosno one koje su  9 mjesec, da li vam dr.masic radi i ctg na pregledu, ili uradite ctg ondje na protokolu, od 9-11 ujutro, pa onda kod doktora, ili sve to on obavi?nije mi bas jasno kad to hoda, pa ako neko zna, super bi bilo...meni je zadnji put rekao da uradim ctg pa da ga potrazim, medjutim ne znam ni sama kako bi, bojim se da sestre nece praviti problem, i da li je guzva prije podne da se ide kod njega u dezuru? lijep pozdrav

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 482
21.3.2011 9:26:51   
Super Beba
ujutro kad dođeš na kabinet predaš knjižicu i čekaš da te prozovu na ctg. Ctg se radi na protokolu, pa kada doktor bude slobodan, onda te sestre ponovo prozovu i uvedu kod njega...s tim da ne smiješ zaboraviti da moraš da imaš veliku uputnicu - bez nje te neće primiti...ja nisam nikad radila ctg u dežuri, tako da ne znam kako ide to...
znam da djevojke koje su išle ujutro kod dr. mašića u dežuru su isto prvo radile ctg na protokolu, pa sa nalazom su išle gore kod doktora..nadam se da sam barem malo pomogla...

< Poruku je uredio Super Beba -- 21.3.2011 9:28:18 >

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 483
21.3.2011 12:57:08   
srcalo
super, ekstra si mi pomogla, hvala lijepa, vec sam ja bila u opcoj na ctg, i imam uputnicu i sve to, al zadnjih par puta sam bila kod masica, pa mi on tako rekao da ga potrazim, medjutim bojim se kad kazem da trebam kod njega, znam da se sestrama smrkne pa znaju praviti problem, zato pitam da li je jos neko tako radio.sad znam da je to uobicajeno, pa mi nece biti mrsko da ga trazimuser posted image

hvala opet...pozdrav

Neposredna veza do poruke: 484
21.3.2011 13:03:09   
mama_aBd
Zna i neko kad je onovo dr. Masic dezurni? Hvala puno.

Moja čupava djevojčicaušunjala se u moj život 12.02.2011. god. i otvorila mi je vrata jednog novog svijeta...Moja najveća ljubav!

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 485
21.3.2011 13:07:46   
srcalo
dr. masic je sutra 22.03 dezurni.

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 486
21.3.2011 13:15:48   
mama_aBd
Joj hvala ti puuunnoooouser posted image

Moja čupava djevojčicaušunjala se u moj život 12.02.2011. god. i otvorila mi je vrata jednog novog svijeta...Moja najveća ljubav!

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 487
21.3.2011 13:48:28   
srcalo
nema na cemu, i drugi putuser posted image

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 488
30.3.2011 19:50:35   
azrica_2
Pozdrav svima,
molim sve mame koje vode trudnocu u vojnoj bolnici da mi kazu kako dodju do dr.?jesu li nabavile uputnicu iz domova zdravlja ili sta vec?...da li idu u dezure dr. i da li budu primljene?
Ja sam 8 mjesec trudnoce i do sada sam isla u vojnu bolnicu, kako  su poostrili ovo s uputnicama danas se javim u Skerlicevu(pregled cekala mjesec dana),doticni dr.Naser mi kaze da nastavim da vodim trudnocu gdje sam i do sada,a sestra mi kaze nadjite vezu u vojnoj:S...na moje pitanje zasto tu ne mogu nastaviti dr kaze da nije problem i zakazu mi sljedeci pregled 30 aprila.Doticni dr mi nije ni pritisak izmjerio a ne sta vise:S...
Da dodam jos da mi je sestra na kartoteci na moje pitanje kad mogu dobiti veliku uputnicu rekla da se ne sekiram da se mogu poroditi i bez uputnice:D....pa da muz poslije dodje:)...

sou user posted image

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 489
30.3.2011 21:27:05   
Super Beba
azrica_2 - kakva si sa svojim porodičnim doktorom? I on bi ti čak mogao dati veliku uputnicu...A ne znam šta bih rekla na situaciju u skerlićevoj - grozota...

(odgovor članu azrica_2)
Neposredna veza do poruke: 490
30.3.2011 22:10:37   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: azrica_2

Pozdrav svima,
molim sve mame koje vode trudnocu u vojnoj bolnici da mi kazu kako dodju do dr.?jesu li nabavile uputnicu iz domova zdravlja ili sta vec?...da li idu u dezure dr. i da li budu primljene?
Ja sam 8 mjesec trudnoce i do sada sam isla u vojnu bolnicu, kako  su poostrili ovo s uputnicama danas se javim u Skerlicevu(pregled cekala mjesec dana),doticni dr.Naser mi kaze da nastavim da vodim trudnocu gdje sam i do sada,a sestra mi kaze nadjite vezu u vojnoj:S...na moje pitanje zasto tu ne mogu nastaviti dr kaze da nije problem i zakazu mi sljedeci pregled 30 aprila.Doticni dr mi nije ni pritisak izmjerio a ne sta vise:S...
Da dodam jos da mi je sestra na kartoteci na moje pitanje kad mogu dobiti veliku uputnicu rekla da se ne sekiram da se mogu poroditi i bez uputnice:D....pa da muz poslije dodje:)...

sou user posted image

jesam te dobro razumjela, do sada si vodila trudnocu u vojnoj,a sada vise nece da te prime bez velike uputnice jeli user posted image

ja koliko znam prelazak u bolnicu ide oko 35-36 sedmice kako si uopste uspjela do sada voditi tamo trudnocu bez ikakve veze...

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu azrica_2)
Neposredna veza do poruke: 491
31.3.2011 17:55:01   
azrica_2
Do nedavno nisu trazili uputnice u vojnoj bolnici nikad mi niko nista nije spominjao.
Kada sam sredino feb otisla sestra me vratila i rekla da donesem uputnicu(od ginekologa),i pocela mi pricati kako su dr optereceni operacijama bla bla,da nemaju vremena da vode uredne trudnoce.
Pokusala sam i to,ne prihvataju uputnice od ljekara porodicne medicnine.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 492
1.4.2011 10:59:22   
srcalo
koji ti dr.vodi trudnocu? sad je situacija zamrsena pravo zbog tih uputnica,  jedino da probas sa doktorom dogovorit da mu dolazis u dezure? ne vidim drugog nacina, nadam se  da ces uspjeti.pozdrav

(odgovor članu azrica_2)
Neposredna veza do poruke: 493
1.4.2011 18:37:55   
m_jasna
da, bas su zakomplikovali sa ovim velikim uputnicama, ja sam isto tako isla bez problema do januara kad su poceli da traze te uputnice, sada samo ponekad kad nadjem dok u dezuri...ali mislila sam da ce bar od 36 sedmice trudnice morati primiti u svakom slucaju, mislim radi tog ctg-a, a vidim sad neko kaze i da za to traze veliku uputnicu, ni meni u domu zdravlja nece da daju, dok opste prakse bi dala ali oni koliko znam mogu samo malu dati koju gore ne primaju, sad sam 35 sedmica i vec bih trebala raditi ctg al pojma nemam gdje da odem :S.....

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 494
4.4.2011 0:31:38   
safran
Pozdrav trudnicama! Ja se porodila 10. marta u OB pa tek sada malo navratih ovdje. Uzgred budi rečeno, na preglede sam išla od 8. mjeseca, ispalo je tako da nisam imala "svog doktora" već me kontrolisao ko je bio na redu, provela sam 5 dana u bolnici i na kraju zaista mogu samo pohvaliti cijelu ekipu ljekara i sestara u OB. Zaista su bili susretljivi, poštovali su moju želju da čekam prirodni porod ali su me istovremeno dobro držali na oku i nisu dopustili da moja tvrdoglavost ugrozi moju bebu. Napominjem da apsolutno nikome nisam donosila ni kese i ni koverte.

Nego, vidim da se ovo sa uputnicama baš zakuhalo. Uputnicu za porod biste trebali dobiti sa navršenih 36 sedmica, međutim, vidim da to neki ginekolozi odbijaju dati. Meni je moja dr. dala uputnicu u 32. sedmici pod sljedećim izgovorom "konsultacije radi uzimanja matičnih ćelija". OB ima protokol po kojem prije uzimanja m.c. trebate izvršiti testiranje na HIV, sifilis, hepatitis B i C i CMV u 9. mjesecu trudnoće. Sa nalazima idete na komisiju (četvrtkom) i dobijate Saglasnost za uzimanje m.c. koju nosite sa kitom na porod. Uzimanje m.c. OB naplaćuje 50 KM što plaćate pri preuzimanju otpusnog pisma (ovo za informaciju).

Dakle, ako vam ginekolog odbija dati veliku uputnicu za porod probajte ovaj pristup - recite da želite ostaviti m.c. i da radi toga trebate u bolnicu. Kad dospijete u bolnicu i dođete do ljekara dogovarajte se dalje sa njim a vrlo brzo ćete dobaciti do magičnog broja 38 i (valjda) konačno dobiti uputnicu za porod.  Eto, palo mi je na pamet da to podijelim sa vama. Sretno vam! 

(odgovor članu m_jasna)
Neposredna veza do poruke: 495
4.4.2011 10:43:46   
srcalo
cestitam safran! sve najbolje tebi i tvojoj bebi! bas mi je drago kad cujem da je iskustvo iz OB pozitivno, to me itekako raduje, jer i ja aBd trebam uskoro, vec sam prenijela 6 dana , pa svaki dan ocekujem.

A htjela sam pitati trudnice koje su se vec poradjale, ali eto ti si najsvjezija naletila, pa mozes i ti odgovoriti, a i ostale su dobrodosle, naime zanima me, kad se dodje u bolnicu, jel se zena prvo presvuce dole u suterenu ( je li to namijenjeno presvlacenju ), ili se prvo javlja babici? opcenito me zanima, kakva je procedura cim stignes u porodiliste?

hvala vam puno, jos jednom safran sve najbolje!

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 496
4.4.2011 13:14:57   
safran
Ako stigneš u toku radnog vremena onda se javljaš tamo gdje radiš CTG - tu te pregleda ljekar, dobiješ još jedan papir od sestre (prijem u bolnicu ili tako nešto) pa slijedi recepcija, presvlačenje pa porodilište. Sve to možeš sa trudovima - tako sam prvi put user posted image . Ako je izvan radnog vremena pretpostavljam da se odmah javljaš na porodilište - dakle prvi sprat pa će te oni uputiti. U biti tada nemaš kud i ako je porod krenuo oni te zadržavaju a papirologiju završava muž, porodica, koga već imaš na raspolaganju.

Za prenos - no sikiriki - oba puta sam skoro napunila 42 sedmice. Prvi porod prirodan a drugi na guranje ali opet OK. Sretno.

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 497
4.4.2011 14:41:43   
zagy
Ja sam u bolnicu došla u 3 ujutro, sve mrak i zaključanouser posted image Nekako dođem do prvog sprata(gdje je kabinet) i reko eto ja se porađam,došla malouser posted image  kaže sestra šta si meni došla idi sprat više gore su sale za poroduser posted image  Da rezimiram, nakon radnog vremena ideš gdje ima svjetla i gdje nađeš nekoga da radiuser posted image procedura tu se presvlačiš, tu se javljaš i sl, važi do 16:00.

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 498
4.4.2011 15:04:33   
Kivac
Velika uputnica se izdaje kad se udje u 9. mjesec. Ja sam (u obje trudnoce) otisla pravo u Skerlicevu i trazila na kartoteci veliku uputnicu (a trudnoce sam vodila privatno).  

Sto se tice poroda u Opcoj, i ja sam dosla oko 4 ujutru i isla sam na glavni ulaz (ne tamo gde se radi CTG) pa na prvi sprat. Dezurni doktor me pregledao, sestra me odvela u sobu i rekla da se presvucem u spavacicu i da vratim odjecu vratim muzu da ne ostaje puno stvari sa mnom. Uskoro idem na drugi porod u istu bolnicu pa cemo vidjeti u koja doba cu sad doci.

Nora - Jan 13, 2009
Jan - Apr 14, 2011

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 499
4.4.2011 15:14:15   
Malenaoduvijek
ja sam se oba puta poradjala na carski i javljala se dole gdje se radi ctg, i prosla svu proceduru. a presvlacila sam se u odjelu na porodjajnom.
ostala sa koferom, samo cizme i jos neke gluposti vratila muzu koji me cekao ispred.

dole nisam ni usla, gdje se ide kad se izlazi iz bolnice

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu safran)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *