Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 11.2.2011 10:10:36
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: babina beba
Jutro zenice, zna li neko kad je dr.Masic ili dr Nakas dezurni i u koje je doba najbolje otici u dezuru? Hvala
Super Beba ti je tačno posložila dežurstva, a što se tiče drugog dijela pitanja, mislim da ti je to najbolje uraditi oko 15h...često znam otići u tom terminu i ne čekam puno
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.2.2011 10:10:52
motorcycles
Imam pitanjee vezano za ovaj novi zakon da svi moraju imati uputnice,vodim od pocetka trudnocu u Zavodu za zastitu zdravlja zena,kad sam zavrsila u bolnici,nastavila sam i tamo da vodim,isla na preglede svakih nekoliko dana,zadnji put me sestra vratila i rekla da ne mogu vise dolaziti,jer nisam za bolnice.Dr. iz Skerliceve mi je dala uputnicu za pregled,buduci da je trudnoca rizicna i trebam cesce preglede,a kod njih nikad doci na red,ali sestra nije dala.22. cu biti trudna punih 36 sedmica,dr. u Skerlicevoj mi je rekla dati uputnicu za bolnicu,ali hoce li me opet vratiti?Jer su nesto rekli kao mora biti trudnoca od 38 sedmica.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.2.2011 11:09:53
azrica_2
IZVORNA PORUKA: 10 mart 2009
Jutro zenice, zna li neko kad je dr.Masic ili dr Nakas dezurni i u koje je doba najbolje otici u dezuru? Hvala
Super Beba ti je tačno posložila dežurstva, a što se tiče drugog dijela pitanja, mislim da ti je to najbolje uraditi oko 15h...često znam otići u tom terminu i ne čekam puno
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.2.2011 11:35:20
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: azrica_2
IZVORNA PORUKA: 10 mart 2009
A gdje da trazimo dr.?
azrice, ako je dežura, onda otiđi oko 15 h na kabinet
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.2.2011 12:11:25
babina beba
Neznam sta nazivate kabinet, ali ako je dezura ide se tamo gdje trudnice cuvaju trudnocu i leze! Sprat iznad porodjajnog odjela! Pozvonite i sestra ce Vam otvoriti!
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 18.2.2011 12:40:21
10 mart 2009
Neznam sta nazivate kabinet, ali ako je dezura ide se tamo gdje trudnice cuvaju trudnocu i leze! Sprat iznad porodjajnog odjela! Pozvonite i sestra ce Vam otvoriti!
Upravo je tako, ali ti si u postu iznad pitala, kada je najbolje da se ode u dežuru, zbog toga sam navela termin u kojem ja idem kod dr.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 19.2.2011 11:29:42
Super Beba
IZVORNA PORUKA: motorcycles
Imam pitanjee vezano za ovaj novi zakon da svi moraju imati uputnice,vodim od pocetka trudnocu u Zavodu za zastitu zdravlja zena,kad sam zavrsila u bolnici,nastavila sam i tamo da vodim,isla na preglede svakih nekoliko dana,zadnji put me sestra vratila i rekla da ne mogu vise dolaziti,jer nisam za bolnice.Dr. iz Skerliceve mi je dala uputnicu za pregled,buduci da je trudnoca rizicna i trebam cesce preglede,a kod njih nikad doci na red,ali sestra nije dala.22. cu biti trudna punih 36 sedmica,dr. u Skerlicevoj mi je rekla dati uputnicu za bolnicu,ali hoce li me opet vratiti?Jer su nesto rekli kao mora biti trudnoca od 38 sedmica.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 20.2.2011 0:56:25
safran
U Državnoj bolnici će te primiti samo ako imaš tzv. veliku uputnicu - odn. uputnicu za hospitalizaciju - dobiješ je u slučaju potrebe za ležanjem u bolnici ili kada uđeš sa punih 36 sedmica za porod. Neki ljekari praktikuju dati uputnicu za porod sa punih 38 sedmica ali ako porod nastupi ranije u bolnicu će vas primiti na porod a uputnica se može donijeti i dan-dva kasnije.
Dakle, ako imaš "veliku uputnicu" neće te i ne smiju te vratiti. To "uputnica za pregled" mi ne zvuči isto. Mislim da će ta uputnica koju ćeš dobiti od 22. biti ta velika.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 20.2.2011 14:05:00
m_jasna
zdravo...zna li neko, da li bi htjeli primiti ne pregled trudnicu u VB ako imam zakazan termin (od pocetka vodim tamo trudnocu, ali tek sad traze te uputnice) , a tek mi je 30 sedmica, s tim da donesem tu veliku uputnicu od ginekologa iz DZ (sestra mi je rekla da moram donijeti od ginekologa gdje se vodim redovno, tj. gdje imam otvoren karton, s tim sto ne znam da li ce mi ovaj ginekolog dati uputnicu jer nemam nekih problema, al nadam se da hoce)..nesto sam procitala da nece primiti ako nije trudnoca od 36 sedmice, ali ja sam se narucila bez problema, samo su mi rekli da donesem tu uputnicu. ...hvala
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 20.2.2011 22:21:12
safran
To zavisi od ginekologa - u principu ne bi trebala dobiti uputnicu za bolnicu prije punih 36 sedmica. Znam da im sada uputnice daju na kašikicu. Mnogim trudnicama je to sada nezgodno ako su od početka vodile trudnoću u VB a još nisu dobacile do 36 ali to zaista nije hir sestara niti VB. To je stvar Zavoda za zdravstvenu zaštitu - oni propisuju kad i kako imamo pravo na koji vid zdravstvene zaštite. U biti se svi pregledi mogu izvršiti u privatnom aranžmanu - bez uputnice ali onda platiš punu cijenu bolničke usluge. Samo je pitanje da li VB u svojoj ponudi usluga ima i vođenje fiziološke trudnoće.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 21.2.2011 9:26:08
azrica_2
IZVORNA PORUKA: safran
To zavisi od ginekologa - u principu ne bi trebala dobiti uputnicu za bolnicu prije punih 36 sedmica. Znam da im sada uputnice daju na kašikicu. Mnogim trudnicama je to sada nezgodno ako su od početka vodile trudnoću u VB a još nisu dobacile do 36 ali to zaista nije hir sestara niti VB. To je stvar Zavoda za zdravstvenu zaštitu - oni propisuju kad i kako imamo pravo na koji vid zdravstvene zaštite. U biti se svi pregledi mogu izvršiti u privatnom aranžmanu - bez uputnice ali onda platiš punu cijenu bolničke usluge. Samo je pitanje da li VB u svojoj ponudi usluga ima i vođenje fiziološke trudnoće.
Mislis nece dobiti uputnicu od ginekologa u domu zdravlja? I kod mene je ista situacija,30 sedmica i ne znam gdje sad:S
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 21.2.2011 9:32:49
sunce27
Ja sam prije 2 sedmice znaci u 36 sedmici trazila uputnicu za kontrolu od moje dr i nije mi je htjela dati. Tek danas sam dobila u 38 sedmici veliku uputnicu za bolnicu, koja valjda vazi sada za svaki pregled koji se treba obaviti kod njih.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 21.2.2011 15:30:29
safran
Da azrice - mislim da ginekolog ne može dati uputnicu prije 36 sedmice a evo sunce kaže ni prije 38. A i u Zavodu se naručuje po 3-4 sedmice unaprijed - nekima je ovo palo baš nezgodno. U svakom slučaju moraš svom ginekologu u Zavod pa kreni što prije bez obzira kada ti slijedi redovni pregled.
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 21.2.2011 22:08:25
Super Beba
Ja sam dobila u skerlicevoj uputnicu samo na moju riječ. Niko me nije pregledao da bi ustanovio sedmicu trudnoće. Možda da "pomjeriš" malo termin na onaj koji ti više paše :))
Ja mislim da sam bila 37 sedmica trudnoće....nisam sigurna...ali ja sam samo rekla da mi treba (velika) uputnica za bolnicu, nikad prije nisam bila u skerlićevoj na kontroli ili sl. i dobila sam je bez problema...
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 22.2.2011 12:35:57
Gemelli
Vodim trudnocu kod doktora puzica, medjutim zadnji pregled mi je rekao da mart ide na godisnji i da dodjem na kontrolu kod doktora masica, e sad ja sam uzela uputinicu, ali sam dobila malu, znaci to ce biti problem, pa eto da li znate koja smjenda pada doktoru masicu 1. marta u utorak ili 2. marta svejedno, pa da probam sa malom
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 22.2.2011 16:40:46
motorcycles
Mene nedavno sestra u VB nije htjela primiti sa bolovima,iako imam visoko rizicnu trudnocu,imala sam zakazan pregled,i uputnicu za pregled.U Skerlicevoj mi je rekla dati uputnicu za bolnicu,ali oni tamo ne primaju prije punih 38 sedmica,sad po novom zakonu.Ali ja jucer opet neplanirano zavrsila bez uputnice u bolnici sa kontrakcijama,pa su me morali primiti.Kontrolu imam opet za 6 dana,moracu slagati da imam bolove(ukoliko ih ne bude ),jer mislim da me nece primiti drugacije .Dr. u Skerlicevoj me i ne pregleda,a govori mi da nema potrebe da idem u bolnicu,osim ako cu roditi. Tako da vi koje ste trudne 30 sedmica,nece vas primiti na kontrolu,jer je meni neka fina sestra onako u bolovima objasnjavala da su takva pravila i da se vratim kuci,pa sam se savila preko stola i onda je hitno zvala doktora da me pregleda.Doduse,nisam nesto puno glumila
RE: Porodilište Državna bolnica u Sa 23.2.2011 8:43:41
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: Gemelli
Vodim trudnocu kod doktora puzica, medjutim zadnji pregled mi je rekao da mart ide na godisnji i da dodjem na kontrolu kod doktora masica, e sad ja sam uzela uputinicu, ali sam dobila malu, znaci to ce biti problem, pa eto da li znate koja smjenda pada doktoru masicu 1. marta u utorak ili 2. marta svejedno, pa da probam sa malom
Gemelli, 1.mart je praznik i dr. Mašić taj dan ne radi (samo dežurni ljekar); 2.marta Mašić radi do 14h (redovan rad)