|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
21.2.2011 12:26:13   
mersiha 77
Da ima bas dobrih,ali mama ce mi doci iz Sarajeva za nekih 20-tak dana pa bi ponijela odozdo ako su jeftiniji dole.

a sve je to isto samo je ovdje skuplje zbog standarda.  user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1901
21.2.2011 13:51:08   
palachinken
Ja naprosto moram s vama podijeliti svoju sreću. Naime, mama mi je u nekoj od onih second hand radnji izrovila predobre trudničke hlače, C&A,  koje su kao za mene pravljene, ovako u ovoj maloj trudnoći user posted image . Ja sam oduševljena, sve bih suze lila od sreće. U zadnje vrijeme hodam ili raskopčana u starim farmerkama ili u nekim  trudničkim koje su mi jos uvijek velike, pa ih svaka dva koraka dižem.
Jao ljepote, nit šta stišće, nit šta landara. user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 1902
21.2.2011 14:51:30   
stefania
how do you do user posted image

ja lijepa dana nema sta....ja evo ko prebijena macka, i meni je pritisak negdje haman samo sto se ne sastavi..nije ni cudo za mene je normala 90/60 vazda bilo...palachinken cestitam za te pantole, znam sta znace i ja sam do neki dan kukala kako mi sve il spada il me steze..sad sam vec fino debela pa imam samo ovo dvoje trudnickih farmerki da mi mogu, a vecinu vremena sam u h&m trenerci za trudnice i mrzim kad je moram skinuti i obuci neki od moja dva oklopa kad izlazim napolje..
e, ko je pitao za magnezij? Meni je doktor to odmah prepisao mislim da ja to pijem od negdje 10 sedmice, jednu dnevno onu na razmucivanje, tako da mislim da se to svijetla obraza moze piti...jedino ne treba pretjerati jer onda bude proliv ko iz priceuser posted image ...
nadam se da ste mi dobro...ja sam nako da vam pravo velim malo me boli stomak a zao mi da pijem apaurine stalno pa ko fol cekam da bas zaboli da popijem...uh ma samo da bude ok i da onaj hematom vise ne postoji..sta god samo da bebi bude ok...idem na kontrolu slijedece sedmice a prije toga moram nalaze povadit, ali mi je tako mrsko izaci po ovom lijepom vremenu :S
sterilisali smo cukaru, ljudi moji jest mi je zao, preplakala sam cijeli vikend iako znam da je to bolje za nas kad bebi dodje a i za nju :S zbog zdravlja i to..svejedno preplakala sam dva dana a i sad mi malo fali kad je pogledam kako hudi..valjda su to trudnicki hormoni..uh sto se ispisah, da ne glape vise

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1903
21.2.2011 14:53:26   
stefania
mersiha tebi termin za moj rodjendan, sad vidjeh, hehe, bas mi je to slatko, nije da sam pristrasna user posted image al najljepsi datum...

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1904
21.2.2011 14:55:54   
animagical
palachinken hehe mogu misliti tvoje srece! e da se i ja pohvalim ja kupila u onom waikikiju ili kao vec -u alti jedne suuuper. sive na peglu ali ravni kroj nisu siroke dole puno-ne volim, a gore nije kengur stomak jer mi je to rano vec ona oko 5-6 cm siroka guma iste boje kao hlace. izgledaju sasvim normalno, niko ne bi skontao da su trudnicke. i pegla nije ispeglana pegla vec ona kao prosivena dase ne kvari. i kupila jedne farmerke jer me stomacic od crijeva zateze-isto ravne nogavice, a gore duboki kengur s podesavanjem. smanjila na zadnje dugme, malo mi komotne ali mali br-36 pa su i ok. jedna netrudna cura mi pohvalila i pita gdje sam kupila... user posted image user posted image user posted image ja se smijem kontam heh ne saznade mi fazon. i bile su jeftine jedne 37 druge 39. vise mi gace virile kad se rasopcam sjedeci, sramota

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1905
21.2.2011 14:59:42   
Simran
Ćao ...
Vidim neke muči pritisak,neke grčevi,mene muče hormoni user posted image  jutros sam oplakala i to pošteno, zašti ? Nemam pojma user posted image ,jednostavno mi došlo,suza, suzu tjera user posted image ...Sad sam već malo bolje,salaba sam skroz sa apetitom,ma nebi ništa jela osim kiseli krastavaca user posted image ...
palachinken  znam kako ti je,akav je to rahatluk i sloboda,ja sam prije dva dana povadila svoje pantole iz prve trudnoće i oprala pa čeka da se osuše,a iskreno i unutarnji veš me je počeo žuljatiuser posted image ...Čarape mi smetaju,ma sve mi smeta,a tek sam na početku.
Naručila sam se kod očnog,pa sam malo nerovozna jer od njega zavisi kakav ću porođaj imati pa mi je malo brrrr.Eto toliko,držite se i nedajte da vas ovo "preljepo" vrijeme oneraspoloži user posted image ... I da mazite pupe još malo....

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1906
21.2.2011 15:10:48   
gagach
Jaaaaao kako sam strahoticno lijena danas...to je strasno...
Palachinken hahahha cim sam ostala trudna mene je sve pocelo stezati ...i ja sam tako ranije kupila trudnicke neki cool broj za malu trudnocu potrefila i nije bilo sretnije od mene:) Sad vec kontam da pocnem gola hodati jer me sve steze:(
Stefania i ja ovih dana planiram voditi svog cukcheta na kastraciju i nikako da se pokrenem...hoce mi nesto biti od muke...isto kao da mu nesto oduzimam:( svi mi govore da je za njega to bolje ali ne znam kako cu o pregurati...koliko traje oporavak? Kako je tvoj cuko sada?
Lepetetka joooj ovi truleksi ne prestaju padati...uh ne bih ti bila u kozi za taj izlazak na snijeg:) a sto se tice niskog pritiska....kako kazu visok opasan,nizak dosadan...pa se ja pitam moze li biti normalan ikako?:)

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 1907
21.2.2011 15:18:30   
animagical
zene hajd pomozite, ja imam uzasnih problema s probavom, wc posjetim jednom u 7-10 dana...sva sam napuhana, kao da sam makar 5 mjesec. sensia activia i cuda ne pomazu...vidite da mi vec nista ne moze,a vaga kaze isto kilauser posted image vi se razumijete bolje

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1908
21.2.2011 15:22:12   
Aiša
animagical, meni u trudnoći ništa nije pomagalo za probavu (te probleme sam imala u drugom tromjesečju) osim kivija.
Jela sam ga navečer (otprilike 4 komada) i sutra nije bilo problema više, ni user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1909
21.2.2011 15:22:32   
stefania

IZVORNA PORUKA: animagical

zene hajd pomozite, ja imam uzasnih problema s probavom, wc posjetim jednom u 7-10 dana...sva sam napuhana, kao da sam makar 5 mjesec. sensia activia i cuda ne pomazu...vidite da mi vec nista ne moze,a vaga kaze isto kilauser posted image vi se razumijete bolje

skuliraj i uzmi popij dnevno dva magnezija tj dvije sumece tablete (dietfarm meni najbolji a imas i druge) i vidjeces derneka kad kreneuser posted image ...mislim da ti to nije opasno jer je ok za grceve a dnevno se pije po jedna ako neces da dobijes proliv..helem ja sam se par puta zeznula i popila vise od jedne dnevno(zaboravim da sam popila pa opet napravimuser posted image ) i Boga mi tracah na solju...eto ali ako ti je frka nazovi pitaj doktora jel se smije to popiti
osim toga mozes probati i sa suhim sljivama, to ti je cudo od narodnog lijeka za zatvor

Neposredna veza do poruke: 1910
21.2.2011 15:24:07   
Anoniman
Kod mene zaova ima problema sa probavom i njoj pomogne Regulin caj, imas ga u interexu kupiti, ali sad ne znam smije li on u trudnoci, to da se raspitas jedino, jer ja znam dosta ljudi koji se kunu u njega. i isto tako Bekunis je dobar.

Neposredna veza do poruke: 1911
21.2.2011 15:24:17   
animagical
hmmm probacu s vecim kolicinama onda kivija, evo mi je nesto i palachinken rekla,dok jos otkrijem sta je to.... da znate ja se nikada nisam zdravije hranila, svaka mi cast da se pohvalim heheh. hvala. Boga mi ovo meni od utrogestana, ova losa probava

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 1912
21.2.2011 15:26:43   
animagical
aha znaci bekunis i regulin caj..moram pitati divanovica. ja nesto razmisljala o caju od komoraca on i bebama pomaze, majke mi i ja ko beba pocela imati grceve.... magnezij sam ga vec pitala kaze poslije ne jos, ne znam zasto...sta fali magneziju... sljive ni kompot ni sensia mi ne pomazeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1913
21.2.2011 15:32:53   
Anoniman
a imaju i one zitarice probavin se zovu, pa sad ne znam. Uglavnom sretno user posted image . Ja sa tim nikad nisam imala problema, ja vise puta da oprostite kakim nego piskim na dan user posted image i onda se cudim na koga je ovo moje dijete. Meni je najgore bilo porodila se u 1,15 u noci i ujutru odmah izasla kuci, cim dosla kuci sveki rucak servirala, ja se najela kao da sam iz bijafre pobjegla i meni nagon u wc, joj tih muka, a preko 20 konaca dole, mm usao sa mnom u wc i drzi me za ruku a ja da oprostite stenjem i placem istovremeno, ma sta placem, vristim user posted image . Joj sad kad ovo pisem skontala sam da mi ga zao sta je sve radio za mene kad sam se porodila da mi bude lakse user posted image

Neposredna veza do poruke: 1914
21.2.2011 15:37:28   
stefania
gagach sta da ti kazem znam tacno kako se osjecas, ja sam i sad uvjerena da sam joj oduzela nesto Bozije sto joj ja nisam dala i nije bilo moje da uzmem..fuj je osjecaj, ali isto tako, s druge strane kao sto mi je moj vet lijepo rekao, drugarice, nisi normalna njima je to manje bitno nego nama tj. briga cuke sta je izgubio kad ionako nema pojma sta je to bilo...ma hmm, ovako ti stvar stoje..ako je kod tebe muzijak onda ti je manja frka jer je kod njih operacija mnogo kraca i mnogo manje opasna tj. invazivna i za muzijae traje oko 20min do pola sata..(zenke sat-sat i po :S), onda sto je cuko mladji to bolje jer organi nisu totalno formirani i tako to, pa je oporavak kraci...moja je sad ok kakva je bila, najgore je bilo kad smo je vratili kuci i kad se predvecer skroz probudila iz anestezije i pocela da cvili jer je bolilo..ja sam vristala po kuci vise od nje i bila ljuta na sebe, na muza i cijeli svijet, sta sam uradila i sta mi je to trebalo..ipak, kad sam se malo dozvala skontam da je ovako bolje i za nas (sta da radim kad bebi dodje a ona ima tjeranje npr) a kazu i za nju jer ovako nema opasnosti da dobije neke rakove i tumore poslije kad ostari...
ako ces to raditi onda uradi to sto prije jer nikako nije dobro da to sto mu se desi poveze s bebom, to sam cula da nikako nije dobro, pa eto probaj sto prije da odradite to..savjetujem ti da uradis to privatno i nikako na veterini, jer su oni, barem po meni, malo previse nonsalantni i samo gledaju da ti uzmu lovu..alii ne znam ti odluci, ako hoces poslacu ti pp s kontaktom mog veterinara koji je stvarno pozrtvovan i super...ona sad ima skroz mali rez kod pupka i ne mora da nosi ni onaj okovratnik a ni da vadi konce jer su oni koji se tope...danas je treci dan od operacije i ok je ona, ali nije bas raspolozena i stalno spava..samo ustane malo jede, piski i to je to...vise nema bolove osim kad pokusa da skaceuser posted image a to radi jer zaboravi da joj je nesto bilo...ma svega ti napisah, ocito da sam istraumirana ovim...javi ako ti jos nesto zanima ne znam sta bih ti jos rekla...bice ok :)

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1915
21.2.2011 15:43:11   
animagical
evo narucila nabavku tih wc karafeka! kaze mm ti kad bi otisla u w smrsala bi...tako da cu testirati i tu teoriju. ljubim vas sve, odoh spavati nesto sam lijena a i besposlena.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1916
21.2.2011 15:44:01   
Anoniman
animagical posto si besposlena da ti malo Anu posaljem, ona tako puno posla napravi za sekundu, a i ona sama od sebe je posao user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1917
21.2.2011 15:46:02   
mersiha 77
Jaooo stefanija oprosti ja pocela zaboravljati,hahahaa

Koji ti je datum rodjendan?

joj kad cujem sve vase tegobe,ja prosto neznam sta da kazem.

ma grozna sam i ja vjerujte mi! user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1918
21.2.2011 15:47:53   
mersiha 77
Joj cure sve vas zaboravim pitati sta vi mislite 30 nedelja koji to dodje mjesec trudnoce?     user posted image

Neposredna veza do poruke: 1919
21.2.2011 15:49:42   
Anoniman
mersiha 30*7 =210 pa podijeli sa 30 to dodje 7 user posted image

Neposredna veza do poruke: 1920
21.2.2011 15:50:25   
animagical
haha imam ja sestrica takvog istog sve prevrne u dva minutauser posted image on kad ode od mene ja spavam po 12 sati slomi me...user posted image a tek mu 13 mjeseci, pile nemirno. eto nasla sam mu curu izgledahehehe. mersiha stani da ti izguglamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1921
21.2.2011 15:53:06   
animagical
4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca
8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca
13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca
17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca
21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca
26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca
30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca
35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca
40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca

Neposredna veza do poruke: 1922
21.2.2011 15:57:35   
mersiha 77
Hvala vam znaci 7 mjesec.

Cekaj animagical pa kad bi onda po ovom proracunu trebala uci u 8 mjesec ako je 30+4 kraj 8 mjeseca?

user posted image

Neposredna veza do poruke: 1923
21.2.2011 15:59:03   
animagical
punih 35 je punih 8 mj. tako da ti sada ulazis u osmi...cestitamuser posted image 30 + 4 dana punih sedam!user posted image

Neposredna veza do poruke: 1924
21.2.2011 15:59:46   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

Hvala vam znaci 7 mjesec.

Cekaj animagical pa kad bi onda po ovom proracunu trebala uci u 8 mjesec ako je 30+4 kraj 8 mjeseca?

user posted image
[
/quote]

Sory pogrijesila sam ako je 35+0 kraj 8 mjeseca?

Neposredna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *