Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 18:49:58
rose
ja citavu trudnocu kulirala kao da se necu poroditi i onda me neka trema spopade par dana oko tremina a onda poravnih, kazem sebi tolike su se porodile i cega mene ima biti strah...kad je pukao vodenjak a nema bolova neko uzbudjenje, ne mogu da vjerujem da se desava...i prodje porod da ga se skoro ni ne sjecam...dosla kuci s bebicom evo 3 mjeseca prodje ja i sada kad je pogledam prosto mi cudno da je ona moje dijete i glede trudnoce i poroda...ja bih mogla sad odmah opet sve...samo kad bih imala malo vise pomoci oko bebe i godinu dana porodiljskog ...ovako...ja u ponedjeljak na posao
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:45:31 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 19:05:50
elmicha
Heh ma jos nisu..kod mene ova moja bebaca bas stidna izgleda..nadam se da ce mi sada u ponedjeljak dr.vidjeti spol...imam uz ovdje u Kumrovcu..ako nista onda se nadam da ce dr.Nikulin vidjeti u utorak idem kod njega na kontrolu... Gagach...ja ti idem na vjezbe u Kumrovac...vidim i kod tebe uz dobar hB.. NejraS...cestitam,i puno srece ti zelim sa tvojom bebicom... A nama ostalima strpljenja i lagan porod...pozzzzz
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:46:04 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 19:24:19
palachinken
Hej žene, kad vas neko pita u kojem ste mjesecu, kako računate? Meni je od prvog dana zadnje menstruacije proslo 4 mjeseca i kusur dana. Da li sam ja sad četvrti ili peti mjesec? Ja mislim četvrti, mama me uvjerava da je peti, doktor govori u sedmicama,svako ima svoju teoriju i kune se u lunarni/kineski/majanski kalendar. Elem, ako sam peti, imam fore jedno 2-3 kile nadoknaditi. Gleda me ovaj tops, sve me zove, pa ne znam šta da mu odgovorim
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:46:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 19:36:56
sunce27
Eh evo i mene drage moje vidim danas ste bas bile jako aktivne, a ja nisam nikako stigla do sada da uletim citav dan sam po kuci pospremala pa nikada zavrsiti sve, super se osjecam, iznenada sam dobila neku snagu. Laro ti opet nesto kupovala? Eh vilo bas si sretna sa tim ginekoloskim. Ja cu mozda sutra do Opce bolnice ako bude neki ok dr u dezuri, jer ova moja dr u DZ mi samo radi ctg i ne znam sta se desava kod mene. Sve vas ljubimmmm
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:46:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 19:45:25
sunce27
IZVORNA PORUKA: Medi_87
Evo mene do danas nije tolilo ni uhvatio strah od poroda ali nesto me sad spopalo i to bas, vidjecemo kojim cemo redom samo da sve hairli prodje aBd
Ja pokusavam da budem smirena ali me drugi primoravaju da se plasim, sinoc me mama zove kaze jesi se to ti porodila evo neko ti cestita na moj broj joj reko mama, pa jutros mi komsinica kaze citavu noc sam te sanjala je li sve ok sa tobom i kada mi eto tako nesto pricaju uznemire me bas a ja se trudim da budem mirna i ne mislim na porod.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:46:50 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 20:40:00
cipelica
Hvala vam na dobrodoslici.Bas ste drage zenice,veselim se druzenju s vama. Danas sam bila na pregledu i UZ,sve je hvala Bogu super. Rekla mi je doktorica da je po njenom ali potvrdit ce opet na sljedecoj kontroli. Ma nek je samo zivo i zdravo spol nije bitan.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 22:54:49
animagical
jest da niko ne pita za mene ali da se ja javim idem sutra na onaj double test pa me malo frka hvata... jelena hvala puno za info nisam uspjela uraditi nist na dipu, necu ja biti toliko trudna koliko njima vremena za sve treba vidim tebi jos muka...sorry...meni nije bilo par dana ali danas evo opet... i hhehehe ne svadjaj se s djetetom hormonicna zeno. ja sam zvrcava na muza, gospodje zaposlene u radnjama (kad mi hodaju za mnom), na saobracaj, na sve koji se guraju ulicom, hodnikom, kuda god, na sve koji me nude da jedem, na one koji mi kazu da sam se udebljala, a vaga kaze da nisam, uglavnom sve i svako mi smeta, pa ako vidite kakvu zenu da se tuce s kim u gradu to sam vam ja.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:47:08 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 23:12:19
Anoniman
animagical draga htjela ja pitati, ali zaboravila , gdje konacno ides na double? Al me ti i palachinken nasmijaste sa postovima, ona i njen tops ,cak sam i mm citala, kaze vama bas zanimljivo, dobro je sreco ti se samo sa Anom svadjas nisi najgora, palacinken peti si mjesec samo jedi. Ja nisam nikad pazila sta jedem u trudnoci, ja samo sto nisam spavala u frizideru, a obavezan mi je bio nocni obrok, znala sam pojesti veliku milku i pola kantice eurokrema odjednom uz film , a da napomenem da nikad ne jedem slatko i ne volim ga nikako.
Ma draga da li su hormoni ili ne, ali izgleda i ovo moje dijete hormonicno , danas me cupa, ujeda, tuce...pomamila se pravo, a samo se dere, rekla sam kupicu one cepice za usi, ne mogu vise
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:47:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 23:21:57
animagical
sad su djeca od rodjenja u pubertetu, svako svoju ruku, zeznuta pravo...uuu ali kako sam ja zeznuta,nece mi do pete biti... idem kod nidzare abadzic, one u clarusu nisam uspjela dobiti. valjda jos cekaju tu neku dr koje nema. nisam iskreno htjela da se narucim samo kod sestre (one zbunjene) i na nju oslonim, sta cu nesto zezne, ne dodje dr ili nesto i meni prodje vrijeme za test.. ona abadzicka kaze da dodjem sutra u 11, meni cudno u subotu al bolje da prije rijesim. pa onda idem u 13 sedmici na uzv kod svog dr. ja zene sedmicno pocela ici na uzv usput posvadjala sam se i ja s djetetom i to ovim od 3-4 cm sto mi ne da da jedem a ja gladna, ne zna ni ono sta hoce p.s. jooj poderah se depilirajuci, a ne smijem na vosak (na tim dijelovima). upravo se kanim da se idem sredjivati za sutra...
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:47:46 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 23:32:44
Anoniman
pincetu u ruke draga i pravo smiris zivce i cakum pakum si na tim djelovima, a mirna minimalno mjesec dana, znas da je to ta tvoja cetiri pregleda . Moja dr je zakon, ja i pored strogo rizicne trudnoce jednom mjesecno po potrebi i ranije, a sve sto mozemo porukama rijesiti rijesimo, kaze da se ne peglas i dolazis i da ti dzaba ne uzimam pare . Al se ti zeno isvadja, taman htjela reci fina zenica prijatnog glasa mogla bih kafe i kafe sa njom ispijati, pa se brzo predomislih . Kad je ono tebi termin?
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:48:08 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 23:44:01
animagical
ma nismo jos dogovorili termin prirodno bi trebao biti oko 8 septembra ali kaze dr moze pririodno samo ako bude mala bebica a inace pod nozic.. ja sam ti kao sto ovaj jedan kaze- dobar ko hljeb al ne stao mi ti na zulj eeee imam ja i onu rowenta cupalicu al samo po nogama kosim njom ne smijem svuda... kaze dr bez akrobacija, zamisli cupanja i popratnog skakanja...pa uveo bi mi nocni utrogestan!
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:48:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.2.2011 23:46:18
Anoniman
Kod mene philips ali to upotrebljavam za druge dijelove, a pinceta za ove druge zakon , jeste malo da se iskrivis, oci poispadaju, vrat zaboli, krsta ne osjecas, par sati vremena ostavis, ali se zabavis posteno, jos se druzis sa drugaricom , iskoristi bona jos dok je gospodjica, kad postane gospodja neces imati toliko vremena
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:48:45 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 23:54:28
animagical
oplakah stvarno si zaista, moram i tu ekspediciju jedan dan poci. mozda iduce sedmice pred onaj uzv... pocecu tri dana prije,da ne ostanem mjestimicna hajde bjezim sad valja mi se peglati i sve ostalo jesam lijena postala e da, moram prije tog cupanja muzu kartu naplatiti, mi smo u zabrani,pa ce mu to biti divna prilika za kino
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 18.2.2011 23:56:48
Anoniman
Joj vidis moze i on da ti cupa . Mi smo u zabrani bili i sa Anom i sada, a ne da volimo, mislim u kino ici, tako da ima nervni slom dok se ne porodim da dobijem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 19.2.2011 9:40:45
Ida2010
Jutro trudnjace Evo vec dva dana sam opterecena oko jedne situacije mozda je neko imao slicnu,pa mi moze pomoci... Juce ujutro sam prebacila ruku preko stomaka i dohvatila ruku od rodice i tako je povukla.Kako je ona izvukla svoju ruku,ja sam se lupila po stomaku i to svojom rukom,dijelom od sake do lakta. Nista me nije,hvala Bogu zabolilo,ali sam zabrinuta Ne znam da li bi trbala zvati dr,ne zelim da ispadnem previse panicava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 19.2.2011 9:47:33
Anoniman
Ido draga bitno je da te nista ne boli, koliko puta ova starija moja smizla mlati po stomaku, samo je bitno da tebe ne boli stomak, ostalo nemas brige. Je li osjetis bebu da se mrda?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.2.2011 10:41:21
Anoniman
palachinken draga sve je to individualno, ja sam anu osjetila ja mislim sa 15 nedjelja, sjecam se da je bio 4. septembar , a ovo maleno sam sa 12 nedjelja. Osjetices najljepse leptirice u stomaku kad budes mirovala, ja se sjecam sa Anom gledam tv kao odjednom me nesto poskakilja, tako me poskakiljalo iznutra da sam se ja sa vana poceskila , ali zato je bila prava boxerka, meni je sav stomak bio u modricama od nje, a evo i sada hvala Bogu nema mire, bas je zivo dijete, ona sekunde ne moze sjediti na jednom mjestu.
Ida dok god osjetis bebicu i dok god nemas bolove tipa menstrualnih sve je ok, uzivaj i mazi pupu
< Poruku je uredio Skvo RR -- 19.2.2011 10:49:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.2.2011 12:17:13
Lara83
Kako ste mi bebeleee? Vrijeme je grozno tako da sam kuci, perem, raspremam, cistim pa cu opet malo peglati...taman zavrsim sa bebinim stvarima pa nesto kupim i onda sve ispocetka. Upravo cekam krevetic i da konacno pripremim svom pisonji kutak :) Eto reko samo da vas virnem i pozdravim...pa se pisemo kasnije :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.2.2011 12:19:26
Medi_87
Pozdravcic pa gdje ste nestale zenice, vrijeme nam je divno Elmicha upratih da u utorak ides kod Nikulina onda cemo se vidjeti Usput imas pp Pozdrav za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.2.2011 12:21:49
sunce27
Sta se radi kod vas drage moje trudnjace? Ja evo ustala, smori ovo vrijeme, ja vam danas idem kod mame jer mi je kuci bas dosadno, nedostajat cete mi ali sutra se svakako cujemo. Veliki poljubac za sve vas...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.2.2011 12:23:16
sunce27
IZVORNA PORUKA: Medi_87
Pozdravcic pa gdje ste nestale zenice, vrijeme nam je divno Elmicha upratih da u utorak ides kod Nikulina onda cemo se vidjeti Usput imas pp Pozdrav za sve
Oh Medolino pa kod tebe bas sitno, sitno eto bube malenog jos malo. Kako si ti danas? Ljubac