Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 7.4.2011 17:52:38
babina beba
Ja sam 8 mjeseci trudnocu vodila kod privatnika, u 9 me dr. Masic vodio. Porodila se tokom noci i tek onda muza poslalili po veliku uputnicu. Dobio je u Kumrovcu mada tamo nisam krocila od osnovne skole!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 14:46:32
manjari
Ja jutros zvala kabinet, rekli mi da trudnocu do 38. sedmice vodim u DZ. Rekli su mi da i uputnice za nalaze za porod u vodi mogu dobiti u DZ, ali da se 4 sedmice prije termina trebam najaviti kod njih za taj porod. Sta mislite, da li bih se ipak trebala pojaviti u dezuri kod dr. Masica, pa da mi ipak on da uputnice?
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 15:04:11
m_jasna
ja sam isto cula od ginekologa u DZ za te briseve i jos neke nalaze da su obavezni, i pretpostavljam da ti dr opste prakse ili ginekolog u DZ treba dati te uputnice, iako ja to jos nisam radila, za mjesec dana mi je termin, ako mi ginekolog opet to bude spominjao uradicu..mislim da bi nalaz onda trebalo vjerovatno u devetom mjesecu trudnoce uraditi...pozz
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 15:09:38
taurus
ja sam radila bris nosa i grla kada sam ušla u 9. mjesec i nalaz je bio ok kad sam došla u bolnicu (jezero) niko mi nije tražio te nalaze ali oni na prijemu urade bris nosa
ja sam još uradila i vaginalni i cervikalni bris da budem mirna prije poroda
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 15:11:09
ja92
Meni definitivno nista nije jasno Vodim trudnocu privatno... Mislila sam od 8 mjeseca preci u bolnicu. Koja je uopste procedura? Ja kontam nazvati, zakazati termin i doci na pregled Da li je to uopste tako moguce?
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 16:15:18
manjari
Meni su jutros rekli da tek od 38. sedmice zakazuju trudnice za pregled na kabinetu u Vojnoj. U prosloj trudnoci sam se ispeglala s njima, pa sad kontam da mi ih je kako sto vise zaobici. Najbolje je imati broj nekog dr i s njim se dogovarati, ovo preko kabineta je totalni smor.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 16:57:22
babina maza_Sa
10 mart 2009..... Hvala ti puno na informacijama...:) a kako cu ubuduce znati kad je dr.dezurni, jel imaju oni neki raspored pa da po njemu mogu racunati...??
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 17:05:13
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: manjari
Ja jutros zvala kabinet, rekli mi da trudnocu do 38. sedmice vodim u DZ. Rekli su mi da i uputnice za nalaze za porod u vodi mogu dobiti u DZ, ali da se 4 sedmice prije termina trebam najaviti kod njih za taj porod. Sta mislite, da li bih se ipak trebala pojaviti u dezuri kod dr. Masica, pa da mi ipak on da uputnice?
on ti nece dati uputnicu, on ako te primi imaces njegov nalaz koji ces ponijeti iduci put, ali kao sto vidis prije 38 sdmice te dole u kabinetu nece primiti bez da se dogovoris sa dr.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 17:05:48
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: babina maza_Sa
10 mart 2009..... Hvala ti puno na informacijama...:) a kako cu ubuduce znati kad je dr.dezurni, jel imaju oni neki raspored pa da po njemu mogu racunati...??
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.4.2011 20:43:52
manjari
IZVORNA PORUKA: MALA1994
on ti nece dati uputnicu, on ako te primi imaces njegov nalaz koji ces ponijeti iduci put, ali kao sto vidis prije 38 sdmice te dole u kabinetu nece primiti bez da se dogovoris sa dr.
Nisi bas pazljivo citala. Ja sam mislila na uputnice za nalaze koji trebaju da bih se porodila u vodi (bris, klamidija, HIV.....)
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 14.4.2011 14:35:22
kuglica
CAO! MOŽE LI MI NEKO ODGOVORITI STA TRAŽE ZA POROD, PRI PRIJEMU, U OPĆOJ BOLNICI? ZNAM DA TREBA VELIKA UPUTNICA. ALI ŠTA TRAŽE OD BRISEVA? I DA LI MOŽDA BRIS UZTIMAJU GORE PRI PRIJEMU?
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 14.4.2011 15:12:41
kuglica
HVALA! MA CUJEM DA SAD TRAŽE, VJEROVATNO NAJNOVIJE:-) A MOŽE LI MI NEKO REČI DO KADA TREBA UJUTRU DOCI NA CTG? DO SADA SAM RADILA U DOMU ZDRAVLJA, A SAD SAM DOBILA UPUTNICU DA IDEM U BOLNICU.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 14.4.2011 19:40:59
babina beba
Kuglica, ja sam se porodila 31 Marta i nikakve brisove nisam radila nit su trazili. Uputnicu muz naknadno donio. A CTG mozes otici i uraditi svaku noc na sprat gdje trudnice leze. Nece te vratiti i dezurni doktor ce ti procitati nalaz.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 3.5.2011 0:55:44
animagical
ako moze da mi neko javne, isla sam jednom kod masica, pocela kao i ja da idem drzavno i trebam opet za sedmicu na kontrolu, masic napisao za 3 sedmice od tada....jel ja bas moram zvati one sestre da me naruce i hoce li me uopste naruciti kada je on rekao ili mogu nekako u tu dezuru da bahnem? ne znam kako to sta ide....hvala unaprijed
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 3.5.2011 15:47:55
alef
Moze li mi neko reci koliko ima doktorica u vojnoj? Ja bih tamo, ali kod doktorice...Cul sam da je samo jedna na ginekologiji, plus Guticka koja ne redi porode...