|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Državna bolnica u Sa
13.5.2011 11:08:45   
manjari
Slazem se. ja sam imala srecu da su mi trudovi poceli tokom noci, pa nisam muza ni htjela buditi, nego sam se u rahatluku istusirala, izdepilirala... Cucala na lopti i njega tek u neka doba probudila jer sam znala da ce mi zapanicariti. Dosla u porodiliste 7 prstiju otvorena. Cijelo vrijeme sam se kretala, kad trud naidje, uhvatim se za ivicu kreveta, predisem. Mislim da je pravo vazno biti ODLUCAN. U smislu, ako ti se krece-kreci se i nemoj ih slusati. I meni su govorili da legnem, ali ja bih im samo rekla-mi smo na vjezbama ucili da je bolji uspravni polozaj i oni bi se samo usutali. Samo treba gurati svoje!
Sretno!!!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 551
13.5.2011 11:31:15   
babina beba
Meni oni  bolnici nisu jasni,babica kaze lezi, doktor kaze pusti je da hoda. Babica me gura na krevet, a ja nju guram hocu da ustanem. Kad sam je ogrebala mislim da joj je bilo jasno i odmah me u salu odvelauser posted image

(odgovor članu manjari)
Neposredna veza do poruke: 552
28.5.2011 15:40:52   
paris
Zna li iko broj tel drzavne bolnice i da li se treba zakazati pregled?

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 553
28.5.2011 21:31:51   
animagical
ako bahnes u dezuru ne trebas se naruciti, a sve brojeve imas na njihovoj web stranici. iskreno, lakse ti je u dezuru.

(odgovor članu paris)
Neposredna veza do poruke: 554
28.5.2011 21:43:54   
Dalil@
IZVORNA PORUKA: manjari

Slazem se. ja sam imala srecu da su mi trudovi poceli tokom noci, pa nisam muza ni htjela buditi, nego sam se u rahatluku istusirala, izdepilirala... Cucala na lopti i njega tek u neka doba probudila jer sam znala da ce mi zapanicariti. Dosla u porodiliste 7 prstiju otvorena. Cijelo vrijeme sam se kretala, kad trud naidje, uhvatim se za ivicu kreveta, predisem. Mislim da je pravo vazno biti ODLUCAN. U smislu, ako ti se krece-kreci se i nemoj ih slusati. I meni su govorili da legnem, ali ja bih im samo rekla-mi smo na vjezbama ucili da je bolji uspravni polozaj i oni bi se samo usutali. Samo treba gurati svoje!
Sretno!!!

Ovaj post potpisujem od-do. Nisam odavno procitala post u vezi porodjaja a da sadrzi ovoliko korisnih savjeta i preporuka u ovoliko malo rijeci. Extra! user posted image

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu manjari)
Neposredna veza do poruke: 555
4.6.2011 17:55:20   
alea
je li neko zna kad je Dr. Masic dezurni?

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 556
4.6.2011 18:30:37   
Gemelli

IZVORNA PORUKA: babina beba

Ja sam bila sinoc, sat i po cekala, iza mene je ostalo jos 5-6 zena da ceka.Covjek radi ko dragstor, samo ulaze i izlaze. Al svaka mu cas_t jedan od rijetkih koji sam otvara vrata pacijenticama i ruku pruza da ustanu, a i ljubaznost je na nivou.

hehe bas tako kao dragstor, ja sam par dana prije bila primljena da lezim do carskog i tu noc je radio kao lud, od 4 do 10, je bil guzva kao da se nesto djaba dijeli

doktori u vojnoj su super svi, ali sestre boze sacuvaj, lezala sam skoro 10 dana, sa carskim i jako sam razocarana, grozne su, uzas...

dr. nakas mi se jako svidio jer ih jedini posalje gdje im je mjesto, kad ne znaju raditi kako treba, prodere se na njih bez pardona, hehe bas mi jedna zena pricala kako je dok je poradjao gadjao sestru gelom za otvaranje koliko ga bila iznervirala user posted image bas mi bila nasmijala

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 557
14.6.2011 22:11:46   
babina maza_Sa
da li neko zna kad je dr.Masic dezurni ove sedmice....? hvalaaa punoooo

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 558
15.6.2011 8:42:26   
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: babina maza_Sa

da li neko zna kad je dr.Masic dezurni ove sedmice....? hvalaaa punoooo

U petak, 17.06. je dr. Mašić u dežuri

(odgovor članu babina maza_Sa)
Neposredna veza do poruke: 559
15.6.2011 17:52:04   
babina maza_Sa
hvala punoooo
ali mi nije jasno,prosli mjesec sam bila 15 tog i kako god izracunam pada mi da je dezurni 2o tog, a rodica mi rece da je sad u petak,zato sam i postavila pitanje da mi jos neko potvrdi.....:D
je li doslo do neke promjene u racunanju ili sam ja pogrijesila?????

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 560
15.6.2011 17:55:01   
animagical
mislim da neko rece da su zbog godisnjih sada dezure svako peti dan?  nisam sigurna to za dezure i racunanje, ali eto i ja cu u petak u dezuru kad sam uspjela saznatiuser posted image hvala puno na info..za masicem uvijek potragauser posted image

Neposredna veza do poruke: 561
16.6.2011 0:24:11   
sunce27

IZVORNA PORUKA: Gemelli

IZVORNA PORUKA: babina beba

Ja sam bila sinoc, sat i po cekala, iza mene je ostalo jos 5-6 zena da ceka.Covjek radi ko dragstor, samo ulaze i izlaze. Al svaka mu cas_t jedan od rijetkih koji sam otvara vrata pacijenticama i ruku pruza da ustanu, a i ljubaznost je na nivou.

hehe bas tako kao dragstor, ja sam par dana prije bila primljena da lezim do carskog i tu noc je radio kao lud, od 4 do 10, je bil guzva kao da se nesto djaba dijeli

doktori u vojnoj su super svi, ali sestre boze sacuvaj, lezala sam skoro 10 dana, sa carskim i jako sam razocarana, grozne su, uzas...

dr. nakas mi se jako svidio jer ih jedini posalje gdje im je mjesto, kad ne znaju raditi kako treba, prodere se na njih bez pardona, hehe bas mi jedna zena pricala kako je dok je poradjao gadjao sestru gelom za otvaranje koliko ga bila iznervirala user posted image bas mi bila nasmijala

Svako od nas ima razlicito iskustvo, prema meni su licno svi bili super a posebno babica Binasa.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 562
16.6.2011 0:27:14   
sunce27
IZVORNA PORUKA: manjari

Sretno!!!

user posted image user posted image user posted image i ja sam isto ovako uradila i imala lagane bolove, mada su mi probili vodenjak i savjetovali da lezim ali sam ja i dalje set_ala i disala i tako se brzo otvarala za ne povjerovati.

< Poruku je uredio sunce27 -- 16.6.2011 0:34:27 >

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu manjari)
Neposredna veza do poruke: 563
16.6.2011 11:15:24   
emma.L
Ja ovaj put ne rađam bez Binase user posted image , izdržat ću ja do njene smjene ako treba, žena je zmaj user posted image user posted image user posted image . I MM je oduševljen, kaže 'prosto se ne možeš osjećati nesigurno ni bespomoćno, svima ta da zadatak' user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 564
8.7.2011 13:20:35   
babina maza_Sa
da li neko moze da mi potvrdi da li je dr.Masic dezurni u utorak 12.07.2011.god. hvala unaprijed...:)

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 565
14.7.2011 13:26:26   
Zlaatna
Pozdrav svima, dugo vec pratim ovaj forum, ali nikako da se prijavim user posted image
Tek sam na pocetku trudnoce, user posted image user posted image user posted image   treci mjesec,
za sada trudnocu mi vodi dr.Divanovic, ali sam se namjeravala poroditi u VB. Eh sad, ja sam do sada imala karton u Skerlicevoj, tek sam se preselila na Dobrinju, tako da mi to vise ne odgovara, je li trebam opet negdje prebaciti karton i gdje? Da li mogu voditi trudnocu u VB, vidim da trebaju neke uputnice, ali ne znam ko ih daje user posted image user posted image Do sada sam uvijek isla kod dr.Divanovica
Svi koji imate iskustva molim vas za pomoc user posted image

Neposredna veza do poruke: 566
14.7.2011 17:16:59   
animagical
mozes ti slobodno i dalje kod divanovica, evo i ja jos idem kod njega a osmi sam mjesec...e sad to sto idem uporedo i u vojnu je od petog mjeseca i to samo zato jer imam nekih problema...mislim da ne primaju u vojnu sve redom, znam neke zene koje su vratili iz vojne i rekli idite u skerlicauser posted image ... u svakom slucaju mozes nazvati vojnu na 285 285 i pitati da se narucisuser posted image

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 567
15.7.2011 8:25:00   
Zlaatna
Ja sam imala namjeru nastaviti ici kod Divanovica, ali bih volila imati nekoga i u VB radi poroda. Ko te vodi u VB? Mozes li mi preporuciti nekog doktora?
Ja sam na pocetku imala neka krvarenja, ali sada je Bogu hvala sve dobro user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 568
15.7.2011 10:01:41   
animagical
ja idem kod dr masica u vojnu, sve pohvale za njegauser posted image samo se ne nadaj polusatnom pregleduuser posted image  

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 569
15.7.2011 10:19:58   
Zlaatna
user posted image user posted image user posted image  ne znam za tebe, ali meni Divanovic sve detaljno objasni user posted image user posted image
Cula sam dosta o Masicu, hvala na preporuci, probacu doci do njega. Prvi mi je put pa sam bas zbunjena user posted image

Neposredna veza do poruke: 570
15.7.2011 12:39:17   
animagical
pa zato ti i govorim, kod masica nema polusatnih objasnjavanja kao kod divanovica, nije on privatnikuser posted image da se ne iznenadis pregledu od pola minute...a mozda te i ne htjednu primiti, ima sad neka procedura...

(odgovor članu Zlaatna)
Neposredna veza do poruke: 571
18.7.2011 13:17:56   
babilon
oooj ja nista ne kontam :)))))
Evo me priblizavam se 7.mjesecu jos uvijek sam kod Divanovica, kontam da krenem u Vojnu da me uproedo vodi fino i ABd da se tamo i porodim... Je li to sad ne primaju nikako ako nemas kompilkacija ili je doovljno da bahnem kad se budem poradjala, ili tek u 9mj da se pojavim tamo? ili za jezero? bas sam smoto :)))

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 572
18.7.2011 16:47:26   
emma.L
Ne znam zašto bi ste se tako rano prebacivale u VB? Ja sam kod Divanovića prvi put išla do ulaska u 9. mjesec, a onda njega pitala za preporuku u Vojnoj i krenula tamo na CTG jer tada nije više trebala ni uputnica ni ništa, samo da potražiš tog doktora i on ti kaže kada na CTG da se pojavljuješ.
Tako planiram i ovaj put, samo što ću radi čuvanja matičnih ćelija na preliminarni dogovor vjerojatno morati malo ranije otići kako bih uradila sve nalaze koje traže na vrijeme. Ali što se tiče pregleda, držim se do zadnjeg Divanovića.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 573
23.7.2011 21:03:51   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: M2Bsoon

Drage buduce mame,

ja sam nova na ovom forumu i dugo nisa zivjela u Sarajevu pa imam milion briga/pitanja oko poroda. Procitala sam par diskusija i jos vise me uhvatila panika kada sam pocela da citam da su potrebne uputnice, kontakti itd.... Moju trudnocu trenutno vodi dr. Divanovic i imam zakazan pregled za neke dvije sedmice pa cu morati da vidim i snjim sta i kako.
U medjuvremenu da li mi mozete reci vasa iskustva sa porodom( u DB) posebno kada je u pitanju carski rez jer ja cu morati da se porodim na carski? Takodje cula sam da imaju nesto kao "privatni apartman" da li je neko koristio isti?
Otvorila sam temu pa cu jos da zapitkujem kako krene diskusija..

PUNO VAM HVALA DRAGE MAME i BUDUCE MAME

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 574
23.7.2011 21:05:26   
Hanady RR
I o carskom rezu imamo temu zasebu, sa dosta iskustava pa možeš pogledati a o nekim pojedinostima i tamo pitati.
http://www.ringeraja.ba/forum/Carski_rez/m_68057/tm.htm

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *