Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 13.5.2011 11:08:45
manjari
Slazem se. ja sam imala srecu da su mi trudovi poceli tokom noci, pa nisam muza ni htjela buditi, nego sam se u rahatluku istusirala, izdepilirala... Cucala na lopti i njega tek u neka doba probudila jer sam znala da ce mi zapanicariti. Dosla u porodiliste 7 prstiju otvorena. Cijelo vrijeme sam se kretala, kad trud naidje, uhvatim se za ivicu kreveta, predisem. Mislim da je pravo vazno biti ODLUCAN. U smislu, ako ti se krece-kreci se i nemoj ih slusati. I meni su govorili da legnem, ali ja bih im samo rekla-mi smo na vjezbama ucili da je bolji uspravni polozaj i oni bi se samo usutali. Samo treba gurati svoje! Sretno!!!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 13.5.2011 11:31:15
babina beba
Meni oni bolnici nisu jasni,babica kaze lezi, doktor kaze pusti je da hoda. Babica me gura na krevet, a ja nju guram hocu da ustanem. Kad sam je ogrebala mislim da joj je bilo jasno i odmah me u salu odvela
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 28.5.2011 21:43:54
Dalil@
IZVORNA PORUKA: manjari
Slazem se. ja sam imala srecu da su mi trudovi poceli tokom noci, pa nisam muza ni htjela buditi, nego sam se u rahatluku istusirala, izdepilirala... Cucala na lopti i njega tek u neka doba probudila jer sam znala da ce mi zapanicariti. Dosla u porodiliste 7 prstiju otvorena. Cijelo vrijeme sam se kretala, kad trud naidje, uhvatim se za ivicu kreveta, predisem. Mislim da je pravo vazno biti ODLUCAN. U smislu, ako ti se krece-kreci se i nemoj ih slusati. I meni su govorili da legnem, ali ja bih im samo rekla-mi smo na vjezbama ucili da je bolji uspravni polozaj i oni bi se samo usutali. Samo treba gurati svoje! Sretno!!!
Ovaj post potpisujem od-do. Nisam odavno procitala post u vezi porodjaja a da sadrzi ovoliko korisnih savjeta i preporuka u ovoliko malo rijeci. Extra!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 4.6.2011 18:30:37
Gemelli
IZVORNA PORUKA: babina beba
Ja sam bila sinoc, sat i po cekala, iza mene je ostalo jos 5-6 zena da ceka.Covjek radi ko dragstor, samo ulaze i izlaze. Al svaka mu cas_t jedan od rijetkih koji sam otvara vrata pacijenticama i ruku pruza da ustanu, a i ljubaznost je na nivou.
hehe bas tako kao dragstor, ja sam par dana prije bila primljena da lezim do carskog i tu noc je radio kao lud, od 4 do 10, je bil guzva kao da se nesto djaba dijeli
doktori u vojnoj su super svi, ali sestre boze sacuvaj, lezala sam skoro 10 dana, sa carskim i jako sam razocarana, grozne su, uzas...
dr. nakas mi se jako svidio jer ih jedini posalje gdje im je mjesto, kad ne znaju raditi kako treba, prodere se na njih bez pardona, hehe bas mi jedna zena pricala kako je dok je poradjao gadjao sestru gelom za otvaranje koliko ga bila iznervirala bas mi bila nasmijala
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 15.6.2011 17:52:04
babina maza_Sa
hvala punoooo ali mi nije jasno,prosli mjesec sam bila 15 tog i kako god izracunam pada mi da je dezurni 2o tog, a rodica mi rece da je sad u petak,zato sam i postavila pitanje da mi jos neko potvrdi.....:D je li doslo do neke promjene u racunanju ili sam ja pogrijesila?????
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 15.6.2011 17:55:01
animagical
mislim da neko rece da su zbog godisnjih sada dezure svako peti dan? nisam sigurna to za dezure i racunanje, ali eto i ja cu u petak u dezuru kad sam uspjela saznati hvala puno na info..za masicem uvijek potraga
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 16.6.2011 0:24:11
sunce27
IZVORNA PORUKA: Gemelli
IZVORNA PORUKA: babina beba
Ja sam bila sinoc, sat i po cekala, iza mene je ostalo jos 5-6 zena da ceka.Covjek radi ko dragstor, samo ulaze i izlaze. Al svaka mu cas_t jedan od rijetkih koji sam otvara vrata pacijenticama i ruku pruza da ustanu, a i ljubaznost je na nivou.
hehe bas tako kao dragstor, ja sam par dana prije bila primljena da lezim do carskog i tu noc je radio kao lud, od 4 do 10, je bil guzva kao da se nesto djaba dijeli
doktori u vojnoj su super svi, ali sestre boze sacuvaj, lezala sam skoro 10 dana, sa carskim i jako sam razocarana, grozne su, uzas...
dr. nakas mi se jako svidio jer ih jedini posalje gdje im je mjesto, kad ne znaju raditi kako treba, prodere se na njih bez pardona, hehe bas mi jedna zena pricala kako je dok je poradjao gadjao sestru gelom za otvaranje koliko ga bila iznervirala bas mi bila nasmijala
Svako od nas ima razlicito iskustvo, prema meni su licno svi bili super a posebno babica Binasa.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 16.6.2011 0:27:14
sunce27
IZVORNA PORUKA: manjari
i ja sam isto ovako uradila i imala lagane bolove, mada su mi probili vodenjak i savjetovali da lezim ali sam ja i dalje set_ala i disala i tako se brzo otvarala za ne povjerovati.
< Poruku je uredio sunce27 -- 16.6.2011 0:34:27 >
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 16.6.2011 11:15:24
emma.L
Ja ovaj put ne rađam bez Binase , izdržat ću ja do njene smjene ako treba, žena je zmaj . I MM je oduševljen, kaže 'prosto se ne možeš osjećati nesigurno ni bespomoćno, svima ta da zadatak' .
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 14.7.2011 13:26:26
Zlaatna
Pozdrav svima, dugo vec pratim ovaj forum, ali nikako da se prijavim Tek sam na pocetku trudnoce, treci mjesec, za sada trudnocu mi vodi dr.Divanovic, ali sam se namjeravala poroditi u VB. Eh sad, ja sam do sada imala karton u Skerlicevoj, tek sam se preselila na Dobrinju, tako da mi to vise ne odgovara, je li trebam opet negdje prebaciti karton i gdje? Da li mogu voditi trudnocu u VB, vidim da trebaju neke uputnice, ali ne znam ko ih daje Do sada sam uvijek isla kod dr.Divanovica Svi koji imate iskustva molim vas za pomoc
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 14.7.2011 17:16:59
animagical
mozes ti slobodno i dalje kod divanovica, evo i ja jos idem kod njega a osmi sam mjesec...e sad to sto idem uporedo i u vojnu je od petog mjeseca i to samo zato jer imam nekih problema...mislim da ne primaju u vojnu sve redom, znam neke zene koje su vratili iz vojne i rekli idite u skerlica ... u svakom slucaju mozes nazvati vojnu na 285 285 i pitati da se narucis
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 15.7.2011 8:25:00
Zlaatna
Ja sam imala namjeru nastaviti ici kod Divanovica, ali bih volila imati nekoga i u VB radi poroda. Ko te vodi u VB? Mozes li mi preporuciti nekog doktora? Ja sam na pocetku imala neka krvarenja, ali sada je Bogu hvala sve dobro
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 15.7.2011 10:19:58
Zlaatna
ne znam za tebe, ali meni Divanovic sve detaljno objasni Cula sam dosta o Masicu, hvala na preporuci, probacu doci do njega. Prvi mi je put pa sam bas zbunjena
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 15.7.2011 12:39:17
animagical
pa zato ti i govorim, kod masica nema polusatnih objasnjavanja kao kod divanovica, nije on privatnik da se ne iznenadis pregledu od pola minute...a mozda te i ne htjednu primiti, ima sad neka procedura...
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.7.2011 13:17:56
babilon
oooj ja nista ne kontam :))))) Evo me priblizavam se 7.mjesecu jos uvijek sam kod Divanovica, kontam da krenem u Vojnu da me uproedo vodi fino i ABd da se tamo i porodim... Je li to sad ne primaju nikako ako nemas kompilkacija ili je doovljno da bahnem kad se budem poradjala, ili tek u 9mj da se pojavim tamo? ili za jezero? bas sam smoto :)))
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.7.2011 16:47:26
emma.L
Ne znam zašto bi ste se tako rano prebacivale u VB? Ja sam kod Divanovića prvi put išla do ulaska u 9. mjesec, a onda njega pitala za preporuku u Vojnoj i krenula tamo na CTG jer tada nije više trebala ni uputnica ni ništa, samo da potražiš tog doktora i on ti kaže kada na CTG da se pojavljuješ. Tako planiram i ovaj put, samo što ću radi čuvanja matičnih ćelija na preliminarni dogovor vjerojatno morati malo ranije otići kako bih uradila sve nalaze koje traže na vrijeme. Ali što se tiče pregleda, držim se do zadnjeg Divanovića.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 23.7.2011 21:03:51
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: M2Bsoon
Drage buduce mame,
ja sam nova na ovom forumu i dugo nisa zivjela u Sarajevu pa imam milion briga/pitanja oko poroda. Procitala sam par diskusija i jos vise me uhvatila panika kada sam pocela da citam da su potrebne uputnice, kontakti itd.... Moju trudnocu trenutno vodi dr. Divanovic i imam zakazan pregled za neke dvije sedmice pa cu morati da vidim i snjim sta i kako. U medjuvremenu da li mi mozete reci vasa iskustva sa porodom( u DB) posebno kada je u pitanju carski rez jer ja cu morati da se porodim na carski? Takodje cula sam da imaju nesto kao "privatni apartman" da li je neko koristio isti? Otvorila sam temu pa cu jos da zapitkujem kako krene diskusija..
PUNO VAM HVALA DRAGE MAME i BUDUCE MAME